Sjors Sportief

Sjors Sportief ScoutingVia Sjors Sportief kunnen kinderen in heel Nederland kennismaken met diverse sporten en andere activiteiten.
Onze Scoutinggroep doet in het seizoen 2018-2019 voor het eerst mee aan Sjors Sportief.

Aanmelden loopt altijd via de website van Sjors Sportief of de Sjors Sportief App.
Het activiteitenboekje voor Enschede 2018-2019 vind je hier. Je vindt onze groep op pagina 71.

Hieronder lees je hoe het in zijn werk gaat en vind je de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.

PRAKTISCH

Hoeveel plaatsen zijn er beschikbaar?
Wij bieden maximaal 5 plaatsen per groep bij onze bevergroep (4½ - 7 jaar) en bij onze beide welpengroepen (ochtend en middag, beide 7 - 11 jaar).

Zijn er kosten aan verbonden?
Nee.

Hoe vaak kunnen de kinderen meedoen?
De kinderen kunnen 3 of 4 keer meedoen bij 1 van de groepen. Kijk voor de beschikbare tijden op de website van Sjors Sportief.

In welke periode zijn de activiteiten?
Van zaterdag 27 oktober tot en met zaterdag 17 november 2018.
Zaterdag 27 oktober valt in de herfstvakantie. Daarom is beginnen op zaterdag 3 november 2018 ook mogelijk. In dat geval kunnen de kinderen maar 3 keer meedoen. Geef het duidelijk aan als je later wilt beginnen (of als je een week wilt overslaan), liefst in een reactie op onze mail die je als bevestiging krijgt.

Zijn de activiteiten ook op andere dagen van de week beschikbaar?
Nee. Onze groepen draaien alleen op zaterdag.

Kun je wisselen van tijd tussen de beide welpengroepen?
Nee. Je geeft je op voor één van beide groepen. Daarmee kies je ook een tijd.
Als je na de proefperiode via Sjors Sportief bij onze groep wilt blijven, kun je wel voor de andere welpengroep kiezen. Tenzij die groep een wachtlijst heeft. Ook dan maak je de keuze voor langere tijd. Steeds wisselen is dus niet mogelijk.

Is het mogelijk om lid te worden na de kennismakingsperiode?
Ja. Voor de deelnemers aan Sjors Sportief is er gegarandeerd een plek binnen de gekozen groep, mits het lidmaatschap direct aansluitend aan de kennismakingsperiode wordt gestart. Tegen het einde van de periode nemen wij daarover contact op.

Wat gebeurt er als alle plekken bezet zijn?
Dan houden wij een wachtlijst bij via Sjors Sportief.

Voor 2018 zijn alle plekken ingevuld. Er zijn ook veel aanmeldingen voor de wachtlijst. Iedereen die zich daarvoor heeft aangemeld ontvangt eind november/begin december 2018 per e-mail bericht over de mogelijkheden in 2019.

DE ACTIVITEITEN

Wat kunnen de kinderen verwachten?
De kinderen doen mee aan de normale activiteiten van de groep waarvoor ze kiezen. Ze komen dus in een bestaande groep kinderen.
Onze bevergroep heeft normaal 15 tot 20 kinderen, onze welpengroepen hebben 25 tot 30 kinderen. Elke groep heeft een eigen leidingteam van 5 tot 7 personen.

Welke activiteiten doe je?
De activiteiten bij Scouting zijn heel divers. Veel van onze activiteiten zijn buiten, op ons speelveld of in de bossen rond ons clubgebouw. Samenwerken, sport en spel, leren door doen, uitdagend en avontuurlijk zijn zomaar wat begrippen die op onze activiteiten van toepassing zijn. De ene keer doen we een groot bosspel, de volgende keer zijn we bezig om een vuurtje te maken om marshmallows te roosteren. En tussendoor leren we een knoop, leggen we een vingerverbandje of ontdekken we wat een kompas doet. Zo is er steeds een nieuwe uitdaging.

De bevers ontdekken de wereld natuurlijk nog veel meer spelenderwijs dan bij de welpen. Zo zijn overal binnen Scouting de activiteiten afgestemd op de leeftijdsgroep.

Lees meer over onze bevers of welpen door op een van de volgende buttons te klikken:

Bevers 4½ - 7 jaar Welpen 7 - 11 jaar

Heb je speciale kleding nodig?
Nee. Het is wel belangrijk dat de kleding die je draagt tegen een stootje kan en vies mag worden. We gaan immers veel naar buiten. Houd daarom ook rekening met het weer. Neem een warme en/of regenjas mee als het regenachtig of koud is. Denk ook aan goede schoenen of laarzen.

En als het heel slecht weer is?
Dan hebben we in ons clubgebouw voldoende ruimte voor alle groepen.

CONTACT & ADRES

Clubgebouw Scouting Nanne Zwiep

Waar staat het clubgebouw?
Ons clubgebouw staat aan de Rondemaatweg 85 in Enschede.
Bekijk de locatie van ons clubgebouw hier.

Heb je nog vragen?
Neem dan telefonisch of per e-mail contact op met onze contactpersoon Bep Dijkstra.