Nieuwsarchief 2010-2011

Ga naar het nieuwsarchief van 2012-2013
Een header van onze oude website

 

 

 

page_text Opbouw JOTA 2011 begonnen – UPDATE
Door: Webteam icon_user

Jota opbouw torenVanaf woensdagmiddag is de opbouw van de JOTA begonnen. Inmiddels begint de toren al behoorlijk vorm te krijgen. Vrijdag wordt de antennemast er nog in geplaatst en moet de afwerking nog gebeuren. Dan worden ook de andere antennes geplaatst; in de hoogwerker en de vlaggenmast en enkele draadantennes over het terrein. Vrijdagavond om 22 uur is de opening.

Jota opbouw torenZie voor meer informatie over de JOTA het nieuwsbericht van 10 oktober 2011.

 

UPDATE: Vrijdag 14 oktober 2011

De toren is voltooid (top op 10,50 meter, antenne op 14,30 meter), de hoogwerker staat en overal rond het gebouw zijn de antennes geplaatst. Nu is het tijd om te testen en dan is het even aftellen tot de opening!

Hieronder een foto van vrijdagmiddag, met de toren en de hoogwerker.

Jota opbouw toren

Datum: 13-10-2011 Tijd: 22:17:55

 

page_text WJ 2011 op ScoutTV
Door: Webteam icon_user

Afgelopen zomer vond de Wereld Jamboree 2011 plaats bij Rinkaby in Zweden. Ruim 40.000 scouts uit 160 landen beleefden daar de grootste WJ ooit. Het Nederlands Contingent was met zo’n 1.500 scouts goed vertegenwoordigd in Zweden. Daarbij waren drie scouts van onze groep: twee deelnemers en een IST-er.

Wil je een beetje een indruk krijgen van wat een WJ is? Kijk dan op deze special over het Nederlands Contingent op de WJ2011 op het YouTube kanaal van ScoutTV.

Datum: 11-10-2011 Tijd: 00:21:04

[page_block hash_id=’nieuwsbericht20111010′]
 

page_text JOTA 2011
Door: Webteam icon_user

JOTA 2011
In het weekend van 14, 15 en 16 oktober doet onze groep mee aan de 54e Jamboree On The Air, of kortweg JOTA. Samen met de Jamboree On The Internet (JOTI) is de JOTA-JOTI het grootste jaarlijkse Scoutingevenement wereldwijd, met zo’n half miljoen deelnemers. In Nederland doen zo’n 20.000 scouts van 251 groepen mee aan de JOTA-JOTI. Daarvan zijn ruim 200 groepen ook JOTA-station.

Op vrijdagavond wordt de aftrap van de Nederlandse JOTA-JOTI gegeven door 3FM dj Gerard Ekdom. Zijn startsein zal alle 20.000 scouts aan het communiceren krijgen. Het Nederlandse thema van dit jaar is #j@mmed en heeft een directe relatie met communicatie. Jammen is meer dan samen muziek maken, het inspireert scouts om dingen samen te doen, samen te communiceren.

De JOTA in onze groep
Door middel van zendontvangers en zendamateurs proberen we contacten te maken met andere scouts over de hele wereld! Naast de toren en een hoogwerker zijn er overal op en rond ons terrein antennes te vinden: draadantennes tussen de bomen en op en over het terrein van ’t Helmgras, antennes op het dak, op de toren en in de hoogwerker, zelfs de vlaggenmast is omgebouwd tot antenne.

Wil jij onder onJota opbouw torenze roepletters PA3FGQ/J een verbinding proberen te maken met iemand in het buitenland, ben je geïnteresseerd in techniek, wil je gewoon even sfeer proeven of ben je nieuwsgierig waar dochter of zoon mee bezig is? Kom dan gerust even naar binnen en loop de trap op naar zolder!

Ook buiten de opkomsttijden ben je van harte welkom om even te komen kijken. Mocht je vragen hebben, neem dan even contact op met iemand van de leiding.

Lees meer op onze pagina over de Jota.

Datum: 10-10-2011 Tijd: 01:26:02

 

page_text Wereld Jamboree Zweden
Door: Webteam icon_user

Logo WJ 2011 Zweden - Nederlands contingentVan 27 juli tot 7 augustus doen meer dan 38.000 scouts uit ruim 150 landen mee aan de 22e Wereld Jamboree in Zweden. De Wereld Jamboree is het grootste Scoutingevenement ter wereld voor scouts van 14 tot en met 17 jaar en wordt eenmaal in de vier jaar gehouden.

Komende week gaan de 1500 scouts van het Nederlandse contingent op weg naar Zweden. De 900 jeugddeelnemers en hun staf maken eerst een tussenstop van een kleine week op het Deense scoutcentrum Næsbycentret, dat niet ver van Kopenhagen ligt. Later in Zweden voegen de 450 IST-ers zich bij het contingent. IST staat voor International Service Team. Dat is een team van zo’n 6000 medewerkers van over de hele wereld, die de Wereld Jamboree mede mogelijk maken.

Van onze groep gaan drie personen naar Zweden: Merisse, Selena en Marcel. De eerste twee als jeugddeelnemers, de laatste als IST-er.

De scouts leven tijdens de Wereld Jamboree in een tentenstad. Op dat moment is dat in grootte zelfs de 4e stad in het zuiden van Zweden! De deelnemers kunnen tijdens het evenement kiezen uit een enorm aantal uitdagende activiteiten. Teveel om op te noemen en ook veel te veel om ze allemaal te kunnen doen. Daarnaast zijn er een aantal onvergetelijke grote evenementen, zoals de openingsceremonie, wordt er samen gefeest en maken de scouts kennis met leeftijdsgenoten uit alle werelddelen. Alle landen presenteren zich op het terrein. Zo is er bijvoorbeeld een Holland House, waar het natuurlijk altijd gezellig is en je terecht kunt voor een typisch Nederlands sfeertje.

Het thema van de Wereld Jamboree is Simply Scouting. Dat betekent bijvoorbeeld zelf je potje koken op houtvuur, maar ook veel outdooractiviteiten. Wil je meer weten over de Wereld Jamboree, kijk dan eens op de website www.worldscoutjamboree.se. Daar kun je de opbouw en jamboree volgen via webcams, lees je wat er allemaal mogelijk is, kun je de jamboree-song downloaden en nog veel meer.

Heb je er dan nog niet genoeg van, dan kun je ook nog als dagbezoeker de jamboreesfeer proeven. Maar daarvoor moet je dan natuurlijk wel naar Zweden! Of misschien ben je toevallig in de buurt? De jamboree wordt gehouden bij Kristianstad in Skåne. Dat is zo’n 100 km van Malmö en de brug naar Denemarken.

Datum: 16-07-2011 Tijd: 01:11:02

 

page_text Dodenherdenking 2011
Door: Webteam icon_user

DodenherdenkingOp woensdag 4 mei om 20:00 uur wordt bij het oorlogsmonument in het Volkspark in Enschede de Dodenherdenking gehouden. Daar worden alle mensen herdacht die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en tijdens vredesoperaties: volwassenen en kinderen, vervolgden, verzetsmensen en andere burgerslachtoffers, soldaten en zeelieden. Dat wordt heel mooi uitgebeeld door de beeldengroep van Mari Andriessen, die het oorlogsmonument vormt.Natuurlijk zijn er dit jaar weer Scouts van onze groep bij de herdenking aanwezig. Een traditie die al jarenlang bestaat. Als Scouting Nanne Zwiep brengen we daarmee bovendien een eerbetoon aan onze naamgever, dominee Nanne Zwiep. Ook hij was een oorlogsslachtoffer.

