Routebeschrijving

Paddenstoel wegwijzerOnze groep krijgt zowel bezoekers uit Enschede als van buiten onze stad of regio. Deze routebeschrijvingen zijn daarop aangepast. Bij de fietsroutes gaan we er vanuit dat je wel een beetje bekend bent in Enschede-Zuid.

• Kijk voor de kaart- en GPS-coördinaten onderaan de pagina Ons clubgebouw.

• Of bekijk de locatie van ons clubgebouw in Google Maps.

Kies een vervoermiddel:

Op de fiets
Op de fiets kun je ons gebouw op veel verschillende manieren bereiken. Als je niet bekend bent is het het beste om de eerste keer één van de routes hieronder te volgen. Dan kun je op de terugweg bekijken wat voor jou de kortste fietsroute is.

Bekijk de locatie van ons clubgebouw in Google Maps.

Vanaf de Helmerhoek
Fiets vanaf de Broekheurne-ring het terrein van Mediant Helmerzijde op. Nog voordat je op de parkeerplaats bent, zie je rechts een smalle weg. Dat is de Rondemaatweg. Aan die weg zit ook het kinderdagverblijf 'Kindercentrum De Helmerhoek'. Fiets de Rondemaatweg in en volg de asfaltweg. Bij de boerderij gaat deze over in een grindweg. Fiets door tot je net na het bos aan je linkerhand ons clubgebouw ziet staan.

Vanaf de Wesselerbrink
Steek vanaf Het Bijvank de Geessinkweg over en fiets daar de Oostervelderblokweg op. Ga de eerste (grind)weg links (éénrichtingsverkeer behalve voor (brom)fietsers). Dat is de Rondemaatweg. Volg deze weg tot je aan je rechterhand ons clubgebouw ziet.

Vanaf het Ruwenbos of het Zwering
Fiets eerst naar het Shell tankstation op de hoek van de Broekheurne-ring en de Broekheurnerondweg. Dat kan bijvoorbeeld via de fietstunnel onder de A35 door. Via de parkeerplaats van het tankstation (bij de oprit vanaf de Broekheurne-ring) kun je tussen de paaltjes door de Oostervelderblokweg op fietsen. Volg de Oostervelderblokweg totdat je rechts direct na elkaar twee smalle wegen ziet. Fiets de tweede (grind)weg in (éénrichtingsverkeer behalve voor (brom)fietsers). Dat is de Rondemaatweg. Volg deze weg totdat je aan je rechterhand ons clubgebouw ziet.

 

Met de auto

Vanaf de Broekheurne-ring (de ringweg langs de Helmerhoek)
Neem de afslag richting Mediant Helmerzijde. Rij nog vóór de parkeerplaats van Mediant Helmerzijde rechtsaf de Rondemaatweg in. Volg deze weg totdat deze overgaat in een grindweg. Ons clubgebouw staat voorbij de boerderij en een stukje bos links van de weg.

Bekijk de locatie van ons clubgebouw in Google Maps.

De Rondemaatweg is vanaf de boerderij een éénrichtingsweg. Het is dus niet toegestaan om te keren bij ons clubgebouw! Hoe kom je dan terug?
Rij verder en ga de eerste weg rechts. Je komt dan op de Geessinkweg. Ga je daar opnieuw rechts, dan kom je bij de rotonde weer bij de Broekheurne-ring.

Parkeer ruim vóór het clubgebouw. Na de poort is weinig plek op de smalle weg. Laat de poort en de weg altijd vrij voor doorgaand verkeer. 

Vanaf de A1 / A35
Volg de A35 en neem de afslag Enschede-West / Universiteit (nummer 26). Volg de richting Haaksbergen / Usselo tot de verkeerslichten bij Intratuin. Ga daar rechtdoor en volg ‘Vervolg route’.

