Nieuwsarchief 2004-2005

Ga naar het nieuwsarchief van 2006-2007
Een header van onze oude website

 

 

 

page_text Foto’s Sinterklaas & sneeuwschade online
Door: Webteam icon_user

SinterklaasSinterklaasfeest
Ondanks alle sneeuw bracht Sint Nicolaas op zaterdag 3 december 2005 een bezoek aan onze Bevers en Welpen.

De foto’s van het Sinterklaasfeest zijn te bekijken onder Activiteiten / Foto’s of klik hier.

* * *

Sneeuwoverlast
Op dezelfde pagina zijn de foto’s te bekijken van wat het dikke pak sneeuw op 25 en 26 november op en rond ons terrein heeft veroorzaakt. Sfeervolle plaatjes, maar de schade die aan de natuur is toegebracht is helaas heel wat minder mooi…

Datum: 12-12-2005 Tijd: 00:55:24

 

page_text Schade door sneeuw valt mee
Door: Webteam icon_user

Vanmorgen bleek dat de schade van het noodweer gelukkig meevalt, tenminste als we de schade aan de natuur niet meerekenen.De fietsenstalling is door twee dikke takken geraakt. De omheining is op verschillende plaatsen bedolven onder de takken. Ook liggen er een aantal boomtoppen op het dak aan de achterkant van het gebouw. Die hebben geen schade veroorzaakt, doordat de toppen nog aan de bomen vastzitten en vooral ook omdat het jonge bomen zijn.

De schade aan de bomen rond het clubgebouw, langs de weg en in het bos is enorm. Overal op en rond het terrein ligt een groot aantal takken, waarvan sommige zo groot en dik als een kleine boom. Ook zijn er langs de vijver bomen ontworteld en zijn sommige bomen gewoon halverwege de stam afgeknapt.

Vandaag heeft een ‘zaagploeg’ van leiding en enkele anderen de Rondemaatweg weer helemaal vrij gemaakt. Deze is nu weer begaanbaar, vanaf de Geessinkweg tot aan het Mediant-terrein. Er hangen nog wel veel takken boven de weg, dus het is nog wel opletten!

De opkomsten van vrijdag 2 en zaterdag 3 december gaan gewoon door. Denk wel aan de gewijzigde tijden in verband met Sinterklaas! Deze staan op de jaarkalender (onder Activiteiten).

Datum: 27-11-2005 Tijd: 00:24:20

 

page_text Opkomsten zaterdag 26 november afgelast
Door: Webteam icon_user

Sneeuw overlast 2005Op zaterdag 26 november gaan de opkomsten niet door. Dat geldt voor alle speltakken, dus voor de bevers, de beide welpenhordes en de verkenners. De leiding probeert iedereen op tijd af te bellen.Doordat er erg veel sneeuw is gevallen en het ook erg heeft gestormd zijn er in de omgeving van ons het clubgebouw veel (grote) takken afgebroken en zelfs hele bomen omgevallen. De weg naar het clubgebouw is daardoor niet meer begaanbaar. Ook is het op dit moment te gevaarlijk om buiten bij het clubgebouw te zijn, omdat er op ons terrein veel takken half afgebroken in de bomen hangen. Sommige zijn al naar beneden gekomen. Zo is de fietsenstalling voor een deel vernield. Of het clubgebouw schade heeft is nog niet bekend.

Sneeuw overlast 2005Waarschuwing!
Ga niet kijken bij het clubgebouw. Want dat is erg gevaarlijk: er kan nog meer uit de bomen naar beneden komen!

Wij houden jullie op de hoogte.

Datum: 26-11-2005 Tijd: 02:07:59

 

page_text Foto’s JOTA 2005
Door: Webteam icon_user

Jota 2005Het heeft even geduurd maar nu zijn de foto’s van de JOTA 2005 toch eindelijk online smiley tanden!
Je kunt de foto’s vinden onder Activiteiten / Foto’s of klik hier.

De foto’s kunnen nabesteld worden.

Instructies voor het nabestellen:
Als je wilt, kun je foto’s van de JOTA nabestellen. Stuur dan een mailtje naar Daan (webmaster@nannezwiep.nl).

Zet wel je naam erbij en vermeldt duidelijk de drie laatste cijfers van de naam van de foto. Bijvoorbeeld: “Jota 2005 006” kun je doorgeven als “006”. De kosten zullen circa 20 cent per foto bedragen (afhankelijk van het aantal bestellingen). Wacht niet te lang met mailen want binnen 3 weken worden de foto’s besteld smiley cool !

Datum: 21-10-2005 Tijd: 13:17:12

 

page_text Foto’s beverkamp online
Door: Lappezak icon_user

Beverkamp 2005De foto’s van het beverkamp staan online! Ze zijn te vinden onder Activiteiten / Foto’s of klik hier.

De bevers hebben in het weekend van 24 en 25 september in ons eigen clubgebouw gelogeerd. We hebben Koning Arthur geholpen zijn zwaard Excalibur terug te vinden. Hij was het kwijtgeraakt in een gevecht met een gemene draak. We zijn echte ridders van de ronde tafel geworden! Bij onze speurtocht naar het zwaard kregen we hulp van de tovenaar Merlijn. Hij woonde in een grot niet ver van ons clubgebouw.
Gelukkig hebben we het zwaard gevonden voordat de draak het gevonden had! smiley cool

Willen jullie ook een draak verslaan, dan heb je zeker deze toverspreuk nodig:
Chin chan guli guli guli guli watcha
Chin chan go – chin chan go
Chin chan guli guli guli guli wachta
Chin chan go – chin chan go!

Je moet hem eigenlijk heel hard zingen, dan werkt ie het best!

Foto’s nabestellen
Als je wilt, kun je foto’s van het beverkamp nabestellen. Stuur dan een mailtje naar Lappezak (webmaster@nannezwiep.nl).

Zet wel je naam erbij en vermeld duidelijk de drie laatste cijfers van de naam van de foto. Bijvoorbeeld: “Beverkamp 2005 022” kun je doorgeven als “022”.

Je mag het ook op papier zetten en inleveren bij Lappezak. De kosten zijn circa 20 cent per foto (afhankelijk van het aantal bestellingen). Wacht niet te lang, want over een week of twee wordt de bestelling geplaatst. smiley knipoog

Datum: 04-10-2005 Tijd: 01:04:15

 

page_text Denk mee over de toekomst van Scouting!
Door: Webteam icon_user

Tijdens de Scout-In vorige week is de aftrap gegeven voor de tweede webenquête in het kader van het imago- en identiteitonderzoek van het project 2010.scouting.nl.In de enquête kun je aangeven welke kenmerken jij het meest belangrijk vindt voor Scouting. Verder wordt je mening gevraagd over een aantal stellingen. Ook kun je je stem uitbrengen op een aantal voorstellen over de identiteit van Scouting in de toekomst.

Je kunt de enquête invullen tot en met 9 oktober. Wees er dus snel bij!
Klik hier om de enquête in te vullen. Let op: je kunt de enquête maar één keer openen en invullen!