DodenherdenkingAls Scouts vormen we vanaf 19:00 uur bij het monument een erewacht en houden we ruimte vrij voor de deelnemers aan de Stille tocht. Die vertrekt om 19:10 uur bij het stadhuis. Rond 19:30 uur komt de stille tocht aan in het park. Daar worden gedichten voorgedragen en houdt burgemeester Den Oudsten een toespraak.

Nadat vanaf 20.00 uur 2 minuten absolute stilte in acht zijn genomen wordt “The Last Post” geblazen. Vervolgens speelt het muziekkorps van het Leger des Heils “Abide with me”. Hierna vindt de kranslegging plaats door de burgemeester en officiële instanties. Daarna kunnen de andere aanwezigen bloemen leggen bij de beelden.

De plechtigheid wordt besloten met het zingen van het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus.

De indrukwekkende herdenking wordt elk jaar door heel veel mensen – jong en oud – bezocht. Wil je de herdenking ook meemaken, zorg dan dat je voor 19:30 uur bij het monument in het Volkspark bent. Het monument kun je het best bereiken via de ingang aan de Tromplaan. Heb je je opgegeven om te helpen, zorg dan dat je om 19:00 uur bij die ingang bent (of om 18:30 uur bij het clubgebouw)!

 

Herdenken in vrijheid
Eremonument gevallenen Binnenhof Den Haag - Vermelding Dominee Nanne ZwiepZo’n twee maanden geleden, op de dag van de provinciale verkiezingen begin maart 2011, ontvingen we een mail van Marco van Dam uit Den Haag. Het is een kort bericht, maar wel met een diepere betekenis. Hij brengt op een hele mooie manier via Nanne Zwiep het belang van herinneren en herdenken en de waarde van vrijheid en het in vrijheid kunnen stemmen tot uitdrukking. Dit is de letterlijke tekst:

Aan Scouting Nanne Zwiep,

Ik loop van mijn huis naar het Binnenhof. Vandaag zijn de provinciale statenverkiezingen. Ik vind het iets extra’s geven om precies op deze plek te stemmen, in het hart van onze democratie. Na mijn stem uitgebracht te hebben loop ik nog even langs het Eremonument voor de Gevallenen. Ik besluit om één van de vierentwintig namen te onthouden die nu vandaag zichtbaar zijn; Nanne Zwiep. Thuis kruip ik achter mijn computer om op Internet te kijken of ik wat meer te weten kan komen over deze predikant. Al na een paar klikken kom ik op jullie website en lees de geschiedenis. Aan mensen zoals Nanne Zwiep hebben we het te danken dat we sinds het einde van de oorlog in vrijheid kunnen leven en vooral stemmen. Mooi dat zijn naam in ere wordt gehouden door jullie scouting.

Met vriendelijke groet,
Marco van Dam
Den Haag

Rechts de pagina van de erelijst van gevallenen in het gebouw van de oude Tweede Kamer aan het Binnenhof. De lijst telt ongeveer 18.000 namen van onderdelen van de strijdkrachten, de koopvaardij, het verzet in Nederland en van een Indische groep. Iedere dag opnieuw wordt een bladzijde met 24 namen van de erelijst omgeslagen. Zie ook www.erelijst.nl voor de digitale lijst.

Datum: 03-05-2011 Tijd: 01:04:26

 

page_text Jantje Beton collecte
Door: Webteam icon_user

Logo Jantje BetonDe collecte is gestart!
Deze week, van maandag 7 tot en met zaterdag 12 maart 2011, doet onze groep weer mee aan de Nationale Jeugdcollecte van Jantje Beton. Inmiddels hebben we de eerste twee avonden er weer op zitten. Gelukkig werkt het weer dit jaar enorm mee. Natuurlijk zetten we ook nu weer in op een nog beter resultaat dan vorig jaar! Tientallen collectanten en onze jeugdleden helpen mee om er opnieuw een groot succes van te maken.

Wat houdt deze collecte in?
Jantje Beton laat kinderen spelenDe collecte van Jantje Beton zet zich in voor het verbeteren van de leef- en speelruimte van kinderen in heel Nederland. De helft van de opbrengst is bestemd voor het Nationaal Jeugdfonds, waarmee allerlei projecten en activiteiten van het jeugdwerk overal in Nederland worden gesteund. De andere helft van de opbrengst is bestemd voor de collecterende vereniging, zoals onze groep.

Verbouwing clubgebouwOndersteuning van onze groep
Naast de contributie is de collecte ieder jaar weer de belangrijkste bron van inkomsten voor onze groep. Bovendien heeft Jantje Beton ons in 2007 financieel ondersteund bij de uitbreiding van ons gebouw. Alleen door de inzet van Jantje Beton heeft ook de gemeente Enschede financieel aan het project bijgedragen. Ook bij de bouw van ons clubgebouw eind jaren ’80 heeft Jantje Beton een financiële bijdrage geleverd.

Allemaal extra redenen dus om ons zo goed mogelijk in te zetten! Gelukkig zijn er veel ouders en anderen die dit belang onderkennen en ons een handje helpen.

Wat doet onze groep?
De collecte bestaan voor onze groep uit twee delen. ’s Avonds vanaf 18:30 uur wordt er door leiding, bestuursleden, oudere leden, ouders en andere vrijwilligers huis-aan-huis gecollecteerd. Dat gebeurt in kleine groepjes. Op zaterdag houden we met alle kinderen, van bevers tot en met verkenners, een buscollecte in het centrum van Enschede. Zowel ’s morgens als ’s middags zijn we dan actief. De bevers en welpen lopen in kleine groepjes en worden natuurlijk begeleid door leiding en ouders.

Hoe kun je je aanmelden om te helpen?
Heb je je nog niet aangemeld om mee te helpen, neem dan snel contact op met Bep Dijkstra. Zij coördineert de collecte van onze groep. Natuurlijk kunnen we alle hulp gebruiken!

Meer informatie
Meer informatie over de collecte vind je op onze pagina over Jantje Beton. Daar vind je ook een link naar de website van het Nationaal Jeugdfonds. Klik op het logo hierboven om de pagina over Jantje Beton te bekijken!

Wij hopen dat de actie weer net zo’n succes wordt als in de voorgaande jaren!

 
 • Kijk voor de verzamelplaats en -tijden van de buscollecte zaterdag op onze Jaarkalender!
Datum: 09-03-2011 Tijd: 01:03:05

 

page_text 2011
Door: Webteam icon_user

Logo 100 jaar ScoutingWij wensen iedereen een geweldig en gezond 2011!

Met het aanbreken van het nieuwe jaar zit ook het feestjaar 100 jaar Scouting erop. Het jaar 2010 stond bol van de jubileumactiviteiten, zoals Tijd voor taart bij de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie, de 100 meter taart in de Enschedese binnenstad, Scouts2day met 25.000 scouts in Utrecht en Bever-Doe-Dag met duizenden bevers in Dierenpark Amersfoort. Ook het 65-jarig jubileum van onze eigen groep was één groot feest. Bijzonder was koninklijk lintje voor Bep en Jan Dijkstra, voor al het werk wat zij voor onze groep hebben gedaan en nog steeds doen. En natuurlijk was er nog het 25-jarig jubileum van Hathi/Niels bij onze groep. Ondanks dat overvolle programma zijn alle kampen en grote activiteiten gewoon doorgegaan. Wat een jaar! Maar nu…

Tijd voor 2011!
Natuurlijk is er ook in 2011 van alles te doen. Minder grote evenementen, maar daardoor blijft er wel meer tijd over voor de ‘gewone’ activiteiten. En die zijn minstens net zo belangrijk als al het gefeest. Want er valt bij ons elke week wel iets leuks of spannends te beleven! Heb je zelf misschien al een goed idee?!

Wil je weten wat er in 2011 gaat gebeuren? Een aantal data is al bekend. Bekijk alvast eens de jaarkalender. En hou de nieuwsberichten in de gaten!

