Nieuwsarchief 2006-2007

Ga naar het nieuwsarchief van 2008-2009
Een header van onze oude website
[page_block hash_id=’item20071207′]

 

 

page_text Winnaar Vrijwilligersprijs 2007
Door: Webteam icon_user

Scouting Nanne Zwiep wint de Gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2007 !!!

Gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2007 Enschede voor Scouting Nanne ZwiepTijdens een feestelijke bijeenkomst in de Burgerzaal van het Stadhuis sprak wethouder Ed Wallinga vanavond rond 18.30 uur het verlossende woord: de Vrijwilligersprijs 2007 van de gemeente Enschede gaat naar onze groep! Een groot compliment voor alle vrijwilligers die zich voor onze groep inzetten.

De gemeente Enschede laat haar waardering voor de 35.000 vrijwilligers die in de gemeente actief zijn onder meer blijken door de uitreiking van de Gemeentelijke Vrijwilligersprijs. Deze prijs heeft elk jaar een ander thema. Dit jaar staat de prijs in het teken van ‘Vrijwilligerswerk voor en door jongeren’.

Gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2007 Enschede voor Scouting Nanne ZwiepOnze groep was één van de 16 genomineerde organisaties. Tot de andere genomineerden behoorden nog twee scoutinggroepen: Scouting Euregio en Scouting ’t Volbert. Daarnaast waren organisaties als Poppodium Atak, Tex Town Tigers, Alifa Jongerenwerk, Basisschool Willem Wilmink, Happietaria Enschede en de Stichting Batavierenrace genomineerd. Een breed gezelschap dus.

Een onafhankelijke jury, bestaande uit gemeenteraadslid Diet Boes, marathonloper Marti ten Kate en directeur van de Openbare Bibliotheek Enschede Gerard Kocx, heeft uit deze organisaties aan de hand van een vijftiental criteria een keuze gemaakt.

Gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2007 Enschede voor Scouting Nanne ZwiepHet juryrapport omschrijft onze groep als volgt:

Een grote en actieve scoutinggroep die zorgt dat wekelijks meer dan 150 kinderen en jongeren een actief en avontuurlijk programma kunnen volgen, maar ook een groep die het scoutingwezen op een zeer actieve manier invult. Nanne Zwiep is een organisatie die midden in de samenleving staat, die actief bijdraagt aan verschillende evenementen in de stad en zorgt voor een actief opleidingsbeleid van nieuwe leiders.

Klik hier voor het hele juryrapport: pagina -1- -2- -3-

Aan de vrijwilligersprijs is een geldbedrag van € 1.500,- verbonden. Daarvoor ontvingen we een symbolische cheque.

Logo Servicepunt Vrijwilligerswerk EnschedePoppodium Atak ontving de tweede prijs. De derde prijs ging naar Alifa ponyboerderij.

Op zaterdag 8 december 2007 stond in De Twentsche Courant Tubantia een uitgebreid artikel over de uitreiking van de vrijwilligersprijs. Klik hier voor het artikel. Op woensdag 12 december 2007 stond er ook een artikel Huis aan Huis.

Als je op het logo hiernaast klikt, kom je op de website van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Enschede. Daar vind je enkele nieuwsberichten met meer informatie. Ook vind je er foto’s van de prijsuitreiking in het stadhuis.

Ook Scouting Nederland en Scouting Overijssel hebben een nieuwsbericht over het behalen van de vrijwilligersprijs geplaatst.

Datum: 07-12-2007 Tijd: 20:41:29

 

page_text Sinterklaasfeest
Door: Webteam icon_user

Zaterdag 1 december 2007 brengt Sinterklaas een bezoek aan de jongste speltakken van onze groep. Door zijn drukke programma, zo vlak voor 5 december, zijn de opkomsttijden veranderd:

Sinterklaas 2006

 • De bevers worden van 12.30 uur tot 13.45 uur verwacht. Het programma kan iets uitlopen!
 • De welpen (zowel de Waingoenga als de Sionie Horde) worden om 12.45 uur verwacht. De opkomst duurt tot circa 14.45 uur.
 • De verkenners vieren ’s avonds het Sinterklaasfeest.
Datum: 29-11-2007 Tijd: 23:40:50

 

page_text Nieuwe fotoalbums online!
Door: Webteam icon_user

Nieuwe foto’s online
Het heeft even geduurd, maar het is zover!! Er zijn weer nieuwe fotoalbums te bewonderen!Dit zijn ze:

het beverkamp met Robin Hood in het weekend van 22/23 september 2007
het ‘waterrijke’ kampeerweekend van de Sionie Horde op de Voshaar in het weekend van 29/30 september 2007
de klussenavond van de stam in het teken van dierendag bij kinderboerderij Wesselerbrink op 5 oktober 2007

 
Je vind de fotoalbums onder Activiteiten / Foto’s of klik hier.

Bijbestellen foto’s
Wil je foto’s in het originele formaat bijbestellen? Stuur dan een mailtje naar webteam@nannezwiep.nl.

Je hoeft geen nummers door te geven, alleen om welk album het gaat. Wij regelen dan een cd, zodat je de foto’s kunt kopiëren.

En verder…
Nu je toch dit nieuwsbericht leest, willen we ook even het volgende onder jouw aandacht brengen.

Nieuwe poll
Er staat sinds kort een nieuwe poll op de website. Vul jij hem ook even in? Kijk op onze homepage onder Poll.

Een poll is een soort mini-onderzoekje over een bepaald onderwerp. Je kunt net als bij een meerkeuzevraag antwoord geven. Er is alleen geen goed of fout antwoord; je klikt bij een poll aan wat voor jou geldt of wat jij vindt.

Uitbreiding clubgebouw
Zoals je weet vind je op onze
verbouwingspagina al het nieuws over de uitbreiding van ons clubgebouw. Inmiddels is het ‘grote werk’ wel gebeurd, maar er worden nog elke week dingen aangepakt. Vaak zijn die wat minder zichtbaar. Op de verbouwingspagina houden we je regelmatig op de hoogte. Dus kijk er nog eens rond of je alle veranderingen al hebt ontdekt!

Beverkamp 2007
Datum: 26-11-2007 Tijd: 00:29:54

 

page_text Trekking Grote Clubactie
Door: Webteam icon_user

Logo Grote ClubactieDe trekkingsuitslag van de Grote Clubactie is bekend!
Op 22 november 2007 is de trekking van de Grote Clubactie 2007 geweest. Kijk dus snel of je in de prijzen bent gevallen!

Je vindt de uitslag op de website van de Grote Clubactie.

Heb jij veel loten verkocht? Misschien ben jij dan wel de beste lotenverkoper van onze groep. Dan krijg je binnenkort een leuke prijs!

Datum: 24-11-2007 Tijd: 23:53:47

 

page_text De noodtrap is geplaatst!
Door: Webteam icon_user

Verbouwing - noodtrapVanmorgen was het zover: de noodtrap vanaf de stamzolder is geplaatst! Daarmee heeft ons gebouw eindelijk de lang gewenste nooduitgang vanaf de zolder gekregen. Nu ook de grote plaat in het kozijn boven de nooddeur is gezet, is de verbouwing in een volgende fase gekomen. Het ruwe werk is nu echt klaar.

Dat betekent trouwens niet dat er niets meer hoeft te gebeuren. Waarschijnlijk vragen alle karweitjes om de boel netjes af te werken nog behoorlijk wat tijd.

Op de stamzolder wordt nog volop gewerkt aan die afwerking. De bar is voor een deel gesloopt en rechtuit naar achteren getrokken, waardoor het raam op de nieuwe plek veel beter bereikbaar is. Ook wordt de nieuwe nooddeur ingepast in de ruwe houten aankleding van de zolder. Dat werk begint nu behoorlijk vorm te krijgen.

In de keuken zijn vorige week de plavuizen gelegd. Ook het schilderwerk is daar zo goed als afgerond. Wat daar nog op het programma staat is de vervanging van het oude keukenblok door een liefst wat groter exemplaar.

Op de zolder van de rowans & sherpa’s kan binnenkort ruimte worden gemaakt door de JOTA-kast – of de inhoud daarvan – te verplaatsen naar de nieuwe bergzolder. Omdat het aantal rsa-leden nogal gegroeid is, is dat geen overbodige luxe. Inmiddels is ook de bergkast naar een andere hoek verplaatst, zodat er meer ruimte is bij de ingang van de zolder.

Datum: 17-11-2007 Tijd: 00:50:29

 

page_text We zijn er klaar voor!
Door: Webteam icon_user

Jota 2007De JOTA kan wat ons betreft beginnen. Alle voorbereidingen verliepen vandaag op rolletjes. Het leek sneller te gaan dan vorige jaren. De toren stond om 15:00 uur met antenne en al overeind. Overal op en rond ons terrein zijn nu antennes te vinden: draadantennes tussen de bomen en over het terrein van ’t Helmgras, antennes op de toren en in de hoogwerker, zelfs de vlaggenmast is er niet aan ontkomen.

Binnen is ook alles ingericht zoals het hoort in het JOTA-weekend. De rsa-zolder is omgetoverd tot een waar radiostation met alles erop en eraan. Op de stamzolder kan het gezellig worden rond de open haard. Daar staan ook nog wat pc’s voor packet radio. En voor wie toch nog een paar uurtjes slaap wil pakken zijn de lokalen tot slaapzaal omgetoverd.

Nog een paar minuten en dan is het zover: om 22:00 uur gaat de 50e JOTA officieel van start. We hopen op een heel gezellig weekend, met veel verbindingen, leuke contacten en nog veel meer!

Datum: 19-10-2007 Tijd: 21:39:08

 

page_text Voorbereidingen Jota 2007
Door: Webteam icon_user

Jota 2007Vanmiddag zijn bij onze groep de voorbereidingen voor de JOTA 2007 begonnen. Natuurlijk is er de afgelopen weken al van alles gedaan, maar vanaf vandaag kun je echt zien dat het JOTA-weekend bijna is aangebroken.

Er is al behoorlijk doorgewerkt aan de gepionierde toren voor één van de 2 meter antennes. Inmiddels zijn we al verder opgeschoten dan vorig jaar om deze tijd. Morgen moet er best nog wel worden doorgewerkt, want we proberen een mooie hoogte te bereiken. De piramide staat al en de voorbereidingen voor het kraaiennest zijn in volle gang. Dit jaar proberen we het kraaiennest ook weer een mooie vorm te geven. Vorig jaar is dat door tijdgebrek niet meer gelukt.

Gelukkig is het weer vandaag vooral droog geweest, met regelmatig zelfs de zon erbij. En morgen schijnt het nog beter te worden! Dan komt ook de hoogwerker, zodat we nog meer plek hebben voor antennes. Bovendien worden dan ook de draadantennes opgehangen in de bomen rond ons gebouw, worden alle kabels en apparatuur aangesloten en wordt er getest of alles werkt. En dan gaat het gebeuren.

Jota 2007De JOTA gaat echt van start vanaf vrijdagavond 22:00 uur. Dan is de openingsuitzending. Vast met een feestelijk tintje, want het is niet voor niets de 50e JOTA! Wij gaan dan nonstop door tot zondagmiddag 13:00 uur. Zaterdag is er voor de kinderen van alle speltakken een programma in het teken van de JOTA. Dat is voor iedereen op de normale tijd, zodat er ook genoeg ruimte is om rond te kijken.
Natuurlijk mogen ouders die het interessant vinden ook wel even een kijkje nemen. Loop dan wel even door naar de zolders, want daar gebeurt het!

Kijk voor meer informatie op onze JOTA-pagina!

Datum: 18-10-2007 Tijd: 20:43:37

 

page_text Kampeerweekend Sionie Horde
Door: Webteam icon_user

In het weekend van 29/30 september 2007 is er een kampeerweekend voor de welpen van de Sionie Horde. De brief hierover wordt in de loop van deze week bij alle welpen thuisbezorgd.

Het weekendkamp wordt gehouden op Scouting Buitencentrum De Voshaar in de buurt van Het Rutbeek. We beginnen zaterdag om 10:30 uur (verzamelen bij De Voshaar aan de Oude Boekelerdijk) en we sluiten zondagmiddag om 15:00 uur. We slapen natuurlijk in tenten en verder wordt het gewoon een hééél gezellig weekend! Voor de oudste welpen is het bovendien het laatste kamp voordat ze overvliegen.

Wil je meedoen? Geef je dan zo snel mogelijk op. Het liefst op zaterdag 22 september, maar mocht dat niet lukken, bijvoorbeeld omdat je er dan niet bent, bel dan zo snel mogelijk met iemand van de leiding.

Datum: 17-09-2007 Tijd: 22:54:56

 

page_text Grote Clubactie gestart
Door: Webteam icon_user

Logo Grote ClubactieVanaf vandaag is de Grote Clubactie weer begonnen!
De Grote Clubactie is één van de twee acties waaraan onze groep ieder jaar meedoet. Van elk lot is – zoals je misschien wel weet – 80% van de opbrengst bestemd voor onze eigen clubkas. Dat is 2 euro per lot. Best belangrijk dus, dat we met z’n allen zoveel mogelijk loten verkopen!

Je kunt zelf ook winnen!
Misschien ben jij wel degene die van onze groep de meeste loten verkoopt. Dan win je er zelf ook nog iets leuks mee! Want onze beste lotenverkoper krijgt van de groep een leuke prijs.

Hoe kan ik loten verkopen?
Nou, dat wordt allemaal uitgelegd in de brief die je vrijdag of zaterdag hebt gekregen. Daar staat ook in wat de mensen kunnen winnen. Je kunt natuurlijk je ouders vragen, maar ook vrienden, kennissen of buren mogen loten kopen. Sommige kinderen vragen zelfs iedereen uit hun straat. Als je nog vragen hebt, kun je natuurlijk altijd bij je leiding terecht.

Wanneer moet ik de lijst inleveren?
Je hebt nog even tijd om het verkooprecord te verbreken, want je kunt de bestellijst nog tot en met 13 oktober 2007 inleveren bij Bep Dijkstra of je eigen leiding. Maar hoe eerder je begint met verkopen, hoe meer kans je maakt dat mensen nog niet van iemand anders een lot hebben gekocht. Want er zijn natuurlijk ook een heleboel andere verenigingen die dezelfde loten verkopen.

Wanneer is de trekking?
De trekking is op 22 november 2007. De uitslag vind je de dag erna op de website van de Grote Clubactie.
Wij wensen je heel veel succes! smiley cool

Datum: 15-09-2007 Tijd: 23:36:58

[page_block hash_id=’item20070908′]
 

page_text Bezoek college en raad geslaagd
Door: Webteam icon_user

Bezoek gemeente 2007 - burgemeester Den Oudsten in gesprek met verkennersVanmiddag hebben de burgemeester, wethouders en leden van de gemeenteraad van Enschede een bezoek gebracht aan onze groep. Een belangrijke dag dus, want wanneer krijg je als scoutinggroep nou bezoek van (bijna) het hele gemeentebestuur?

De gemeenteraad is zelfs het hoogste bestuur binnen een gemeente. Alle leden van onze gemeenteraad samen nemen dus de belangrijkste beslissingen die er in Enschede genomen moeten worden. Vaak zijn dat beslissingen waar alle mensen in de stad mee te maken hebben – of mee te maken kunnen krijgen. De mensen in de raad besluiten bijvoorbeeld waaraan het geld van de gemeente wordt uitgegeven. En de raad neemt beslissingen over regels die voor alle mensen in de stad gelden. Een soort wetten dus. Ook besluit hij hoe onze stad er in de toekomst uit zou moeten zien. Omdat de raad zulke belangrijke beslissingen neemt, worden de mensen in de gemeenteraad elke vier jaar gekozen door de mensen die in Enschede wonen. Dat noemen we verkiezingen. Je mag pas meedoen aan die verkiezingen als je achttien bent.

De burgemeester en de wethouders zorgen dat de gemeenteraad veel informatie krijgt, zodat hij goede beslissingen kan nemen. En als een raadsbesluit is genomen, zorgen ze dat dat besluit wordt uitgevoerd. Ook nemen ze zelf beslissingen. Vaak gaat dat over dingen die één persoon of bijvoorbeeld een bedrijf of een vereniging vraagt. Zoals iemand die vraagt of hij een huis mag bouwen. Als dat mag, dan krijgt hij een vergunning. Maar voordat de burgemeester en wethouders zo’n beslissing nemen, moeten ze vaak kijken welke regels de gemeenteraad daarvoor heeft gemaakt.

Om goede beslissingen te kunnen nemen, moeten de raadsleden, de burgemeester en de wethouders natuurlijk wel weten wat er in hun gemeente gebeurt. En dat doen ze in Enschede bijvoorbeeld door op de fiets te stappen en een bezoekje te brengen aan allerlei plekken in de stad waar iets gebeurt. Zoals afgelopen zaterdag, toen hebben ze een kijkje genomen bij de brandweer, een school voor moeilijk lerende kinderen, het Leger des Heils en onze groep natuurlijk! Gelukkig was het de hele middag zonnig en lekker fietsweer.

Bij ons clubgebouw aangekomen hebben ze eerst voorzichtig kennis gemaakt met een door de verkenners speciaal voor het bezoek gepionierde bank. Gelukkig bleek die stevig genoeg te zijn voor de hele groep (maar dat wisten onze verkenners natuurlijk wel!). Daar werden ze welkom geheten en kregen ze een korte uitleg over onze groep, hoe Scouting in elkaar zit en wat Scouts nu eigenlijk doen. Voor zover je dat in een paar minuten kunt vertellen natuurlijk… Ook was er gelegenheid om vragen te stellen. Daar werd door enkele raadsleden gebruik van gemaakt. Zo werd bijvoorbeeld gevraagd waar Scouting nu eigenlijk voor staat – dus wat Scouting belangrijk vindt – en hoe dat ontstaan is. En de burgemeester vroeg of het klopte dat Lady Baden-Powell ooit een bezoek aan Enschede heeft gebracht. Dat had iemand hem verteld. Maar dat was een vraag waarop wij jammer genoeg geen antwoord konden geven. Al zijn we natuurlijk best wel nieuwsgierig of dat inderdaad zo is!

De welpen van de middaghorde maakten met onze groepsyell een eind aan het ‘vragenuurtje’. De gemeente trakteerde iedereen op een lekker ijsje. Het was ook hoog tijd voor een kop koffie, thee of een glas fris. Natuurlijk konden de mensen even rondkijken in ons nog maar twee dagen geleden uitgebreide clubgebouw en een kijkje nemen bij de activiteiten, al bleef dat laatste vanwege tijdsgebrek vooral beperkt tot het kampvuur met marshmallows. Ook konden ze in gesprek gaan met de leiding, bestuursleden, kinderen en zelfs ouders. Daar werd volop gebruik van gemaakt. Met veel belangstelling werden er nog heel wat vragen gesteld. En om later de belangrijkste informatie nog eens rustig na te kunnen lezen, lag er nog een informatieblad klaar.

Aangezien de groep een strak tijdschema had, werd om half vijf het vertreksignaal gegeven. Omdat wij hadden gehoord dat de burgemeester zijn officiële ketting ‘thuis’ moest laten, kreeg hij nog snel ter vervanging informeel onze groepsdas uitgereikt. Hij vertelde dat hij daar als oud-scout erg blij mee was, vooral toen hij hoorde dat de das niet alleen voor de foto was, maar dat hij hem mocht houden!

Onze groep kreeg als dank voor de gastvrijheid van één van de raadsleden een leuke kaart met inhoud. Even later zat iedereen weer op de fiets en vertrok de groep naar de volgende stop op de route.

Hoewel het onmogelijk is om in korte tijd alle aspecten van Scouting te laten zien, denken wij dat de college- en raadsleden een goede indruk hebben gekregen van onze activiteiten, het doel van Scouting en de manier waarop wij daaraan als scoutinggroep, maar ook in groter verband, invulling aan geven. Onze groep kan terugkijken op een geslaagd bezoek!

