Kunnen we op je rekenen?

StamOnze stam is een groep enthousiaste jongeren van 18 jaar en ouder die zelfstandig allerlei leuke, gezellige en interessante activiteiten ondernemen.

Stamleden kiezen en maken hun eigen programma. Daarin staan avontuur, actief bezig zijn, plezier en gezelligheid voorop. Een dropping, zwemmen, klimmen, een fietstocht, avondspel, zwerftocht of een hike, bij de stam kan het allemaal. Of wil je liever een spelletjesavond, zelfgemaakte pizza’s bakken, een film draaien of gewoon lekker even bijpraten rond het kampvuur? Ook dat is mogelijk.
En wat dacht je van een lang weekend kamperen in De Lutte of contacten leggen met buitenlandse scouts tijdens een zomerkamp in Luxemburg, Duitsland of Zwitserland? Dat organiseer je natuurlijk zelf!

Ontgroening 2014 125Hebben we eens een keer niet zoveel zin, dan pakken we er een kop koffie bij en zoeken we met z’n allen een plekje rond de bar of de open haard op onze zolder. Wie weet heeft iemand z’n gitaar bij zich. Die zolder hebben we trouwens helemaal zelf gebouwd. En, al zeggen we het zelf, het is echt één van de mooiste stamzolders die wij kennen! Bekijk de foto’s op onze eigen pagina's maar eens.

StamVeel stamleden zijn ook leider of leidster bij één van de jongere speltakken. Anderen helpen regelmatig mee bij activiteiten, bijvoorbeeld als themafiguur. De stam staat daarom middenin onze groep. Natuurlijk is de stam ook nauw betrokken bij het organiseren van grotere activiteiten, zoals de Jamboree on the Air (JOTA), de gorillatocht of de regionale nachthike. En als we ons mochten vervelen ligt rond ons clubgebouw altijd nog wel een kleine of grote klus te wachten.

De stam staat ook middenin de maatschappij. Zo wordt bijvoorbeeld medewerking verleend aan de dodenherdenking op 4 mei, klussen we rond dierendag bij de kinderboerderij, hebben we geholpen bij herdenkingen na de vuurwerkramp en houden we bijna ieder jaar een grote schoonmaakactie in de omgeving van ons clubgebouw.

StamDe stam komt elke vrijdagavond bijeen vanaf 20.00 uur. Heb je zin om mee te doen? Kom dan eens langs om kennis te maken! Mail of bel even voordat je komt, dan weet je tenminste zeker dat we niet op pad zijn! Kijk hier voor meer info.

Wil je meer weten over één van de volgende onderwerpen, klik dan op dat onderwerp:
Wet en belofte Stam
Het uniform

Ga naar de speltakwebsite van de Stam & Leiding

Foto's stam