Hét scoutingevenement van 2011 is natuurlijk de Wereld Jamboree in Zweden, middenin de zomer. Enkele leden van onze groep gaan daar naartoe. Als deelnemer of als vrijwilliger.

Eerste opkomsten
De eerste opkomsten zijn voor de 15+ groepen op vrijdagavond 7 januari. Voor de bevers, welpen en verkenners zijn de eerste opkomsten op zaterdag 8 januari.

Foto’s
Er zijn nieuwe foto’s online, van het beverkamp 2010 en het RSA-zomerkamp 2010. En ook nog een nagekomen album van de boerenkoolmaaltijd 2009. Binnenkort volgen er nog een aantal.

Klik hier voor de link naar de fotopagina. De rsa foto’s staan op hun eigen fotopagina: klik hier om ze te bekijken.

Datum: 07-01-2011 Tijd: 00:03:50

 

Een header van onze oude website

 

 

 

page_text Boerenkoolmiddag 2010
Door: Webteam icon_user

BoerenkoolmaaltijdZaterdag 18 december aanstaande is het weer tijd voor onze traditionele boerenkoolmiddag. Dan vieren wij het kerstfeest en de jaarafsluiting met alle leden van onze groep.

We beginnen die dag om 15:00 uur (bevers, welpen en verkenners).

Tot 17:00 uur is er een grote activiteit, waaraan al onze leden meedoen. Vanaf 17:00 uur is het tijd om aan tafel te gaan voor de boerenkoolmaaltijd.

Om 18:00 uur is het programma afgelopen.

Voor alle leden vanaf 15 jaar gelden andere tijden! Houd de mail in de gaten!!

Belangrijk:Boerenkoolmaaltijd

 • Een deel van het programma is buiten. Zorg dus voor warme en/of regenkleding!!
 • Neem bord, mok en bestek mee in een plastic tas en zet je naam erop! Ook op de tas!!
 • Er is geen tijd voor de afwas. De gebruikte borden gaan dus mee terug in de plastic zak.
 • Je hoeft niet te eten wat je niet lust. Dus ook al lust je geen boerenkool, dan is het nog de moeite waard om te komen!
 • Het is mogelijk dat het programma iets uitloopt.

 

Help mee en voorkom verkeersproblemen:

 • BoerenkoolmaaltijdIn de Rondemaatweg kan het erg druk zijn.
  Tip: Kom op de fiets of parkeer op het Mediantterrein! Achterlangs loop je zo naar ons gebouw.
 • Voor wie toch in de auto komt: Rij vanaf de Helmerhoek de Rondemaatweg in en rij er aan de kant van de Wesselerbrink weer uit. Dat voorkomt dat de weg geblokkeerd wordt door tegemoetkomend of draaiend verkeer.
Datum: 13-12-2010 Tijd: 01:16:11

 

page_text Boek 100 jaar Scouting Overijssel
Door: Webteam icon_user

Aanbieding van het boek 'Honderd jaar Scouting Overijssel'Vanmiddag is in de bibliotheek van Almelo het boek ‘Honderd jaar Scouting in Overijssel – samen geschiedenis schrijven gepresenteerd.Het boek is geschreven om te vieren dat Scouting in Overijssel, net als Scouting in Nederland, dit jaar 100 jaar bestaat. De oudste nog actieve scoutinggroep in Nederland komt zelfs uit Overijssel! In het boek kun je lezen dat dat de Vaandrig Lengton Groep uit Zwolle is. Die groep viert dit jaar ook haar eeuwfeest en is dus net zo oud als Scouting in Nederland.

100 jaar Scouting in Overijssel in woord en beeld
Het boek telt 304 pagina’s, ruim 600 illustraties, is van A4plus formaat en weegt zo’n 2 kilo. Het is geschreven in opdracht van Scouting Overijssel en vertelt de geschiedenis van Scouting in Overijssel en het voormalige district Apeldoorn. Alle groepen komen aan bod door letterlijk samen geschiedenis te schrijven. Veel groepen hebben daarvoor zelf (beeld)materiaal aangeleverd. Natuurlijk is ook onze groep in woord en beeld in het boek opgenomen! Naast de historie van alle groepen, is er ruim aandacht voor allerlei algemene scoutingonderwerpen, herinneringen, anekdotes en grote activiteiten. Het hele boek is chronologisch op oprichtingsjaar van de groepen en gebeurtenis. Zo ontstaat er een bijzonder overzicht vanaf de start van Scouting in Nederland tot en met de jubileumactiviteiten in 2010.

Jubileumgeschenk
Tijdens de presentatie is het boek door Hans Kobes, voorzitter van Scouting Overijssel, aangeboden aan Gert Ranter, gedeputeerde van de provincie Overijssel. Dit gebeurde in aanwezigheid van de drie mede-schrijvers Harrie Bijker, Ruud Egberts en Jan Pruis. Op de foto zie je links de gedeputeerde en rechts de schrijvers van het boek. Na de presentatie ontving elke groep één exemplaar van het boek als jubileumgeschenk. Vervolgens was er tijd voor een ‘meet and greet’ en kon in de bibliotheek de rondreizende expositie over 100 jaar Scouting in Nederland worden bezocht.

Heb je belangstelling?
Het boek is verkrijgbaar bij Scouting Overijssel, op een aantal afhaaladressen en in de boekhandel (ISBN-nummer 978-90-803198-3-7). Het kost € 19,50, exclusief eventuele verzendkosten. Let op! Want op=op. Kijk voor meer informatie op de website van Scouting Overijssel [bestaat niet meer].

Met dank aan Kevin Sand van de Admiraal Kruysgroep in Vriezenveen voor de foto.

Datum: 19-11-2010 Tijd: 01:17:35

 

page_text Dankwoord Hathi
Door: Hathi (Niels) icon_user

Beste medeleiding, (jeugd)leden, bestuur en andere betrokkenen,

Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor de de verrassende en gezellige dag die ik afgelopen zaterdag heb gehad ter ere van mijn 25-jarig jubileum. Ik heb een leuke dag gehad en vond het een grote eer om zo in het zonnetje gezet te worden!

De verschillende oorkondes, eremedaille en andere cadeaus hebben een mooi plekje in huis gekregen en ik zal nog lang aan deze bijzondere dag denken.

Ik hoop dat nog heel veel mensen na mij hun 25-jarig jubileum mogen en kunnen vieren!

bedankt!

Hathi (Niels)

Datum: 08-11-2010 Tijd: 22:28:20

 

page_text Bronzen waarderingsteken Hathi / Niels
Door: Webteam icon_user

Niels te Vaarwerk Jubileum Niels-Hathi25 jaar bij Scouting Nanne Zwiep

Op zaterdag 6 november 2010 heeft Niels te Vaarwerk het bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland ontvangen voor zijn jarenlange inzet als welpenleider bij Scouting Nanne Zwiep en voor Scouting in het algemeen. Het waarderingsteken is hem uitgereikt tijdens een receptie ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum bij onze groep. Na een korte toespraak van onze groepsvoorzitter Willem Schulenberg, speldde groepsbegeleidster Bep Dijkstra hem het waarderingsteken op.

Voor zijn juJubileum Niels-Hathibileum kreeg Niels heel toepasselijk een gestileerd stenen beeld van een olifant (zie foto links).

Eerder op de dag werd tijdens de opkomst van zijn horde ook al aandacht aan het jubileum van Niels besteed. Van de welpen kreeg hij een herinnerings’certificaat’ met alle namen erop en een boek over 100 jaar Scouting in Nederland. Niels draagt al sinds 1993 de junglenaam Hathi (de olifant uit het Jungleboek) bij de Waingoenga Horde.