Op de foto rechtsboven zie je burgemeester Den Oudsten nog in gesprek met een paar van onze verkenners, terwijl op de achtergrond de rest van de groep inmiddels op de fiets stapt.

Meer foto’s volgen binnenkort.

Datum: 08-09-2007 Tijd: 18:47:22

 

page_text College en raad bezoeken Nanne Zwiep
Door: Webteam icon_user

Stadhuis EnschedeOp zaterdag 8 september 2007 krijgt onze groep bezoek van leden van het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Enschede.

Tijdens een informele fietstocht voor college- en raadsleden door Enschede-Zuid komen zij bij ons langs om een kijkje te nemen en kennis te maken met Scouting en onze activiteiten. Ook partners en kinderen maken deel uit van de groep, die uit enkele tientallen personen bestaat.

Het bezoek staat gepland voor de tweede helft van de middag, tijdens de opkomsten van de welpen van de Sionie Horde en de verkenners.

Datum: 07-09-2007 Tijd: 02:19:23

 

page_text Nanne Zwiep tweede bij Airborne tocht
Door: Webteam icon_user

Airborne Wandeltocht 2007De rowans & sherpa’s en stamleden van onze groep hebben gisteren tijdens de 61e Airborne Wandeltocht in Oosterbeek de tweede prijs gehaald in de categorie Scoutinggroepen 15 kilometer.

Aan de Airborne Wandeltocht doen veel Scoutinggroepen mee. Als Scoutinggroep kun je tijdens de tocht meedoen voor een prijs, tenminste als je de 10 of 15 kilometer loopt. Een jury bekijkt dan hoe je je als groep presenteert tijdens de tocht.

Zoals gezegd is onze groep daarmee tweede geworden. Dat gebeurde eigenlijk vrij onverwachts, omdat we ons wel als groep hadden ingeschreven, maar er vooraf niet echt heel bewust mee bezig waren geweest. Wel liepen we allemaal netjes in uniform, met de hoed op, zodat we ons duidelijk als Scoutinggroep presenteerden. Waarschijnlijk heeft ons zangtalent ook een steentje aan de goede waardering bijgedragen. Dat werkte vooral heel aanstekelijk toen we Oosterbeek weer inliepen. Daar deden de kinderen en soms ook hun ouders die om ons heen liepen volop mee.

Airborne Wandeltocht 2007De eerste prijs ging naar de verkenners van de Bospatrouille uit Dieren. De derde prijs was voor een andere groep uit Enschede, namelijk de VLG. Zo was Enschede dus goed vertegenwoordigd in Oosterbeek!

In de afgelopen 20 jaar is onze groep al regelmatig in de prijzen gevallen bij de Airborne Wandeltocht. Bijna altijd ging het dan om de eerste of tweede plaats. Vooral de laatste jaren lopen wij echter regelmatig de 25 kilometer. Op die afstand kun je je alleen individueel inschrijven. Een groepsprijs is dan natuurlijk niet aan de orde. Maar we zijn het dus nog steeds niet verleerd.

Lees meer over het evenement op de website van de Airborne Wandeltocht. Waarschijnlijk kun je daar binnenkort ook foto’s vinden.

Datum: 03-09-2007 Tijd: 00:04:48

 

page_text De Jamboree On The Air komt er weer aan!
Door: Harold icon_user

Logo radio scouting - JotaBeste rowans/sherpa’s, stam, leiding en bestuur,

Op 19, 20 en 21 oktober is er de Jamboree On The Air (JOTA)!

Ook dit jaar doet onze groep weer mee onder de roepletters PA3FGQ/J.
Dit jaar is het een bijzondere gelegenheid omdat het evenement 50 jaar geleden voor het eerst is gehouden!
Het voornemen is er om weer een groot aantal verbindingen te maken met de aanwezige scouts.
Als je wilt deelnemen aan de JOTA kun je je binnenkort opgeven. Meer informatie volgt.
Wil je meer weten over de JOTA, kijk dan eens rond op onze JOTA-pagina.

Namens de JOTA-organisatie,

Harold – PE1RJP

Datum: 27-08-2007 Tijd: 20:07:35

 

page_text Airborne Wandeltocht – Update
Door: Webteam icon_user

Airborne wandeltocht
Op zaterdag 1 september 2007 wordt in Oosterbeek de 61e Airborne wandeltocht gehouden. Deze wandeltocht is het grootste ééndaagse wandelevenement ter wereld, met meer dan 30.000 deelnemers. Het is bij de oudere speltakken van onze groep al jarenlang de gewoonte om mee te doen aan dit evenement. Normaal gesproken lopen we een afstand van 15 of 25 kilometer.

Inmiddels zijn er al vragen geweest of we ook dit jaar weer meedoen. Dat is dus wel de bedoeling. Welke afstand we lopen was eerst nog niet duidelijk, maar de meeste stemmen gaan op om als groep weer eens de 15 kilometer te doen. Op die afstand kun je namelijk meedoen voor een groepsprijs (de 25 km niet). Het wordt dus de 15 kilometer.

De kosten zijn € 4,50 (inschrijfgeld). Daar komen de benzinekosten nog bij. Voor de rest kun je zelf eten en drinken meenemen. Onderweg kun je op sommige plekken ook wat halen. Er zijn bijvoorbeeld scouting-posten, omdat er veel scoutinggroepen meelopen. Het is zo ongeveer traditie om op de terugweg gezamenlijk wat te eten bij de McDonalds…

Voor iedereen die meeloopt geldt: we vertrekken en lopen in compleet uniform, inclusief blauwe spijkerbroek en goede schoenen. Voor leiding geldt: we lopen zoveel mogelijk in rsa/stamkleuren.

We verzamelen zaterdag om 8.45 uur bij ons clubgebouw.

Ben je rowan, sherpa, stamlid of leid(st)er en wil je ook meelopen, neem dan contact op met Marcel. Het liefst per mail, via info@nannezwiep.nl. Heb je je nog niet aangemeld, dan kan dat nog tot vrijdagmiddag 31 augustus. Voor het vervoer geldt: wie zich het eerst meldt, heeft het eerst plaats! Geef ook even aan of je kunt rijden!

Als je meedoet, houdt dan op deze plek in de gaten of er nog nieuws is!

Lees meer op de website van de Airborne Wandeltocht.

 

Nachtwandelmarathon
In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 september 2007 wordt in Haaksbergen de 21e editie van de Twentse Kennedymars (80 km) en de Twentse Nachtwandelmarathon (ruim 40 km) gehouden. In de laatste jaren hebben enkele leden van onze groep aan de nachtwandelmarathon meegedaan.

Ben je 15+ en heb je ook belangstelling om mee te lopen, neem dan contact op met Marcel. Hou er wel rekening mee dat het niet een simpele wandeltocht is, voor 40 kilometer moet je best wel geoefend zijn. Daarbij maakt het ’s nachts lopen het extra lastig. Maar dat is nu juist ook de uitdaging! Dus wie gaat de uitdaging aan??

Neem voor meer informatie contact op met Marcel via info@nannezwiep.nl. Lees meer over het evenement op de website van de Kennedymars en de Nachtwandelmarathon.

Datum: 24-08-2007 Tijd: 19:33:52

 

page_text 100 jaar Scouting – update
Door: Webteam icon_user

2007 One World One Promise / 2007 Eén Wereld Eén Belofte

Scouting's SunriseOp 1 augustus 1907 om 8 uur ’s morgens blies Robert Baden-Powell op zijn Zuid-Afrikaanse kudu-hoorn en opende daarmee het allereerste scoutingkamp op Brownsea Island, een eilandje voor de Engelse zuidkust. Dit experimentele kamp voor 20 jongens met heel verschillende achtergronden wordt gezien als het begin van de wereldwijde Scoutingbeweging.

Op woensdag 1 augustus 2007, precies een eeuw na het beginsignaal op Brownsea Island, wordt bijna wereldwijd het 100-jarig bestaan van Scouting gevierd. Die dag staat bij het opkomen van de zon van oost naar west, in het teken van ‘Scouting’s Sunrise’: het begin van een uitdagende toekomst in een nieuwe eeuw vol Scouting.

In het nieuwsbericht van 24 juni 2007 heb je al veel meer kunnen lezen over het eeuwfeest van Scouting.

Inmiddels loopt het terrein van de 21e Wereld Jamboree op Hylands Park, niet ver van Londen, vol met tienduizenden scouts uit 214 landen. De volgens de Engelsen grootste Jamboree ooit wordt morgen, zaterdag 28 juli 2007, geopend. Wil je volgen wat daar gebeurt? Klik dan op de link hieronder.

Maar niet alleen in Engeland, over de hele wereld wordt 100 jaar Scouting gevierd. Op de website van World Scouting vind je een overzicht van diverse activiteiten uit alle delen van de wereld.

Postzegels100 jaar Scouting
Ter gelegenheid van Wereldwijd Scouting 100 jaar heeft TNT Post een speciale postzegel en postzegelboekje ontwikkeld. Deze zijn inmiddels gepresenteerd en verkrijgbaar. Lees meer op de website van Scouting Nederland. Daar kun je de postzegels ook bekijken.

Wereld Jamboree song en videoclip
De Nederlandse Scoutingband D’Anoukki heeft samen met het Nederlands WJ contingent het Wereld Jamboree nummer ‘Fly Away’ gemaakt. Je kunt de song downloaden op deze website. Ook kun je er de videoclip bekijken, met beelden uit de voorbereidingsperiode.

Meer informatie
Wil je meer weten over de activiteiten rond 100 jaar Scouting? Kijk dan eens op de volgende pagina’s:

Scouting’s Sunrise

World Scouting – Scouting’s Centenary

21e World Scout Jamboree

Nederlands contingent 21e WJ

World Scouting – Centenary events – wereldwijde evenementen

Scouting Nederland – de nieuwsberichten op de site van Scouting Nederland

Datum: 27-07-2007 Tijd: 16:04:44

 

page_text Vlaamse zeehonden in Enschede
Door: Webteam icon_user

Een groep zeehondjes van de Sint-Joris 13 Zeescouts uit Antwerpen is van 14 tot en met 21 juli op zomerkamp in ons clubgebouw. Hun thuisbasis ligt aan de Schelde, recht tegenover het centrum van Antwerpen.

Zeehondjes zijn Vlaamse zeescouts van 6 tot 8 jaar. Ze gebruiken het verhaal van Kotick, de witte zeehond als thema. Dat is één van de verhalen uit het jungleboek waarin Mowgli geen rol speelt. Hun leiding heet daarom niet Bagheera of Baloe, maar Seavitch (de walrus) en Chikie (de zeemeeuw).

Het zijn de eerste Belgische scouts die hun kamp in ons gebouw hebben doorgebracht. Gelukkig hadden ze heel mooi weer. Het water van Het Rutbeek was dan ook een favoriete bestemming deze week. En niet alleen om het water; ze konden er ook mooi meisjes kijken! Alleen een bezoek aan het Aamsveen, waar ze ook nog even een ‘bliksem’bezoek aan Duitsland hebben gebracht, eindigde vrijdag in een onweersbui. Maar de tocht door de ‘jungle’ van het Aamsveen vonden ze prachtig. Dat ze soms tot hun knieën in de modder zakten mocht de pret niet drukken. Naar eigen zeggen hebben de Vlaamse ‘mannekes’ en hun leiding het prima naar hun zin gehad in Enschede.

De zeehondjes van de Sint Joris 13 Zeescouts Antwerpen voor ons clubgebouw
Hieronder volgt de reactie van Chikie – Karen:
Hoiii,
Bedankt voor de leuke tekst die op jullie site staat! Ik wilde verder nog even kwijt dat we inderdaad een toffe week hadden en dat jullie mogen boffen met zoveel groen en het clubgebouw. Ik denk er zeker over om nog eens naar Enschede te gaan en hoop dat jullie ook eens een kijkje bij ons komen nemen. Ik zou het allesziends apprecieren.
Groetjes en amuseer jullie nog!!
Chikie
Datum: 21-07-2007 Tijd: 01:29:59

 

page_text Foto’s regiospel en welpenkamp online
Door: Webteam icon_user

Nieuwe foto’s online
Ja hoor, het is zover!! Er zijn weer nieuwe fotoalbums te bewonderen!Dit zijn ze:
– het pinksterkamp van de welpen in Lochem van 25 tot en met 28 mei 2007
– de Bever-Doe-Dag en het regiospel voor de welpen op 16 juni 2007

Heb je trouwens al eens de persberichten onderaan de fotopagina bekeken? Daar vind je bijvoorbeeld links naar de berichten over de schoonmaakactie, maar ook over het regiospel.

Je vind de fotoalbums en de persberichten onder Activiteiten / Foto’s of klik hier.

Bijbestellen foto’s
Wil je foto’s bijbestellen? Stuur dan een mailtje naar webteam@nannezwiep.nl.

Je hoeft geen nummers door te geven, alleen om welk album het gaat. Wij regelen dan een cd, zodat je de foto’s kunt kopiëren.

In verband met de vakantietijd kan het wel even duren voordat je een reactie krijgt.

Uitbreiding clubgebouw
Nu je toch dit berichtje leest willen we nog even de nieuwe
verbouwingspagina onder jouw aandacht brengen. Daar vind je al het nieuws over de uitbreiding van ons clubgebouw, die aan het eind van de zomervakantie gaat gebeuren. De pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Dus kijk nog eens opnieuw.

Klik op het logo links om de pagina te openen!

Datum: 27-06-2007 Tijd: 01:14:51

[page_block hash_id=’item20070624′]
 

page_text 100 jaar Scouting
Door: Webteam icon_user

Hoe het begon…
Scouting's SunriseOp 1 augustus 1907 om 8 uur ’s morgens blies Robert Baden-Powell op zijn Zuid-Afrikaanse kudu-hoorn en opende daarmee het allereerste scoutingkamp op Brownsea Island, een eilandje voor de Engelse zuidkust. Dit experimentele kamp voor 20 jongens met heel verschillende achtergronden wordt gezien als het begin van de wereldwijde Scoutingbeweging.

Direct na het kamp publiceerde Baden-Powell in tweewekelijkse delen het boek ‘Scouting for Boys’. Al snel begonnen jongens die dit boek hadden gelezen spontaan hun eigen ‘Scouting-patrouilles’. De Scoutingbeweging was geboren. Eerst in Engeland, maar al snel waren er Scouts over de hele wereld. Zo verspreidde Scouting zich razendsnel.

Op dit moment is Scouting met zo’n 32 miljoen leden in 216 landen en territoria meer dan anderhalf miljoen keer groter dan tijdens dat eerste kamp. Er zijn nu meer Scouts in meer landen ter wereld dan op welk moment in de geschiedenis dan ook. In 2007 hebben naar schatting 500 miljoen mensen ooit de Scoutingbelofte afgelegd. Vandaar het thema van World Scouting:

2007 One World One Promise / 2007 Eén Wereld Eén Belofte

Op 1 augustus 2007, precies een eeuw na het beginsignaal op Brownsea Island, wordt bijna wereldwijd het 100-jarig bestaan van Scouting gevierd. Die dag staat bij het opkomen van de zon van oost naar west, in het teken van ‘Scouting’s Sunrise’: het begin van een uitdagende toekomst in een nieuwe eeuw vol Scouting.

De meest speciale bijeenkomst wordt die dag gehouden op Brownsea Island, op de plek waar alles begon. Daar komen namens elke nationale Scoutingorganisatie ter wereld één jongen en één meisje bijeen om de 100e verjaardag van Scouting te vieren. Om 8 uur ’s morgens blaast een Scout op de kudu-hoorn, als teken dat de tweede eeuw van de Scoutingbeweging is gestart. Op hetzelfde moment beleven zo’n 40.000 Scouts uit meer dan 150 landen dezelfde unieke ervaring tijdens de 21e Wereld Jamboree, de grootste ooit, die dan plaatsvindt op Hylands Park, niet ver van Londen. Zij volgen de gebeurtenissen op het eiland via een satellietverbinding.

Activiteiten in Nederland
Scouting Nederland heeft ervoor gekozen het 100-jarig bestaan van Scouting in Nederland te vieren. Dat is in 2010. Daarom wordt er minder aandacht besteed aan het wereldwijde eeuwfeest dit jaar.

Postzegels100 jaar Scouting
Ter gelegenheid van Wereldwijd Scouting 100 jaar heeft TNT Post een speciale postzegel en postzegelboekje ontwikkeld. Op de postzegel is gebruik gemaakt van het thema voor World Scouting in 2007 ‘One World One Promise’, dat is gericht op de toekomst van Scouting. De postzegels sluiten aan op de boodschap dat we als mens de verantwoordelijkheid moeten nemen voor de toekomst. De uitgiftedatum is 26 juli 2007. Lees meer op de website van Scouting Nederland. Daar kun je de postzegels ook bekijken.

Wereld Jamboree song en videoclip
De Nederlandse Scoutingband D’Anoukki heeft samen met het Nederlands WJ contingent het Wereld Jamboree nummer ‘Fly Away’ gemaakt. Je kunt de song downloaden op deze website. Ook kun je er de videoclip bekijken, met beelden uit de voorbereidingsperiode.

Meer informatie
Wil je meer weten over de activiteiten rond 100 jaar Scouting? Kijk dan eens op de volgende pagina’s:

Scouting’s Sunrise

World Scouting – Scouting’s Centenary

21e World Scout Jamboree

Nederlands contingent 21e WJ

Datum: 24-06-2007 Tijd: 02:04:22

 

page_text Bouwvergunning verleend
Door: Webteam icon_user

Locatie uitbreiding clubgebouwOp 5 juni 2007 heeft de gemeente Enschede de bouwvergunning verleend voor de uitbreiding van ons clubgebouw. De vergunning is al na zes weken verleend. Dit betekent dat we mooi op schema liggen!

Start werkzaamheden
Afgelopen zaterdag is – bijna symbolisch – een eerste start gemaakt met het voorbereidende werk door het bord “Scouting Nanne Zwiep” van de gevel te verwijderen. Dat bord wordt opgeknapt en krijgt straks een plek op de nieuwe voorgevel. De bedoeling is om direct na de bouwvak met de echte bouwwerkzaamheden te beginnen.

Zoals eerder op deze plek gemeld, is het de bedoeling het clubgebouw uit te breiden in de onbebouwde hoek tussen de vlaggenmast en de leiderskamer (zie foto). Zo ontstaat er aan die zijde een rechthoekig gebouw.

Waarom uitbreiden?
De belangrijkste reden om voor de uitbreiding is het verbeteren van de veiligheid, doordat er een noodtrap vanaf de stamzolder rechtstreeks naar buiten wordt gerealiseerd. Bovendien is in de afgelopen jaren zowel het aantal leden als het aantal leidinggevenden van onze groep behoorlijk gegroeid. De keuken en leiderskamer wordt daardoor inmiddels zo intensief gebruikt, dat een uitbreiding erg wenselijk is. Dit valt (ook qua kosten) heel goed te combineren met de realisatie van een noodtrap.

Speciale pagina
Er is een speciale pagina gemaakt over de verbouwing. Daar vind je altijd het laatste nieuws. Je vind de pagina onder Onze groep / Verbouwing of klik hier.

Datum: 17-06-2007 Tijd: 23:47:08

 

page_text Regiospel bevers en welpen
Door: Webteam icon_user

Op zaterdag 16 juni 2007 wordt het jaarlijkse regiospel voor bevers en welpen gehouden op het terrein van Scouting Buitencentrum De Voshaar, niet ver van Het Rutbeek.

Het regiospel staat dit jaar in het teken van 100 jaar Scouting. Op 1 augustus 2007 bestaat Scouting wereldwijd namelijk 100 jaar! Dit is verwerkt in een thema rond koning Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel. Het belooft een avontuurlijke dag te worden!

Bevers
Het spel begint ’s morgens met de Bever-Doe-Dag. De bevers worden om 9:50 uur verwacht bij de ingang van De Voshaar aan de Oude Boekelerdijk. Om ongeveer 12:00 uur kunnen de kinderen daar weer worden opgehaald. In verband met het programma is het mogelijk dat het iets later wordt.