Vanuit het noorden en het centrum van Enschede
Volg de Ring (singels) richting Haaksbergen en Usselo tot je bij de kruising met de Haaksbergerstraat komt. Dat is aan de zuid-westzijde van de Ring. Ga daar de Haaksbergerstraat / N18 op richting Haaksbergen. Volg deze weg totdat je na een rotonde de stad uit rijdt. Ga na de rotonde bij de eerste verkeerslichten linksaf en volg ‘Vervolg route’.

Vanuit Haaksbergen
Volg vanaf Usselo de N18 / Haaksbergerstraat richting Enschede. Ga bij de eerste verkeerslichten rechtsaf en volg ‘Vervolg route’.

Ligging Enschede in Nederland

Vervolg route
Volg de rondweg (Broekheurne-ring) over het viaduct en langs de Shell. Daar krijgt de weg een middenberm. Ga dan de eerste afslag links (Mediant Helmerzijde). Rij nog vóór de parkeerplaats van Mediant Helmerzijde rechtsaf de Rondemaatweg in. Volg deze weg totdat deze overgaat in een grindweg. Ons clubgebouw staat voorbij de boerderij en een stukje bos links van de weg.

 

Met het openbaar vervoer

Enschede is goed bereikbaar per trein. Ook de busverbindingen zijn goed. De bus rijdt op werkdagen en op zaterdag tenminste viermaal per uur en op zondag tenminste tweemaal per uur. Vanaf het NS-station Enschede Centraal doet de bus er ongeveer 15 minuten over tot aan de beschreven haltes.

Met de trein kun je het beste uitstappen op het NS-station Enschede Centraal. Het busstation is naast het NS-station.

De gemakkelijkste route
Neem vanaf het Centraal Station buslijn 1 richting de Wesselerbrink. Stap uit bij de halte Sportpark. Je staat nu aan de Geessinkweg, bij de ingang van de tennisclub. Steek de weg niet over, dus blijf aan de zijde van het sportpark.

Loop een paar meter terug langs de Geessinkweg. Daar begint een fietspad langs de parkeerplaats van de Enschedese Hockeyvereniging (EHV). Loop dat fietspad in en volg het met de bocht naar links. Het fietspad komt al snel uit op een smalle asfaltweg (Oostervelderblokweg). Loop daar rechtdoor de grindweg in, dat is de Rondemaatweg. Volg de Rondemaatweg tot je aan je rechterhand ons clubgebouw ziet.

Vanaf deze bushalte loop je in ruim 5 minuten naar ons clubgebouw.

Bekijk de locatie van ons clubgebouw in Google Maps.

Een andere mogelijkheid...
Neem vanaf het Centraal Station buslijn 2 richting de Helmerhoek. Stap uit bij de halte Winkelcentrum Helmerhoek. Vanaf de halte zie je de achterzijde van het winkelcentrum onder de flat achter de parkeerplaats.

Loop om het winkelcentrum heen. Aan de voorkant van het winkelcentrum zie je een straat die recht tegenover het winkelcentrum begint (tussen twee kleinere parkeerplaatsen door). Loop die straat in en steek direct na de parkeerplaatsten rechtdoor het kruispunt over. Je loopt dan op de Koppelboerhoek. (Let op, want op het kruispunt rechtsaf is ook Koppelboerhoek!) De straat komt uit op de Broekheurne-ring. Dat is de straat met de middenberm. Steek de ringweg over.

Net iets links van het kruispunt zie je een smal grindpad tegenover de straat waar je uitkomt. Loop dat grindpad in. Het komt iets verderop uit op een smalle asfaltweg. Loop rechtdoor de asfaltweg in. Je komt iets verderop langs een boerderij, daar wordt de weg een grindweg. Volg de weg tot net na het bos, daar zie je ons clubgebouw aan je linkerhand.

Vanaf deze bushalte loop je in ongeveer 10 minuten naar ons clubgebouw.

Bekijk de locatie van ons clubgebouw in Google Maps.