Sjors Sportief

Sjors Sportief ScoutingVia Sjors Sportief kunnen kinderen in heel Nederland kennismaken met diverse sporten en andere activiteiten.
Onze Scoutinggroep doet sinds het seizoen 2018-2019 mee aan Sjors Sportief.

Doe jij met ons mee? Je bent van harte welkom bij onze groep!

Aanmelden loopt altijd via de website van Sjors Sportief of de Sjors Sportief App.

Hieronder lees je hoe het in zijn werk gaat en vind je de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.
[spacer]

PRAKTISCH
Vanwege onderhoud van onze website kan het zijn dat navigeren op de pagina’s helaas niet altijd lukt. Gebruik dan het menu.[spacer]

Hoeveel plaatsen zijn er beschikbaar?
Wij bieden in het seizoen 2022-2023 verschillende plaatsen aan bij onze bevergroep (4½ – 7 jaar) en bij onze beide welpengroepen (ochtend en middag, beide 7 – 9 jaar). Vanaf begin 2023 is er alleen nog plek bij de bevers en bij de middaghorde. Zodra er bij één van deze groepen opnieuw plaats is, stellen wij 1 of meer plekken open via de website van Sjors Sportief. Zo hopen we te voorkomen dat je lang op een wachtlijst komt te staan. Houd de website van Sjors Sportief dus in de gaten als je graag een kijkje neemt bij onze groep!

Kinderen vanaf 10 jaar kunnen wij dit seizoen helaas niet plaatsen. Misschien is er volgend jaar weer ruimte.[spacer]

Zijn er kosten aan verbonden?
Nee.
[spacer]

Hoe vaak kunnen de kinderen meedoen?
De kinderen kunnen 3 keer meedoen. Wij bieden normaal gesproken een aaneengesloten periode van 3 zaterdagen aan. Het is geen probleem om in overleg een keer over te slaan. Die dag kan dan later worden ingehaald.
[spacer]

In welke periode zijn de activiteiten?
Tot de zomer van 2023 bieden wij regelmatig nieuwe plaatsen aan. Zodra er voor één of meer groepen weer plaatsen beschikbaar zijn, wordt op de website van Sjors Sportief een nieuwe activiteit geopend.
[spacer]

Tijdstip activiteiten
Al onze groepen draaien weer op de gebruikelijke tijden. [button text=”Lees meer” link=”https://www.nannezwiep.nl/speltakken-overzicht/” style=”success” size=”mini” target=”_blank” display=”inline” icon=”circle-arrow-right”][spacer]

Coronamaatregelen
De meeste coronamaatregelen zijn gelukkig verleden tijd. Inmiddels gelden alleen de basismaatregelen nog. Heb je gezondheidsklachten die op corona kunnen duiden? Doe dan een zelftest. Ga bij twijfel niet naar de groep.
Onze activiteiten zijn zoveel mogelijk buiten. Maar dat is bij Scouting natuurlijk niet vreemd. Houd daar wel rekening mee (denk aan warme en regenkleding).
[button text=”Lees meer” link=”https://www.nannezwiep.nl/scouting-en-het-coronavirus-covid-19/” style=”success” size=”mini” target=”_blank” display=”inline” icon=”circle-arrow-right”][spacer]

Zijn de activiteiten ook op andere dagen van de week beschikbaar?
Nee. Onze groepen draaien alleen op zaterdag.
[spacer]

Kun je wisselen van tijd tussen de beide welpengroepen?
Nee. Je geeft je op voor één van beide groepen. Daarmee kies je ook een tijd. Als je na de proefperiode via Sjors Sportief bij onze groep wilt blijven, kun je wel voor de andere welpengroep kiezen. Tenzij die groep een wachtlijst heeft. Ook dan maak je de keuze voor langere tijd. Steeds wisselen is dus niet mogelijk. Een keertje kijken welke groep het beste bevalt mag natuurlijk wel.
Update: Vanaf begin 2023 is er voor nieuwe welpen alleen plek bij de middaghorde.
[spacer]

Is het mogelijk om lid te worden na afloop van de kennismakingsperiode?
Ja, mits er plek is in de groep. Er is een kleine kans dat een groep al vol zit en een wachtlijst heeft. In dat geval kunnen wij je kind op onze eigen wachtlijst plaatsen. Dat is dus niet een wachtlijst van Sjors Sportief, maar de wachtlijst van onze scoutinggroep. In de loop van de kennismakingsperiode nemen wij hierover contact met je op.
[spacer]


DE ACTIVITEITEN
[spacer]

Wat kunnen de kinderen verwachten?
De kinderen doen mee aan de normale activiteiten van de groep waarvoor ze kiezen. Ze komen dus in een bestaande groep kinderen.
Onze bevergroep heeft ongeveer 20 kinderen, onze welpengroepen hebben ongeveer 30 kinderen. Elke groep heeft een eigen leidingteam van 5 tot 7 personen.
[spacer]

Welke activiteiten doe je?
De activiteiten bij Scouting zijn heel divers. Veel van onze activiteiten zijn buiten, op ons speelveld of in de bossen rond ons clubgebouw. Samenwerken, sport en spel, leren door doen, uitdagend en avontuurlijk zijn zomaar wat begrippen die op onze activiteiten van toepassing zijn. De ene keer doen we een groot bosspel, de volgende keer zijn we bezig om een vuurtje te maken om marshmallows te roosteren. En tussendoor leren we een knoop, leggen we een vingerverbandje of ontdekken we wat een kompas doet. Zo is er steeds een nieuwe uitdaging.

De bevers ontdekken de wereld natuurlijk nog veel meer spelenderwijs dan bij de welpen. Zo zijn overal binnen Scouting de activiteiten afgestemd op de leeftijdsgroep.

Lees meer over onze bevers of welpen door op een van de volgende buttons te klikken:
[lazy_load_box effect=”slidefromright” speed=”800″ delay=”400″]
[button text=”Bevers 4½ – 7 jaar” link=”https://www.nannezwiep.nl/speltakken-overzicht/bevers/” style=”default” size=”small” target=”_self” display=”inline” icon=”no”] [button text=”Welpen 7 – 11 jaar” link=”https://www.nannezwiep.nl/speltakken-overzicht/welpen/” style=”default” size=”small” target=”_self” display=”inline” icon=”no”]
[spacer]

Heb je speciale kleding nodig?
Nee, tijdens de kennismakingsperiode niet. Het is wel belangrijk dat de kleding die je draagt tegen een stootje kan en vies mag worden. We gaan immers veel naar buiten. Houd daarom ook rekening met het weer. Neem een warme en/of regenjas mee als het regenachtig of koud is. Denk ook aan goede schoenen of laarzen.

En als het heel slecht weer is?
Dan hebben we in ons clubgebouw voldoende ruimte voor de groepen.


[spacer]

CONTACT & ADRES

Clubgebouw Scouting Nanne Zwiep

[spacer]

Waar staat het clubgebouw?
Ons clubgebouw staat aan de Rondemaatweg 85 in Enschede.
Bekijk de locatie van ons clubgebouw hier.

Kom je met de auto?
Rij dan de Rondemaatweg in vanaf de Broekheurne-ring (vanaf de kant van de Helmerhoek). De weg is voor een groot deel éénrichtingsverkeer. Draaien is niet toegestaan!
Parkeer op tijd links van de weg (aan de kant van het clubgebouw). Voorbij de poort is de weg te smal om te parkeren. Houd de weg altijd vrij voor het doorgaande verkeer!
[spacer]

Heb je nog vragen?
Neem dan telefonisch of per e-mail contact op met onze contactpersoon Bep Dijkstra.