Welpen
Voor de welpen begint het regiospel ’s middags om 13:10 uur. De kinderen worden om die tijd verwacht bij de ingang van het crematorium! Van daaruit lopen wij gezamenlijk naar De Voshaar. Dit om filevorming en gevaarlijke situaties op de smalle Oude Boekelerdijk te voorkomen. Het is dus niet de bedoeling dat de kinderen rechtstreeks naar De Voshaar worden gebracht. Om 16:20 uur kunnen de welpen weer worden opgehaald bij de ingang van het crematorium.

Regenkleding
Natuurlijk verwachten we de bevers en welpen – zoals altijd – in compleet uniform. Zoals de weersverwachting er op dit moment uitziet, lijkt het ook verstandig om regenkleding mee te nemen. Zet wel je naam erin!

Datum: 15-06-2007 Tijd: 20:08:49

 

page_text Nieuwe buitenzithoek
Door: Webteam icon_user

Zithoek - buitenbeverhoek 2007Twee weken geleden is er begonnen met het maken van een buitenzithoek in de ongebruikte punt van het terrein achter de kampvuurkuil. Een idee dat nog maar een maand geleden ontstond.. Afgelopen weekend is de klus afgerond. De nieuwe zithoek ligt er netjes bij en ziet er bovendien uitnodigend uit.

De banken van de zithoek zijn gemaakt van een aantal oude bielzen, die in een wal van zand zijn geplaatst. De tafel in het midden is gemaakt van een dikke plak van de stam van een door de januaristorm gevelde kastanjeboom. Het is de bedoeling geweest om de hoek een beetje een ‘natuurlijke’ en knusse uitstraling te geven en dat is aardig gelukt.

Zithoek - buitenbeverhoek 2007De zithoek is bedoeld om bijvoorbeeld even rustig iets te kunnen overleggen, zonder direct in de drukke kampvuurkuil te moeten zitten of bankjes uit het clubgebouw te moeten slepen. Of om gewoon even met een groepje of een leidingteam bij elkaar te zitten. Door de afmetingen en de plek in de bosrand komt de nieuwe zithoek gezelliger over dan de grote kampvuurkuil. Bovendien zit je in de kampvuurkuil veel verder van elkaar af, zodat het lastiger is om iets te overleggen.

Door de ’tafel’ in het midden is het meteen duidelijk dat het geen tweede kampvuurplaats is.

Datum: 09-05-2007 Tijd: 01:10:04

 

page_text Dodenherdenking: update
Door: Webteam icon_user

Dodenherdenking - Nederlandse vlag halfstokOp vrijdag 4 mei om 20:00 uur wordt bij het oorlogsmonument in het Volkspark in Enschede de Dodenherdenking gehouden. Daar worden alle mensen herdacht die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en tijdens vredesoperaties: volwassenen en kinderen, vervolgden, verzetsmensen en andere burgerslachtoffers, soldaten en zeelieden. Dat wordt heel mooi uitgebeeld door de beeldengroep van Mari Andriessen, die het oorlogsmonument vormt.

Natuurlijk zijn er dit jaar weer Scouts van onze groep bij de herdenking aanwezig. Een traditie die al jarenlang bestaat. Als Scouting Nanne Zwiep brengen we daarmee bovendien een eerbetoon aan onze naamgever, dominee Nanne Zwiep. Ook hij was een oorlogsslachtoffer.

Dit jaar hebben wij een assisterende rol bij de plechtigheid. Die is dit jaar iets anders van opzet dan voorgaande jaren: de Stille Tocht vertrekt om 19:10 uur bij het stadhuis en in plaats van in de Grote Kerk worden na aankomst bij het monument gedichten voorgedragen en houdt de burgemeester daar ook zijn toespraak.

Dodenherdenking - monument Volkspark EnschedeAls Scouts houden we vanaf 19:00 uur bij het monument ruimte vrij voor de deelnemers aan de Stille tocht.

Nadat vanaf 20.00 uur 2 minuten absolute stilte in acht zijn genomen wordt “The Last Post” geblazen. Vervolgens speelt het muziekkorps van het Leger des Heils “Abide with me”. Hierna vindt de kranslegging plaats door de burgemeester en officiële instanties. Daarna kunnen de andere aanwezigen bloemen leggen bij de beelden.

De plechtigheid wordt besloten met het zingen van het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus.

Deze indrukwekkende herdenking wordt elk jaar door heel veel mensen – jong en oud – bezocht. Wil je de herdenking ook meemaken, zorg dan dat je voor 19:30 uur bij het monument in het Volkspark bent. Het monument kun je het best bereiken via de ingang aan de Tromplaan. Heb je je opgegeven om te helpen, zorg dan dat je om 19:00 uur bij die ingang bent!

Update: Lees en bekijk een verslag van de herdenking
Op de website van de Twentsche Courant Tubantia vind je een artikel over de dodenherdenking op 4 mei. Naast een kort verslag met foto’s kun je ook een filmpje downloaden, waarin je een goede indruk krijgt van het verloop van de herdenking. De link naar het filmpje vind je bovenaan het artikel (onder TUB TV).

Sommige scouts van onze groep zijn duidelijk in beeld. Let op de rood-blauwe das.

In het artikel lees je dat de indrukwekkende herdenking “een padvinder teveel werd”. Dat klopt niet helemaal; in totaal werd het zeker zo’n 8 scouts min of meer teveel, waarvan 2 van onze groep. Of alleen de (inderdaad) indrukwekkende herdenking daarvan de oorzaak is, is de vraag. Waarschijnlijk is het een combinatie van alle indrukken, het lange staan en het warme weer. Gelukkig ging het met alle scouts aan het eind van de herdenking al weer goed.

Verder is alles gelukkig goed verlopen. Naast het assisteren bij de herdenking is door alle scouts van onze groep een bloem gelegd bij de beelden van het monument.

Klik hier voor de link.

Datum: 26-04-2007 Tijd: 23:28:52

 

page_text De klus is geklaard!
Door: Webteam icon_user

Klussenweekend 2007Het klus- en schoonmaakweekend zit erop. Er is in het afgelopen weekend heel wat werk verzet. En het resultaat mag er zijn!

Het klussen
Het clubgebouw ziet er weer piekfijn uit: de ramen zijn gelapt, de kozijnen en deuren afgenomen, de spinrag is van de plafonds gehaald, de zolders zijn opgeruimd en gesopt, kapotte bankjes zijn gerepareerd, beneden is alles gepoetst en geboend, de dakgoten zijn geleegd en ga zo maar door.

Ook rondom het gebouw is er van alles gedaan: er is geschilderd en hout gehakt, de omheining is gerepareerd, de heg geknipt, planten zijn verpoot, stoeptegels zijn netjes opgestapeld, het houthok is opgeruimd, de slootkant is aangeplant, het toegangspad gerepareerd. En ook dat is nog niet alles…

De schoonmaakactie
Op zaterdag hebben de bevers, welpen en verkenners de bossen in de omgeving opgeruimd. Vanaf de Oostervelderblokweg tot aan de parkeerplaats van Mediant ziet alles er weer piekfijn uit. En wat een rommel lag er in het bos! Meer dan 20 vuilniszakken vol zwerfvuil; sommige daarvan zo zwaar dat ze nauwelijks te tillen waren. Natuurlijk lagen er overal snoeppapiertjes, blikjes, plastic verpakkingen, (bier)flessen, glas en andere rommel. Maar mensen gooien de vreemdste dingen in het bos: een pallet, vaten, een trekkerband, emmers, een kunststof vijverbodem, bloempotten, je kunt het zo gek niet bedenken! Op de foto zie je het resultaat, de vuilniszakken liggen trouwens onder de vijverbodem.

Maandag haalt Stadsdeelbeheer Zuid de rommel op. Hopelijk kunnen we dan nog lang van onze actie genieten, want spelen in een opgeruimd bos is wel zo fijn!

Bedankt
Wij bedanken iedereen – kinderen, jongeren, leiding en ouders – die zich ervoor heeft ingezet het klussen- en schoonmaakweekend tot een succes te maken!

Datum: 23-04-2007 Tijd: 00:08:29

[page_block hash_id=’item20070419′]
 

page_text Klussenweekend 20-22 april
Door: Webteam icon_user

LenteIn het weekend van 20 tot en met 22 april aanstaande houden wij een grote schoonmaak- en klussenactie in en rond ons clubgebouw. Langzamerhand een regelmatig terugkerende traditie in het weekend rond Sint Jorisdag (23 april).

Wat gebeurt er?
Tijdens het klussenweekend wordt niet alleen het clubgebouw van binnen en van buiten aangepakt en opgeknapt, maar worden ook alle bossen rond ons gebouw grondig opgeschoond. Met medewerking van Stadsdeelbeheer Zuid, waarvan onder meer grijpers worden geleend, ruimen de bevers, welpen en verkenners de hele omgeving op. Dat gaat om het gebied tussen de sportvelden aan de Geessinkweg (UDI/AC-TION) en de ringweg bij de Helmerhoek.

Wie doen er mee?
Iedere leeftijdsgroep draagt zijn steentje bij aan de actie. De bevers en welpen helpen zaterdag mee om met grijpers het kleine zwerfafval op te ruimen. De verkenners, rowans & sherpa’s en stamleden gaan voor het wat zwaardere werk, want naast blikjes, flessen en stapels folders worden de gekste dingen zomaar weggegooid: stoeptegels, meubels, zelfs fietsen en monitoren liggen er in het bos. En dat ondanks dat de schoonmaakactie regelmatig wordt herhaald!

De leiding begeleidt op zaterdag de kinderen. Natuurlijk pakken ze samen met de rowans & sherpa’s, stam- en bestuursleden en een aantal ouders ook verschillende klussen in en bij het clubgebouw op. Want daar moet ook weer het nodige aan onderhoud gebeuren!

En verder..
Het klussenweekend begint voor alle 15+ leden op vrijdagavond tijdens de normale opkomsten en duurt tot zondagmiddag 15.00 uur. De bevers, welpen en verkenners zijn er zaterdag op hun normale opkomsttijden. Op de zaterdagavond is er voor degenen die het hele weekend (of een groot deel ervan) actief zijn geweest, een gezellige avond.

De bedoeling is dat het clubgebouw en de omgeving er aan het eind van het weekend piekfijn bij ligt, zodat we de komende tijd weer over een opgeruimd gebouw en speelgebied beschikken. En natuurlijk kunnen ook anderen dan weer genieten van een schone omgeving!

Datum: 19-04-2007 Tijd: 01:05:47

[page_block hash_id=’item20070414′]
 

page_text Bevers bezoeken Knollenhoeve
Door: Marcel icon_user 

Bevers Knollenhoeve Stalhouderij Schouwink 2007Op zaterdag 14 april hebben de bevers tijdens een extra lange opkomst een bezoek gebracht aan de Knollenhoeve, de boerderij van Stalhouderij Schouwink.

Om half elf werd er zoals altijd geopend in de kring. De bevers hadden er zin in, ze stonden met hun rugzakjes al klaar om te vertrekken. Zelfs Scheuremaar kon niet wachten om te beginnen, want ze telde bijna in één keer goed! En Lappezak was ook al uit zijn tent gevallen; hij stond ’s morgens al veel te vroeg bij de poort. Toen klonk het beverlied en was het hoog tijd om te vertrekken.

Na een korte wandeling kwamen we op de parkeerplaats van Mediant. Daar moesten we nog even wachten. Een mooi moment om Astrid voor te stellen; zij was voor het eerst bij de bevers. Ook was er nog heel even tijd voor een spelletjes. Maar al snel klonk het geluid van paarden om de hoek. En ja hoor, daar kwam de paardentram al aan! Met twee hele grote zwarte paarden ervoor. Binnen no time hadden alle bevers een plekje gevonden. Nog even zwaaien naar de ouders en weg waren we.

Al snel hadden we heel wat bekijks. Wat wil je ook: allemaal zwaaiende bevers en een paardentram die voorop in de file rijdt. Dat was lachen natuurlijk, behalve voor al die mensen in de auto’s achter ons.. Maar bij de Geessinkweg werd het al beter, daar reden we de stad uit. Alleen zal de bus naar de Helmerhoek wel wat vertraging hebben gehad.

Na een rit van iets meer dan een half uur waren we bij de Knollenhoeve. Daar werden we hartelijk verwelkomd door de honden, die het wel leuk vonden, zo’n bevergroep op bezoek. Ook Karin stond al op ons te wachten met een grote jerrycan met ranja. Zo’n lunchpakket in je tas of rugzak is natuurlijk onzin, dus we gingen eerst maar eens een hapje eten. Lekker op het terras in het zonnetje, naast het konijnenhok. En in de schuur stonden allemaal hele mooie koetsen. Hoe zou het zijn om daarin rond te rijden? En wat zou er allemaal nog meer te zien zijn??

Bevers Knollenhoeve Stalhouderij Schouwink 2007Al snel waren de ranja, de boterhammen en de broodjes op. En was het de hoogste tijd om eens te ontdekken wat er nog meer te zien is op de Knollenhoeve. Tja, en dat was heel veel. Vooral veel beesten: honden, paarden, katten, pony’s, jonge hondjes, veulens. De bevers kwamen ogen en handen te kort. De jonge hondjes en de veulens waren heel lief en moesten worden geaaid, de pony moest worden gepoetst en al die grote paarden waren natuurlijk ook heel indrukwekkend! Kristine voelde zich helemaal in haar element en deed de bevers voor hoe ze de pony moesten borstelen en kammen. Daarna mocht iedereen het zelf proberen.

En toen kwam er nog een verrassing: alle bevers mochten een ritje maken op de pony. Kristine liet natuurlijk eerst even zien hoe het moest. En daarna kwamen alle andere bevers aan de beurt. Roosje de pony stapte zonder mopperen de hele zandbak rond. En daarna nog een keer en nog een keer en nog een keer en … Lappezak wees Roosje de weg. Hij had na 17 rondjes zoveel zand in z’n schoenen dat er voor zijn voeten geen plek meer was! Die zandbak leek trouwens de Sahara wel. Pfff, wat was het daar warm..

Hoog tijd om weer eens iets te drinken dus. En toen was het tijd om te zingen! Hoezo zingen?? Nou, we hadden een jarige bij ons!!! Dus hebben we met z’n allen gezongen voor Joshua, die die dag zes jaar is geworden. Gefeliciteerd hoor!! En Joshua was natuurlijk niet zonder een lekkere traktatie naar de Knollenhoeve gekomen. Maar wat deden al die parapluutjes tussen de traktatie? Er was toch geen wolkje aan de lucht… Oh, wacht even, dat waren natuurlijk parasolletjes!

Bevers Knollenhoeve Stalhouderij Schouwink 2007Het was alweer half twee geworden, dus langzamerhand stonden alle ouders er. Die mochten met de bevers natuurlijk nog even rondkijken. Intussen was er een paard klaargezet voor Lappezak, want die wou ook wel even een stukje rijden. Een witte schimmel, het leek het paard van Sinterklaas wel.. Alleen was deze schimmel nog niet vaak bereden, dus moest Lappezak al z’n technieken gebruiken om hem goed te sturen. En om in het zadel te blijven, want het paard wilde wel eens kijken wie de sterkste was en begon te bokken. Dat zag er gaaf uit! Maar Lappezak liet zich niet kennen en bleef stevig in het zadel zitten. Uiteindelijk was het paard het eerst moe en liet het zich wat beter rijden.

En toen zat het erop. Het was een hele mooie dag en de bevers hebben van alles beleefd. Wil je nog eens kijken wat er allemaal te zien en te doen was? Bekijk dan de foto’s eens. Die vind je onder Activiteiten/Foto’s, of klik hier.

Wij bedanken de familie Schouwink voor hun gastvrijheid! En niet te vergeten Karin voor de begeleiding. Het was geweldig!

Wil je meer weten over Stalhouderij Schouwink of de Knollenhoeve? Klik dan hier.

Datum: 17-04-2007 Tijd: 23:18:55

 

page_text Paasbrunch Sionie Horde
Door: Bagheera icon_user

Paasbrunch Sionie Horde 2007Afgelopen zaterdag stond het programma van de welpen van de Sionie Horde  in het teken van de Pasen.

Natuurlijk mocht het eieren zoeken niet ontbreken. In het bos waren paaseitjes verstopt. In allerlei kleuren en ook nog met letters erop! Daarmee moesten de welpen na het zoeken zoveel mogelijk woorden vormen. Maar ja, dan moet je wel eerst zoveel mogelijk eitjes zien te vinden. Dus dat was rennen en zoeken! Ook lag er ergens in het bos nog een heel bijzonder gouden ei. Wie zou dat als eerste vinden??

Nou, dat duurde een hele tijd, het was zeker niet gemakkelijk. Die vervelende paashaas had wel z’n best gedaan om het gouden ei zo moeilijk mogelijk te verstoppen. Alle lettereitjes waren al gevonden, terwijl dat grote gouden ei nog in het bos lag… Maar uiteindelijk wist Noëlle het gouden ei te vinden. En dat mocht ze nog houden ook!

Paasbrunch Sionie Horde 2007Binnen stond inmiddels alles klaar voor een echte paasbrunch. De tafels waren netjes gedekt. En op de tafels lag van alles om je vingers bij af te likken: broodjes, beleg, eieren en natuurlijk echte matzes met suiker! Kijk maar eens op de foto hiernaast, daar zie je hoe nest zwart aan het brunchen is.

Aan het eind van de middag werd er nog een bosspel gespeeld, waarbij de ‘eieren’ van het eigen nest moesten worden verdedigd en de welpen tegelijkertijd moesten proberen zoveel mogelijk eieren in hun eigen nest te verzamelen. En dat viel nog niet mee!

Tja, en toen was het alweer hoog tijd voor de prijsuitreiking. Uiteindelijk sleepte nest bruin de eerste prijs in de wacht. En dat leverde een lekker chocoladepaasei op. Maar ook voor de andere nesten waren er prijsjes te verdelen. Dus na een hele gezellige middag iedereen ging tevreden naar huis!

Datum: 10-04-2007 Tijd: 01:01:38

 

page_text Werk in uitvoering
Door: Webteam icon_user

We hebben het op deze plaats al eerder aangekondigd: er worden regelmatig klussen opgepakt in en rond ons clubgebouw. De bestrating van de kampvuurkuil, een lichtmast, de vernieuwing en uitbreiding van de fietsenstalling, het planten van een aantal nieuwe bomen; het zijn allemaal voorbeelden van klussen die in het laatste jaar zijn opgepakt.

Toegangspad
Vernieuwen bestrating 2007Deze week is er een begin gemaakt met het vernieuwen van de bestrating van het toegangspad. Of liever gezegd: van het plateau voor de ingang en de berging. Afgelopen zaterdag heeft de leiding de oude tegels eruit gehaald en is er nieuw zand bijgevuld. Dinsdag is het zandpakket aangetrild, zodat er een stevige ondergrond ontstaat. Woensdag hebben Dinand en Jan, met mentale ondersteuning en hand- en spandiensten van Bep, de nieuwe bestrating gelegd. Het ligt er nu weer strak in!

De rest van het toegangspad, tussen het nieuwe plateau en de toegangspoort, wordt aangepakt nadat de uitbreiding van ons gebouw gereed is. Dat is waarschijnlijk nog in het najaar. We wachten ermee om te voorkomen dat het pad bij de bouwwerkzaamheden weer kapot wordt gereden.

Nieuwbouw
Over de nieuwbouw bij ons clubgebouw volgt binnenkort meer informatie. Hou deze website dus in de gaten!

Vernieuwen bestrating 2007Klussen- en schoonmaakweekend
In het weekend van vrijdag 20 tot en met zondag 22 april staat een klussen- en schoonmaakweekend gepland. Noteer die datum vast in je agenda! Of je nu rowan, sherpa, stamlid, leid(st)er, bestuurslid of ouder bent, we kunnen altijd hulp gebruiken! Natuurlijk wordt er niet alleen geklust, ´s avonds is er voldoende tijd om er ook een gezellig weekend van te maken! Binnenkort hoor je er meer over.

