Sjors Sportief

Sjors Sportief ScoutingVia Sjors Sportief kunnen kinderen in heel Nederland kennismaken met diverse sporten en andere activiteiten.
Onze Scoutinggroep doet sinds het seizoen 2018-2019 mee aan Sjors Sportief.

Doe jij met ons mee? Je bent van harte welkom bij onze groep!

Aanmelden loopt altijd via de website van Sjors Sportief of de Sjors Sportief App.

Hieronder lees je hoe het in zijn werk gaat en vind je de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.

PRAKTISCH

Hoeveel plaatsen zijn er beschikbaar?
Wij bieden in de 1e ronde (vanaf 23 oktober 2021) 2 plaatsen per groep bij onze bevergroep (4½ - 7 jaar) en bij onze beide welpengroepen (ochtend en middag, beide 7 - 9 jaar). Kinderen vanaf 10 jaar kunnen wij dit jaar helaas niet plaatsen. Misschien is er volgend jaar weer ruimte.

Ook dit jaar hebben we er voor gekozen om voor Sjors Sportief niet met een wachtlijst te werken. In plaats daarvan bieden we nieuwe plaatsen aan zodra er weer plek is. Zo hopen we te voorkomen dat je lang op een wachtlijst komt te staan.

Zijn er kosten aan verbonden?
Nee.

Hoe vaak kunnen de kinderen meedoen?
De kinderen kunnen 3 keer meedoen.

In welke periode zijn de activiteiten?
De eerste periode is van zaterdag 23 oktober tot en met zaterdag 6 november 2021. Er staat op dit moment nog geen tweede ronde gepland. Als die er voor één of meer groepen komt, wordt op de website van Sjors Sportief een nieuwe activiteit geopend.

Tijdstip activiteiten
Vanaf het seizoen 2021-2022 draaien al onze groepen weer op de gebruikelijke tijden. Lees meer

Corona-maatregelen
Ook voor onze groep gelden corona-maatregelen. Alle maatregelen staan bij elkaar op een speciale pagina. Daar vind je ook ons actuele protocol en een factsheet met de belangrijkste punten. Na de laatste versoepelingen van 25 september 2021 is met name de gezondheidscheck aan de poort nog van belang. Kom alleen naar de groep als je geen gezondheidsklachten hebt. Ook zijn onze activiteiten nog zoveel mogelijk buiten. Houd daar rekening mee (denk aan warme en regenkleding). Lees meer

Zijn de activiteiten ook op andere dagen van de week beschikbaar?
Nee. Onze groepen draaien alleen op zaterdag.

Kun je wisselen van tijd tussen de beide welpengroepen?
Nee. Je geeft je op voor één van beide groepen. Daarmee kies je ook een tijd. Als je na de proefperiode via Sjors Sportief bij onze groep wilt blijven, kun je wel voor de andere welpengroep kiezen. Tenzij die groep een wachtlijst heeft. Ook dan maak je de keuze voor langere tijd. Steeds wisselen is dus niet mogelijk.

Is het mogelijk om lid te worden na afloop van de kennismakingsperiode?
Ja, mits er plek is in de groep. Het kan zijn dat een groep al vol zit en een wachtlijst heeft. In dat geval kunnen wij je kind op onze eigen wachtlijst plaatsen. Dat is dus niet een wachtlijst van Sjors Sportief, maar de wachtlijst van onze scoutinggroep. In de loop van de kennismakingsperiode nemen wij hierover contact met je op.

DE ACTIVITEITEN

Wat kunnen de kinderen verwachten?
De kinderen doen mee aan de normale activiteiten van de groep waarvoor ze kiezen. Ze komen dus in een bestaande groep kinderen.
Onze bevergroep heeft ongeveer 20 kinderen, onze welpengroepen hebben ongeveer 30 kinderen. Elke groep heeft een eigen leidingteam van 5 tot 7 personen.

Welke activiteiten doe je?
De activiteiten bij Scouting zijn heel divers. Veel van onze activiteiten zijn buiten, op ons speelveld of in de bossen rond ons clubgebouw. Samenwerken, sport en spel, leren door doen, uitdagend en avontuurlijk zijn zomaar wat begrippen die op onze activiteiten van toepassing zijn. De ene keer doen we een groot bosspel, de volgende keer zijn we bezig om een vuurtje te maken om marshmallows te roosteren. En tussendoor leren we een knoop, leggen we een vingerverbandje of ontdekken we wat een kompas doet. Zo is er steeds een nieuwe uitdaging.

De bevers ontdekken de wereld natuurlijk nog veel meer spelenderwijs dan bij de welpen. Zo zijn overal binnen Scouting de activiteiten afgestemd op de leeftijdsgroep.

Lees meer over onze bevers of welpen door op een van de volgende buttons te klikken:

Bevers 4½ - 7 jaar Welpen 7 - 11 jaar

Heb je speciale kleding nodig?
Nee, tijdens de kennismakingsperiode niet. Het is wel belangrijk dat de kleding die je draagt tegen een stootje kan en vies mag worden. We gaan immers veel naar buiten. Houd daarom ook rekening met het weer. Neem een warme en/of regenjas mee als het regenachtig of koud is. Denk ook aan goede schoenen of laarzen.

Vanwege de corona-maatregelen zijn voorlopig zoveel mogelijk van onze activiteiten buiten. Het is daarom erg belangrijk dat je voorbereid bent op de weersomstandigheden!

En als het heel slecht weer is?
Als het nodig is (bij een plotselinge onweersbui bijvoorbeeld) kunnen we wel naar binnen. Dan hebben we in ons clubgebouw voldoende ruimte voor de groepen.

CONTACT & ADRES

Clubgebouw Scouting Nanne Zwiep

Waar staat het clubgebouw?
Ons clubgebouw staat aan de Rondemaatweg 85 in Enschede.
Bekijk de locatie van ons clubgebouw hier.

Heb je nog vragen?
Neem dan telefonisch of per e-mail contact op met onze contactpersoon Bep Dijkstra.