Wat is het project 2010.scouting.nl?
In 2010 bestaat Scouting in Nederland 100 jaar. In verband met dit eeuwfeest wordt er binnen Scouting nagedacht over het thema ‘Scouting nu en in de toekomst’.

Waarom dan? smiley verward
De succesformule van Scouting heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijde vereniging van 32 miljoen leden in ruim 160 landen. Maar de laatste 10 jaren is het ledental in heel West Europa afgenomen, ook in Nederland. Al moet gezegd worden dat het om gemiddelden gaat: onze groep heeft hier bijvoorbeeld nog geen ervaring mee. Je kunt je dus afvragen of Scouting zich de afgelopen jaren wel voldoende heeft aangepast aan de sterk veranderde samenleving. En past de Scoutingformule nog wel bij de eigentijds opvattingen en wensen van de moderne jongere? Of zijn er andere oorzaken?

Dit roept vragen op, zoals:
– Waar staan we voor als vereniging?
– Wat is dan de kern van onze spelvisie?
– Wat hebben we onze maatschappij te bieden?
– Welk beeld hebben mensen van ons?
– Spreken onze activiteiten de huidige jongeren nog wel aan?

Op deze en nog veel meer vragen wil Scouting met het project 2010.scouting.nl een antwoord vinden. Op de website www.2010.scouting.nl staat alles over dit project en hoe je kunt meedoen.

Dus vul de enquête even in! Het gaat tenslotte om de toekomst van onze vereniging! smiley knipoog

Datum: 01-10-2005 Tijd: 23:42:03

 

page_text Grote Clubactie in volle gang
Door: Webteam icon_user

Logo Grote Clubactie (oud)Heb jij al loten voor de Grote Clubactie verkocht? Of heb je er nu al zoveel verkocht dat je vast wel bij de beste verkopers van onze groep hoort? Misschien ben je zelfs wel DE beste verkoper… Dan win je er nog iets leuks mee ook! Bovendien steun je er de groep ook nog eens mee. Van elk lot is – zoals je vast wel weet – 80% van de opbrengst bestemd voor onze eigen clubkas. Dat is 2 euro per lot. Best wel de moeite waard dus!

Je hebt nog even tijd om het record te verbreken, want je kunt de lijst nog tot en met 15 oktober 2005 inleveren bij Bep Dijkstra. Maar zorg er wel voor dat de lijst dan echt binnen is, anders kunnen er voor jou geen loten meer worden besteld.

En wie weet win je zelf nog een mooie prijs. Dan moet je wel een lot kopen natuurlijk smiley knipoog
Of misschien verkoop je een lot waarop een mooie prijs valt… Maar het duurt nog even voordat je dat weet. De trekking is op 16 november 2005. De uitslag vind je dan op de website van de Grote Clubactie.

Heel veel succes!

Datum: 21-09-2005 Tijd: 01:32:37

 

page_text Prinses Máxima beschermvrouwe Scouting
Door: Webteam icon_user

H.K.H. Prinses Máxima der Nederlanden is de nieuwe beschermvrouwe van Scouting Nederland. Zij volgt hiermee Z.K.H. Prins Claus op, die tot zijn overlijden in oktober 2002 deze functie vervulde.

Scouting in Nederland, waar jeugd en jongeren centraal staan, kan zich geen betere beschermvrouwe wensen dan Prinses Máxima. Zij heeft aangegeven zich te willen inzetten voor de toekomst van jongeren in Nederland. Ook wil zij graag een bijdrage leveren aan de integratie van de verschillende groepen in onze samenleving en het verminderen van het onbegrip tussen culturen. Zij wil dat aanpakken door juist de mogelijkheden die een multiculturele samenleving biedt te benadrukken.

Vanaf 2006 zal Prinses Máxima op eigen wijze invulling geven aan haar functie als beschermvrouwe van Scouting. Scouting Nederland vindt het fantastisch dat zij dat wil doen en geeft haar alle mogelijkheden om Scouting van binnenuit te bekijken. Scouting Nederland heet haar dan ook van harte welkom binnen de vereniging.

Scouting en het Koninklijk Huis
Scouting Nederland is erg blij opnieuw een beschermvrouwe te hebben afkomstig uit het Koninklijk Huis. Al bijna een eeuw zijn leden van het Koninklijk Huis nauw betrokken geweest bij Scouting Nederland. Het begon al in 1915 met het beschermheerschap van Prins Hendrik. Koningin Juliana was beschermvrouwe van de meisjesverenigingen. Prins Bernhard wordt op verzoek van Lord Baden-Powell na de Wereld Jamboree van 1937 Koninklijk Commissaris en voorzitter van de Nationale Padvindersraad. Hij bleef meer dan 50 jaar betrokken bij Scouting. Met Prins Claus en nu Prinses Máxima wordt deze band tot op heden voortgezet.

Datum: 15-09-2005 Tijd: 00:33:19

 

page_text Rowans & sherpa’s in Luxemburgse krant
Door: Webteam icon_user

Artikel Luxemburger Wort 2005Onze rowans en sherpa’s hebben tijdens hun zomerkamp in Wiltz in de Luxemburgse Ardennen de krant gehaald. En niet zomaar een blaadje, Luxemburger Wort is de grootste krant van Luxemburg. Als je op het plaatje klikt kun je het artikel lezen. Het artikel is er één in een reeks van artikelen over scoutingterreinen in Luxemburg.

In het artikel kun je ook iets lezen over wat de rowans en sherpa’s zoal hebben gedaan tijdens hun kamp. Het zomerkamp was van 27 augustus tot 3 september 2005 op het Scoutcentrum Wiltz in het noorden van Luxemburg.

Wir danken Mireille Meyer vom Luxemburger Wort für das Foto und Anita Dahm vom Scoutslager in Wiltz für das nachschicken der Zeitung!

Foto’s zomerkamp RSA online
De foto’s van het zomerkamp in Wiltz staan nu ook online. Ze zijn te vinden onder Foto’s op de speltakpagina’s van de RSA. Klik hier om rechtstreeks naar de RSA-speltakpagina’s te gaan.

smiley cool In het nieuwsbericht over de foto’s op de RSA pagina’s staan ook nog links naar twee korte filmpjes die tijdens het kamp zijn gemaakt. Het ene is gemaakt in ridderzaal van de burcht van Vianden en de andere in de Match (de supermarkt). Dus kijk en verwonder je… Maar je bent gewaarschuwd: als je nog niet melig bent word je het van die filmpjes wel… Oh ja, de filmpjes zijn natuurlijk met geluid!

Datum: 11-09-2005 Tijd: 17:24:50

 

page_text Foto’s zomerkamp stam Oostenrijk online
Door: Webteam icon_user

Stamkamp Zellhof 2005De foto’s van het stamkamp in Zellhof (Oostenrijk) staan online. Ze zijn te vinden onder Activiteiten / Foto’s of klik hier.

De stam was hier op kamp van 31 juli tot en met 13 augustus 2005. Het scoutcentrum ‘Pfadfinderdorf Zellhof’ ligt aan de Grabensee, een meer net ten noorden van de stad Salzburg.