Voor de jeugdleden (bevers, welpen en verkenners) zijn er natuurlijk ook genoeg klussen te doen, maar dat gebeurt tijdens de normale opkomsttijden.

Datum: 05-04-2007 Tijd: 00:57:28

 

page_text Nachthike 2007
Door: Webteam icon_user

Scouting Euregio in Glanerbrug organiseert dit jaar de Nachthike 2007 van de regio Essnlaand. Die mag je natuurlijk niet missen!

Wie, wat, waar & wanneer?

 • De Nachthike is bedoeld voor rowans, sherpa’s, stamleden, leiding en bestuursleden.
 • De hike is in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 april 2007; start vanaf 21.00 uur.
 • Het vertrek is vanuit de Losserse Zandbergen.
 • Het startpunt is ook het eindpunt. Je kunt overnachten op het eindpunt.
 • De kosten bedragen € 4,50 of € 5,- (er staan 2 bedragen genoemd in de uitnodigingen…). Dat is inclusief versnaperingen op de posten, eventuele overnachting en ontbijt.
 • Op het eindpunt zijn tegen een kleine vergoeding drankjes beschikbaar.

Hoe kan ik me opgeven?
Kijk daarvoor en voor meer informatie op de website voor de Nachthike: www.nachthike2007.de. Je kunt je opgeven tot en met 14 april 2007.

Er wordt in groepjes gelopen. Heb je belangstelling, alleen of in een groepje, geef dat dan ook even door aan Marcel Dijkstra via info@nannezwiep.nl. Dan valt er misschien nog iets te koppelen!

Datum: 30-03-2007 Tijd: 00:12:28

 

page_text Nationale Scoutingdag
Door: Webteam icon_user

Bever en welpHet is vandaag Nationale Scoutingdag!
Op zaterdag 24 maart is het Nationale Scoutingdag. Dat is de landelijke open dag van Scouting Nederland, die altijd wordt gehouden in het weekend dat de zomertijd ingaat.

Oh ja? Wat gebeurt er dan?
Nou, in het hele land is er bij heel veel scoutinggroepen van alles te beleven. Ze zetten de deuren van hun blokhut wagenwijd open of presenteren zich in hun stad of dorp met allerlei typische scoutingactiviteiten. Zo kan heel Nederland kennismaken met Scouting!

En wat doet onze groep dan?
Wij hebben ervoor gekozen om geen echte open dag te houden. Want sommige speltakken hebben best wel veel leden. Als er veel belangstelling is, moeten we dus al snel kinderen teleurstellen. Bijvoorbeeld omdat ze dan eerst op een wachtlijst komen. Dat geldt niet voor alle leeftijden, maar een open dag hou je natuurlijk met de hele groep.

Je bent altijd welkom om te komen kijken!
Wij hebben vandaag geen speciaal programma. Maar natuurlijk is iedereen die wil kennismaken met Scouting bij ons van harte welkom! Eigenlijk kan dat bij ons gewoon elke vrijdag of zaterdag. Want er is altijd wel iets te beleven! Of je nu 5 of 15 bent, dat maakt niets uit.

Klik hier om te kijken hoe je met onze groep kunt kennismaken!

Datum: 24-03-2007 Tijd: 01:17:02

[page_block hash_id=’item20070312′]
 

page_text Jantje Beton zit erop!
Door: Webteam icon_user

Jantje Beton 2007De Jantje Beton collecte zit er weer op. En inmiddels is de opbrengst van 2007 ook bekend! De al lang bestaande traditie hebben we ook dit jaar in stand gehouden. De opbrengst is namelijk opnieuw hoger dan vorig jaar! Dus alweer een nieuw record. En dit keer niet met een neuslengte, maar een halve bevergroep verschil!

Ben je benieuwd wat het is geworden? Vrijdag en zaterdag hoor je het op de groep!

Wie weet wordt het verschil dit jaar verklaard door het toch wel mooie weer op de meeste collectedagen. We hadden het vorig jaar al besteld en gelukkig is het op tijd geleverd.. 😉 Alleen dinsdag bleef het maar regenen. De andere dagen bleef het droog en was het warm voor de tijd van het jaar. Vooral zaterdag was een topdag, bij de collecte in de binnenstad brak zowaar de lente uit! Dat had tot gevolg dat het beredruk was in het centrum en dat bovendien de mensen veel meer oog en tijd hadden voor onze kids met de collectebussen. Je blijft tenslotte liever even staan in een lentezonnetje dan in de hagel, wind en sneeuw die we vorig jaar hadden…

Jantje Beton 2007Voor de kinderen maakte het trouwens niet zoveel uit, ze waren net als altijd even enthousiast. Want het blijft natuurlijk een hele uitdaging, de stad in om zo’n grote collectebus vol te krijgen! Na afloop was er traditiegetrouw natuurlijk een kop chocolademelk en een stuk Hema-worst. En dat ging er na alle inspanning wel in!

Wij bedanken alle collectanten – groot en klein – voor hun inzet!!

Kijk voor meer informatie op onze pagina over Jantje Beton.
Daar vind je ook nog een paar foto’s.

Datum: 12-03-2007 Tijd: 23:35:46

[page_block hash_id=’item20070306′]
 

page_text Jantje Beton gestart!
Door: Webteam icon_user

Jantje Beton 2007Vanavond is de collecte van Jantje Beton van start gegaan. Om half zeven verzamelden zich meer dan dertig collectanten: leiding, rowans & sherpa’s, stamleden, bestuursleden en ouders.
Na een korte uitleg en een kop thee of koffie begon het collecteren. Vanavond werd de blik vooral op het oosten gericht: de wijken Glanerbrug en de Esmarke. Gelukkig was het vanavond droog en zeker niet koud. Heel prettig weer om te collecteren dus.
Rond negen uur – half tien kwam iedereen weer aan op het verzameladres. Daar werd nog even (of iets langer…) nagepraat, natuurlijk onder het genot van een kop koffie, thee of iets fris. Voor alle collectanten was er ook nog een leuke attentie.

Nou, de kop is eraf! Wij zijn benieuwd hoe de collecte dit jaar verloopt en natuurlijk vooral wat de opbrengst zal zijn. Gaan we onze traditie in ere houden om de opbrengst van het vorige jaar opnieuw te overtreffen? Nog een paar dagen, dan weten we het!

De huis-aan-huiscollect gaat nog door tot en met vrijdag. Zaterdag sluiten we de actie Jantje Beton af met de buscollecte door jeugdleden in de binnenstad van Enschede.

Datum: 06-03-2007 Tijd: 01:49:19

[page_block hash_id=’item20070228′]
 

page_text Jantje Beton Collecte 2007
Door: Webteam icon_user

Logo Jantje Beton (oud)Van maandag 5 tot en met zaterdag 10 maart 2007 doet onze groep mee aan de Nationale Jeugdcollecte van Jantje Beton. Zoals elk jaar wordt deze actie door ons weer groots aangepakt. Tientallen collectanten en alle jeugdleden helpen mee om er opnieuw een succes van te maken. Geen wonder dat wij al jarenlang verreweg de hoogste opbrengst in Enschede hebben!

Wat houdt deze collecte in?
De collecte van Jantje Beton zet zich in voor het verbeteren van de leef- en speelruimte van kinderen in heel Nederland. De helft van de opbrengst is bestemd voor het Nationaal Jeugdfonds, waarmee allerlei projecten en activiteiten van het jeugdwerk overal in Nederland worden gesteund. De andere helft van de opbrengst is voor de collecterende vereniging bestemd.

Wat doet onze groep?
De collecte bestaan voor onze groep uit twee delen. ’s Avonds wordt er door leiding, bestuursleden, oudere leden, ouders en andere vrijwilligers huis-aan-huis gecollecteerd. Dat gebeurt in kleine groepjes. Op zaterdag houden we met alle kinderen, van bevers tot en met verkenners, een buscollecte in het centrum van Enschede. Zowel ’s morgens als ’s middags zijn we dan actief.

Hoe kun je je aanmelden om te helpen?
Heb je je nog niet aangemeld om mee te helpen, neem dan snel contact op met Bep Dijkstra. Zij coördineert de collecte van onze groep. Natuurlijk kunnen we alle hulp gebruiken!

Meer informatie
Meer informatie over de collecte vind je op onze pagina over Jantje Beton. Daar vind je ook een link naar de website van het Nationaal Jeugdfonds. Klik op het logo hierboven om de pagina over Jantje Beton te bekijken!

Wij hopen dat de actie weer net zo’n succes wordt als in de voorgaande jaren!

Datum: 28-02-2007 Tijd: 00:22:27

 

page_text Kom kijken bij de Bevers!
Door: Beverleiding icon_user

Ontdek de wereld bij de bevers!

BeversDe jongste speltak van onze groep is op zoek naar kinderen vanaf 4½ tot 6 jaar oud die het leuk vinden om elke week nieuwe avonturen te beleven. Een hindernisbaan of paddestoelentocht, feest met Lange Doener en Lappezak, leuke spelletjes of een spannend verhaal, bij de Bevers is altijd iets te doen!

We hebben op dit moment 12 bevers. Een leuke groep dus, maar dat willen we graag zo houden!

Dus weet jij kinderen, vriendjes of vriendinnetjes, broertjes of zusjes die jong genoeg zijn voor de bevers? Nodig ze dan eens uit om een keertje te komen kijken! Dat kan elke zaterdag van half 11 tot 12 uur.

Zaterdag 17 februari: vriendjes- en vriendinnetjesdag!
Op zaterdag 17 februari is het helemaal een goed moment om kennis te maken met de Bevers. Dan houden we namelijk een speciale vriendjes- en vriendinnetjesdag. We beginnen die dag gewoon om half 11, maar het programma duurt tot half 1.

BeversAlle bevers mogen dan vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes meenemen. Natuurlijk zijn ook kinderen die graag eens bij de Bevers willen kijken van harte welkom!

Vrijblijvend kennismaken
Nieuwe bevers mogen altijd 6 keer zomaar komen kijken. En meestal weten ze het na één of twee keer al wel zeker dat ze het leuk vinden bij de Bevers.

Wil je meer weten? Kijk dan eens op onze beverpagina of bel mevrouw Bep Dijkstra. Zij kan je alles vertellen. Je mag de beverleiding natuurlijk ook alles vragen!

Datum: 12-02-2007 Tijd: 00:34:24

 

page_text Geslaagde gorillatocht
Door: Webteam icon_user

Gorillatocht 2007De gorillatocht van 2007 zit er alweer op. Gisteravond hebben bijna 70 personen meegedaan aan deze geslaagde activiteit. De 46 deelnemers liepen de route in 9 teams. Onderweg probeerden 7 groepen enthousiaste gorilla’s het de teams zo lastig mogelijk te maken. Met wisselend succes. Want de 9 teams waren natuurlijk op alles voorbereid!

Door het mooie weer – koud maar droog – verliep de tocht vlekkeloos. Er waren dit jaar maar weinig uitvallers en alle teams hebben de tocht uitgelopen. De route was prima in orde. Het was een nieuwe route die de teams voor een behoorlijk deel door minder bekend gebied voerde. Altijd een lastige opgave voor de organisatie. Drukke wegen werden zoveel mogelijk gemeden, al blijft dat moeilijk in de omgeving van Enschede.

Gorillatocht 2007In grote lijnen voerde de route de teams vanaf de bushalte aan de Haaksbergerstraat halverwege Enschede-Haaksbergen richting Boekelo. Van daaruit om Boekelo heen, langs de A35 bij de Grolsch en daarna langs Usselo, de molen en de Usseleres richting de Helmerhoek.

Na alle ontberingen kregen de teams bij het clubgebouw een warme ontvangst met soep en brood. Het eerste team was al voor 1 uur binnen. De volgende 6 teams volgden zo ongeveer binnen een uur. Team 8 en 9 lieten wat langer op zich wachten, maar rond een uur of 3 was ook het laatste team binnen. Inmiddels hadden de meeste verkenners de slaapzak al opgezocht. De rest maakte het nog even gezellig, tot tegen een uur of 5 ook de ‘harde kern’ de slaapzak opzocht.

Gorillatocht 2007’s Morgens tegen 9 uur ging de wekker alweer en werd het tijd om op te staan. Niet zo eenvoudig na een inspannende tocht en een korte nacht. Om half 10 was de prijsuitreiking. En vervolgens kon iedereen nog steeds moe maar voldaan naar huis. Nou ja, bijna iedereen… De organisatie had nog een route op te ruimen en de leiding mocht met de bevers en de welpen aan de slag!

De foto’s zijn van de winnende teams. Ga met de muis over de foto’s en je ziet welke plaats ze gehaald hebben.

De andere foto’s die gemaakt zijn, komen binnenkort online!

Datum: 10-02-2007 Tijd: 23:08:22

 

page_text Gorillatocht 2007
Door: Webteam icon_user

Van vrijdag 9 op zaterdag 10 februari wordt de gorillatocht 2007 gehouden.
Dit is een tocht voor verkenners, rowans, sherpa’s, stamleden, leiding en bestuur. Als je meedoet, kun je hieronder de informatie over deze activiteit nog eens nalezen. Je kon je opgeven tot en met afgelopen zaterdag.

Een gorillatocht is een tocht die je ’s avonds in een groepje loopt. In elk groepje loop je samen met andere verkenners en rowans/sherpa’s, stamleden of leiding. Onderweg kun je gorilla’s tegenkomen. De bedoeling is dat je de hele route loopt zonder door hen opgemerkt te worden. Dus duik je voor iedere auto, fietser of wandelaar weg in een droge (of natte) sloot of achter een dikke boom. Of staan de gorilla’s je achter die houtwal op te wachten?

Deelnemers zijn vrijdagavond om uiterlijk 18.30 uur op het clubgebouw. Natuurlijk heb je thuis gegeten. Zaterdagmorgen om 09:30 uur zijn de deelnemers in ieder geval terug bij het clubgebouw.

Wat heb je nodig?
• je komt in uniform (overhemd en groepsdas zijn voldoende)
• oude jas en broek, eventueel regenkleding, muts en/of handschoenen
• droge kleding
• zaklamp
• slaapzak, isolatiematje en toiletspullen
• lunchpakket voor zaterdagmorgen (voor drinken wordt gezorgd)
• strippenkaart (met minimaal 4 strippen / geen abonnement)

Je hoeft je spullen niet de hele weg mee te dragen.

Neem voor vragen contact op met de organisatie. Dat is de verkennersleiding.

Datum: 05-02-2007 Tijd: 23:29:44

 

page_text Uitbreiding clubgebouw
Door: Webteam icon_user

Op dinsdag 23 januari 2007 heeft de stichting Scouting Nanne Zwiep ingestemd met een uitbreiding van ons clubgebouw. De stichting bestaat uit alle leidinggevenden en de leden van het groepsbestuur en het stichtingsbestuur. Om de plannen verder uit te werken is een bouwcommissie ingesteld.

Het is de bedoeling het clubgebouw uit te breiden in de onbebouwde hoek tussen de vlaggenmast en de leiderskamer. Zo ontstaat er aan die zijde een rechthoekig gebouw.

Een belangrijke reden om voor uitbreiding te kiezen is dat er een noodtrap vanaf de stamzolder rechtstreeks naar buiten kan worden gerealiseerd. Bovendien is in de afgelopen jaren zowel het aantal leden als het aantal leidinggevenden van onze groep behoorlijk gegroeid. De keuken en leiderskamer wordt daardoor inmiddels zo intensief gebruikt, dat een uitbreiding erg wenselijk is. Dit valt heel goed te combineren met de realisatie van een noodtrap. Op de bovenverdieping neemt naast de plek van de nieuwe noodtrap, de bergruimte toe. Daardoor kan op andere plaatsen in het gebouw weer ruimte ontstaan.

De bouwcommissie werkt de plannen op korte termijn verder uit. Zodra er meer nieuws te melden valt, vind je op deze plek natuurlijk de laatste informatie!

Datum: 30-01-2007 Tijd: 18:50:08

 

page_text Telefoonstoring contactadres
Door: Webteam icon_user

TelefoonTelefoonnummer contactadres tijdelijk gewijzigd

Sinds vrijdagochtend 26 januari is ons contactadres (Bep Dijkstra) niet bereikbaar op het gebruikelijke telefoonnummer. De telefoon lijkt wel over te gaan, maar er volgt geen verbinding.

Volgens KPN ligt de oorzaak van de storing hoogstwaarschijnlijk in de KPN-lijn. De storing duurt minimaal tot maandagochtend 29 januari aanstaande, omdat KPN tot die tijd geen monteur beschikbaar heeft.

Ons contactadres is voorlopig bereikbaar op het mobiele telefoonnummer (06) #### ####.

 

Update 29 januari 2007
De storing is vanmorgen verholpen. Het contactadres is weer bereikbaar op het gebruikelijke telefoonnummer (053) 4762588.

Let op: Het genoemde mobiele telefoonnummer is nu niet meer regelmatig in gebruik! Het heeft geen zin om er naartoe te bellen of te sms-en. Hoogstwaarschijnlijk volgt er dan geen reactie!

Datum: 26-01-2007 Tijd: 15:50:12

 

page_text Stormschade valt mee…
Door: Webteam icon_user

De schade door storm van donderdag 18 januari 2007 op en rond ons terrein valt mee. Tenminste, financieel gezien. Er is gelukkig geen schade aan ons gebouw.

Toch zijn ook nu weer enkele grote bomen geveld door het natuurgeweld. Eén van de drie sparren bij de lichtmast op ons speelveld is ontworteld. Een oude kastanje in het speelbos is bij de grond afgeknapt en heeft in zijn val een eik langs de Rondemaatweg vernield. Beide bomen zijn inmiddels gekapt. Het opruimen van de spar op ons terrein was een mooie klus voor de rsa en stam.

In de kerstvakantie zijn de oude eiken langs de rand van ons terrein ontdaan van al het slechte hout. Misschien heeft dat ertoe bijgedragen dat de verdere schade door deze storm beperkt is gebleven.

De gemeente Enschede heeft in de afgelopen weken enkele bomen rond onze poort verwijderd. Daarvoor was al eerder kapvergunning gevraagd. De oude lariks tegenover de poort is enkele weken daarvoor verwijderd, omdat deze door een herfsstorm ontworteld was.

Al met al toch weer heel wat schade aan de natuur!

Storm 18-01-2007Storm 18-01-2007

Storm 18-01-2007

Datum: 19-01-2007 Tijd: 17:46:41

 

page_text Korte storing mysql
Door: Webmaster icon_user

Afgelopen zondagavond is er een korte storing geweest. De mysql software waar onze database gebruik van maakt is mogelijk gecrasht en moest opnieuw opgestart worden. Na een mailtje naar onze hostingprovider gestuurd te hebben was het probleem binnen enkele uren opgelost.

Datum: 15-01-2007 Tijd: 15:10:59

 

page_text Foto’s winterkamp online
Door: Webteam icon_user

De foto’s van het winterkamp in het Brexbachtal staan online.

Je vindt de foto’s onder ‘Activiteiten/Foto’s‘ of klik hier. Kijk onder het kopje Activiteiten.

Datum: 10-01-2007 Tijd: 23:24:48

[page_block hash_id=’item20070106′]
 

page_text Groeten uit het Brexbachtal
Door: Webteam icon_user

Winterkamp Brexbachtal 2007Vanuit het Brexbachtal bij Koblenz (Duitsland) sturen wij iedereen de hartelijke groeten. We zijn hier met rsa, stam en leiding op winterkamp en hebben vanavond een gezellige avond gehad bij Bernd en Heidi van het Dorfglöckchen, het dorpscafé op de berg in Stromberg. Op het ‘programma’ stonden een bijzonder lekker diner, een dartcompetitie, een aantal fantastische kaarttrucs van Bernd (wie snapt ze nog?) en een binnenvallende straatmuzikant.