Jubileum Niels-HathiNiels is in de zomer van 1985 als jeugdlid bij onze groep gekomen. Eerst nog een enkele keer bij de welpen, maar al snel is hij doorgestroomd naar de verkenners. Op 12 oktober 1985 is hij als verkenner geïnstalleerd. Na de verkennerstijd is hij rowan geweest. Vervolgens is hij overgevlogen naar de stam. Nog steeds is hij één van onze stamleden. In 1993 is Niels begonnen als Hathi bij de Waingoenga Horde. Die horde bestond toen nog maar net twee jaar.

Wij feliciteren Niels van harte met zijn jubileum en zijn welverdiende waarderingsteken!

Jubileum Niels-Hathi - persbericht 19851207

De foto links komt uit de krant. Hij is gemaakt tijdens een presentatie van Scouting bij de Twentehallen op 7 december 1985. Dus nog geen twee maanden nadat Niels geïnstalleerd was. Aan deze activiteit deden onze verkenners en die van de VLG mee. Zo te zien is Niels druk bezig met mini-pionieren. En wat het wordt? Misschien wel een toren zoals op de voorgrond… Of zou hij die zelf gebouwd hebben?

 

 

Datum: 07-11-2010 Tijd: 01:36:48

 

page_text JOTA!!
Door: Webteam icon_user

Jota opbouw torenWe zijn weer begonnen!Gisteravond is de opbouw van de JOTA 2010 van start gegaan. De onderste ‘laag’ van de toren staat en vandaag wordt er natuurlijk verder gebouwd. Vrijdag om 22:00 uur gaat de 53e Jota officieel van start. Dan moet ons hele zenderpark staan!

Update donderdag
Vandaag is er enorm snel verder gebouwd. Aan het eind van de dag stond de toren er tot en met de tweede laag (van de drie). Dat is ons nog niet eerder gelukt op donderdag. Morgen moet alleen de top nog worden geplaatst. En eventueel een ‘kraaiennest’, als er voldoende materiaal is. Met een beetje geluk zijn we vrijdag dus mooi op tijd klaar!

Update vrijdag
Nog een uurtje, dan is het zover en wordt de 53e Jota geopend! Vandaag is er voortvarend gewerkt aan het zenderpark en is de toren afgebouwd. Ondanks de steeds toenemende regen waren we mooi op tijd klaar. Het is alleen nog wachten op het startsignaal. We zijn benieuwd wie dit jaar de landelijke opening doet. Oh ja, het schijnt morgen en zondag droog te zijn. Gelukkig maar, want er staat nog heel veel op het programma. En niet alleen binnen…!

Informatie Jota
In het weekend van 15, 16 en 17 oktober doet onze groep mee aan de 53e Jamboree On The Air, of kortweg Jota. Dit is het grootste jaarlijkse Scoutingevenement wereldwijd, met zo’n half miljoen deelnemers.

Door middel van zendontvangers en zendamateurs proberen we contacten te maken met andere scouts over de hele wereld! Naast de toren en een hoogwerker zijn er overal op en rond ons terrein antennes te vinden: draadantennes tussen de bomen en op en over het terrein van ’t Helmgras, antennes op het dak, op de toren en in de hoogwerker, zelfs de vlaggenmast is omgebouwd tot antenne.

Wil jij onder onJota opbouw torenze roepletters PA3FGQ/J een verbinding proberen te maken met iemand in het buitenland, ben je geïnteresseerd in techniek, wil je gewoon even sfeer proeven of ben je nieuwsgierig waar dochter of zoon mee bezig is? Kom dan gerust even naar binnen en loop de trap op naar zolder!

Ook buiten de opkomsttijden ben je van harte welkom om even te komen kijken. Mocht je vragen hebben, neem dan even contact op met iemand van de leiding.

Lees meer op onze pagina over de Jota.

Datum: 14-10-2010 Tijd: 12:59:34

[page_block hash_id=’nieuwsitem20100601′]
 

page_text Bever Doe Dag 12 juni – UPDATE
Door: Webteam icon_user

Logo Bever-Doe-Dag 2010Bever Doe Dag – zaterdag 12 juni in Dierenpark Amersfoort

Update:

Inmiddels staan ook de foto’s van Bever Doe Dag online!

Kijk onder Activiteiten / Foto’s of klik hier. Daar vind je ook de foto’s van onze andere jubileumactiviteiten. En er wordt nog meer geplaatst.

 

*** *** ***

 

Hieronder vind je steeds de laatste informatie over Bever Doe Dag.

Alle bevers van onze groep die zich hebben opgegeven, hebben inmiddels een brief met de belangrijkste informatie gekregen. Een digitale versie kun je binnenkort ook via dit bericht bekijken.

Je vindt ook meer informatie op www.beverdoedag.scouting.nl. Maar let op: als die afwijkt, dan gaat de informatie in dit nieuwsbericht voor!!

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 10 juni 2010.
Leiding? Klik ook even hier!

Vertrek uit Enschede

 • We verzamelen om 09:10 uur bij het NS station Enschede Centraal, op de grote trap aan de oostzijde van het station (bij de taxistandplaats).
 • We zijn misschien niet de enige scoutinggroep die om die tijd in Enschede de trein neemt. Meld je dus even bij je eigen leiding zodra je er bent!
 • Kom je op de fiets? Die kun je het beste stallen in stalling De Graaff. Die is gratis en bewaakt en is ook ’s avonds open! De stationsstalling kost geld en sluit om 19:00 uur!!!
 • Onze trein vertrekt om 09:27 uur vanaf station Enschede Centraal. Het feest kan natuurlijk al in de trein beginnen!

Andere bijzonderheden

 • We gaan met 24 personen naar Amersfoort. Daarvan zijn 15 bevers, die door 9 personen begeleid worden (leiding en spelfiguren).
 • We blijven de hele dag met de bevers bij elkaar.
 • In Amersfoort worden ruim 2.500 bevers en 1.300 leid(st)ers uit heel Nederland verwacht!!
 • De aankomsttijd in Enschede wordt zoals het er nu naar uitziet 19:32 uur.
 • Alle deelnemers ontvangen een polsbandje met een noodnummer. Dat wordt pas op de dag van vertrek uitgedeeld, zodat niemand het kan vergeten.
 • De leiding zorgt de hele dag voor de treinkaartjes. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je kaartje verliest.
 • Geef medische of andere bijzonderheden uiterlijk op 8 juni 2010 door aan de eigen leiding!
 • Voor ouders/verzorgers is er een noodnummer. Via dat nummer zijn wij alleen bij zeer dringende noodgevallen bereikbaar. Het gaat om mensen die ons in Amersfoort kunnen bereiken. Telefoonnummer (volgt) of bij geen gehoor (volgt).

Het programma (onder voorbehoud)

 • 09:10 verzamelen op de trap van het NS station (oostzijde)
 • 09:27 vertrek trein naar Amersfoort
 • 1Logo 100 jaar Scouting0:52 aankomst in Amersfoort
 • 11:00 we gaan met een speciale Bever Doe Dag bus naar het dierenpark
 • 11:15 aankomst in het dierenpark via de speciale beveringang
 • in het park zijn voor de bevers allerlei activiteiten te doen op een groot aantal beverposten: als we er zin in hebben doen we mee!
 • 12:30 lunch in het park
 • 13:00 we gaan naar de spetterende Hotsjietonia show, die er speciaal voor de bevers is!
 • en wat is een dierenpark zonder dieren? Er is tijd genoeg om het dierenpark te verkennen, want daar is natuurlijk ook genoeg te beleven!
 • 16:30 we maken ons langzamerhand klaar voor vertrek en gaan op zoek naar de bus
 • 17:07 de trein vertrekt voor de terugreis naar Enschede
 • 17:30 in Apeldoorn stappen we nog een keer uit voor het avondeten
 • 19:32 aankomst op station Enschede

Wat moet je meenemen?

