Sjors Sportief

Sjors Sportief ScoutingVia Sjors Sportief kunnen kinderen in heel Nederland kennismaken met diverse sporten en andere activiteiten.
Onze Scoutinggroep doet in het seizoen 2018-2019 voor het eerst mee aan Sjors Sportief.

Aanmelden loopt altijd via de website van Sjors Sportief of de Sjors Sportief App.
Het activiteitenboekje voor Enschede 2018-2019 vind je hier. Je vindt onze groep op pagina 71.

DE AANMELDING VOOR HET SEIZOEN 2018/2019 IS GESLOTEN!
Neem rechtstreeks contact met ons op als je eens wilt kijken. Lees meer

Hieronder lees je hoe het in zijn werk gaat en vind je de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.

PRAKTISCH

Hoeveel plaatsen zijn er beschikbaar?
Wij boden maximaal 5 plaatsen per groep bij onze bevergroep (4½ - 7 jaar) en bij onze beide welpengroepen (ochtend en middag, beide 7 - 11 jaar).

Voor 2018 waren al deze reguliere plekken binnen een week ingevuld. Die kinderen hebben de kennismakingsperiode inmiddels afgerond. Er zijn ook veel kinderen aangemeld voor de wachtlijst van Sjors Sportief.

Kinderen op de wachtlijst worden in het eerste kwartaal van 2019 uitgenodigd voor een kennismaking. Dat gebeurt in 2 periodes. In beide periodes worden per groep ongeveer 5 kinderen uitgenodigd, op volgorde van de oorspronkelijke aanmelding. De eerste periode gaat nog in januari van start.

Zijn er kosten aan verbonden?
Nee.

Hoe vaak kunnen de kinderen meedoen?
De kinderen kunnen 3 keer meedoen. Kinderen van de wachtlijst ontvangen een uitnodiging voor de groep waarvoor ze zich oorspronkelijk hebben aangemeld.

In welke periode zijn de activiteiten?
De eerste groep kinderen van de wachtlijst wordt uitgenodigd voor de periode van zaterdag 12 tot en met zaterdag 26 januari 2019. De data voor de tweede groep zijn nog niet bekend, daarover volgt zo spoedig mogelijk bericht.

Zijn de activiteiten ook op andere dagen van de week beschikbaar?
Nee. Onze groepen draaien alleen op zaterdag.

Kun je wisselen van tijd tussen de beide welpengroepen?
Nee. Je hebt je opgegeven voor één van beide groepen. Daarmee heb je ook een tijd gekozen. Als je na de proefperiode via Sjors Sportief bij onze groep wilt blijven, kun je wel voor de andere welpengroep kiezen. Tenzij die groep een wachtlijst heeft. Ook dan maak je de keuze voor langere tijd. Steeds wisselen is dus niet mogelijk.

Is het mogelijk om lid te worden na de kennismakingsperiode?
Ja, mits er plek is in de groep. Het kan zijn dat een groep al vol zit en een wachtlijst heeft. In dat geval kunnen wij je kind op onze eigen wachtlijst plaatsen. Dat is dus niet de wachtlijst van Sjors Sportief, maar de wachtlijst van onze scoutinggroep. In de loop van de kennismakingsperiode nemen wij hierover contact met je op.

DE ACTIVITEITEN

Wat kunnen de kinderen verwachten?
De kinderen doen mee aan de normale activiteiten van de groep waarvoor ze kiezen. Ze komen dus in een bestaande groep kinderen.
Onze bevergroep heeft normaal 15 tot 20 kinderen, onze welpengroepen hebben 25 tot 30 kinderen. Elke groep heeft een eigen leidingteam van 5 tot 7 personen.

Welke activiteiten doe je?
De activiteiten bij Scouting zijn heel divers. Veel van onze activiteiten zijn buiten, op ons speelveld of in de bossen rond ons clubgebouw. Samenwerken, sport en spel, leren door doen, uitdagend en avontuurlijk zijn zomaar wat begrippen die op onze activiteiten van toepassing zijn. De ene keer doen we een groot bosspel, de volgende keer zijn we bezig om een vuurtje te maken om marshmallows te roosteren. En tussendoor leren we een knoop, leggen we een vingerverbandje of ontdekken we wat een kompas doet. Zo is er steeds een nieuwe uitdaging.

De bevers ontdekken de wereld natuurlijk nog veel meer spelenderwijs dan bij de welpen. Zo zijn overal binnen Scouting de activiteiten afgestemd op de leeftijdsgroep.

Lees meer over onze bevers of welpen door op een van de volgende buttons te klikken:

Bevers 4½ - 7 jaar Welpen 7 - 11 jaar

Heb je speciale kleding nodig?
Nee, tijdens de kennismakingsperiode niet. Het is wel belangrijk dat de kleding die je draagt tegen een stootje kan en vies mag worden. We gaan immers veel naar buiten. Houd daarom ook rekening met het weer. Neem een warme en/of regenjas mee als het regenachtig of koud is. Denk ook aan goede schoenen of laarzen.

En als het heel slecht weer is?
Dan hebben we in ons clubgebouw voldoende ruimte voor alle groepen.

CONTACT & ADRES

Clubgebouw Scouting Nanne Zwiep

Waar staat het clubgebouw?
Ons clubgebouw staat aan de Rondemaatweg 85 in Enschede.
Bekijk de locatie van ons clubgebouw hier.

Heb je nog vragen?
Neem dan telefonisch of per e-mail contact op met onze contactpersoon Bep Dijkstra.