Het wordt tijd om naar het dal te gaan, dus wij sluiten af.

Nu nog een groet van Bernd en Heidi:

hallo, herzliche grüße aus stromberg von heidi, mäxchen und bernd – und alles gute für alle in unserem neuen jahr 2007 !!!!!!!!!!! smiley blij

Update:
De gemaakte foto’s zijn nu ook online!
Ga naar ‘Activiteiten/Foto’s‘ om de foto’s te bekijken of klik direct hier.

Datum: 06-01-2007 Tijd: 23:56:47

 

page_text Vloeren schoongemaakt
Door: Webteam icon_user

In de afgelopen week hebben een aantal mensen van de leiding en de oudste speltakken alle vloeren van het clubgebouw geboend, geschrobd en gedweild. De vloeren van de lokalen zijn bovendien in de was gezet en zien er weer (bijna) als nieuw uit. Nu kunnen we na de winterstop het jaar 2007 beginnen in een fris gebouw. En de vloeren kunnen er weer een tijdje tegenaan.
Je hebt nog net geen zonnebril nodig.. smiley knipoog

Een compliment voor iedereen die er druk mee is geweest!

Datum: 04-01-2007 Tijd: 00:30:57

 

page_text Speltakwebsite Stam & Leiding
Door: Webteam icon_user

Sinds enkele weken is de speltakwebsite voor de Stam & Leiding online. Na de site van de Rowans & Sherpa’s is dit de tweede speltakwebsite van Scouting Nanne Zwiep. De Stam is de oudste speltak van onze groep. Alle leden zijn 18 jaar of ouder.

Op de pagina’s vind je informatie over en voor onze stamleden en leiding. Omdat veel mensen van de Stam ook bij de leiding zijn en andersom, hebben wij er een gezamenlijke site van gemaakt. De nadruk van de site ligt wel bij de Stam, ook omdat die een eigen programma en ruimte hebben.

De speltaksite is in de eerste plaats bedoeld voor de eigen leden en leiding. De algemene informatie over de Stam en leiding vind je daarom op de groepswebsite. Als het nodig is, zijn pagina’s gelinkt (soms moet dat nog gebeuren, er wordt nog aan gewerkt).

Als je de site bezoekt, zie je direct dat deze dezelfde basis heeft als de speltaksite voor de Rowans & Sherpa’s. Zo is het in één oogopslag duidelijk dat het een site van onze groep is. Natuurlijk is de inhoud wel anders en zijn op de homepage van de speltaksite afbeeldingen van de Stam geplaatst.

De informatie en aankleding is nog niet compleet, maar inmiddels zijn de pagina’s voor een groot deel ingevuld. Mocht je nog ideeën hebben, stuur dan even een berichtje aan webteam@nannezwiep.nl.

Hoe kun je op de speltaksite komen?

 • Klik hier om vanuit dit nieuwsbericht de nieuwe speltaksite te bezoeken.
 • In het submenu linksboven vind je de pagina Speltakpagina’s. Via het logo van de Stam (Jongeren 18+) kom je op de speltaksite.
 • Een andere mogelijkheid is via de link onderaan de pagina Speltakken / Stam.
 • Of ga er direct naartoe via www.stam.nannezwiep.nl

Links vanuit de pagina’s over de leiding volgen nog.

Datum: 02-01-2007 Tijd: 00:34:12

 

Een header van onze oude website

 

 

 

page_text Eerste opkomsten 2007
Door: Webteam icon_user

Eerste opkomsten 2007
De eerste opkomsten van 2007 zijn op vrijdagavond 12 januari voor de rowans & sherpa’s en de stam en op zaterdag 13 januari voor de bevers, welpen en verkenners. Een week later dan normaal in verband met het winterkamp, waaraan veel mensen van de leiding en de oudste speltakken meedoen.

Winterkamp
In het weekend van 4 tot en met 7 januari is er een winterkamp voor rowans & sherpa’s, stam, leiding en bestuur. Dat wordt gehouden in een gebouw op het scoutingterrein Brexbachtal bij Koblenz in Duitsland. Kijk hier voor meer informatie over het Brexbachtal.

Jaarkalender
Wil je meer weten over wat we dit jaar gaan doen? En wil je weten of er al een datum voor ‘jouw’ zomerkamp bekend is? Of ben je de datum voor de volgende regioraad vergeten?

Kijk dan eens op onze jaarkalender. Die vind je onder Activiteiten of klik hier. De jaarkalender wordt regelmatig bijgewerkt. Bezoek hem dus vaker om op de hoogte te blijven van al onze activiteiten!

Datum: 27-12-2006 Tijd: 23:24:46

 

page_text Foto’s Sinterklaas/Boerenkool
Door: Webteam icon_user

Foto’s
Voor iedereen die zicht verveelt tijdens de kerstdagen hebben we nog even wat foto’s online gezet. Maar ook als je je niet verveelt wensen we je er veel plezier mee!

Sinterklaasfeest
Het eerste album zijn de foto’s van het Sinterklaasfeest bij de Bevers en de Welpen op zaterdag 2 december. Ze staan samen in één album, eerst de foto’s van de Bevers en daarna die van de Welpen.

Boerenkoolmaaltijd
Tijdens de boerenkoolmaaltijd zijn ook nog enkele foto’s gemaakt. Helaas niet van het programma, maar alleen van het eten. Dit komt door een (bijna) lege batterij van het fototoestel..

Waar vind je de foto’s?
Je vindt de foto’s onder ‘Activititeiten/Foto’s‘ of klik hier. Kijk niet bij de speltakken, maar onder het kopje Activiteiten!

Kerst- en nieuwjaarswens
Oh ja. Voor het geval je het gemist hebt op onze homepage: onze kerstkaart en nieuwjaarswens voor 2007 staat online. Klik hier om hem te bekijken!

Datum: 26-12-2006 Tijd: 01:29:34

 

page_text Boerenkoolmaaltijd
Door: Webteam icon_user

BoerenkoolmaaltijdZaterdag 16 december 2006 sluiten wij het jaar af met de traditionele boerenkoolmaaltijd. Voordat we aan de maaltijd beginnen is er een programma voor alle leden van onze groep.

Wat gaan we doen?
We beginnen ’s middags om 15.00 uur met een gezamenlijke opening. Daarna is er een programma voor alle bevers, welpen en verkenners dat door alle leden vanaf 15 jaar, de leiding en het bestuur wordt verzorgd. Om 17.00 uur staat het eten klaar en gaan we met z’n allen aan tafel. Natuurlijk zijn kinderen die geen boerenkool lusten ook van harte welkom!

Wat moet je niet vergeten?

 • Op tijd komen, we blijven niet bij het clubgebouw. Later komen kan alleen in overleg!
  • Dat betekent voor bevers, welpen en verkenners om 15.00 uur.
  • Voor alle anderen (15+) begint de voorbereiding om 13.00 uur.
 • Bord, mok en bestek (meenemen in een tas met je naam erop!)
 • Regenkleding en / of warme kleding.

Hoe laat is het afgelopen?
Het programma is om ongeveer 18.00 uur afgelopen. Houd er rekening mee dat het dan al donker is!

Datum: 13-12-2006 Tijd: 01:04:30

 

page_text Sinterklaasfeest
Door: Webteam icon_user

SinterklaasVandaag komt Sinterklaas op bezoek bij de jongste speltakken van onze groep.

Let op! Vanwege het drukke programma van de goedheiligman zijn de opkomsttijden gewijzigd!

 • De bevers worden van 12.30 uur tot 14.00 uur verwacht.
 • De welpen (zowel de Waingoenga als de Sionie Horde) worden om 12.45 uur verwacht. De opkomst duurt tot 14.45 uur.
 • De verkenners vieren ’s avonds het Sinterklaasfeest.
Datum: 02-12-2006 Tijd: 01:59:20

 

page_text Uitslag Grote Clubactie
Door: Webteam icon_user

Logo Grote ClubactieOp 16 november 2006 heeft de trekking van de Grote Clubactie plaatsgevonden. Onder het toeziend oog van een notaris zijn alle winnende lotnummers bekendgemaakt.

Kijk snel op de website van de Grote Clubactie of je een prijs hebt gewonnen!

Datum: 18-11-2006 Tijd: 01:05:26

 

page_text Logo Scouting Nanne Zwiep
Door: Webteam icon_user

Logo Scouting Nanne ZwiepHet is zover! Het nieuwe logo van Scouting Nanne Zwiep staat online!

Wil je meer weten over het logo, kijk dan eens op de nieuwe pagina Groepslogo. Daar vind je alle achtergronden en wordt ook precies uitgelegd waar het groepslogo voor staat.

Natuurlijk zijn we ook heel benieuwd naar jullie reactie. Vul daarom snel de nieuwe poll in! Daar kun je laten weten wat je van het logo vindt.

De volgende stap is het aanpassen van het briefpapier. Binnenkort kun je dat met eigen ogen zien.
Dus hou de post in de gaten smiley knipoog !

Datum: 05-11-2006 Tijd: 19:50:48

 

page_text Logo Scouting Nanne Zwiep
Door: Webteam icon_user

Het oude logo van Scouting NederlandOp dinsdag 31 oktober 2006 heeft de groepsraad een logo voor onze groep gekozen. Het logo wordt de basis van onze nieuwe huisstijl. Daarmee heeft onze groep voor het eerst in haar meer dan 60-jarige bestaan een eigen logo.

En wat voor één! Volgens ons ziet het er geweldig goed uit. Maar dat kunnen jullie binnenkort zelf beoordelen.

Zorg dat je erbij bent!

Vanavond, zondag 5 november 2006 om 20.00 uur wordt als eerste deze website aangepast aan de nieuwe huisstijl. Dus zorg dat je dan online bent, dan kun je er als eerste mee kennismaken! Ook openen wij dan een speciale pagina op de website, waarop wordt verteld waar het logo voor staat. Natuurlijk staat het symbool voor onze groep, maar er zit nog een heel verhaal achter.

Binnenkort kun je nog meer verwachten, want natuurlijk wordt ook het briefpapier aangepast. En er zit meer in de planning, maar dat blijft nog even een verrassing…

Hoe is het nieuwe logo gekozen?
Tijdens de groepsraadvergadering kon worden gestemd over 3 ingeleverde ontwerpen. Na een korte presentatie van de verschillende ontwerpen heeft de groepsraad unaniem een keuze voor 1 ontwerp gemaakt.

Het gekozen logo is ontwikkeld door Marcel Dijkstra en Daan van den Berg. Met het logo als basis ontwikkelen zij ook de nieuwe huisstijl.

Datum: 05-11-2006 Tijd: 13:26:11

 

page_text Bevers gezocht!
Door: Beverleiding icon_user

Herfst - paddenstoelOntdek de wereld bij de bevers!

De jongste speltak van onze groep is op zoek naar kinderen vanaf 4½ tot 6 jaar oud die het leuk vinden om elke week nieuwe avonturen te beleven. Een hindernisbaan of paddestoelentocht, feest met Lange Doener en Lappezak, leuke spelletjes of een spannend verhaal, bij de Bevers is altijd iets te doen!

We hebben op dit moment 12 bevers. Een leuke groep dus, maar dat willen we graag zo houden!

Dus weet jij kinderen, vriendjes of vriendinnetjes, broertjes of zusjes die jong genoeg zijn voor de bevers? Nodig ze dan eens uit om een keertje te komen kijken! Dat kan elke zaterdag van half 11 tot 12 uur.

Nieuwe bevers mogen altijd 6 keer zomaar komen kijken. En meestal weten ze het na één of twee keer al wel zeker dat ze het leuk vinden bij de bevers.

Wil je meer weten? Kijk dan eens op onze beverpagina of bel mevrouw Bep Dijkstra. Zij kan je alles vertellen. Je mag ons natuurlijk ook alles vragen!

De Beverleiding

Datum: 03-11-2006 Tijd: 12:18:57

 

page_text Foto’s Jota 2006 online
Door: Webteam icon_user

Jota logoDe foto’s van de Jota 2006 zijn nu online te bewonderen.
Kijk bij Activiteiten/foto’s of klik direct door naar de pagina.

Als je foto’s wilt nabestellen kun je het beste contact opnemen met iemand van je leiding of het webteam.

Datum: 28-10-2006 Tijd: 18:47:49

 

page_text Vernieuwde site World Scouting
Door: Webteam icon_user

Logo WOSMAan de vooravond van haar honderdjarig bestaan in 2007 heeft de Wereld Scoutingvereniging (World Scouting of WOSM) zowel haar website als het ‘Scouts’-logo vernieuwd.

Onder het motto ‘A new site, a single gateway to the whole movement’ worden met de vernieuwde site van World Scouting de WOSM-website en de zes regionale sites (waaronder de Europese Scouting Regio) bij elkaar gebracht en via één poort bereikbaar. De vernieuwde site is beschikbaar in vijf talen.

Op de nieuwe site wordt meer aandacht besteed aan de media en de partners van World Scouting. Verder is de site meer dan ooit gericht op degenen die de Vereniging tot leven brengen: jonge mensen en toekomstige volwassen vrijwilligers. De nieuwe site maakt ook een snelle toegang tot nationale Scouting websites mogelijk.

De site wordt de komende weken nog verder aangepast en verbeterd.

Klik op de uitnodiging hieronder om de site te bekijken (de site is in het Engels). Kijk voor de Europese Scouting Regio onder ‘Your region’.

Welcome to the new gateway to World Scouting!

Datum: 26-10-2006 Tijd: 01:03:46

 

page_text JOTA 2006 geslaagd
Door: Webteam icon_user

Jota 2006De JOTA 2006 zit er alweer op! Het was een erg geslaagd weekend, waar voor jong en oud wat te beleven was.

De Bevers, Welpen en Verkenners hebben zich zaterdag prima vermaakt met allerlei activiteiten die in het teken van communicatie stonden. Natuurlijk konden alle kinderen een kijkje nemen bij de zenders. Er zijn heel wat leuke verbindingen gemaakt, yells en liedjes uitgewisseld of gewoon wat over en weer gepraat. Zo hebben de Bevers hun beverlied laten horen aan een groep in Raalte en hebben de Welpen gesproken met een groep in Arnemuiden (Zeeland).

Voor de Bevers en de Welpen van de Sionie Horde was er bovendien een film. Daarin was te zien hoe Wontolla in ons eigen clubgebouw werd overvallen door twee boeven. Nadat hij was neergeslagen, werd hij achtergelaten in het bos bij een sportveld. Natuurlijk wilden de kinderen hem zo snel mogelijk opzoeken. Gelukkig hadden de boeven per ongeluk een walkie-talkie bij hem laten liggen. Daarmee kon hij aanwijzingen geven wat hij zag. Zo konden de kinderen hem terugvinden. En ze waren nog maar net op tijd, want de boeven hadden hem bijna weer ingehaald! Jammer genoeg hebben we de boeven niet kunnen vangen. Maar wie weet…

Op het terrein stond verder een Unimog geparkeerd met daarin allerlei zendapparatuur. Erg interessant was een telex-verbinding met een telex die in de berging stond opgesteld. Typ een stukje tekst en verzend het. Op de andere telex is het direct te lezen en kan een bericht worden teruggestuurd. Het duurt iets langer dan telefoon, maar leuk is het wel!

Dinand had de catering van het hele weekend op zich genomen. Een prima keuze, dat mag wel worden gezegd! Het diner op de zaterdag bestond uit hutspot en stamppot boerenkool, met spek en rookworst natuurlijk. Het smaakte voortreffelijk, de pannen waren dan ook zo goed als leeg. Direct na het eten was er aan het begin van de zaterdagavond voor de Rowans & Sherpa’s en Stamleden een variant op een vossenjacht georganiseerd. Hoe dat in z’n werk ging lees je hieronder.

Twee jagergroepen zochten elk een eigen ‘zoekgroep’. De zoekers hadden de opdracht een aantal vragen te beantwoorden. Die vragen waren alleen te beantwoorden door op bepaalde locaties (ergens in de wijken rond het clubgebouw) het antwoord te zoeken. Die locaties waren aangegeven op een kaart, die in vakken was verdeeld. Elk vak mocht maar één keer worden bezocht en elke keer als een zoekgroep een ander vak betrad, moest de code van dat vak per zender worden doorgegeven. De jagers hadden een dezelfde kaart, maar zonder de zoeklocaties. Zij wisten dus (via hun zender) alleen in welk vak de zoekers zich bevonden. Of ze daar alleen doorheen moesten lopen of ook een opdracht uitvoeren, was dus niet bekend. De zoekers moesten natuurlijk zoveel mogelijk vragen beantwoorden en zo min mogelijk gepakt worden. De jagers moesten hun zoekgroep zo vaak mogelijk te pakken nemen. Het lijkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Het was wel een erg spannend spel!

Zowel op vrijdag- als op zaterdagavond zijn er andere Scoutinggroepen bezocht. Op vrijdagavond de drie andere JOTA-JOTI groepen in Enschede. Zaterdagnacht zijn de groepen in Goor en Borne met een bezoekje ‘vereerd’. Bij de groep in Markelo was al niets meer te doen…

Jota 2006En zondag om ongeveer 12.30 uur was het weer tijd de boel af te breken. Dat liep allemaal gesmeerd en veel sneller dan verwacht. De toren was binnen 2 uur helemaal afgebroken. En tegen die tijd was het hele gebouw zo’n beetje schoon opgeleverd en waren alle spullen weer gesorteerd. Na een pauze met nog meer broodjes kroket of frikandel en een korte evaluatie zat de JOTA er om 16.00 uur helemaal op. Tijd voor een welverdiende nachtrust. De eerste in 1 à 2 dagen!!

De foto’s van de JOTA komen binnenkort online! Let op de nieuwsberichten…

Datum: 23-10-2006 Tijd: 23:48:12

 

page_text Foto’s Beverkamp 2006 online
Door: Webteam icon_user

Groepsfoto beverkamp 2006Zoals afgesproken zijn hier dan nu uiteindelijk ook nog de foto’s van het Beverkamp 2006. Het heeft een tijdje geduurd maar de foto’s zijn allen goed gelukt, dus op een regenachtige dag kun je je achter de pc ook nog prima vermaken smiley knipoog .

Klik hier om direct de foto’s te bekijken of ga naar Activiteiten / Foto’s.

Datum: 23-10-2006 Tijd: 22:01:18

 

page_text JOTA van start
Door: Webteam icon_user

Jota - UnimogVanavond zijn de laatste voorbereidingen voor de JOTA afgerond. De gepionierde toren staat, de antenne draait en de vlaggen en spandoeken hangen in top. Ook de hoogwerker is geplaatst, met daarop en eraan een aantal antennes. Over ons terrein en over de kwekerij van ’t Helmgras hangen draadantennes. Zelfs de vlaggenmast is nog omgetoverd in een antenne…

Jota - antenneparkOok binnen is er van alles veranderd. De beide zolders zijn in gebruik voor de JOTA. De zenders staan links, op de Rowan & Sherpa zolder. De Stamzolder wordt gebruikt om gewoon gezellig bij elkaar te zitten, vuurtje aan en natuurlijk staat de koffie, thee en cola klaar. Ook staan er een aantal pc’s, deze worden gebruikt voor Packet Radio. De lokalen beneden zijn om te slapen. Als dat er van komt tenminste..

Nog heel even en de JOTA gaat officieel van start. Morgen is er natuurlijk van alles te beleven voor de Bevers, Welpen en Verkenners. En natuurlijk ook voor alle 15+ Scouts! De hele dag staat in het teken van techniek, zenden, contact, film (ja, film!) en nog veel meer. Mis het niet!!

Datum: 20-10-2006 Tijd: 21:15:21

 

page_text Voorbereidingen JOTA begonnen
Door: Webteam icon_user

Jota 2006Vandaag zijn de voorbereidingen voor de JOTA begonnen. Bij het clubgebouw tenminste, want er is in de afgelopen weken natuurlijk al het nodige aan vooraf gegaan.