 • Dat lees je in de brief die je op 5 juni hebt gekregen. De digitale versie vind je hier binnenkort.
 • Denk in ieder geval aan een pakje drinken en een navulbaar waterflesje!
 • Voor lunchpakketten wordt gezorgd. Voor iedere bever (en leider) zit in het lunchpakket een broodje kaas, een broodje ei, een stuk fruit, een pakje appelsap en een gevulde koek.
 • Zorg ervoor dat je alles wat je meeneemt gemakkelijk zelf kunt dragen. Een tas in de hand is erg onhandig!! Dus neem het liefst een klein rugzakje mee.
 • Neem de beverpet mee. Die is handig bij regen en zonneschijn! Hij kan altijd nog in de rugzak.
 • Houd ook rekening met het weer. Dus denk aan een regenjas, trui of zonnebrand – wat er ook maar nodig is.

Wat doe je aan?

 • Ook dat lees je in de informatiebrief.
 • Zorg in ieder geval dat je netjes in uniform bent, met een (korte) blauwe spijkerbroek en onze groepsdas om. We willen laten zien dat we scouts zijn! Bovendien zijn onze bevers vooral door de groepsdas tussen alle andere bevers voor de eigen leiding beter herkenbaar.
 • Zorg voor goede schoenen. We moeten in het dierenpark natuurlijk nog wel een stuk lopen om alles te kunnen bekijken!

Hello World!

 • Het 100 jaar Scouting lied komt tijdens Bever Doe Dag vast nog wel voorbij. Voor de bevers is het best wel een beetje moeilijk, maar het is wel leuk om er alvast eens naar te luisteren. Zeker met een filmpje erbij.
 • Luister en kijk naar Hello World! op YouTube: klik op deze link!

[page_block hash_id=’20100601b’]
 

Informatie voor leiding

 • De leiding verzamelt 10 minuten eerder dan de kinderen, dus om 09:00 uur. Natuurlijk op dezelfde plek bij het NS-station!
 • Ook voor de leiding geldt: in uniform (zie hierboven)!
 • Neem een mobiele telefoon mee (als je dat normaal gesproken al niet doet..).
 • Het noodnummer voor Bever Doe Dag is 06 – 1021 4595. Dat nummer is alleen op de dag zelf bereikbaar en is alleen voor leiding die in een noodgeval direct contact moet hebben met de organisatie.
 • Lees de programma-informatie – ook die op de website van Bever Doe Dag – goed door.
 • De planning van enkele onderdelen is strak: te laat komen mag niet! Dat geldt voor het afhalen van de lunchpakketten en het begin van de show.
 • Er staan spelletjes voor onderweg op de website van Bever Doe Dag. Kijk even of er voor ons iets leuks tussen zit!
 • Bij het park moeten we ons melden bij de speciale Bever Doe Dag ingang.
 • In het park zijn limonadeposten aanwezig. Iedereen krijgt daarvoor een leuke beker!
 • De prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd is om 12.00 uur bij activiteit 7: “Dansen met Fleur Kleur”. Die moet op de plattegrond staan, maar waar we die plattegrond kunnen vinden weet ik nog niet…
 • Wij moeten om 12.30 de lunchpakketten afhalen. Hierboven lees je wat erin zit. Lust je wel een broodje extra? Neem dan zelf iets mee!
 • De show begint voor ons om 13.00 uur. We moeten 5 minuten eerder aanwezig zijn, dus dat wordt snel eten!
 • Heb je nog vragen? Stel ze dan aan Marcel.
Datum: 02-06-2010 Tijd: 01:49:54

 

page_text Scouts2day was fantastisch!
Door: Webteam icon_user

nieuws_logo_scouts2day_houtnerfScouts2day op 15 mei in Utrecht was een fantastisch feest. In de trein, in het park en bij de show, overal werd 100 jaar Scouting gevierd. Door honderden, nee duizenden scouts tegelijk. In totaal waren er die zaterdag meer dan 25.000 scouts in Utrecht!

Kijk voor de eerste indrukken alvast op www.scouts2day.scouting.nl of bekijk dit fragment van het Jeugdjournaal! Eerder deze week publiceerde De Twentsche Courant Tubantia al een artikel over 100 jaar Scouting. Binnenkort volgen ook nog de foto’s op onze fotopagina.

De welpen waren in park Oog in Al, de verkenners in Transwijk en de explorers/stam in Lepelenburg en de Utrechtse binnenstad. Natuurlijk waren we allemaal bij de Djungle Fever show in de Jaarbeurs!

Ontdek je onze groep ergens, laat het dan even weten via info@nannezwiep.nl!

Datum: 12-05-2010 Tijd: 00:07:49

 

page_text Dodenherdenking 2010
Door: Webteam icon_user

DodenherdenkingVandaag om 20:00 uur wordt bij het oorlogsmonument in het Volkspark in Enschede de Dodenherdenking gehouden. Daar worden alle mensen herdacht die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en tijdens vredesoperaties: volwassenen en kinderen, vervolgden, verzetsmensen en andere burgerslachtoffers, soldaten en zeelieden. Dat wordt heel mooi uitgebeeld door de beeldengroep van Mari Andriessen, die het oorlogsmonument vormt.Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer Scouts van onze groep bij de herdenking aanwezig. Een traditie die al jarenlang bestaat. Als Scouting Nanne Zwiep brengen we daarmee bovendien een eerbetoon aan onze naamgever, dominee Nanne Zwiep. Ook hij was een oorlogsslachtoffer.

Als Scouts vormen we vanaf 19:00 uur bij het monument een erewacht en houden we ruimte vrij voor de deelnemers aan de Stille tocht. Die vertrekt om 19:10 uur bij het stadhuis. Rond 19:30 uur komt de stille tocht aan in het park. Daar worden gedichten voorgedragen en houdt de burgemeester een toespraak.

DodenherdenkingNadat vanaf 20.00 uur 2 minuten absolute stilte in acht zijn genomen wordt “The Last Post” geblazen. Vervolgens speelt het muziekkorps van het Leger des Heils “Abide with me”. Hierna vindt de kranslegging plaats door de burgemeester en officiële instanties. Aansluitend kunnen alle andere aanwezigen bloemen leggen bij de beelden.

Alle leden van onze groep die aanwezig zijn leggen op dat moment een roos bij één van de beelden. Dat gebeurt om en om, zodat de erewacht niet verbroken wordt.

De plechtigheid wordt besloten met het zingen van het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus.

Kom jij ook?
De indrukwekkende herdenking wordt elk jaar door heel veel mensen – jong en oud – bezocht. Wil je de herdenking ook meemaken, zorg dan dat je voor 19:30 uur bij het monument in het Volkspark bent. Het monument kun je het best bereiken via de ingang aan de Tromplaan. Heb je je opgegeven om te helpen, zorg dan dat je om 19:00 uur bij die ingang bent!

Datum: 04-05-2010 Tijd: 17:58:29

[page_block hash_id=’nieuwsitem20100502′]
 

page_text Scouts2day – de nieuwste informatie
Door: Webteam icon_user

Logo Scouts2dayScouts2day – zaterdag 15 mei 2010 in Utrecht

Hieronder vind je steeds de laatste informatie over Scouts2day.

Alle deelnemers van onze groep hebben inmiddels een brief met de belangrijkste informatie gekregen. Een digitale versie kun je ook al via dit bericht bekijken.

Je vindt ook meer informatie op www.scouts2day.scouting.nl. Maar let op: als die afwijkt, dan gaat de informatie in dit nieuwsbericht voor!!

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 11 mei 2010.
Leiding of 15+? Klik ook even hier!

De laatste kaart voor Scouts2day is inmiddels vergeven…

Er waren door omstandigheden nog kaarten voor Scouts2day beschikbaar. Inmiddels zijn deze vergeven.