Wat stond er op het programma? Nou, van alles: hiken in de bergen, kanoën, een dagje Salzburg, een paar honderd pannenkoeken bakken, raften, een tweedaagse bergtocht met overnachting op 2000 meter, pionieren, uit eten en ijs eten, mountainbiken, kennismaken met de 600 andere scouts, het Zellhof-team Nederlands leren spreken, zwemmen en nog veel meer.

Als je de foto’s bekijkt, let dan ook eens op de nieuwe stam t-shirts! Vooral op pagina 9 vind je een paar (betere) voorbeelden.

Datum: 24-08-2005 Tijd: 12:35:30

 

page_text Zomervakantie en nieuwe poll
Door: Webteam icon_user

Het is zover: de zomer is begonnen. Wij wensen iedereen heel veel plezier op vakantie, thuis en/of op zomerkamp!

* * *

In de vakantieperiode (tot 4 september) kunnen wij soms minder snel op mailtjes reageren dan jullie van ons gewend zijn! Mocht je toch een dringende vraag hebben, probeer het dan eens via één van de andere mailadressen of telefoonnummers op de contactpagina.

* * *

Oh ja, er is weer een nieuwe (vakantie)poll. Vul ‘m even in smiley tong

Datum: 14-07-2005 Tijd: 01:05:34

 

page_text Foto’s bonte avond rsa online
Door: Webteam icon_user

De rowans & sherpa’s hebben als jaarafsluiting een bonte avond georganiseerd op vrijdag 8 juli 2005. De foto’s van deze avond staan op de fotopagina op de rsa-site. En er zitten hele mooie bij. Dus kijk snel!

Klik hier om rechtstreeks naar de fotopagina van de rsa-site te gaan smiley cool

Datum: 13-07-2005 Tijd: 22:04:55

 

page_text Regiospel: een geslaagde dag!
Door: Webteam icon_user

Regiospel 2005 op De VoshaarOp zaterdag 2 juli 2005 hebben de bevers en welpen van onze groep meegedaan aan het jaarlijkse regiospel. Het regiospel werd dit jaar gehouden op Scouting Buitencentrum De Voshaar, een prachtig terrein in de omgeving van het Rutbeek. ’s Morgens waren de bevers er, ’s middags was het de beurt aan de welpen. Aan het regiospel deden naast onze groep nog 3 andere scoutinggroepen uit Enschede en 1 uit Glanerbrug mee. Onze bevers en welpen konder daardoor kennismaken en samenwerken met de bevers, welpen, kabouters en esta’s van andere groepen.

Dit jaar stond het regiospel in het teken van oma’s 80ste verjaardag. Door allerlei gebeurtenissen en misverstanden hadden de familieleden van oma onderling ruzie gekregen. Een rustige verjaardag vieren leek hierdoor onmogelijk. Maar met een smoes werden ze toch naar de verjaardag gelokt. Door verschillende leuke en uitdagende activiteiten vonden de bevers en welpen uit wat er precies aan de hand was. Zo werden alle ruzies aan het einde van de morgen of middag bijgelegd en was het toch nog feest!

De dag werd afgesloten met de inmiddels traditionele barbecue voor de leiding van de organiserende groepen.

Kijk voor de foto’s van de regiodag op Activiteiten / Foto’s.

Datum: 05-07-2005 Tijd: 23:22:10

 

page_text 60-jarig jubileum kleurrijk gevierd!
Door: Webteam icon_user

Het 60-jarig jubileum van onze groep is op zaterdag 18 juni 2005 gevierd met een vrolijk en kleurrijk feestprogramma voor alle leden. Rond het feestelijk versierde clubgebouw was de hele middag voor bevers, welpen en verkenners van alles te beleven: er was een groot springkussen, je kon vlotvaren, boogschieten of een hindernisbaan volgen. Ook waren er overal op ons terrein leuke spelletjes te doen, zoals een loopski-race, een levensgrote toren van pisa en een waterrace, en kon je koekhappen, je laten schminken of broodjes bakken bij het kampvuur. Een clown zorgde voor nog meer vrolijkheid en met al z’n ballonnen voor nog meer kleur. Met een stralend blauwe lucht, heel veel zon en een bijna tropische temperatuur smaakte het ijsje tussendoor natuurlijk naar meer. En voor wie even bij wilde komen van alle actie was altijd wel ergens een schaduwplekje te vinden.

Groepsfoto 60 jarig jubileum 2005Natuurlijk was er ook even een officieel woordje van onze groepsvoorzitter, Arjen de Weerd. Hij vertelde dat Scouting Nanne Zwiep is opgericht op 1 mei 1945, precies een maand na de bevrijding van Enschede. De groep is vernoemd naar dominee Nanne Zwiep, die zich op 19 april 1942 in de Grote Kerk in Enschede uitsprak tegen onder meer het nationaal-socialisme en de jodenvervolging. De volgende dag al wordt hij gearresteerd. Uiteindelijk komt hij door uitputting en ondervoeding om in het concentratiekamp Dachau. De oprichters van onze groep hadden een Nederlands Hervormde achtergrond, zodat het een logische keuze was zijn naam aan de nieuwe groep te verbinden.

Verder vertelde Arjen dat onze groep op heel veel plaatsen in Enschede heeft gezeten, zelfs bij een hopman op zolder. In 1969 kregen we eindelijk een eigen gebouw. Al moest die eerste blokhut in de jaren ’80 verdwijnen voor de rijksweg A35. Het ledenaantal was in die tijd gezakt naar zo’n 30 kinderen. Maar sinds we in 1988 ons nieuwe clubgebouw bij de Helmerhoek hebben gebouwd, is de groep weer springlevend. Het ledenaantal passeerde al snel ruim de honderd en is in de laatste jaren gegroeid tot bijna 150. En dat bewijst wel dat het na 60 jaar nog steeds een uitdaging is om bij Scouting te zijn!

Jubileum 60 jaarNa het maken van de groepsfoto was het hoog tijd voor de activiteiten. Iedereen mocht zelf kiezen wat hij of zij wilde doen. Voor degenen die wel van een beetje competitie houden waren er bij veel spelletjes ook nog punten te verdienen. En dat leverde natuurlijk een aantal winnaars op. Die werden aan het eind van de middag bekend gemaakt. Op de eerste plaatsen zijn geëindigd bij de bevers: Mike, welpen ochtendhorde: Gerben, welpen middaghorde: Arjan en verkenners: Gabriël. En wat zeker wel genoemd mag worden is dat van deze vier winnaars Mike van de bevers (!) op de tweede plaats is geëindigd, dus direct na een verkenner!

Jubileum 60 jaarVanaf kwart over vier mochten ook de ouders een kijkje nemen op het terrein.En daar werd dan ook erg veel gebruik van gemaakt. Rond half vijf leek het wel een mierenhoop! Na al die gezellige drukte was het om vijf uur helaas alweer tijd om te sluiten. Dat hebben we in de kring gedaan. Nog een paar yells en een laatste groet en het feest zat erop. We kunnen allemaal terugkijken op een erg geslaagde dag.

Voor de rowans & sherpa’s, stamleden, leiding en bestuursleden, die er de hele dag voor hebben gezorgd dat alles goed verliep, wordt later dit jaar nog een apart jubileumprogramma georganiseerd.