Inmiddels begint de gepionierde toren voor de 2 meter antennes alweer aardig vorm te krijgen. Vanaf vanmiddag is er hard aan gewerkt de piramide te voltooien. En dat is gelukt, al moet er nog wel wat worden verstevigd. Daar gaan we morgen mee verder. Zodra de piramide af is, wordt het kraaiennest gemaakt. Dan heeft de toren de vorm van een grote zandloper. We zijn benieuwd hoe hoog we dit jaar komen, omdat we nieuw pionierhout hebben met wat grotere lengtes.

Hopelijk is het weer vrijdag wel wat beter dan vanmiddag, want bouwen in de regen is ook niet alles… Zoals je hieronder kunt zien, wordt er zelfs in het donker verder gebouwd. Want de toren moet natuurlijk wel op tijd af!

Jota 2006Jota 2006Vanaf vrijdagavond gaat de JOTA echt van start.

Maar voor het zover is moeten ’s middags eerst nog alle antennes worden geplaatst. Ook komt er nog een hoogwerker. En natuurlijk moet alles nog worden aangesloten, gekoppeld en getest. Of dat allemaal gelukt is, kun je hier binnenkort lezen!

Datum: 19-10-2006 Tijd: 22:33:52

 

page_text Scouts zoeken wereldcontact
Door: Webteam icon_user

Jota 2005Radiocontact ouderwets? Niet voor Scouts uit Enschede!

In het weekend van 20 tot en met 22 oktober 2006 gaan vier Scoutinggroepen uit Enschede op zoek naar Scoutinggroepen uit de hele wereld. In Scoutingtermen heet dit evenement JOTA-JOTI, wat staat voor Jamboree on the Air en Jamboree on the Internet. In bijna alle landen ter wereld doen Scoutinggroepen mee aan dit evenement.

Tijdens de 49e JOTA zoeken zo’n 500.000 Scouts met behulp van zendappa­ratuur radio­contact met andere Scouts over de hele wereld. De kinderen en jongeren worden daarbij geholpen door zendamateurs, die hun materiaal en kennis beschikbaar stellen. Er ontstaan vaak hele leuke en interessante gesprekken, waarbij allerlei informatie wordt uitgewisseld.

Sinds een aantal jaren is de JOTA uitgebreid met de JOTI. Daarbij communiceren de Scouts met elkaar via internet. Het jaarlijkse JOTA-JOTI weekend begint vrijdagavond om 22:00 uur en gaat zonder onderbreking door tot zon­dag 13:00 uur.

De activiteiten

Op de clubhuizen van Scouting ’t Geuzennest, Scouting Nanne Zwiep, Vaandrig Leppink Groep en Scouting ’t Volbert worden het hele weekend verschillende activiteiten gehouden. Deze staan natuurlijk vooral in het teken van communicatie, (radio)techniek, het leggen van contacten en gezelligheid.

Scouting ’t Volbert begint de JOTA-JOTI op de vrijdagavond met een openingsfeest in hun clubhuis. Buiten staat een podium waar twee bandjes optreden. Iedereen is welkom.

Jota 2005Op de zaterdag worden voor de jongere scouts (4½ tot 15 jaar) allerlei spelen en activiteiten op het gebied van zenden en communicatie georganiseerd, zoals het maken van een radio of een schreeuwspel. Natuurlijk mogen de kinderen via de zender hun ervaringen uitwisselen met andere Scouts, ergens in Nederland of daarbuiten.

Bij Scouting Nanne Zwiep is er op zaterdag voor de kinderen een spannend spel, waarbij het thema communicatie gecombineerd wordt met het JOTA-thema van dit jaar: ‘At The Movies’. Zaterdagavond organiseert de groep voor de jongeren vanaf 15 jaar een vossenjacht, waarbij de ‘vos’, die zich in en rond Enschede verplaatst, door Scouts met peilantennes moet worden opgespoord.

In het tot concertzaal omgetoverde clubhuis van ’t Geuzennest treden op zaterdagavond bekende lokale bands op.

Om misverstanden te voorkomen: Scouting Nanne Zwiep doet alleen mee aan de JOTA. De Vaandrig Leppink Groep doet alleen mee aan de JOTI.

Wil je meer weten over de JOTA?

Kijk dan eens op onze speciale JOTA-pagina! Daar vind je heel veel extra informatie. Ook vind je er links naar de landelijke JOTA-JOTI pagina’s.

Klik hier of klik op het paarse logo links!

Datum: 18-10-2006 Tijd: 23:31:12

 

page_text Inleveren lijst Grote Clubactie!
Door: Webteam icon_user

Logo Grote ClubactieHet zit er bijna op!

Tot en met aankomend weekend (21 oktober 2006) kun je de lijst met verkochte loten nog inleveren bij Bep Dijkstra of je eigen leiding. Zorg er wel voor dat jouw lijst dan ook echt binnen is, anders kunnen er geen loten meer worden bijbesteld. En dat zou natuurlijk jammer zijn…

Ben jij onze topverkoper? Dan win je zelfs nog een mooie prijs! Of jij het bent geworden, hoor je binnenkort. Natuurlijk lees je het ook hier, in het nieuws. Dus hou de website in de gaten!

Waarom zou je meedoen?

Je steunt er onze groep mee. Van elk lot is – zoals je vast wel weet – 80% van de opbrengst bestemd voor onze eigen clubkas. Dat is 2 euro per lot. Best wel de moeite waard dus!

Wanneer is de trekking?

De trekking is op 16 november 2006. De uitslag vind je dan op de website van de Grote Clubactie.

Datum: 14-10-2006 Tijd: 02:38:01

 

page_text Bestrating kampvuurkuil gereed
Door: Webteam icon_user

Kampvuurkuil renovatie 2006Kampvuurkuil

Vandaag is de nieuwe bestrating in de kampvuurkuil gelegd. Tussen de buien door, dat wel. En het resultaat mag er wezen!

Zoals eerder in een nieuwsbericht is vermeld, is het volgende project de vernieuwing van het toegangspad. Dit wordt zo snel mogelijk opgepakt. Of het nog voor de komende winterperiode gaat lukken is nog niet duidelijk.

Lichtmast geplaatst 2006Lichtmast

Net voor de zomer is aan de rand van het grote speelveld een lichtmast geplaatst. Enkele weken geleden is ook de elektriciteitsaansluiting van de lichtmast aangelegd. De grote schijnwerper bovenin verlicht het hele veld.

Vooral voor de groepen die op de vrijdagavond draaien – de Stam en de Rowans & Sherpa’s – is deze lichtmast een enorme verbetering. Er kan nu ook in de donkere winterperiode gebruik worden gemaakt van het grote speelveld.

Datum: 06-10-2006 Tijd: 18:06:56

 

page_text Spam in het gastenboek
Door: Webmaster icon_user

Beste Scouts,

Zoals jullie waarschijnlijk al wel gemerkt hebben wordt onze website (en met name het gastenboek) erg veel gebruikt om spam in te publiceren. Spam komt meestal via meerdere pc’s op ons gastenboek zodat het niet mogelijk is om een enkel ip-adres te blokkeren.
We zijn op dit moment bezig ons systeem zo te veranderen dat spamberichten per direct verwijderd worden. Hierdoor kan het voorkomen dat het gastenboek niet altijd naar behoren werkt.

Excuses voor het ontstane ongemak,

Daan van den Berg
Webmaster

Datum: 02-10-2006 Tijd: 23:51:38

 

page_text Nieuwe bestrating kampvuurkuil
Door: Daan icon_user

Kampvuurkuil renovatie 2006Deze week is er begonnen aan het opnieuw leggen van de bestrating in de kampvuurkuil.
Afgelopen vrijdag is de oude bestrating met behulp van de RSA uit de kampvuurkuil verwijderd. De bedoeling is dat aankomende vrijdag dit project afgerond kan worden en de kampvuurkuil er weer netjes bijligt.

In 2005 is er al een nieuwe put geslagen om de waterafvoer uit de kuil te verbeteren.
De nieuwe bestrating van de kampvuurkuil is de 2e activiteit op het programma van een aantal werkzaamheden die om het clubgebouw plaatsvinden om de wateroverlast tegen te gaan.
Als laatste wordt het pad opnieuw gelegd en verbreed.

Datum: 30-09-2006 Tijd: 19:03:40

 

page_text Foto’s zomerkamp Verkenners online
Door: Webteam icon_user

De foto’s van het verkennerskamp 2006 op Gilwell Ada’s Hoeve in Ommen zijn nu te vinden op de website. Kijk onder Activiteiten / Foto’s of klik gelijk hier.

Verkennerskamp 2006De Verkenners zijn van 26 augustus t/m 2 september op kamp geweest in Ommen.

Activiteiten als een ontgroening en hiken stonden zoals elk jaar weer op het programma. Maar wat nog nooit eerder gedaan was; een bezoek aan de brandweer!

Bekijk snel de foto’s en beleef het kamp nog een keer opnieuw!

Datum: 19-09-2006 Tijd: 13:22:01

 

page_text Opgave JOTA 2006
Door: Harold – JOTA-organisator icon_user

Beste rowans & sherpa’s, stam, leiding en bestuur,

Op 20, 21 en 22 oktober is er de Jamboree On The Air (JOTA)!
Logo radio scouting - Jota
Ook dit jaar doet onze groep weer mee onder de roepletters PA3FGQ/J.
We zijn weer van plan om een groot aantal verbindingen te maken met alle aanwezige scouts!

Als je wilt meedoen aan de JOTA kun je je binnenkort opgeven bij de organisatie. De inschrijving sluit op zaterdag 7 oktober.

Houd de prikborden in het clubgebouw in de gaten voor meer informatie!

Kijk voor meer informatie over de JOTA ook eens op onze speciale JOTA-pagina.

Harold – PE1RJP
JOTA-organisator

Datum: 16-09-2006 Tijd: 02:16:57

 

page_text Foto’s zomerkamp RSA online
Door: Webteam icon_user

Zomerkamp rsa 2006 - NaaldenveldDe foto’s van het zomerkamp van de rowans & sherpa’s op scoutcentrum Het Naaldenveld bij Aerdenhout staan nu online. Ze zijn te vinden onder Foto’s op de speltakpagina’s van de RSA. Klik hier om rechtstreeks naar de RSA-speltakpagina’s te gaan.

De RSA was hier op kamp van 18 tot en met 25 augustus 2006. Het scoutcentrum ‘Het Naaldenveld‘ ligt aan de rand van de duinen, tussen Haarlem en Zandvoort.

Wat stond er op het programma? Wat dacht je van pionieren, een dagje Amsterdam, hiken in de duinen en op het strand, een dagje Zandvoort en naar het zwembad, een nachtwandeling, barbecuen, met motorboten door de Haarlemse grachten en over het Spaarne, lekker relaxen op het kampterrein, een ontgroening, knoeien met een GPS-ontvanger en nog veel meer. Genoeg te doen dus!

Datum: 12-09-2006 Tijd: 00:25:47

 

page_text Grote Clubactie start op 9 september
Door: Webteam icon_user

Logo Grote ClubactieAanstaande zaterdag gaat de Grote Clubactie van start. Dit is één van de twee acties waaraan onze groep ieder jaar meedoet.

Van elk lot is – zoals je misschien wel weet – 80% van de opbrengst bestemd voor onze eigen clubkas. Dat is 2 euro per lot. Best belangrijk dus dat we met z’n allen zoveel mogelijk loten verkopen!

Zelf winnen
Misschien ben jij wel degene die van onze groep de meeste loten verkoopt. Dan win je er zelf ook nog iets leuks mee! En wie weet ben je zelfs één van de beste lotenverkopers van Nederland. Je maakt dan ook nog kans op te gekke prijzen bij de Grote Clubactie!

Hoe kan ik loten verkopen?
Nou, dat wordt allemaal uitgelegd in de brief die je vrijdag of zaterdag op de groep krijgt. En als je nog vragen hebt, kun je altijd bij de leiding terecht.

Wanneer moet ik de lijst inleveren?
Je hebt nog even tijd om het record te verbreken, want je kunt de bestellijst nog tot en met 14 oktober 2006 inleveren bij Bep Dijkstra of je eigen leiding. Maar hoe eerder je begint met verkopen, hoe meer kans je maakt dat mensen nog niet van iemand anders een lot hebben gekocht.

Wanneer is de trekking?
De trekking is op 16 november 2006. De uitslag vind je vanaf 17 november 2006 op de website van de Grote Clubactie.
Heel veel succes! smiley cool

Datum: 06-09-2006 Tijd: 00:47:04

 

page_text Airborne wandeltocht en nachtmarathon
Door: Webteam icon_user

Airborne wandeltocht
Op zaterdag 2 september 2006 wordt in Oosterbeek de 60e Airborne wandeltocht gehouden. Deze wandeltocht is het grootste ééndaagse wandelevenement ter wereld.

Het is bij de oudere speltakken van onze groep al jarenlang de gewoonte om mee te doen aan dit evenement. Normaal gesproken lopen we een afstand van 15 of 25 kilometer. Inmiddels zijn er al vragen geweest of we ook dit jaar weer meedoen. Dat is dus wel de bedoeling. Waarschijnlijk lopen we de 25 kilometer.

Ben je rowan, sherpa, stamlid of leid(st)er en wil je ook meelopen, neem dan contact op met Marcel. Het liefst per mail, via info@nannezwiep.nl. Graag uiterlijk op 28 augustus. Geef ook even aan welke afstand je het liefst loopt en of je kunt rijden!

Lees meer op de website van de Airborne Wandeltocht.

Nachtwandelmarathon
In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 september 2006 wordt in Haaksbergen de 20e editie van de Twentse Kennedymars (80 km) en de Twentse Nachtwandelmarathon (ruim 40 km) gehouden.

Marcel en Mattijs lopen ook dit jaar weer mee met de nachtmarathon.

Ben je 15+ en heb je ook belangstelling om mee te lopen, neem dan contact op met Marcel. Hou er wel rekening mee dat het niet een simpele wandeltocht is, voor 40 kilometer moet je best wel geoefend zijn. Daarbij maakt het ’s nachts lopen het extra lastig. Maar dat is nu juist ook de uitdaging!

Dus wie gaat de uitdaging aan?? Neem voor meer informatie contact op met Marcel via info@nannezwiep.nl.

Lees meer op de website van de Kennedymars en de Nachtwandelmarathon.

NB Door de vakantietijd is het mogelijk dat het een tijdje duurt voordat je een reactie krijgt op je vragen of aanmelding.

Datum: 03-08-2006 Tijd: 00:25:42

 

page_text Nieuwe foto’s bevers en welpen online
Door: Webteam icon_user

Het is eindelijk zover, je kunt weer een paar nieuwe fotoalbums bewonderen! Dit zijn ze:
– het vlotvaren van de bevers op 6 mei 2006
– het Pinksterkamp van de welpen van 2 tot en met 5 juni 2006 en
– de regiodag voor bevers en welpen op 1 juli 2006.

Je vind de albums onder Activiteiten / Foto’s of klik hier.

Op dezelfde pagina vind je onder Persberichten het krantenartikel over de regiodag dat op 3 juli 2006 in de Twentsche Courant Tubantia stond.

En vul voordat je op vakantie gaat ff de nieuwe poll in!

Datum: 14-07-2006 Tijd: 00:40:49

 

page_text Regiospel: Reis om de wereld in 1 dag
Door: Webteam icon_user

Op zaterdag 1 juli hebben zo’n 175 bevers, welpen, kabouters en esta’s meegedaan aan het jaarlijkse regiospel. Er waren kinderen bij van 7 scoutinggroepen uit Enschede, Glanerbrug en Haaksbergen. De morgen stond in het teken van de Bever-Doe-Dag en de middag in het teken van de Kwesta-dag.

De kinderen maakten een wereldreis in het voetspoor van Phileas Fogg, die ooit in 80 dagen rond de wereld reisde. Ze gingen de uitnodiging én uitdaging aan om dat in één dag te doen. In een wedstrijd namen ze het onder andere op tegen Misty Fogg, het achterkleinkind van Phileas Fogg. Misty Fogg hoopt door het winnen van de wedstrijd wereldberoemd te worden, maar het liefst door er zo min mogelijk voor te doen. Hij speelde vals, net als een aantal andere wereldreizigers, die daarom werden gediskwalificeerd. Omdat er vals was gespeeld kon er bij de kinderen geen winnaar worden aangewezen. Daarom hebben volgens de jury van het Genootschap voor Wereldreizen alle bevers en welpen de wedstrijd gewonnen! Alle kinderen kregen een daarom een ijsje en dat ging er natuurlijk wel in op zo’n snikhete dag.

Door allerlei activiteiten maakten de kinderen kennis met verschillende landen uit de vijf continenten. Op die manier probeerden ze hun wereldreis te volbrengen. Zo speelden ze een potje earth-ball uit Guatemala, deden ze een Australische bootrace en zorgden ze voor water met het Egyptisch irrigatiespel. Met elk spel werd weer een stukje van de wereldreis volbracht.

Na afloop was er voor de leiding – die natuurlijk heel druk was geweest met de organisatie – een barbecue. Daar werd nog even nagepraat over deze geslaagde dag.

Datum: 03-07-2006 Tijd: 00:26:24

 

page_text Petitie Scouting-logo Google
Door: Webteam icon_user

Wij kregen de volgende oproep binnen:Je hebt vast wel eens gezien dat het logo van Google wijzigt op speciale momenten en bij evenementen. Olympische Ringen tijdens de spelen, kerstballen voor de kerst, komkommers op wereld-groentedag…

Er is nu een internationale petitie* opgesteld om het logo van Google elk jaar op 22 februari, dan is het Baden-Powelldag, in Scoutingstijl te zetten. Deze datum is door de internationale Scoutingbeweging als gedenkdag verkozen, omdat het de geboortedag is van zowel Lord als Lady Baden-Powell.

Nu moet er alleen nog een x-aantal mensen deze petitie ondertekenen. Niet moeilijk als we in Nederland alleen al meer dan 100.000 leden hebben. We moeten het alleen even allemaal doen…

Wil je de petitie ondertekenen, klik dan op deze link. De site is Engelstalig, maar eenvoudig in te vullen. Na het ondertekenen krijg je nog een (Engelstalige) bevestiging, maar daar hoef je niets mee te doen.

* Een petitie is een soort brief met een lijst waarop je je naam of handtekening kunt zetten als je het eens bent met de vraag die in die brief wordt gesteld.

Datum: 22-06-2006 Tijd: 00:36:55

 

page_text Welpen in het spoor van dr. Livingstone
Door: Webteam icon_user

De welpen van onze beide hordes zijn in het Pinksterweekend op kamp geweest in Rijssen. Het was een heel mooi en gezellig kamp met heel veel zon en geen druppel regen.

Kannibalen…
In Rijssen kwamen de welpen er al snel achter dat dokter Livingstone, de beroemde ontdekkingsreiziger, was ontvoerd door kannibalen. Hij had nog maar net de verdwenen schat van de Tanganyika stam teruggevonden. Ondanks de tegenwerking door de kannibalen, die zelfs één van de kinderen hebben ontvoerd, hebben de welpen uiteindelijk dokter Livingstone én de schat teruggevonden. Als dank kregen de welpen een echte kannibalen-blaaspijp voor aan de totem.

Als je hier klikt kun je de brief van dokter Livingstone lezen. Met deze brief begon het hele avontuur.

De winnaar
Tijdens het kamp kregen alle nesten punten voor de spelen, corvee, samenwerking, netheid en andere dingen. De winnaar was nest (geel-)zwart van de Sionie Horde, op korte afstand gevolgd door nest (geel-)rood van dezelfde horde. Het winnende nest bestaat uit Emma (gids), Dylan (helper), Merel, Thijmen en Arjen.

Dylan van het winnende nest heeft over het kamp een stuk geschreven in het logboek van de Sionie Horde. Wat hij heeft geschreven kun je lezen door hieronder te klikken:
vrijdag en zaterdag
zondag en maandag

Foto’s
De foto’s van het kamp komen binnenkort online. Natuurlijk melden we dat op de nieuwspagina.

