Eierenjacht 2021

[row_in][span1]
[/span1][span2]
[button text=”Open de kaart!” link=”https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1eztgfr6Kedl06jgGk4YxpWy2-zxEVOTW&usp=sharing” style=”success” size=”mini” target=”_blank” display=”block” icon=”circle-arrow-right”]
[/span2]
[span1]
[/span1][span2]
[button text=”Punten per ei” link=”#punten” style=”success” size=”mini” target=”_self” display=”block” icon=”circle-arrow-right”]
[/span2]
[span1]
[/span1][span2]
[button text=”Mail een gevonden ei” link=”mailto:info@nannezwiep.nl?subject=EI-D%20code%20of%20selfie&body=Vergeet%20niet%20naast%20de%20EI-D%20code%20of%20selfie%20ook%20het%20ei-nummer%20te%20vermelden!” style=”success” size=”mini” target=”_blank” display=”block” icon=”circle-arrow-right”]
[/span2][span2]
[/span2][/row_in]
[spacer]Eierenjacht 2021 Doe jij ook mee? We gaan eieren zoeken! Ze liggen overal verspreid in de oostelijke helft van Twente. In totaal 18 stuks!

Alle eieren liggen op plekken waar je er ook even lekker op uit kunt. Er valt iets te zien of je kunt er een wandeling maken. Soms is een wandeling echt nodig, dan leidt een route je naar de juiste plek.

Natuurlijk gaat het erom wie de meeste eieren vindt. Of eigenlijk wie daarmee de meeste punten scoort. Want het ene ei levert meer op dan het andere. Snelheid is veel minder van belang, behalve bij enkele speciale eieren. Je kunt dus zelf bepalen wanneer je op jacht gaat.

Voor de podiumplekken is er naast de eer natuurlijk een leuke prijs te verdienen!
[spacer]

Wie mag er meedoen?

Alle 18+ leden van onze groep (stam, leiding en bestuur) mogen meedoen aan de eierenjacht en kunnen punten scoren.
Je hoeft je niet aan te melden. Zodra je de vondst van jouw eerste ei meldt via het mailadres info@nannezwiep.nl, doe je mee voor de score.

[row_in][span7]

Als je meedoet, is het wel handig dat je lid wordt van de groepsapp voor de eierenjacht. Daarin worden nieuwe hints en extra informatie bijvoorbeeld als eerste gedeeld. Ook krijg je regelmatig een tussenstand.
[/span7][span1]
[/span1][span4]
[button text=”Meld je aan voor de groepsapp” link=”mailto:info@nannezwiep.nl?subject=Aanmelding%20groepsapp%20eierenjacht&body=Ik%20meld%20me%20aan%20voor%20de%20groepsapp%20van%20de%20eierenjacht!” style=”danger” size=”small” target=”_blank” display=”block” icon=”circle-arrow-right”]
[/span4][/row_in]

Ben je geen 18+ lid van onze groep? Dan ben je van harte welkom om op pad te gaan en een route te lopen. Helaas kun je dan geen punten scoren.

Natuurlijk houdt iedereen die meedoet aan de eierenjacht zich altijd aan de coronamaatregelen.
[spacer]

Tot wanneer spelen we?

Het spel loopt sinds 27 maart 2021. De speeltijd is verlengd tot en met zondag 16 mei 2021.
Alle codes en selfies die in die periode zijn ontvangen tellen mee voor de score.

Na afloop van de activiteit blijven de routes beschikbaar. Want ook na afloop is het natuurlijk leuk om er nog eens op uit te gaan!
De eieren worden na 16 mei opgeruimd.
[spacer]

Wat is de bedoeling?

Het doel van de activiteit is het vinden van eieren. Die liggen verspreid in de oostelijke helft van Twente. Op de kaart zijn alle eieren te zien.

Door een ei te vinden verdien je punten. Voor het ene ei krijg je meer punten dan voor andere. Dat heeft te maken met de moeilijkheid van de puzzel of de moeite die je moet doen om op de juiste plek te komen.

Alle ‘echte‘ eieren hebben een EI-D code. Door het nummer van het ei samen met de juiste EI-D code naar info@nannezwiep.nl te sturen, scoor je de punten.

Belangrijk:
Alle eieren blijven liggen tot het einde van het spel! Je noteert de EI-D code, maar neemt het ei niet mee!!

Er zijn ook ‘virtuele‘ eieren. Ook daarvoor moet je naar een bepaalde locatie, maar daar ligt geen ei. Je maakt een selfie om te bewijzen dat je op de juiste plek was. In plaats van een code stuur je dan jouw selfie naar info@nannezwiep.nl.

Er zijn een paar eieren waarbij een snelle vondst meer punten op kan leveren. Dat zijn de paarse eieren op de kaart. Je krijgt hints om de plek te ontdekken. Na elke hint ontvang je minder punten. De vierde hint is de laatste. Die zou duidelijk genoeg moeten zijn om het ei te vinden. Degene die als eerste een paars ei vindt en de EI-D code toestuurt, ontvangt als beloning extra punten!