Ga voor het fotoalbum van het 60-jarig jubileum naar activiteiten/foto’s.

Datum: 19-06-2005 Tijd: 14:50:35

[page_block hash_id=’item20050604′]
 

page_text Bezoek Jan, Riet en Ellen Zwiep
Door: Marcel Dijkstra icon_user

Bezoek familie Zwiep 2005Op vrijdag 3 juni 2005 hebben Jan, Riet en Ellen Zwiep een bezoek gebracht aan onze groep. Jan is de jongste zoon van dominee Nanne Zwiep en Riet is zijn vrouw. Ellen Zwiep is een kleindochter van Nanne Zwiep. Haar vader Nico, de andere (en oudste) zoon van Nanne, kon helaas niet bij het bezoek aanwezig zijn. Maar zodra het mogelijk is wil ook hij onze groep bezoeken.

Jan en Riet wonen al ruim 50 jaar in de Verenigde Staten en hebben sinds 24 november 2004 contact met onze groep. Dit contact is ontstaan doordat Jan toevallig de voorloper van deze website ontdekte. Het was natuurlijk een grote verrassing dat er na al die jaren nog steeds een actieve scoutinggroep bestaat die de naam van zijn vader draagt. En dat er op de website van die groep een pagina gewijd is aan Nanne Zwiep. Al snel kregen wij via Jan ook contact met zijn broer, die nog steeds in Nederland woont. Deze contacten lopen via Ellen.

Bij een bezoek van Jan en Riet aan Nederland kon een kennismaking met onze groep dan ook niet uitblijven. Maar door alle plannen in de korte tijd dat ze hier zijn, was het bezoek alleen op deze vrijdagmiddag mogelijk. Daardoor zat het er jammer genoeg niet in dat er tijdens een opkomst een kijkje bij de groep kon worden genomen. Aan de andere kant was er daardoor juist wel alle tijd om kennis te maken en eens goed bij te praten.

Bezoek Jan, Riet en Ellen Zwiep 2005Dat ging natuurlijk in de eerste plaats over Nanne Zwiep en zijn gezin. Het was heel leuk en verrassend om verschillende anekdotes te horen, waardoor de persoon Nanne Zwiep veel meer tot leven komt. Ook zijn er de nodige papieren en foto’s uitgewisseld. Zo bleken wij nog informatie te hebben die zelfs binnen de familie niet bekend was. En natuurlijk werd met oude en nieuwe foto’s bij de hand ook uitgebreid besproken hoe het onze groep in de afgelopen 60 jaar vergaan is. Jan en Riet zijn, net als hun zonen, in de Verenigde Staten bij Scouting geweest, dus op dat punt konden ze een vergelijking maken met hoe het er hier aan toe gaat. Verder was het erg leuk de oude foto’s van Enschede te bekijken, omdat Jan en Riet hier beide opgegroeid zijn, maar ook Ellen enkele jaren in Enschede heeft gewoond.

Ook het bezoek aan ons clubgebouw was erg bijzonder. Vooral ook omdat het erg vreemd is om in een onbekend gebouw overal de naam van je vader of grootvader tegen te komen. De plek van ons gebouw, middenin het groen, en de ruimte die we binnen hebben maakten veel indruk. Riet vertelde nog dat zij met haar welpen thuis aan de eigen keukentafel zat, omdat ze in Amerika geen eigen clubgebouw hadden.

Al met al is het voor iedereen een erg leuke, gezellige, maar vooral ook bijzondere dag geweest. Ter herinnering aan het bezoek hebben Jan en Ellen beide een groepsdas gekregen met daarop ons naambandje, de jubileumbadge van ons 50-jarig bestaan en daarbij een dasring uit Ghana.

Een deel van de informatie die we hebben uitgewisseld is binnenkort te vinden op de pagina over dominee Nanne Zwiep. En al snel na het afscheid kwamen er bij ons alweer nieuwe vragen op. Maar we hebben afgesproken elkaar van de ontwikkelingen op de hoogte te houden. Het contact zal dus zeker blijven bestaan!

Datum: 04-06-2005 Tijd: 01:30:50

 

page_text Foto’s Hemelvaartkamp Volthe online
Door: Marcel Dijkstra icon_user

TentjesDe foto’s van het Hemelvaartkamp in Volthe staan online. Ze zijn te vinden onder Activiteiten / Foto’s of klik hier.

Het Hemelvaartkamp was een gezellig lang weekend voor leiding en alle leden vanaf 15 jaar. Ondanks een beperkt aantal deelnemers (doordat veel mensen al andere plannen of verplichtingen hadden) en redelijk veel regen was het een erg geslaagd kamp. Ook de locatie is erg goed bevallen. Met dank aan de boer voor het beschikbaar stellen van zijn bos!

Datum: 18-05-2005 Tijd: 23:49:21

 

page_text Scouting Nanne Zwiep 60 jaar!
Door: Webteam icon_user

Deze week van herdenken en vieren is ook voor onze groep een bijzondere week. De Nanne Zwiep Groep is opgericht op 1 mei 1945, precies één maand na de bevrijding van Enschede. Vandaag, zondag 1 mei 2005, bestaat onze groep dus 60 jaar!Oude groepsvlag In al die jaren is er binnen onze groep natuurlijk enorm veel gebeurd. Leuke en minder leuke dingen. Heeft de groep soms slechte, maar vooral ook heel veel goede tijden gekend. Zijn we van een eenvoudige welpen- en verkennersgroep uitgegroeid naar een groep voor alle leeftijden: van bevers tot en met de stam. En hebben we ooit de zolder van een schuur verruild voor onze eerste houten blokhut.

In die 60 jaar zijn de klassieke padvinders eigentijdse scouts geworden. Hebben we tijden met niet meer dan 30 leden gekend, maar naderen we nu de 150. Is de groep gegroeid van overlevend naar springlevend. Zijn we ooit begonnen als jongensgroep, terwijl we inmiddels al meer dan 20 jaar volledig gemengd draaien. Verkennen we niet meer alleen de Twentse paden en bossen, maar ook Europa en het internet. En hebben we op heel wat locaties in Enschede gezeten, voordat we in 1988 – noodgedwongen, dat wel! – onze fantastische nieuwe plek vonden bij de Helmerhoek.

60 Jaar Scouting Nanne Zwiep. Dat is 60 jaar avonturen beleven. Samen erop uit en nieuwe uitdagingen aangaan. De wereld ontdekken. Van elkaar leren. Maar vooral veel plezier maken.
De hoogste tijd dus voor een groot feest!

Op zaterdag 18 juni is het zover, dan organiseren wij een feestelijke jubileumdag voor alle leden. Wat er precies gaat gebeuren wordt nog bekend gemaakt. Dus hou die dag alvast vrij en hou deze website goed in de gaten!

Wil je wel wat meer weten over wat onze groep in de afgelopen 60 jaar heeft meegemaakt, kijk dan ook eens op de geschiedenispagina van onze groep. En laten we niet vergeten dat het deze week ook precies 60 jaar geleden is, dat Nederland werd bevrijd. Lees daarom eens de pagina over dominee Nanne Zwiep, om ook even stil te staan bij de dingen die in de oorlogsjaren gebeurden.