Datum: 15-06-2006 Tijd: 23:40:34

 

page_text Verkenners 4e bij scoutingwedstrijden
Door: Webteam icon_user

In het Hemelvaartsweekend, van donderdag 25 tot en met zaterdag 27 mei zijn op Scouting Buitencentrum De Voshaar de scoutingwedstrijden (DSW) voor de Enschedese groepen gehouden. De Voshaar ligt ten zuiden van Usselo, in de buurt van Het Rutbeek.

James Bond
Het thema stond dit jaar in het teken van James Bond. Op De Voshaar zou dat weekend de nieuwste film van James Bond worden opgenomen. Maar waar bleef hij?? Als Ian Fleming (de schrijver van de boeken van James Bond) aankomt op De Voshaar, is de held van de film nog nergens te bekennen. Gespeculeerd wordt dat hij waarschijnlijk weer is ingezet voor een geheime missie… Daarom wordt een vervanger gezocht, die voor de echte James Bond kan invallen. Op de Spy Academy wordt iedereen getraind om een meesterspion te zijn, om zo James Bond in de film te kunnen vervangen.

Onze verkenners
Ook een patrouille van onze groep heeft meegedaan aan de DSW: de Dutch Sjonnies, bestaande uit Laura, Ruben, Pieter, Dennis, Susanne, Melvin en Sharon. Ondanks alle regen hebben ze – naar het schijnt tot regelrechte wanhoop van de DSW-leiding – een erg leuk en vooral gezellig kamp gehad. En tot verrassing van zichzelf zijn ze ook nog 4e geworden, van de 13 deelnemende patrouilles/rondes.

Datum: 01-06-2006 Tijd: 00:42:47

 

page_text Digitale nieuwsbrief Scouting Overijssel
Door: Webteam icon_user

Begin mei is de eerste digitale nieuwsbrief van het Provinciaal Steunpunt Scouting Overijssel verstuurd. Deze nieuwsbrief is bedoeld voor leiding en bestuursleden in Overijssel. Voorlopig is het de bedoeling dat deze nieuwsbrief 2 of 3 maal per jaar uitkomt. Het bekende kaderblad Over en Weer blijf je gewoon vier maal per jaar per post ontvangen.

Ben je kaderlid (leiding of bestuur) en wil je de digitale nieuwsbrief ook ontvangen? Geef je e-mail adres dan even door aan info@scoutingoverijssel.nl. Daar kun je je ook afmelden als je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.

Heb je nummer 1 (mei 2006) gemist en wil je die alsnog ontvangen? Stuur dan even een berichtje naar info@nannezwiep.nl. Wij sturen je hem dan zo snel mogelijk toe.

Datum: 18-05-2006 Tijd: 00:13:59

 

page_text Scouts Nanne Zwiep bij herdenking 4 mei
Door: Webteam icon_user

Op 4 mei om 20.00 uur vindt in het Volkspark in Enschede de Dodenherdenking plaats bij het oorlogsmonument. Daar worden alle mensen herdacht die in de oorlog zijn omgekomen: volwassenen en kinderen, vervolgden, verzetsmensen en andere burgerslachtoffers, soldaten en zeelieden. Dat wordt heel mooi uitgebeeld door de beeldengroep van Mari Andriessen, die het oorlogsmonument vormt.

Natuurlijk zijn er ook nu weer Scouts van onze groep bij de herdenking aanwezig. Een traditie die al jarenlang bestaat. Als Scouting Nanne Zwiep brengen we daarmee bovendien een eerbetoon aan onze naamgever, dominee Nanne Zwiep, zelf één van de oorlogsslachtoffers. Dit jaar hebben onze Scouts een assisterende rol bij de plechtigheid.

Als Scouts houden we onder andere ruimte vrij voor de deelnemers aan de Stille tocht, die tegen 20.00 uur bij het monument aankomt. Nadat vanaf 20.00 uur 2 minuten absolute stilte in acht zijn genomen wordt ‘The Last Post’ geblazen. Vervolgens speelt het muziekkorps van het Leger des Heils ‘Abide with me’. Hierna vindt de kranslegging plaats door de burgemeester, de commandant van de vliegbasis Twenthe en officiële instanties. Daarna kunnen de andere aanwezigen bloemen leggen bij de beelden. De plechtigheid wordt besloten met het zingen van het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus.

Deze indrukwekkende herdenking wordt elk jaar door heel veel mensen – jong en oud – bezocht. Wil je de herdenking ook meemaken, zorg dan dat je voor 20.00 uur bij het monument in het Volkspark bent. Het monument kun je het best bereiken via de ingang aan de Tromplaan.

Datum: 03-05-2006 Tijd: 23:21:18

 

page_text Koninginnedag geen opkomst
Door: Webteam icon_user

Op Koninginnedag is er geen opkomst. Dat geldt voor alle speltakken (bevers, beide welpenhordes en verkenners).

Datum: 29-04-2006 Tijd: 00:57:47

 

page_text Groeten uit Oostenrijk
Door: Marcel Dijkstra icon_user

Ik heb een leuke brief gekregen van Claudia van Pfadfinderdorf Zellhof, waar we in 2005 met de stam op zomerkamp zijn geweest. Zij doet iedereen de groeten van het hele Zellhof-team. Ze hebben het nog vaak over hun ‘Nederlanders’ en hopen dat we snel weer eens terug komen! Zo staat het in de brief:

Wir haben die Zeit mit euch sehr genossen und sprechen noch oft über unsere ‘Niederländer’. Ganz liebe Grüße an ALLE von uns allen!

Wir freuen uns schon sehr auf ein Wiedersehen – hoffentlich sehr bald.

Viele Grüße und
Gut Pfad

Claudia
21-11-2005

Ik heb de brief trouwens vandaag pas gekregen, waar hij al die tijd geweest is?!? Wie het weet mag het zeggen!

Datum: 28-04-2006 Tijd: 19:30:38

 

page_text Foto’s en nieuwe poll
Door: Webteam icon_user

Er zijn sinds kort twee nieuwe fotoalbums te bewonderen:
– het weekendkampje van de welpen van de Sionie Horde op 4 en 5 maart 2006 en
– de installatie van de bevers op 8 april 2006.

Je vind de albums onder Activiteiten / Foto’s of klik hier.

Ook is er sinds vorige week weer een nieuwe poll. Dit keer een beetje in het teken van het project ‘Scouting 2010’. Vul ‘m ff in!

Scouting 2010 gaat over de vraag hoe Scouting er in 2010 uit zou moeten zien. Dat is het jaar waarin Scouting in Nederland 100 jaar bestaat. Je leest meer over het project ‘Scouting 2010’ op de website van Scouting Nederland.

Datum: 20-04-2006 Tijd: 23:00:34

[page_block hash_id=’item20060413′]
 

page_textVerslag Meet & Greet FC Twente
Door: Marcel Dijkstra icon_user

Meet & Greet FC Twente 2006Op woensdag 5 april 2006 hebben 10 leden van onze groep een uniek bezoek gebracht aan FC Twente. Op uitnodiging van het Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton mochten de 8 kinderen en 2 leiders die geluk hadden in de loting een ‘meet & greet’ (= ontmoeting) met de spelersselectie en de technische staf meemaken. Deze bijzondere dag werd aangeboden door de Sponsorloterij.

Al vóór kwart over 10 stonden de meeste deelnemers te trappelen van ongeduld bij de poort van ons clubgebouw. Daar zouden we om half 11 vertrekken. Toen rond die tijd ook Arjan was aangekomen werd het hoog tijd om naar het Arke Stadion te gaan. Daar werden we verwacht in het Spelershome. Na een hapje en een drankje en een korte uitleg vertrokken we met een aantal winnaars van de Sponsorloterij in de bus naar de trainingsvelden van FC Twente. Die zijn bij het FBK-stadion in Hengelo.

De training van de spelersselectie was in volle gang. Natuurlijk duurde het wachten op het maken van een groepsfoto de kinderen véééél te lang. En met een koude wind en hagel was het ook niet zo prettig om lang stil te staan langs het veld. Vandaar dat Sander het initiatief nam om eens mee te rennen met de geblesseerde spelers, die rondjes renden op een apart veld. De spelers vonden het ok, dus rende de rest ook vrolijk mee. Dat ging goed, totdat ze door de trainer werden teruggefloten. Tja, je mag nu eenmaal niet op het gras lopen… Maar gaaf was het wel!

Met de trainer op het hoofdveld werd het vervolgens op een akkoordje gegooid dat ze de overgeschoten ballen terug mochten brengen. Even later was het eindelijk zover: de training zat erop. Snel een groepsfoto gemaakt, want de spelers mochten natuurlijk niet afkoelen. Daarna gingen we met z’n allen naar binnen. In een grote zaal stonden de tafels klaar met daarop de namen van steeds 5 spelers. Een sprintje zorgde ervoor dat alle kinderen een strategische plek konden bemachtigen. Terwijl de spelers zich gingen omkleden en douchen werd er een FC Twente quiz gespeeld. Daar viel niemand van ons in de prijzen. Dat was niet zo gek, want om de antwoorden te weten moest je wel een super-Twente-supporter zijn. Maar uiteindelijk kreeg iedereen wel een mooie voetbal. Handig voor de handtekeningen!!

Meet & Greet FC Twente 2006Even later kwamen de spelers en de technische staf binnen. Door de strategische opstelling waren ze gedwongen tussen de kinderen te gaan zitten. Om en om! Na een woordje van trainer Van Staa was het hoog tijd lunch voor de lunch met de spelers. Er werd gevraagd en gepraat, nog even haarfijn uitgelegd wat Scouting nu eigenlijk is (heel wat anders dan scouting bij het voetbal dus..), er werden foto’s gemaakt met de favoriete spelers en – hoe kan het ook anders – er werden tientallen handtekeningen gezet. Natuurlijk heeft de hele selectie de handtekening op onze groepsdas gezet. Die krijgt een mooie plek in ons clubgebouw.

Meet & Greet FC Twente 2006Na de lunch vertrokken de spelers weer om ‘verzorgd’ te worden. Een massage, een sauna, maar dat zat er voor ons niet in. Wij gingen weer met de bus terug naar het Arke Stadion. Daar kregen we nog een rondleiding. De persruimte, de super kleedkamer van FC Twente, de heel wat eenvoudiger kleedkamer van de tegenpartij, de fotogalerij, de bar en natuurlijk een kijkje op de tribunes. De club heeft niet veel geheimen meer voor ons…

Tot slot kregen we allemaal nog een mooi voetbalspel. Om thuis te spelen, of misschien wel eens op de groep. Nog even een paar foto’s gemaakt voor de poort van FC Twente, met ons eigen enthousiaste groepje en met Richard, een van de begeleiders van de Sponsorloterij. En toen zat het er echt op. Het was een unieke en indrukwekkende dag, die de kinderen niet snel zullen vergeten!

Klik hier voor het fotoalbum van deze dag (onder het kopje Activiteiten)
Klik hier voor het nieuwsbericht op de website van FC Twente
– Lees meer over de aanleiding in de oudere nieuwsberichten hieronder

Datum: 13-04-2006 Tijd: 22:57:34

 

page_text Nanne Zwiep op website FC Twente
Door: Webteam icon_user

Meet & Greet FC Twente 2006Vandaag hebben 10 leden van onze groep een supergave VIP-dag bij FC Twente meegemaakt. Lees hierover alvast meer in het nieuwsbericht op de website van FC Twente. Er zijn ook foto’s te bewonderen, waaronder de officiële groepsfoto met de spelersselectie. Op de groepsfoto zie je gehurkt van links naar rechts Gerben, Sander, onbekend, Daniëlle en Selena. Achter Selena zit Anneke/Raksha, daarachter staan Michiel en Marcel/Bagheera. Achter Gerben staat Arjan, met naar rechts Rogier en Melvin.

Op de andere foto’s zie je onder meer Michiel in gesprek met Blaise N’Kufo.

Binnenkort vinden jullie hier een uitgebreider verslag van de dag.

Meet & Greet FC Twente 2006

Datum: 05-04-2006 Tijd: 23:03:37

 

page_text Meet & greet FC Twente
Door: Webteam icon_user

Het Nationaal Jeugdfonds van Jantje Beton heeft samen met de Sponsorloterij een actie opgezet waarbij leden van verenigingen die zich hebben ingezet voor de Jantje Beton Collecte een voetbalclub uit de eredivisie mogen bezoeken.

Vanwege onze jarenlange inzet voor Jantje Beton in Enschede is onze groep uitgekozen in deze regio. Dit betekent acht leden in de leeftijd van 10-14 jaar een VIP-dag bij een eredivisie club mogen meemaken! In onze regio kan dat natuurlijk niet anders dan FC Twente zijn.

Tijdens de dag worden de deelnemers onder andere ontvangen in het spelershome, kunnen ze kennismaken met de spelersselectie, wordt er een groepsfoto gemaakt en een training bijgewoond en is er een rondleiding door het Arke-stadion. Hoe het programma er precies uitziet blijft nog een verrassing.

Omdat dit allemaal gebeurt op woensdag 5 april aanstaande moest alles binnen 2 dagen worden geregeld. Daarom zijn de deelnemers al bekend. Daarvoor is een loting gehouden onder al onze leden van 10 tot en met 14 jaar. Ook onder de leiding is geloot, want er mogen 2 begeleiders mee.

De enthousiaste deelnemers zijn:

Welpen Waingoenga Horde: Gerben en Rogier
Welpen Sionie Horde: Daniëlle en Selena
Verkenners: Michiel, Melvin, Sander en Arjan
Leiding: Raksha/Anneke en Bagheera/Marcel

Binnenkort kunnen jullie hier een verslag lezen! smiley cool

Datum: 31-03-2006 Tijd: 00:37:16

 

page_text Scouting Fundays in Walibi World
Door: Webteam icon_user

In het weekend van 6 en 7 mei zijn de Scouting Fundays in Walibi World.

Wat zijn de Fundays?
Tijdens de jaarlijkse Fundays kunnen alle scouts met een behoorlijke korting terecht in Walibi World. Het park wordt dat weekend in het Scoutingthema omgetoverd en er worden extra Scoutingactiviteiten georganiseerd. Natuurlijk kun je ook in alle attracties terecht. Er is geen leeftijdsgrens, dus ook bevers, welpen en verkenners kunnen gebruik maken van deze actie! En je kunt je familie of vrienden meenemen, want zelfs niet-scouts kunnen via een scout kaartjes bestellen. Dat kan tot 30 april bij de ScoutShop. Hoe dat gaat lees je op de website van de Fundays (zie onderaan dit bericht).

Ben je 15+ en wil je mee naar de Fundays?
Fundays 2005Ook dit jaar willen we weer met de rowans, sherpa’s, stamleden en leiding naar de Fundays. Omdat de groep op zaterdag gewoon draait, gaan we op zondag 7 mei.

Als je mee wilt, kun je je tot 12 april opgeven bij Daniëlle via 06 – 45 13 23 99 of per e-mail: danielle_in_tha_house@hotmail.com. Laat ook even weten of je wilt rijden.

De kosten van een toegangskaartje met korting zijn:
1-6 personen € 16,50
> 6 personen € 16,-
(De normale prijs is € 25,-)

Hoe we het doen met het vervoer hangt af van wie er mee gaat. Als er voldoende auto’s zijn heeft dat de voorkeur. Anders gaan we met de trein/bus. Die kosten komen er natuurlijk nog wel bij.

Als je meegaat moet je wel even je ScoutCard meenemen! En alle scouts gaan natuurlijk in uniform.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie op de website van de Scouting Fundays.

Datum: 28-03-2006 Tijd: 00:27:47

 

page_text Bereikbaarheid clubgebouw
Door: Webteam icon_user

Vanaf deze week is ons clubgebouw tijdelijk niet meer per auto bereikbaar vanaf de Geessinkweg / het Bijvank.

Door de aanleg van een rotonde op de hoek van de Geessinkweg en de Broekheurnering wordt de zandweg langs ons gebouw als sluiproute tussen Helmerhoek en Wesselerbrink gebruikt. Dit veroorzaakt veel schade aan de weg. Om dit onmogelijk te maken is de uitrit van de Oostervelderblokweg richting de Geessinkweg voor het autoverkeer afgesloten.

Nieuwe doorgaande route
In plaats daarvan is de uitrit van de Oostervelderblokweg bij het Shell tankstation voor autoverkeer geopend (het paaltje in het fietspad is weggehaald). Dit betekent dat er niet bij ons clubgebouw gedraaid hoeft te worden, omdat er nog steeds een doorgaande route is.

Door aan het eind van de Rondemaatweg (de zandweg langs ons gebouw) linksaf te slaan in plaats van rechtsaf, bereik je het Shell tankstation. Via het terrein van de Shell kom je op de Broekheurnerrondweg, tegenover het Eikendaal.

De afsluiting duurt waarschijnlijk net zolang als de aanleg van de rotonde.

Datum: 28-03-2006 Tijd: 00:18:38

[page_block hash_id=’item20060314′]
 

page_text Collecte Jantje Beton (2)
Door: Webteam icon_user

Jantje Beton collecte 2005De collecte-opbrengst van 2006 is bekend! En we hebben de traditie in stand gehouden: de opbrengst was opnieuw hoger dan vorig jaar! Dus weer een nieuw record, al was het verschil dit keer niet zo heel erg groot. Ben je benieuwd wat het is geworden? Vrijdag en zaterdag hoor je het op de groep!

Het kleine verschil (vergeleken met andere jaren) komt waarschijnlijk doordat de opbrengst van de zaterdagcollecte in de binnenstad wat minder was dan gebruikelijk. En hoe dat komt is niet zo moeilijk te verklaren. Ten eerste waren er nogal wat afmeldingen, vooral wegens ziekte, waardoor er heel wat minder kinderen – dus collectanten -overbleven. Bovendien zat het weer dit jaar behoorlijk tegen, net als tijdens de huis-aan-huis collecte trouwens. Een harde, koude wind en sneeuwbuien maakten het collecteren er zaterdag niet gemakkelijker op. Waarschijnlijk was dan ook het de koudste collectedag sinds jaren…

Jantje Beton collecte 2005Veel kinderen lieten zich gelukkig niet kennen en sommige maakten er zelfs een wedstrijdje van: wie heeft als de tijd om is de zwaarste bus?? Dat ze er soms bijliepen als sneeuwpoppen of ijsberen kon de pret niet drukken. En dat volgens een bever z’n hoofd in een ijsco was veranderd heeft ook geen merkbare gevolgen gehad. Behalve dan dat hij er één van de best gevulde bussen aan overhield! Als er op z’n tijd maar even een rondje gelopen mocht worden in een verwarmde passage was het wel weer even uit te houden… En rennen van de ene kant van de straat naar de andere houd je natuurlijk ook wel warm!

Maar goed, het zit er weer op en we zijn natuurlijk hartstikke blij met de opbrengst! Gelukkig hebben we volgend jaar weer een nieuw record te breken. Oh ja… wie bestelt alvast het goede weer??

Iedereen nogmaals bedankt voor alle inzet!!

Kijk voor meer informatie op onze pagina over Jantje Beton.

Datum: 14-03-2006 Tijd: 00:15:02

[page_block hash_id=’item20060310′]
 

page_text Collecte Jantje Beton (1)
Door: Webteam icon_user

De huis-aan-huis collecte zit er weer op! Afgelopen week zijn elke avond tussen de 15 en 30 mensen op pad geweest, in totaal bijna 100! Rowans en sherpa’s, stam- en bestuursleden, leiding, ouders en een aantal vrijwilligers, allemaal hebben ze meegeholpen om Jantje Beton weer tot een groot succes te maken. Logo Jantje Beton (oud)Het weer zat een aantal avonden niet echt mee. Maandag- en dinsdagavond was het koud maar bijna de hele tijd droog. Die paar sneeuwvlokken op de maandag tellen we dan maar even niet mee. Dat koude maar droge weer loopt prima. Alleen toen kwam de woensdagavond. Het regende de hele tijd en behoorlijk zelfs. Dat viel dus nogal tegen. Maar gelukkig zijn onze collectanten niet zo snel van slag door een beetje regen! Er werd gewoon vrolijk door gecollecteerd zoals gepland en misschien leverde het slechte weer ook nog wel een beetje extra geld op. Want de meeste mensen vonden het toch wel bijzonder dat we ondanks alle regen op pad waren.

