Sjors Sportief

Sjors Sportief ScoutingVia Sjors Sportief kunnen kinderen in heel Nederland kennismaken met diverse sporten en andere activiteiten.
Onze Scoutinggroep doet sinds het seizoen 2018-2019 mee aan Sjors Sportief.

Doe jij met ons mee? Je bent van harte welkom bij onze groep!

Aanmelden loopt altijd via de website van Sjors Sportief of de Sjors Sportief App.
Het activiteitenboekje voor Enschede 2019-2020 vind je hier. Je vindt onze groep op pagina 73.

Hieronder lees je hoe het in zijn werk gaat en vind je de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.

PRAKTISCH

Hoeveel plaatsen zijn er beschikbaar?
Wij bieden in de 2e ronde (februari 2020) maximaal 4 plaatsen per groep bij onze bevergroep (4½ - 7 jaar) en bij onze beide welpengroepen (ochtend en middag, beide 7 - 11 jaar).

In 2018 waren alle plekken al binnen een week ingevuld. Dit jaar hebben we er voor gekozen om niet met een wachtlijst te werken. In plaats daarvan bieden we weer nieuwe plaatsen aan zodra er weer plek is. Zo hopen we te voorkomen dat je (heel) lang op een wachtlijst komt te staan.

Zijn er kosten aan verbonden?
Nee.

Hoe vaak kunnen de kinderen meedoen?
De kinderen kunnen 3 keer meedoen.

In welke periode zijn de activiteiten?
De eerste periode was van zaterdag 26 oktober tot en met zaterdag 9 november 2019. Voor de periode van zaterdag 8 tot en met zaterdag 22 februari 2020 staat er een tweede ronde gepland. Als er voor één of meer groepen nog een derde ronde komt, wordt op de website van Sjors Sportief een nieuwe activiteit geopend.

Zijn de activiteiten ook op andere dagen van de week beschikbaar?
Nee. Onze groepen draaien alleen op zaterdag.

Kun je wisselen van tijd tussen de beide welpengroepen?
Nee. Je geeft je op voor één van beide groepen. Daarmee kies je ook een tijd. Als je na de proefperiode via Sjors Sportief bij onze groep wilt blijven, kun je wel voor de andere welpengroep kiezen. Tenzij die groep een wachtlijst heeft. Ook dan maak je de keuze voor langere tijd. Steeds wisselen is dus niet mogelijk.

Is het mogelijk om lid te worden na de kennismakingsperiode?
Ja, mits er plek is in de groep. Het kan zijn dat een groep al vol zit en een wachtlijst heeft. In dat geval kunnen wij je kind op onze eigen wachtlijst plaatsen. Dat is dus niet een wachtlijst van Sjors Sportief, maar de wachtlijst van onze scoutinggroep. In de loop van de kennismakingsperiode nemen wij hierover contact met je op.

DE ACTIVITEITEN

Wat kunnen de kinderen verwachten?
De kinderen doen mee aan de normale activiteiten van de groep waarvoor ze kiezen. Ze komen dus in een bestaande groep kinderen.
Onze bevergroep heeft ongeveer 20 kinderen, onze welpengroepen hebben 25 tot 30 kinderen. Elke groep heeft een eigen leidingteam van 5 tot 7 personen.

Welke activiteiten doe je?
De activiteiten bij Scouting zijn heel divers. Veel van onze activiteiten zijn buiten, op ons speelveld of in de bossen rond ons clubgebouw. Samenwerken, sport en spel, leren door doen, uitdagend en avontuurlijk zijn zomaar wat begrippen die op onze activiteiten van toepassing zijn. De ene keer doen we een groot bosspel, de volgende keer zijn we bezig om een vuurtje te maken om marshmallows te roosteren. En tussendoor leren we een knoop, leggen we een vingerverbandje of ontdekken we wat een kompas doet. Zo is er steeds een nieuwe uitdaging.

De bevers ontdekken de wereld natuurlijk nog veel meer spelenderwijs dan bij de welpen. Zo zijn overal binnen Scouting de activiteiten afgestemd op de leeftijdsgroep.

Lees meer over onze bevers of welpen door op een van de volgende buttons te klikken:

Bevers 4½ - 7 jaar Welpen 7 - 11 jaar

Heb je speciale kleding nodig?
Nee, tijdens de kennismakingsperiode niet. Het is wel belangrijk dat de kleding die je draagt tegen een stootje kan en vies mag worden. We gaan immers veel naar buiten. Houd daarom ook rekening met het weer. Neem een warme en/of regenjas mee als het regenachtig of koud is. Denk ook aan goede schoenen of laarzen.

En als het heel slecht weer is?
Dan hebben we in ons clubgebouw voldoende ruimte voor alle groepen.

CONTACT & ADRES

Clubgebouw Scouting Nanne Zwiep

Waar staat het clubgebouw?
Ons clubgebouw staat aan de Rondemaatweg 85 in Enschede.
Bekijk de locatie van ons clubgebouw hier.

Heb je nog vragen?
Neem dan telefonisch of per e-mail contact op met onze contactpersoon Bep Dijkstra.