Op de foto zie je onze oude N.P.V.-groepsvlag, die in gebruik is geweest tot in de jaren ’70. Bij het 35-jarig jubileum in 1980 werd een voorbeeld van onze ‘nieuwe’ groepsvlag gepresenteerd. Aan het eind van dat jaar – nu precies 25 jaar geleden – werd die vlag in gebruik genomen.

Datum: 01-05-2005 Tijd: 00:01:43

 

page_text Scouting Fundays in Walibi World
Door: Webteam icon_user

Fundays 2005Op zondag 17 april 2005 hebben zo’n 20 rowans, sherpa’s, stamleden en leiding van onze groep de Scouting Fundays in Walibi World bezocht. En ze waren niet alleen, zo’n 3000 scouts bezochten Walibi World dat weekend!

Fundays 2005Er viel natuurlijk weer van alles te beleven. De achtbanen en de wildwaterbaan waren waarschijnlijk wel de grootste trekkers, maar ook de wat minder flitsende splash battle en zweefmolen werden met een bezoekje vereerd. Dennis, Johnny en (jawel, hij heeft ’t gedaan!) Mike hebben zelfs een vrije val van 54 meter beleefd. Jammer genoeg waren ze te snel voor een flitsende foto..

Maar zelfs de grootste, hoogste en snelste achtbaan lijkt voor sommigen na een aantal ritten niet meer dan een simpele draaimolen. Wat voor de één nog de ultieme kick was, begon voor de ander aan het eind van de dag behoorlijk slaapverwekkend te worden, zoals deze foto van de Goliath laat zien.

De dag werd afgesloten met een gezamenlijk ‘diner’ bij de McDonalds in Holten.

Datum: 23-04-2005 Tijd: 22:14:37

 

page_text Verkenners Nanne Zwiep tweede op DSW
Door: Verkennersleiding icon_user

Verkenners DSW 2005Op zaterdag 16 en zondag 17 april zijn de scoutingwedstrijden (DSW) voor de Enschedese groepen gehouden op Scouting Buitencentrum De Voshaar. Dat ligt in de buurt van Het Rutbeek.

Van onze groep zijn 2 patrouilles naar de DSW geweest: de “Kruidnagels” (Mathijs, Janneke, Dyon, Nienke en Ruben) en “De Vliegende Hollanders” (Thomas, Pieter, Dennis, Susanne, Laura en Niels – zie foto, vlnr). Klik op de foto voor een vergroting.

Ze hebben veel tijd gestoken in de voorbereiding en zijn behoorlijk creatief geweest met het thema van dit jaar: VOC.

Het groepje de “Kruidnagels” is 6e geworden en “De Vliegende Hollanders” zijn zelfs 2e geworden!

Langs deze weg van harte gefeliciteerd!!! smiley tanden

Datum: 20-04-2005 Tijd: 23:07:48

[page_block hash_id=’nieuwsitem20050419′]
 

page_text Welpen Sionie Horde in de Scouty!
Door: Bagheera icon_user

Afgelopen winter is Scouty op bezoek geweest bij de welpen van de middaghorde. Hij heeft een deel van de middag meegedaan met het programma van de welpen en hij heeft rondgekeken in ons welpenlokaal. Ook heeft hij een aantal welpen vragen gesteld voor de volgende Scouty. En die is nu uit!De Scouty van april 2005 gaat over veiligheid. Daarom gingen de vragen van Scouty over hulpdiensten. Wat dat zijn? Nou, dat zijn bijvoorbeeld de politie, de brandweer en de ambulance. Mensen die voor hun beroep anderen helpen dus. Scouty wilde weten wat de welpen later het liefst zouden worden.

Een paar welpen staan met hun verhaaltje, met foto en al in de Scouty. smiley cool

Misschien heb je ‘m thuis al gelezen, maar als je op de link hieronder klikt vind je de bladzijden ook nog een keer.

Hieronder staan nog een keer de pagina’s uit de Scouty:
Voorblad
Bladzijde 16
Bladzijde 17

Oh ja, je kunt merken dat Scouty die dag druk was, want hij heeft allerlei foto’s en namen door elkaar gegooid… smiley verward smiley verward smiley verward

Bij de foto van Sharon staat het verhaaltje van Niels.
En bij de foto van Niels staat het verhaaltje van Zjoske.
Bij de foto van Zjoske staat het verhaaltje van onze Sharon.

Maar zo erg is het niet, want als je slim bent kun je aan de roodblauwe das al zien wie bij onze groep hoort… smiley tong

Groetjes,
Welpenleiding Sionie Horde smiley tanden smiley tanden smiley tanden

Datum: 19-04-2005 Tijd: 22:39:41

[page_block hash_id=’item20050406′]
 

page_textJubilerende collectanten Jantje Beton
Door: Webteam icon_user

Het Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton heeft 8 collectanten van Scouting Nanne Zwiep in het zonnetje gezet omdat zij zich al vele jaren hebben ingezet voor de collecte van Jantje Beton in Enschede.

De volgende personen hebben een oorkonde en een zilveren speldje van Jantje Beton ontvangen.
Logo Jantje Beton (oud)– Ben Draaijers
– Harold Dijkstra
– Jan Dijkstra
– Marcel Dijkstra
– Niels te Vaarwerk
– Mevrouw W. Wegdam
Zij hebben zich al 10 tot 20 jaar ingezet voor de Jantje Beton Collecte.

25 jaar!
Speciale aandacht was er voor Bep Dijkstra. Zij is maar liefst 25 jaar collectant en bovendien al bijna 20 jaar collectecoördinator van onze groep. Een bijzondere prestatie! Bep ontving daarom naast de oorkonde en de zilveren speld een bronzen beeldje van Jantje Beton.

Jantje Beton bedankt deze vrijwilligers namens alle kinderen van Nederland voor hun enthousiaste inzet en toewijding waarmee zij zich als collectant en coördinator van de Jantje Beton Collecte hebben ingezet. Zie ook het nieuwsbericht op de site van Jantje Beton!

smiley tanden smiley tanden smiley tanden

Over Jantje Beton
De Jantje Beton Collecte is de belangrijkste bron van inkomsten van het Nationaal Jeugdfonds. Van de opbrengst worden niet alleen de plaatselijke jeugdverenigingen en -clubs van financiële middelen voorzien, maar kan Jantje Beton overal in het land ook een hoop belangrijke en leuke projecten ondersteunen.

Het jongetje Jantje Beton staat symbool voor de vastberadenheid van het Fonds om de Nederlandse kinderen die dit extra hard nodig hebben, de helpende hand te bieden, zodat zij ook een kans krijgen om volwaardig in onze samenleving te groeien. Hij dankt zijn naam aan alle flatgebouwen (van beton) die in de jaren ’60 als paddestoelen uit de grond schoten en waardoor alles werd volgebouwd. Jantje Beton kwam in opstand en eiste dat er ook rekening werd gehouden met speelruimte voor kinderen.

H.M. Koningin Beatrix, toen nog bestuurslid en nu Beschermvrouwe van Jantje Beton, maakte het beeldje van Jantje Beton. Sinds 1973 is het origineel te bezichtigen in de miniatuurstad Madurodam.