Jantje Beton collecte 2005Voor en na het collecteren stond zoals altijd de koffie en thee klaar. En dat maakt natuurlijk heel veel goed. En als we maandag horen hoeveel we hebben opgehaald zijn we alle kou allang weer vergeten. Zou het weer meer zijn dan vorig jaar?? Nog even afwachten!! Het zou tegenvallen als het niet zo is, want we weten nog steeds ieder jaar ons vorige record te verbeteren.

Morgen nog de collecte van bevers, welpen en verkenners in de binnenstad van Enschede. Ze zijn actief van 10.00 tot 12.30 uur of van 13.30 tot 16.00 uur. En dan zit het er voor dit jaar alweer op!

Alle collectanten: bedankt voor jullie hulp!!!

Kijk ook eens op onze pagina over Jantje Beton! smiley blij

Datum: 10-03-2006 Tijd: 23:42:20

 

page_text Nachthike 2006
Door: Webteam icon_user

In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 maart wordt de regionale Nachthike 2006 georganiseerd. De start is vanaf 21.00 uur.

Wat is de nachthike?
De nachthike is een hike van zo’n 15 kilometer, met een barbecue op het eindpunt. Het is een activiteit voor alle rowans, sherpa’s, explorers, stamleden, leiding, bestuursleden en aanhang in onze regio. Als er plaats over is mogen ook groepen van buurregio’s meedoen. Je loopt in groepjes van 2 tot 8 personen langs de Duitse grens in Oost-Twente.

Aanmelding en kosten
Je kunt je aanmelden tot 11 maart 2006! Aanmelding kan via de website van onze regio (zie hieronder voor de link). De kosten zijn € 4,50 per persoon.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van de regio Essnlaand.

Datum: 08-03-2006 Tijd: 00:23:04

[page_block hash_id=’item20060303′]
 

page_text Jantje Beton Collecte 2006
Door: Webteam icon_user

Logo Jantje Beton (oud)Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 maart 2006 doen wij weer mee aan de Nationale Jeugdcollecte van Jantje Beton.

Wat houdt deze collecte in?
De collecte van Jantje Beton zet zich in voor het verbeteren van de leef- en speelruimte van kinderen in heel Nederland. De helft van de opbrengst is bestemd voor het Nationaal Jeugdfonds, waarmee allerlei projecten en activiteiten van het jeugdwerk overal in Nederland worden gesteund. De andere helft van de opbrengst is voor de collecterende vereniging bestemd.

Wat doet onze groep?
De collecte bestaan voor onze groep uit twee delen. ’s Avonds wordt er door leiding, bestuursleden, oudere leden, ouders en andere vrijwilligers huis-aan-huis gecollecteerd. Dat gebeurt in kleine groepjes. Op zaterdag houden we met alle kinderen, van bevers tot en met verkenners, een buscollecte in het centrum van Enschede. Zowel ’s morgens als ’s middags zijn we actief.

Hoe kun je je aanmelden om te helpen?
Heb je je nog niet aangemeld om mee te helpen, neem dan snel contact op met Bep Dijkstra. Zij coördineert de collecte van onze groep. Natuurlijk kunnen we alle hulp gebruiken!

Meer informatie
Meer informatie over de collecte vind je op onze pagina over Jantje Beton. Daar vind je ook een link naar de website van het Nationaal Jeugdfonds.

Wij hopen dat de actie weer net zo’n succes wordt als in de voorgaande jaren!

Datum: 03-03-2006 Tijd: 01:02:20

 

page_text Verslag winnaar gorillatocht
Door: Erik Brouwer icon_user

Beste scouts,

Ik had een gorilla-tocht op 10/11 februari. En die heb ik met mijn groep gewonnen!!!!!!!!!!! Jippieeeeeeeeeee!!!

Uit de beste drie groepen werd één persoon getrokken die 2 kaartjes kon winnen voor het Arke-stadion. Voor de wedstrijd: FC Twente en Roda JC. Na een nacht niet geslapen te hebben ben ik toch s’avonds samen met mijn beste vriend Ruben naar het stadion gegaan. We kregen snoep mee en blikjes (heel lief van mijn moeder…maar die mogen niet mee naar binnen) en zo gingen we vol trots met onze kaartjes naar binnen. FC-Twente heeft gewonnen met 1-0. Binnen de 10 minuten scoorde ze al. De sfeer in het stadion was goed, we hebben lekker gezongen.

Bedankt, Nanne Zwiep, voor de leuke ervaring.

Groeten Erik Brouwer,
Enschede.

(verkenner Scouting Nanne Zwiep)

Datum: 20-02-2006 Tijd: 18:30:30

 

page_text Kampvuurdekens te koop
Door: Marcel Dijkstra icon_user

Er zijn weer kampvuurdekens!

Ben je op zoek naar een echte kampvuurdeken, neem dan contact op met Marcel Dijkstra. Dat kan via info@nannezwiep.nl of gewoon vrijdagavond of zaterdag op de groep. De dekens kosten € 12,- per stuk. Wie het eerst is mag uitzoeken!
Wat is een kampvuurdeken? Veel rowans, sherpa’s en stamleden bij onze groep hebben zo’n deken. Ze gebruiken hem natuurlijk om warm te blijven bij het kampvuur, maar ook gewoon als extra deken als je op kamp gaat. Lekker warm! Vaak wordt de kamvuurdeken versierd met allerlei badges en naambandjes die je bijvoorbeeld kunt swoppen (= ruilen) met scouts die je op kamp tegenkomt.
Het hoeft natuurlijk niet, maar het ziet er wel leuk uit. En zo doe je ook nog eens iets met al die geswopte badges! Handig is dat de dekens van wol zijn. Je hoeft dus niet zo bang te zijn voor vonken, zoals bijvoorbeeld bij fleecedekens of andere kunstvezels.

Datum: 13-02-2006 Tijd: 23:25:13

[page_block hash_id=’item20060212′]
 

page_text Geslaagde gorillatocht
Door: Webteam icon_user

De gorillatocht 2006 zit er alweer op. Vrijdag 10 februari om 19.30 uur was het zover: in ons clubgebouw stonden 42 deelnemers (verkenners, rowans, sherpa’s, stamleden en leiding) en 16 gorilla’s klaar voor de start. De deelnemers werden snel verdeeld over 8 groepen en pakten de bus naar Haaksbergen. Halverwege Enschede-Haaksbergen, bij de zandafgraving Rutbekerveld, begon de tocht. Inmiddels waren ook de gorilla’s, verdeeld over 6 teams, op de route aangekomen.

Om 21.40 vertrok de eerste groep. De andere groepen volgden om de 10 minuten. Al na 50 meter ging het voor 4 groepen mis: ze misten de afslag naar links, een fietspad op. Daardoor hadden juist de andere groepen pech, ze werden steeds achtervolgd door de gorilla’s, die maar 4 groepen op de route konden vinden. Na een tijdje kregen de gorilla’s dit door en vanaf dat moment konden de groepen iets minder ‘gestoord’ hun weg vervolgen.

De laatste 2 groepen waren zo enthousiast aan het lopen dat ze de route rechts lieten liggen voor wat hij was en in één ruk doorstoomden tot aan Beckum. Maar ja, wat moet je rond middernacht in Beckum?? Toen ze dat doorkregen werd met hulp van enkele vriendelijke gorilla’s het juiste spoor weer gevonden. Alleen begonnen voor de jongste verkenners de kilometers toch al te tellen..

Van de andere 6 groepen waren er 5 inmiddels al behoorlijk opgeschoten op de route. En omdat ook de gorilla’s beter waren verdeeld, verliep het tweede deel van de tocht een stuk soepeler. Maar wie weet was dat ook wel te danken aan de post bij het Teesinkbos, die de lopers van chocolademelk en ontbijtkoek voorzag.

Even na 2 uur begonnen de groepen binnen te komen op het clubgebouw. Daar stonden erwtensoep, thee en koffie klaar. Ook werden er een paar minder fortuinlijke lopers binnengebracht van de laatste groepen in het veld (groepen 3, 7 en 8 ). De laatste 2 groepen liepen inmiddels zover achter dat ze besloten gezamenlijk een kortere route rechtstreeks naar het clubgebouw te volgen. Groep 3 liet zich niet kennen en liep gewoon door. Zij kwamen tussen 3.30 uur en 3.45 uur binnen, net na de groepen 7 en 8, maar hadden wel de hele tocht gelopen.

Rond die tijd lagen de meesten al in hun slaapzak. De ‘harde kern’ hield de keuken nog bezet tot een uur of 5, half 6. Toen vond iedereen het wel genoeg voor die dag. Tegen 9 uur ging de wekker alweer, want om 10 uur zouden de eerste welpen en bevers voor de poort kunnen staan.

Na een zelf meegebracht ontbijt was het tijd voor de prijsuitreiking. Groep 5 (groen) ging er met de hoofdprijs vandoor. Arthur, Marloes, Nienke, Dominique, Arjan H. en Erik liepen de route in 07:17 uur, inclusief straftijd. Tweede werd groep 6 (paars; 07:50). De derde plaats was voor groep 3 (blauw; 09:10). Vierde werd groep 1 (oranje; 10:00), ondanks de forse straftijd doordat één van de leden de aftekenkaart was kwijtgeraakt. De vijfde plaats was voor groep 2 (lichtgeel; 10:15). Van de groepen 4, 7 en 8 is de tijd niet berekend, omdat deze groepen niet bij de 2e (onbemande) post zijn geweest.

Voor Erik (verkenner) van de winnende groep was er nog een speciale prijs: hij kreeg twee kaarten voor de voetbalwedstrijd FC Twente – Roda, die zaterdagavond werd gespeeld in het Twente stadion. Deze kaarten werden verloot onder de deelnemers van beste 3 groepen.

Van de gorillatocht zijn geen foto’s gemaakt. Het fototeam (ook gorilla’s) heeft geen groep kunnen ontdekken. smiley verward

Datum: 12-02-2006 Tijd: 23:42:02

[page_block hash_id=’item20060127′]
 

page_text Gorillatocht 2006
Door: Organisatie Gorillatocht icon_user

De gorillatocht 2006 wordt gehouden van vrijdag 10 op zaterdag 11 februari.
Deze activiteit is bedoeld voor verkenners, rowans, sherpa’s, stamleden, leiding en bestuur.

Een gorillatocht is een tocht die je ’s avonds in een groepje loopt. In elk groepje loop je samen met andere verkenners en rowans/sherpa’s, stamleden of leiding. Onderweg kun je gorilla’s tegenkomen. De bedoeling is dat je de hele route loopt zonder door hen opgemerkt te worden. Dus duik je voor iedere auto, fietser of wandelaar weg in een droge (of natte) sloot of achter een dikke boom. Of staan de gorilla’s je achter die houtwal op te wachten?

Deelnemers zijn vrijdagavond om uiterlijk 19.30 uur op het clubgebouw. Zorg dat je thuis gegeten hebt. Zaterdagmorgen rond 10.00 uur is het afgelopen.

Aanmelding en betaling (€ 2,-) kan tot en met 4 februari 2006:
– verkenners bij de eigen leiding
– rsa, stam en anderen bij iemand van de organisatie.

GEEF JE ZO SNEL MOGELIJK OP!

Wat heb je nodig?
• je komt in uniform (overhemd en groepsdas zijn voldoende)
• oude jas en oude broek (direct aandoen)
• afhankelijk van het weer: regenkleding, muts en/of handschoenen
• droge kleding
• reflecterende armband en zaklamp
• slaapzak en isolatiematje
• toiletspullen
• wij zorgen voor een hapje en wat te drinken voor ’s avonds laat
• lunchpakket voor zaterdagmorgen (voor drinken wordt gezorgd)
• strippenkaart voor de bus (met minimaal 4 strippen / geen abonnement)

Je hoeft je bagage niet te dragen tijdens de tocht!

Voor vragen of meer informatie:
• Neem contact op met je eigen leiding of met de organisatie van de tocht.

Met vriendelijke groet,
organisatie gorillatocht 2006 Scouting Nanne Zwiep

Mattijs Busschers
Daan van den Berg – webmaster@nannezwiep.nl
Marcel Dijkstra – info@nannezwiep.nl

Datum: 27-01-2006 Tijd: 18:21:10

 

page_text CDA-fractie bezoekt Scouting Enschede
Door: Webteam icon_user

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart 2006 heeft de regio Essnlaand een informatiebrochure gemaakt over Scouting en onze rol en betekenis in de lokale maatschappij. Natuurlijk staat er ook informatie in over onze Scoutingregio. De brochure is verstuurd naar de politieke partijen in de gemeenten Enschede, Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Haaksbergen.

Deze actie heeft enkele weken geleden de publiciteit gehaald met een krantenbericht in de TC Tubantia. Al snel daarna reageerde de CDA-fractie uit Enschede op dit krantenartikel in hun eigen Nieuwsbrief. Daardoor werd duidelijk dat deze gemeenteraadsfractie zich bewust is van de maatschappelijke betekenis van Scouting en dat zij interesse toont in de behoeften die leven bij de groepen.

Daar bleef het niet bij, de fractie wilde graag van gedachten wisselen met een afvaardiging van Scouts uit Enschede om te zien wat zij kan betekenen voor Scouting en andersom. Op woensdag 25 januari 2006 heeft een grote delegatie van de fractie een bezoek gebracht aan Scouting Enschede.

Aan de hand van een uitgebreide presentatie gaven de gezamenlijke Enschedese groepen en vertegenwoordigers van het regiobestuur inzicht in de activiteiten, kernwaarden en maatschappelijke betekenis van Scouting, met name op lokaal niveau. Ook de praktische problemen waar Scoutinggroepen, maar ook andere vrijwilligersorganisaties, tegenaan lopen kregen ruimschoots de aandacht. Tijdens de presentatie werd voortdurend van gedachten gewisseld over de naar voren gebrachte onderwerpen, waardoor een levendig gesprek ontstond. Veel aandacht kregen onderwerpen als veiligheid, Arbo-regels, subsidiebeleid, maatschappelijke betekenis (kinderen met beperkingen, multiculturele integratie, preventief jeugdbeleid) en vrijwilligers. Maar ook het vrijwilligersbeleid van de gemeente Enschede en de plaats van het jeugdwerk in de samenleving werden aan de orde gesteld.

De fractieleden toonden erg veel belangstelling en spraken hun waardering uit voor de bijzonder informatieve avond. Lees hier het nieuwsbericht op de website van de CDA-fractie.

Datum: 27-01-2006 Tijd: 00:04:37

 

page_text Gorillatocht
Door: Organisatie Gorillatocht icon_user

De gorillatocht is op vrijdagavond 10 februari 2006!
Binnenkort volgt er meer informatie. smiley cool

Dus ben je verkenner, rowan, sherpa, stamlid, leidster, leider of bestuurslid, hou dan het nieuws in de gaten!

Datum: 24-01-2006 Tijd: 15:39:07

 

page_text Website 1 jaar online
Door: Webteam icon_user

Vandaag, 14 januari 2006 om 20.00 uur, is het precies 1 jaar geleden dat deze website online ging. Na een lange periode van voorbereiding was het eindelijk zover. Inmiddels heeft de site bewezen dat het vele werk zeker de moeite waard is geweest.

Vanaf het allereerste begin kwamen er veel reacties binnen. Soms kritisch, maar altijd positief. Vanuit de eigen groep natuurlijk, maar er waren ook veel aanmeldingen van nieuwe leden en aanvragen voor verhuur van ons gebouw. Het was verbazingwekkend hoe snel dat ging.

Opening website Scouting Nanne Zwiep 2005Nu, na 1 jaar, is die situatie niet veranderd. De site trekt nog steeds volop de aandacht en is een bron van informatie voor onze leden en bezoekers, maar vooral ook een visitekaartje voor onze groep.

Ook in het afgelopen jaar heeft de site niet stilgestaan. Zo zijn de meeste pagina’s aangevuld en verbeterd. Nog steeds komt er af en toe informatie bij. Bovendien zijn er over verschillende onderwerpen, zoals de Jota, nieuwe pagina’s toegevoegd. Het aantal foto’s op de site is nogal toegenomen, overal op de pagina’s en in activiteiten-albums. Dit was één van de dingen waar door bezoekers veel naar werd gevraagd.

Verder zijn de geschiedenispagina van onze groep en de pagina over Nanne Zwiep in het afgelopen jaar steeds meer uitgebreid. Niet in de laatste plaats doordat we door de site plotseling contact kregen met (onder meer) de zonen van Nanne Zwiep en één van de oprichters van onze groep. Een onverwacht maar heel bijzonder effect van de site! Ook in de toekomst zal de site op dit punt niet stilstaan.

Dat laatste geldt natuurlijk voor alle pagina’s. Het webteam houdt de informatie op de site zo volledig en actueel mogelijk. Tot op dit moment zijn we daar goed in geslaagd. En wij zijn blij met iedereen die daaraan een bijdrage heeft geleverd, in welke vorm dan ook! Hopelijk ontvangen wij ook in de toekomst reacties, foto’s of andere zaken die een bijdrage kunnen leveren aan de site.

Ook ‘achter de schermen’ wordt gewerkt aan de site. Niet alles wat er gebeurt is direct zichtbaar voor de bezoeker. Bijvoorbeeld het maken van back-ups, het ontwikkelen van het systeem, het zoeken van informatie en het voorbereiden van nieuwe pagina’s.

Voor de komende periode willen we vooral de puntjes op de i zetten: de ‘huisstijl’ op alle pagina’s doorvoeren, wat foto’s opfrissen, enzovoort. Ook zijn er nog wat technische aanpassingen te verwachten, die vooral het beheer van de inhoud eenvoudiger moeten maken.

Kortom, na een jaar vol ontwikkelingen blijven we volop in beweging!

Jouw reactie?
Wil jij je reactie geven op onze website? Vul dan eens het reactieformulier in. Wij zijn benieuwd!

Datum: 14-01-2006 Tijd: 20:00:02

 

page_text Eerste opkomsten en nieuwe poll
Door: Webteam icon_user

smiley blij Allereerst wensen wij iedereen het beste voor 2006! smiley cool

Klik hier om de kerst- en nieuwjaarswens te bekijken.

Eerste opkomsten 2006
De eerste opkomsten van dit jaar zijn op vrijdagavond 6 januari voor de rowans & sherpa’s en de stam en op zaterdag 7 januari voor de bevers, welpen en verkenners.

Wil je meer weten over wat we dit jaar gaan doen? Of wil je weten of er al een datum voor het kamp bekend is? Kijk dan eens op de jaarkalender. Die vind je onder Activiteiten of klik hier.

De jaarkalender wordt regelmatig bijgewerkt. Wie op de hoogte wil blijven van de activiteiten bezoekt hem dus vaker!

Nieuwe poll
Waar kijk jij het meest naar uit in 2006? Is dat het zomerkamp? Of word je misschien binnenkort wel geïnstalleerd? Of kun je niet afwachten dat de leiding weer een spooktocht aankondigt? Wij zijn benieuwd naar jullie reacties!

Klik hier voor de poll.

Winter
Een strenge winter, nog meer sneeuw, min twintig, een iglo bouwen of een sneeuwballengevecht op het ijs, een elfstedentocht??? Wij zijn er helemaal klaar voor… Voor wie het nog niet had gemerkt: de site is nu in winterstemming!
Kijk maar eens naar de header. smiley cool

De header is de balk bovenaan de pagina waarin de naam van onze groep staat.

Datum: 05-01-2006 Tijd: 23:17:37

 

Ga naar het nieuwsarchief van 2004-2005