Vertrek uit Enschede

 • We verzamelen om 10:15 uur bij het NS station Enschede Centraal, op de grote trap aan de oostzijde van het station (bij de taxistandplaats).
 • We zijn niet de enige scoutinggroep die in Enschede de trein neemt. Meld je dus even bij je eigen leiding zodra je er bent!
 • Kom je op de fiets? Die kun je het beste stallen in stalling De Graaff. Die is gratis en bewaakt en is ook ’s avonds open! De stationsstalling kost geld en sluit om 19:00 uur!!!
 • Onze trein vertrekt om 10:34 uur vanaf station Enschede Centraal. We gaan met een speciale trein, die de scouts uit onze regio naar Utrecht brengt. Onderweg pikken we nog meer scouts op. Daardoor kan het feest al in de trein beginnen!

Andere bijzonderheden

 • Er zijn ruim 80 deelnemers van onze groep. Welpen, verkenners, rowans & sherpa’s en stam- en bestuursleden doen mee. Natuurlijk is er bij elke speltak voldoende leiding!
 • We blijven de hele dag met de speltak bij elkaar. Alleen bij de spelen in het park kan het zijn dat we even in kleinere groepjes spelen. Maar dan wel dichtbij de anderen uit je eigen speltak. Ook dan gaat er in ieder geval iemand van de eigen leiding met je mee!
 • In Utrecht worden zo’n 22.000 scouts uit heel Nederland verwacht!!
 • De aankomsttijd in Enschede wordt zoals het er nu naar uitziet 19:53 uur.
 • Alle deelnemers ontvangen een polsbandje met een noodnummer. Dat wordt pas op de dag van vertrek uitgedeeld, zodat niemand het kan vergeten.
 • Bij vertrek krijgen alle deelnemers ook een feestboekje. Daarin staan puzzels, spelletjes en meer. Neem zelf een pen mee!
 • De leiding zorgt de hele dag voor de treinkaartjes. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je kaartje verliest.
 • Geef medische of andere bijzonderheden uiterlijk op 10 mei 2010 door aan de eigen leiding!
 • Voor ouders/verzorgers is er een noodnummer. Via dat nummer zijn wij alleen bij zeer dringende noodgevallen bereikbaar. Het gaat om mensen die ons in Utrecht kunnen bereiken. Telefoonnummer (verwijderd) of bij geen gehoor (verwijderd).

Het programma (onder voorbehoud)

 • 10:15 verzamelen op de trap van het NS station (oostzijde)
 • 10:34 vertrek speciale Scouts2day trein naar Utrecht
 • 1Logo 100 jaar Scouting2:24 aankomst in Utrecht
 • je loopt met jouw speltak naar een stadspark (niet zo ver)
 • aankomst in het park
 • je gaat in groepjes allerlei activiteiten doen
 • 14:00 de 1000-activiteit, samen met 1000 tot 3000 scouts
 • we lopen met z’n allen naar de Jaarbeurs
 • 15:15 show: Djungle Fever
 • 16:30 einde van de show
 • we gaan iets eten in de buurt van de Jaarbeurs
 • 17:54 instappen voor de terugreis naar Enschede
 • 19:53 aankomst op station Enschede

Wat moet je meenemen?

 • Dat lees je in de brief die je op 7 of 8 mei krijgt. De digitale versie vind je hier.
 • Denk in ieder geval aan je lunchpakket met een pakje drinken en een plastic mok!
 • Op of bij de speelvelden kun je water halen.
 • Zorg ervoor dat je alles wat je meeneemt gemakkelijk zelf kunt dragen. Een tas in de hand is erg onhandig!! Dus neem het liefst een klein rugzakje mee.
 • Houd ook rekening met het weer. Dus denk aan een regenjas, trui of zonnebrand – wat er ook maar nodig is.

Wat doe je aan?

 • Ook dat lees je in de informatiebrief. De digitale versie vind je hier.
 • Zorg in ieder geval dat je netjes in uniform bent, met een blauwe spijkerbroek en onze groepsdas om. We willen laten zien dat we scouts zijn! Bovendien zijn de kinderen vooral door de groepsdas tussen alle andere scouts voor de eigen leiding beter herkenbaar.
 • We dragen geen hoofddeksel, omdat te voorkomen dat ze per ongeluk in Utrecht achterblijven.
 • Zorg voor goede schoenen. We moeten in Utrecht nog wel een stukje lopen voor we bij het park zijn waar de spelen worden gedaan.

Hello World!

 • Het 100 jaar Scouting lied ga je op 15 mei zeker horen! Natuurlijk zou het mooi zijn als je het helemaal mee kunt zingen. Hieronder zie je de tekst. Die staat ook in het feestboekje dat je nog krijgt!
 • Luister en kijk naar Hello World! op YouTube: klik op deze link!
Hello World! - 100 jaar Scouting lied

[page_block hash_id=’20100502b’]
 

Informatie voor leiding en 15+ leden

 • De leiding verzamelt 15 minuten eerder dan de kinderen. Natuurlijk op dezelfde plek!
 • Neem een mobiele telefoon mee (als je dat normaal gesproken al niet doet..).
 • Ook voor de leiding geldt: in uniform (zie hierboven)!
 • De informatiepakketten van Scouting Nederland zijn op 4 mei ontvangen. Daarin zitten onder meer de treinkaartjes, polsbandjes en feestboekjes voor alle deelnemers. De polsbandjes en de boekjes worden bij vertrek uitgedeeld door de speltakleiding. De treinkaartjes van de kinderen worden de hele dag bewaard door de eigen speltakleiding. De explorers en stamleden krijgen hun pakket bij vertrek.
 • De detailinformatie over het programma is digitaal aan alle speltakleiding en 15+ deelnemers verstuurd.
 • In de parken zijn diverse toiletten, waterpunten, informatiepunten, EHBO-posten en afvalbakken.
 • Het is handig om in de trein te lunchen, dan kunnen we de tijd in het park volop benutten!
 • Lees de programma-informatie goed door. Heb je nog vragen? Stel ze dan aan Marcel of Harmen.
Datum: 02-05-2010 Tijd: 19:28:19

[page_block hash_id=’nieuwsitem_20100425′]
 

page_text Bep en Jan koninklijk onderscheiden
Door: webteam icon_user

Jubileum 65 jaar Scouting Nanne Zwiep - spelcircuitTijdens het geslaagde 65-jarig jubileumfeest op zaterdag 24 april 2010 werd onze groep vereerd met een bezoek van burgemeester Peter den Oudsten van Enschede. Nadat de kinderen enkele uren hadden genoten van een uitgebreid spellencircuit, kwam hij voor enkele personen totaal onverwacht de poort binnengewandeld.Voor een publiek van ruim 200 leden, leiding, bestuursleden, toegestroomde ouders en genodigden feliciteerde de burgemeester onze groep natuurlijk allereerst met haar jubileum en Scouting in Nederland met haar 100-jarig bestaan. Na een korte toespraak deed hij zijn ambtsketen om en vertelde hij dat hij dat alleen bij officiële gelegenheden doet.

Koninklijke onderscheiding Bep en Jan
De echte reden van zijn komst werd al snel daarna duidelijk: hij vertelde dat ‘het Hare Majesteit de Koningin had behaagd Bep en Jan Dijkstra te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau’! Dit lintje kregen ze vanwege hun jarenlange inzet en vele verdiensten voor onze groep. Jan en Bep schrokken er toch wel even van dat ze zo in het middelpunt van de belangstelling stonden, maar hebben de onderscheiding blij verrast in ontvangst genomen!

Klik hier voor een uitgebreid verslag in de Twentsche Courant Tubantia van 26 april 2010.