Collecte Jantje Beton 2005
Lees meer over de collecte van dit jaar in het nieuwsbericht van 12 maart 2005. Kijk hieronder…

Om privacyredenen is de naam van één persoon hier niet bekend gemaakt.

Datum: 06-04-2005 Tijd: 01:09:26

 

page_text Denk mee over de toekomst van Scouting…
Door: Webteam icon_user

Ben je actief vrijwilliger bij Scouting? Dan is dit bericht voor jou bedoeld!

Het bericht hieronder hebben wij op 23 maart 2005 ontvangen van de Regiegroep 2010.scouting.nl. We hebben het wel een beetje bewerkt voor de leesbaarheid.

Wil je ook jouw mening geven, dan is het een goede zaak dat je meewerkt aan het onderzoek.

Wat opviel bij ons bezoek aan de genoemde site is dat zo benadrukt wordt dat het ledental van Scouting in Nederland en Europa afneemt. Als je dat vergelijkt met de stijging van het ledental van onze groep in de laatste jaren, hebben we in onze groep blijkbaar wel door hoe we de kinderen en jongeren op een aansprekende en eigentijdse manier kunnen bereiken.
Misschien een extra reden om de enquête te doen! smiley knipoog

Webteam Scouting Nanne Zwiep

Beste scout,

Scouting Nederland start vandaag een online onderzoek onder de vrijwilligers van Scouting. Dat onderzoek gaat over de vraag: Wat vind jij nou het belangrijkst waar het bij scouting om draait? Scouting Nederland wil dat weten omdat ze haar toekomstbeleid gaat bepalen. Meer daarover vind je op de site www.2010.scouting.nl.

Scouting Nederland vindt het heel belangrijk om goed rekening te houden met wat jij en andere vrijwilligers van Scouting vinden. Daarom beginnen ze nu met dit online onderzoek: Scouting, wat is dat? Op de website van Scouting Nederland staat een enquête. Hierin krijg je foto’s, vragen en stellingen voorgeschoteld over wat Scouting is en doet. Graag willen ze ook jouw mening daarover weten! Het invullen van de vragenlijst gaat online en duurt ongeveer 10 minuten, dus…

…doe mee met het on-line onderzoek, ga naar het onderzoek op www.2010.scouting.nl en klik op de button.

Voor het onderzoek wil Scouting Nederland graag de meningen van veel actieve vrijwilligers horen. Hoe meer scouts meedoen, hoe beter het beeld dat eruit komt. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, kijk op de website of stuur een e-mail naar: 2010@scouting.nl.

Met vriendelijke groet,
Regiegroep 2010.Scouting.nl

Datum: 23-03-2005 Tijd: 22:53:20

 

page_text Nieuwe poll: Hoe vaak bezoek jij de site
Door: Webteam icon_user

Sinds 16 maart is een nieuwe poll actief, met de vraag hoe vaak je onze website bezoekt. Breng ook ff je stem uit!

Klik hier voor de poll.

Datum: 21-03-2005 Tijd: 23:18:48

 

page_text Spelletje
Door: Webteam icon_user

Op de website van Ada’s Hoeve heb ik een leuk spelletje ontdekt. Het is een puzzel van de kaart van Ada’s Hoeve. Je moet er wel geduld voor hebben!

Klik hier om op de pagina van Ada’s Hoeve te komen.
Je kunt het spelletje vinden op de pagina downloads, kijk daar helemaal onderaan.

Laat eens weten of het gelukt is smiley blij

Marcel

Datum: 13-03-2005 Tijd: 17:56:11

 

page_text Jantje Beton Collecte 2005
Door: Webteam icon_user

Logo Jantje Beton (oud)De collecte van Jantje Beton zit er weer op. Afgelopen week zijn elke avond tussen de 20 en 30 mensen op pad geweest. Leiding, rowans en sherpa’s, ouders, stam- en bestuursleden en anderen, allemaal hebben ze meegeholpen om de actie weer tot een groot succes te maken.

Gelukkig zat ook het weer mee; het was best koud, maar droog. Behalve de vrijdagavond dan! Ach ja, het went en iedere avond na afloop stond de koffie en thee klaar en was het best een gezellige boel. Even napraten over wat je tegenkomt, een paar sterke verhalen uitwisselen en dan nog een zakje met paaseitjes mee naar huis. Een goede reden om de volgende keer weer mee te helpen. smiley knipoog

Vandaag hebben de bevers, welpen en verkenners gecollecteerd in de binnenstad van Enschede. Iets waar de meeste kinderen elk jaar weer zin in hebben. Ze waren actief van 10.00 tot 12.30 uur of van 13.30 tot 16.00 uur.

’s Morgens beloofde het een mooie dag te worden. Het was fris, maar zonnig. Op een paar druppels na hebben de bevers en welpen het droog gehouden. ’s Middags is een ander verhaal. Het regende pijpenstelen, met hagel, natte sneeuw en veel wind. Maar de welpen en verkenners lieten zich niet kennen! Ze gingen gewoon door, al werden de droge en warme passages wel wat vaker dan anders opgezocht. Maar dat deed het winkelend publiek ook, dus uiteindelijk was dat ook geen probleem. En na al die nattigheid smaakte de chocolademelk met warme rookworst natuurlijk extra lekker! smiley tanden

Tja, en nu is het afwachten wat we dit jaar hebben bereikt. Zou het weer meer zijn dan vorig jaar?! Dat is inmiddels wel traditie… Het gewicht van de bussen belooft in ieder geval een goede opbrengst. Vrijdag en zaterdag horen jullie het!

Collectanten groot en klein, bedankt voor jullie hulp!!!

Ow ja, de foto’s van de collecte zijn jammer genoeg niet gelukt.. smiley verward

Datum: 12-03-2005 Tijd: 01:38:19

 

page_text Winnaars openingsspel
Door: Webteam icon_user

Aan het openingsspel hebben 42 personen meegedaan. Vooral de bevers, de welpen van de middaghorde en de stam zijn actief geweest. Alle deelnemers die de code ‘gekraakt’ hebben krijgen een naambandje, dat speciaal voor de opening van de website is gemaakt.

Naambandje opening website 2005
‘2005 – na 60 jaar online’ slaat natuurlijk op ons 60-jarig jubileum dit jaar!
 

Per speltak/groep is er ook een winnaar uitgeloot. De winnaars zijn:

Felice (Bevers)
Jeroen (Welpen middaghorde)
Jeroen (Verkenners)
Rakesh (Jongeren)

Felice heeft een scout-proof fluitje en sleutelhanger gekregen. Jeroen en Jeroen kregen een handig kompas met loep en Rakesh een verblindende led-sleutelhanger.

Van de welpen ochtendhorde heeft niemand de koker ingevuld, daarom is er bij die speltak ook geen winnaar uitgeloot. Jeroen was trouwens de enige verkenner die de koker heeft gevonden, dus dat scheelde ons weer lootjes schrijven! smiley tong

Alle winnaars van harte gefeliciteerd! smiley tanden

In een berichtje hieronder vind je alle codes en oplossingen. Wil je de pagina’s nog bekijken, doe dat dan snel, want over een week of twee worden ze van de site gehaald!