Vanaf 21 april verschijnen er af en toe ook groene bonus eieren. Doe de opdracht en je kunt extra punten verdienen. Nieuwe bonus eieren worden eerst bekend gemaakt in de groepsapp. Je vindt ze later ook op de kaart.
[spacer]

De kaart

Alle eieren zie je op de kaart. Maar let op: de meeste eieren staan niet op de juiste plek! Je ziet wel ongeveer waar je ze moet zoeken in de regio, maar de afstand tot de werkelijke plek kan tot meer dan 10 kilometer in vogelvlucht zijn. Vaak moet je eerst even puzzelen om de juiste locatie te vinden. Of je volgt een (wandel)route vanaf een bepaald punt.

Klik je op een ei op de kaart, dan zie je een link naar een pdf-bestand met de aanwijzingen voor dat ei. Soms lees je nog wat extra informatie, bijvoorbeeld hoe lang een wandeling is of wat je nodig hebt om de aanwijzing te volgen.

De eieren met hints (paars) en de bonus eieren (groen) staan helemaal op een willekeurige plek op de kaart. Voor de paarse eieren geldt dat ze overal in het oosten van Twente kunnen liggen. Bij de groene eieren gaat het om de opdracht. Die kan naar een locatie verwijzen, maar dat hoeft niet.

[row_in][span3]
[/span3][span6]
[button text=”Open de kaart!” link=”https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1eztgfr6Kedl06jgGk4YxpWy2-zxEVOTW&usp=sharing” style=”danger” size=”small” target=”_blank” display=”block” icon=”circle-arrow-right”]
[/span6][span3]
[/span3][/row_in]

[row_in][span3]
[/span3][span6]
[spacer]

Gouden eieren
Er is een ‘echt’ ei verstopt met een EI-D code: volg de aanwijzingen en vind het ei.

Blauwe eieren
Dit is een virtueel ei: maak een selfie om te bewijzen dat je op de juiste locatie was.

Paarse eieren
Er is een ‘echt’ ei verstopt met een EI-D code: volg de hints, die worden steeds iets preciezer.

Groene eieren
Dit is een bonus ei. Er is geen echt ei verstopt. Doe de opdracht. Dat kan van alles zijn.
[/span6][span3]
[/span3][/row_in]

Tip!

Download alle aanwijzingen die je onderweg misschien nodig hebt.
Het bereik van je mobiele telefoon is waarschijnlijk niet op elke plek even goed.
[spacer]

Updates

Updates krijg je het snelst via de groepsapp. Bijvoorbeeld nieuwe hints, tussenstanden en de status van eieren.
De kaart en deze pagina worden zoveel mogelijk binnen 24 uur daarna bijgewerkt.
[spacer]

Top 3

(tussenstand op 23 april)

1 Arthur Schut (35 punten)
2 Marloes Busschers (33 punten)
3 Maaike Cruiming (16 punten)

Marloes is de 1e vinder van paars ei 16 (na de 1e hint).
[spacer][page_block hash_id=’punten’]

Hoeveel punten zijn de eieren waard?

Per ei kun je punten verdienen. Het aantal punten verschilt per ei. Alleen voor de paarse eieren met hints gelden dezelfde punten, dat lees je helemaal onderaan.
Bij een gelijk aantal punten telt het aantal gevonden eieren mee.

Je kunt alleen punten scoren door het nummer van het ei samen met de Ei-ID code, de selfie of andere gevraagde informatie naar info@nannezwiep.nl te sturen! Elke andere manier telt niet mee. Vermeld duidelijk je naam bij jouw inzending. 

  Ei 1          4 punten

  Ei 2          zie punten hints (onderaan)

  Ei 3          2 punten

  Ei 4          4 punten

  Ei 5          1 punt

  Ei 6          1 punt

  Ei 7          3 punten + 2 (extra opdracht)

  Ei 8          2 punten

  Ei 9          7 punten

  Ei 10        1 punt

  Ei 11        3 punten + 1 per ei onderweg

  Ei 12        zie punten hints (onderaan)

  Ei 13        2 punten

  Ei 14        3 punten

  Ei 15        3 punten

  Ei 16        zie punten hints (onderaan)

  Ei 17        2 punten

  Ei 18        3 punten
[spacer]

PUNTEN HINTS
Bij de eieren met hints werkt het net iets anders. Omdat er steeds een nieuwe hint volgt, krijg je steeds minder punten voor het vinden van een paars ei:

– na de 1e hint    10 punten
– na de 2e hint      7 punten
– na de 3e hint      5 punten
– na de 4e hint      3 punten

De eerste vinder van een paars ei krijgt 5 extra punten. Dat geldt natuurlijk per paars ei.