Jubileum 65 jaar Scouting Nanne Zwiep - lintje Bep en Jan DijkstraJan, Bep en burgemeester Den Oudsten

Jan is sinds het begin van de jaren ’80 secretaris van de stichting. Daarnaast heeft hij het beheer en onderhoud van het gebouw en terrein op zich genomen. Bep is sinds het eind van de jaren ’70 actief voor onze groep. Eerst als lid van de oudercommissie, maar al snel heeft zij als groepsbegeleider het groepsbestuur versterkt. In die functie is zij nog steeds actief. In de jaren ’90 heeft zij een aantal jaren het groepsvoorzitterschap op zich genomen. Samen zetten zij zich al vele jaren in voor de collecte van Jantje Beton en zijn zij betrokken bij diverse andere taken en activiteiten binnen de groep.

Jubileum 65 jaar Scouting Nanne Zwiep - groepsfoto met burgemeesterDe groepsfoto met helemaal links de gehuldigden en de burgemeester

Jubileum 65 jaar Scouting Nanne Zwiep - Jan Dijkstra Jantje BetonHulde Jantje Beton voor Jan Dijkstra
Aan het begin van de feestelijke middag was er nog een huldiging voor Jan Dijkstra. Hij ontving uit handen van Wil Hemmer van de Stichting Enschedese Speeltuinen een bronzen beeldje van Jantje Beton. Dit als blijk van waardering voor zijn jarenlange inspanningen om de collecte voor het Nationaal Jeugdfonds tot een groot succes te maken.Volgens Hemmer is Scouting Nanne Zwiep al jarenlang de groep met de hoogste opbrengst in de provincie Overijssel. Ook landelijk behoort de groep tot de top. Hemmer was zeer onder de indruk van de inzet van de groep, zowel voor Jantje Beton als met haar activiteiten voor de jeugd. Vooral de aandacht voor het buitenspelen en de natuur in het Scoutingspel verdient volgens hem waardering.

Jubileum 65 jaar Scouting Nanne Zwiep - Bernd en HeidiNog meer onverwachte gasten…
Het jubileumfeest stond bol van verrassingen. Erg leuk was ook de (voor Marcel) onverwachte komst van Heidi en Bernd – en niet te vergeten hond Max – van het dorpscafé uit Stromberg. Dat is al bijna 20 jaar de pleisterplaats voor onze groep tijdens zomer- en winterkampen in het Brexbachtal bij Koblenz (Duitsland). Vrijdagavond stonden ze opeens voor de poort. Bernd had zelfs zijn eigen verjaardagsfeest ervoor afgezegd! Hij vierde zaterdag de 24e namelijk zijn verjaardag. Bij de opening van het feest kreeg hij zijn eigen dasring-klompje en werd hij door alle scouts en ouders toegezongen. Heidi en Bernd vonden het geweldig om het feest mee te maken en hadden het absoluut niet willen missen!

Lees en bekijk binnenkort meer over het jubileumfeest op deze website!
Datum: 25-04-2010 Tijd: 02:04:14

 

Een header van onze oude website
[page_block hash_id=’nieuwsitem_20100420′]
 

 

 

page_text Scouting Nanne Zwiep 65 jaar!
Door: Webteam icon_user

Eerste groepsvlag Scouting Nanne ZwiepHet jaar 2010 is voor onze groep een bijzonder jaar. Er valt namelijk veel te vieren!In de eerste plaats is dit het jaar waarin Scouting in Nederland 100 jaar bestaat. Natuurlijk is dat reden genoeg voor een groot feest! Inmiddels hebben we al een taart aangeboden aan burgemeester en wethouders en hebben we 100 meter taart uitgedeeld op de Oude Markt. Op 15 mei vieren we met tienduizenden scouts uit heel Nederland het grote jubileumfeest Scouts2day in Utrecht. En op 12 juni gaan 3500 bevers een dagje uit naar de dierentuin in Amersfoort.

65 jaar Scouting Nanne Zwiep
Genoeg te doen dus! Maar er valt nog een jubileum te vieren: de Nanne Zwiep Groep is opgericht op 1 mei 1945. Dat was precies één maand na de bevrijding van Enschede op 1 april 1945. Volgende week zaterdag, op 1 mei 2010, bestaat onze groep dus 65 jaar!

1946 Welpen Nanne Zwiep - Erve DerkinkEen korte terugblik
In al die jaren is er binnen onze groep natuurlijk enorm veel gebeurd. We hebben veel plezier gehad en enorm veel leuke dingen beleefd, maar er waren ook minder leuke gebeurtenissen. De groep heeft soms slechte, maar vooral ook heel veel goede tijden gekend. We zijn van een eenvoudige welpen- en verkennersgroep (in de beginjaren ook met voortrekkers) uitgegroeid naar een groep voor alle leeftijden: van de bevers tot en met de stam.

In al die jaren hebben we door de hele stad gezworven. Van een zaaltje achter de Oosterkerk tot de kantine van een textielfabriek. De bossen rond de stad waren altijd al ons domein. Ooit hebben we de zolder van een schuur verruild voor onze eerste houten blokhut, waarvan delen nog steeds terug te vinden zijn in ons ‘nieuwe’ gebouw. Die blokhut moest eind jaren ’80 wijken voor de snelweg A35, maar daar hebben we een prachtige locatie voor teruggekregen.

1948 Groepsfoto Nanne Zwiep GroepIn 65 jaar zijn de klassieke ‘padvinders’ van toen met de tijd meegegaan en eigentijdse scouts geworden. Is onze das van paars via Schots geruit rood/blauw geworden. Hebben we tijden met niet meer dan 30 leden gekend, maar zijn we inmiddels de 150 al gepasseerd. Is de groep na de moeilijke jaren ’80 gegroeid van overlevend naar springlevend. En zijn we ooit begonnen als jongensgroep, terwijl we inmiddels al bijna 30 jaar volledig gemengd draaien. We verkennen niet meer alleen de Twentse paden en bossen, maar ontdekken ook Europa en het internet!

65 Jaar Scouting Nanne Zwiep. Dat is 65 jaar avonturen beleven. Samen erop uit en nieuwe uitdagingen aangaan. De wereld ontdekken. Van elkaar leren. Maar vooral veel plezier maken. De hoogste tijd dus voor een groot feest!

1948 vlaggen verkennerskamp DwingelooJubileumfeest!
Aanstaande zaterdag 24 april is het zover! Dan organiseren wij een feestelijke jubileumdag voor alle leden. Het belooft een geweldige dag te worden, dus zorg dat je erbij bent!
Voor alle leden tot 15 jaar begint het jubileumfeest om 12:30 uur. Bij de opening en vanaf 16:15 uur zijn ook de ouders van harte welkom! Om 17:00 uur wordt het programma afgesloten. Aansluitend is er voor de leden vanaf 15 jaar -die natuurlijk druk geweest zijn met de organisatie- een barbecue.

Groepsfoto 50 jaar Nanne Zwiep 1995Meer informatie?
Wil je meer weten over wat onze groep in de afgelopen 65 jaar heeft meegemaakt? Kijk dan eens op de geschiedenispagina van onze groep. Daar vind je inmiddels heel veel informatie, die ook steeds wordt bijgewerkt. En laten we niet vergeten onze groep is opgericht in een hele bijzondere periode. Nog steeds valt ons jubileum in een tijd van vieren, maar ook van herdenken. Op 5 mei is het ook 65 jaar geleden, dat Nederland werd bevrijd! Lees daarom eens de pagina over dominee Nanne Zwiep, om even stil te staan bij de dingen die in de oorlogsjaren gebeurden.

Historische foto’s
Op de bovenste foto zie je onze oude N.P.V.-groepsvlag, die in gebruik is geweest tot in de jaren ’60. Het is de voorganger van de oude vlag die in de hal van ons gebouw hangt. Die is gebruikt vanaf eind jaren ’60 tot in 1980. Bij het 35-jarig jubileum van onze groep in 1980 werd een voorbeeld van onze ‘nieuwe’ groepsvlag gepresenteerd. Aan het eind van dat jaar – nu precies 30 jaar geleden – werd die vlag in gebruik genomen. Dat is de vlag die nu nog steeds bij installaties wordt gebruikt.