Datum: 06-03-2005 Tijd: 22:36:48

 

page_text Sneeuwpret
Door: Webteam icon_user

SneeuwpretHet koude weer en de hevige sneeuwval hebben afgelopen zaterdag voor veel plezier gezorgd.
’s Ochtends stonden de bevers en welpen al klaar met sneeuwballen om iedereen eens lekker in te peperen.
Na het openen hebben de bevers een speurtocht gelopen door de sneeuw. Eenmaal terug van de tocht hebben de bevers een grote slee gemaakt waar ze allemaal op konden zitten.
Een oplettende ouder heeft een mooie foto genomen van deze sneeuwpret smiley cool.

Datum: 06-03-2005 Tijd: 13:20:29

 

page_text Winnaars openingsspel bekend
Door: Webteam icon_user

Het is zover! De kokers van het openingsspel zijn uit het bos gehaald en inmiddels hebben we geloot wie de winnaars zijn. Spannend? Nog een paar dagen geduld, want vrijdagavond en zaterdag worden de winnaars bekend gemaakt! Binnenkort vind je de uitslag op deze pagina.

Als je nieuwsgierig bent naar de oplossingen van het openingsspel, dan volgen hieronder de codes om de geheime pagina’s te bereiken en de sleutels van de geheimschriften. Je kunt de pagina’s nog één à twee weken bekijken. De kokers liggen natuurlijk niet meer in het bos!

Welpen
Username: welpen
Wachtwoord1: 803465
Wachtwoord2: 764387
Wachtwoord3: 654274

De geheime pagina zit verborgen achter het plaatje van de deur van het welpenlokaal op de pagina speltakken.

Verkenners
Username: verkenners
Wachtwoord: 874504

De geheime pagina zit verborgen achter het plaatje van de deur van het verkennerslokaal op de pagina Onze groep / Fotorondleiding / Clubgebouw (binnen). Je moet eerst het plaatje openen en dan op de grote versie dubbelklikken.

Oplossing geheimschrift: Kinderboerderij / Wesselerbrink / Park / Hoge bult / Speeltuintje

Het cijfer in een code geeft aan welke letter je moet gebruiken. Als er geen cijfer in de code staat, neem je de eerste letter. Bijvoorbeeld:
ZK2PQ = k
IVSMB = i
H3NXA = n
enzovoort

Jongeren
Username: jongeren
Wachtwoord: 326545

De geheime pagina zit verborgen achter het plaatje van de welpenpetten op de pagina Onze groep / Het uniform.

Oplossing geheimschrift: Het Rutbeek oostzijde
i min 1 = H
g min 2 = e
w min 3 = t
v min 4 = R
z min 5 = u
enzovoort

Datum: 02-03-2005 Tijd: 23:42:41

 

page_text Website offline
Door: Webmaster icon_user

Beste bezoekers,

Door het crashen van het programma Apache (op de webserver) is de website vandaag een aantal uren offline geweest. Na een mailtje naar de webhoster is dit probleem snel weer verholpensmiley blij.

De server waar NanneZwiep.nl op staat is nu al 45 dagen non-stop in de lucht.
14 Februari zal de server wel even offline gaan. Dit in verband met de reinstall van de server. Dit gebeurt om 11 uur en zal ongeveer één uur in beslag nemen.

Met vriendelijke groet,
Webmaster

Datum: 13-02-2005 Tijd: 15:38:19

 

page_text Foto’s jubileum Bep Dijkstra online
Door: Webteam icon_user

De foto’s van het jubileumfeest voor Bep Dijkstra op 29 januari 2005 staan online. Kijk op de pagina Activiteiten /Foto’s.

Datum: 08-02-2005 Tijd: 01:04:27

 

page_text Openingsspel verlengd
Door: Webteam icon_user

Op 12 februari is er een welpenkampje, waardoor de Sionie Horde geen opkomst heeft. Daarom hebben we de einddatum van het openingsspel verschoven naar zaterdag 19 februari 2005.

Dat betekent dat je ook in de week van de voorjaarsvakantie nog tijd hebt om het spel te spelen!

De winnaars worden bekendgemaakt op zaterdag 5 maart, omdat in het weekend van 26 februari de Sionie Horde een kampje heeft en de Waingoenga Horde stop staat.

Datum: 06-02-2005 Tijd: 02:08:32

 

page_text Dankwoord Bep Dijkstra
Door: Bep Dijkstra icon_user

Ik wil alle leden van Scouting Nanne Zwiep, ouders en genodigden via deze weg heel hartelijk bedanken voor de inzet en aandacht tijdens mijn 25-jarig jubileum. En ook voor de vele bloemen en cadeaus.

Door jullie is deze dag, waar ik vreselijk tegenop zag, tot een onvergetelijke dag geworden.

Nogmaals heel erg bedankt!

Groetjes,
Bep Dijkstra

Datum: 03-02-2005 Tijd: 10:23:56

 

page_text Zilveren waarderingsteken Bep Dijkstra
Door: Webteam icon_user

Bep is 25 jaar bij Scouting Nanne Zwiep

Op zaterdag 29 januari 2005 heeft onze groepsbegeleider Bep Dijkstra het zilveren waarderingsteken van Scouting Nederland ontvangen voor haar jarenlange inzet als bestuurslid van Scouting Nanne Zwiep en voor Scouting in het algemeen. Het waarderingsteken is haar uitgereikt ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum, tijdens een receptie voor alle leden, ouders en andere genodigden.

Jubileum Bep 2005Omdat de echte datum van het jubileum alweer een tijdje geleden was, op 29 november 2004, had Bep eigenlijk al niet meer op een feest gerekend. Maar dat had ze toch verkeerd ingeschat, de voorbereidingen waren toen allang in volle gang!

En vandaag was het dan zover: Bep en Jan zijn met een echte limousine van huis opgehaald en werden bij het clubgebouw welkom geheten door de hele groep. Iedereen had vanaf de poort tot de deur een lange erehaag gevormd. Zelfs op dat moment liet Bep niet na de zaken in eigen hand te houden, want voordat we het wisten stond ze de chauffeur van de limousine aanwijzingen te geven bij het achteruit indraaien. En dat terwijl de hele groep in de kou op háár stond te wachten!

Na vele felicitaties was het hoog tijd voor het officiële gedeelte. Inmiddels stond het hele clubgebouw vol mensen. Na een korte beschrijving van haar omvangrijke Scouting-loopbaan, overhandigde onze groepsvoorzitter Arjen de Weerd het zilveren waarderingsteken aan Bep. Daarna ontving Bep van kinderen uit de vier jongste speltakken het geschenk van de leden, leiding en bestuursleden. Dat bestond uit een beeldje dat vriendschap en samenwerking symboliseert, bloemen en een gastenboek, met daarin onder meer de namen en foto’s van de speltakken en veel ruimte om foto’s en andere herinneringen aan het jubileumfeest in te plakken.

Na het sluiten en het vertrek van de ouders en kinderen is het feest nog een paar uur voortgezet. Voor Bep (en natuurlijk ook Jan) was het een erg geslaagde dag, met veel verrassingen, gezelligheid en een weerzien met oude bekenden.

Jubileum Bep 2005Wat betekent Bep voor onze groep?

Bep heeft gedurende 25 jaar diverse activiteiten op bestuursniveau verricht, waarvan 20 jaar als groepsbegeleider. Deze functie vervult zij nog steeds. Bij gebrek aan een groepsvoorzitter heeft zij in de jaren ’90 ook die functie gedurende 7 jaar op zich genomen. Bovendien verricht zij al gedurende vele jaren diverse nevenfuncties binnen de groep. Bep heeft (met haar echtgenoot Jan) een doorslaggevende rol gespeeld bij het overleven van onze groep in de moeilijke jaren ’80 en de realisatie van ons nieuwe clubgebouw (jaren 1986-1989) en staat aan de basis van onze groep zoals die nu is: sterk, enthousiast en dynamisch.

Ook is Bep al vele jaren de trekker van veel grootschalige groepsactiviteiten, zoals het Sinterklaasfeest, de boerenkoolmaaltijd, jubileumactiviteiten, de Grote Club Actie en de collecte Jantje Beton. Voor die laatste actie weet zij elk jaar weer zo’n 80 collectanten, zowel leden als oud- en niet-leden, op pad te krijgen, terwijl zij op zaterdag de binnenstad-collecte door zo’n 100 jeugdleden coördineert. Verder maakt zij nog elk jaar deel uit van de kampstaf bij welpen- en verkennerskampen. Tenslotte is zij al vele jaren de initiator van de leden- en kaderwerving van onze groep, zowel op speltak- als op bestuursniveau. Mede door haar inzet is onze groep gegroeid van zo’n 30 leden medio jaren ’80 tot ruim 140 leden nu.

Wij feliciteren Bep van harte met haar welverdiende waarderingsteken!

Datum: 29-01-2005 Tijd: 09:17:15

 

page_text Nachthike vrijdagnacht 18/19 februari
Door: Webmaster icon_user

Op vrijdag 18 februari 2005 organiseert de Kameleongroep Scouting Vasse de Nachthike 2005 van de Regio Essnlaand.

Dit is een hike met een lengte van zo’n 15 kilometer, die begint bij de blokhut van Scouting Vasse in Mander. Dat ligt aan de Duitse grens ten noorden van Tubbergen. Op het eindpunt wacht de deelnemers een barbecue. De kosten bedragen € 5 per deelnemer, dat moet je bij aankomst betalen. Je kunt op het eindpunt overnachten, maar dan moet je wel een tent meenemen.

De nachthike is bedoeld voor rowans & sherpa’s, stamleden, leiding en bestuursleden. Je moet zelf een groep maken van tenminste 2 en maximaal 8 personen. De start is vanaf 21.00 uur.

Je kunt je tot 11 februari opgeven op het volgende e-mailadres: nachthike@scoutingvasse.nl. Je moet dan wel wat extra informatie geven. Kijk daarvoor op de uitnodiging!

Datum: 21-01-2005 Tijd: 14:55:44

 

page_text Openingsspel doe ook mee!
Door: Webteam icon_user

Wij nodigen alle leden van onze groep uit om mee te doen aan het openingsspel. Het maakt niet uit of je bever, welp, verkenner, rowan, sherpa, stamlid, leider, leidster of bestuurslid bent, iedereen mag meedoen!

Lange DoenerVoor iedere leeftijd is er een ander spel. De uitleg vind je door in de linkerkolom op ‘openingsspel’ te klikken. Als je meedoet krijg je in ieder geval een leuke herinnering. Maar wie weet win jij wel de prijs!

Veel succes met het spel!

Het webteam

Datum: 20-01-2005 Tijd: 15:30:16

 

page_text Beveiligingsprobleem
Door: Webmaster icon_user

Beste bezoeker,

Door een beveiligingsprobleem deden bij mensen die met een andere browser dan Internet Explorer of met andere instellingen werkten de plaatjes op de website niet. Deze mensen konden alleen de placeholders zien (kader met een rood kruisje).
Dit probleem was ontstaan door een te strenge beveiliging van de “images” map.
Door de .htaccess file aan te passen is dit probleem verholpen. smiley blij

Mijn excuses voor dit ongemak,

Webmaster

Datum: 16-01-2005 Tijd: 22:12:04

 

page_text Website geopend!
Door: Webteam icon_user

Beste bezoeker,

Het is eindelijk zover! Scouting Nanne Zwiep heeft een eigen website!!!

Na maanden van bedenken, schrijven, invoeren en testen is onze website vanaf vrijdag 14 januari 2005 om 20.00 uur voor iedereen geopend. En volgens ons mag het resultaat er echt wel zijn!

Wij hopen dat ook jullie verwachtingen uitkomen. Natuurlijk gaan er de komende tijd nog wel wat dingen veranderen. We zijn zelf nog steeds druk bezig om dingen bij te schaven en toe te voegen. Een goede reden dus om binnenkort nog eens op onze site te kijken!

Je kunt hier natuurlijk veel informatie vinden, maar onze site is ook interactief. Dat betekent dat je als gast zelf iets aan de site kunnen toevoegen, bijvoorbeeld door iets in het gastenboek te schrijven. En er is meer, maar dat moet je zelf maar ontdekken. En in de toekomst wordt dat ook nog eens uitgebreid. Hoe dan? Dat weten we nu nog niet precies, maar als je ons nog eens bezoekt, zie je dat vanzelf!

Wij zijn natuurlijk heel benieuwd wat jullie ervan vinden. We vragen daarom of je het reactieformulier wilt invullen. Dat duurt een paar minuten, maar het helpt ons om de site nog beter te maken!

Oh ja, op de site vind je een geweldig leuk openingsspel, waar alle leden van onze groep aan mee mogen doen. Er zijn mooie prijzen te winnen en iedereen die meedoet krijgt een leuke herinnering. Kijk dus snel verder voor meer informatie!

Wij wensen jullie enorm veel lees-, kijk- en schrijfplezier!

Het Webteam

Daan
Marcel
Harmen
Arno

Datum: 14-01-2005 Tijd: 21:00:46

 

Een header van onze oude website

 

 

 

page_text De laatste pagina’s
Door: Marcel Dijkstra icon_user

Deze week zijn de laatste basispagina’s aan de site toegevoegd: het openingsspel en de Duitse en Engelse informatie. Er ontbreken nog twee subpagina’s: het jungleboek en de omgeving van ons clubgebouw. Het zou mooi zijn als ook die nog op tijd kunnen worden ingevuld, maar problemen levert het niet op. Wat eigenlijk nog wel moet gebeuren is de fotorondleiding, die zal ook wel heel wat bezoekers aantrekken. En natuurlijk links en rechts nog wat foto’s op de pagina’s, dat maakt de site helemaal ‘af’.

De streefdatum voor de officiële opening is gisteren vastgesteld op vrijdag 14 januari 2005. We zijn benieuwd of we dat gaan halen, maar het lijkt er wel op.
Gelukkig maar, het wordt ook tijd!!

Datum: 30-12-2004 Tijd: 12:20:28

 

Dit was het oudste bericht in ons nieuwsarchief.
Ga naar het actuele nieuws