De tweede foto is gemaakt tijdens de zomer van 1946 en is dus al 64 jaar oud! Op de foto staan onze welpen bij de horderoep. De foto is één van de zes die gemaakt zijn tijdens een activiteit van de welpen op Erve Derkink, in de Zuid-Eschmarke tussen Heutinkstraat en Zuid Esmarkerrondweg. Die zes foto’s zijn de oudste van onze groep.

De derde foto is de oudste groepsfoto van onze groep. Hij is gemaakt in 1948 in de bossen van het Hoge Boekel. Meer informatie over deze foto is te vinden op onze geschiedenispagina. Daar kun je ook een vergroting openen.

De laatste groepsfoto is gemaakt bij het 50-jarig jubileum in 1995. Dit is pas de tweede keer dat het jubileum uitgebreid gevierd wordt met alle huidige speltakken, van de bevers tot en met de stam. Vier van onze zes speltakken zijn tussen 1987 en 1991 opgericht (bevers, Waingoenga Horde, rowans & sherpa’s en stam). De groep had in 1995 ongeveer 120 leden. Inmiddels ligt het ledental rond de 160 personen.

Tijdens het jubileumfeest op 24 april wordt er natuurlijk weer een groepsfoto gemaakt!

Datum: 20-04-2010 Tijd: 23:07:00

 

page_text Website slecht bereikbaar
Door: Webteam icon_user

Vandaag en gisteren was de website slecht tot niet bereikbaar. Dit had alles te maken met een phishing-melding. Kwaadwillenden hebben waarschijnlijk door het ‘inbreken’ op onze server-ruimte een zogenaamde phishing-website op onze server kunnen plaatsen. Zodra dit bekend is bij Google wordt de website automatisch offline gehaald. Zodoende zijn wij dus 24 uur zo goed als onbereikbaar geweest. Alle problemen zijn nu opgelost en de website is gewoon weer zoals vanouds te bereiken via www.nannezwiep.nl!

E-mail
In de periode dat de website offline was – circa van 25-03 12:00 uur tot 26-03 12:00 uur – is er geen mail ontvangen. Mocht je ons in die periode een mailtje hebben gestuurd, dan hebben wij dat dus niet ontvangen. Normaal gesproken heb je dan een foutmelding gekregen.

Heb je in die periode een bericht gestuurd en ook geen reactie ontvangen, stuur het dan nog eens!

Ter informatie over phishing
Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website en ze daar — nietsvermoedend — te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcard-nummer. Hierdoor krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens met alle gevolgen van dien. De slachtoffers worden vaak via e-mail naar deze valse website gelokt met daarin een link naar de (valse) website met het verzoek om zogenaamd “de inloggevens te controleren”.

Zie ook Wikipedia.

Datum: 26-03-2010 Tijd: 11:55:53

[page_block hash_id=’item20032010′]
 

page_text 100 meter taart groot succes!!
Door: Webteam icon_user

Actie 100 meter taart groot succes!!
Scouting Enschede - 100 meter taart 2010Op zaterdag 20 maart hebben de Enschedese scoutinggroepen gezamenlijk het 100-jarig bestaan van Scouting in Nederland gevierd. Natuurlijk was ook onze groep daarbij!Onder het motto ‘Wie jarig is trakteert!’ hebben de scouts op de Oude Markt in de binnenstad van Enschede een taart gemaakt. Zo’n 400 scouts hebben vanaf een uur of elf gewerkt aan een enorme slagroomtaart van ruim 100 meter lang! Nadat wethouder Ed Wallinga tegen twee uur de taart onder grote belangstelling had aangesneden, werd het gebak uitgedeeld op de Oude Markt. Zo’n 2000 stukken taart vonden de weg naar ouders, belangstellenden en het winkelend publiek. Natuurlijk lieten ook de scouts zich de taart lekker smaken. Binnen een uur was het laatste stuk uitgedeeld!

Scouting Enschede - 100 meter taart 2010Dit initiatief van Scouting in Enschede is onderdeel van een grote feestcampagne ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Scouting in Nederland. Dat wordt op diverse plaatsen in het land gevierd. Bakkerij Busch heeft de actie ondersteund door de ingrediënten tegen kostprijs aan te bieden en de scouts in de bakkerij en op de Oude Markt te begeleiden bij het bereiden van de taart.

Van de taartactie zijn foto’s gemaakt door Jeroen Koch van Toeval Fotografie. Deze zijn te vinden op www.toeval.eu/taart. Je kunt in het menu kiezen uit de onderdelen van de activiteit. De foto’s zijn ook te downloaden. Klik daarvoor op deze link (werkt nog niet!).

Van het aansnijden van de taart is een filmpje gemaakt door Matthew, vader van twee van onze bevers. Het staat op YouTube. Klik hier voor de link.

En gescout door Sanneke op het Scoutingforum: nog meer leuke foto’s, ook van onze groep! Klik hier.

Ook op de website 100 jaar Scouting is een berichtje te vinden op de pagina Verhalen uit het land. Het bericht is geplaatst op 23 maart 2010.

Er zijn meer foto’s gemaakt. Die verschijnen binnenkort op onze website. Hou de nieuwsberichten dus in de gaten!

Eerder bericht:

Actie100 meter taart van start
Logo 100 jaar Scouting met Scouting Enschede logoScouting Enschede - 100 meter taart 2010Vrijdagavond om 19:00 uur is het startsein gegeven voor de 100 meter taart actie van de gezamenlijke scoutinggroepen in Enschede. In de bakkerij van Bakker Busch zijn scouts van de verschillende Enschedese groepen begonnen met het voorbereidende werk.

Onder de enthousiaste leiding van bakker Benno Busch en zijn banketbakkers werden de taartbodems alvast gesneden en van slagroom voorzien. Ook werden er 600 marsepein logo’s van 100 jaar Scouting gemaakt en gesneden. Het gelegenheidsteam van scouts kreeg na verloop van tijd de slag steeds beter te pakken. Na vier uur leek het alsof niemand ooit anders had gedaan! Vele meters taartbodem, tientallen liters slagroom en liters jam werden er verwerkt. Inmiddels staat alles netjes opgeslagen in tientallen kratten in de koeling. Zodat morgenochtend het ‘echte’ werk kan beginnen: het opbouwen van de taart op de Oude Markt!

Heb je ook zo’n zin in taart? Zorg dan dat je vandaag tegen 14:00 uur op de Oude Markt bent!

Datum: 20-03-2010 Tijd: 01:39:27

 

page_text 100 meter taart op 20 maart
Door: Webteam icon_user

Op zaterdag 20 maart vieren de Enschedese scoutinggroepen gezamenlijk het 100-jarige bestaan van Scouting in Nederland. Dit is één van de vele festiviteiten die door het hele land worden gehouden in dit jubileumjaar.

Wie jarig is trakteert!

100 jaar Scouting - taartactieOnder dit motto maken we een slagroomtaart van 100 meter op de Oude Markt. Rond 13:50 uur hopen we alles gereed te hebben en maken we een foto. Dan wordt de taart aangesneden door wethouder Ed Wallinga. Vervolgens wordt deze in 2000 stukken gesneden en door zo’n 400 scouts uitgedeeld aan het publiek.

Voor de kinderen is er trouwens nog meer te beleven: de bevers, welpen en verkenners beginnen de feestdag met een leuke vossenjacht in de binnenstad.

Heb je ook zo’n zin in taart? Of lijkt het je gewoon leuk om even te komen kijken? Kom dan ook naar de Oude Markt en zorg dat je er tegen 14:00 uur bent!

Kijk voor de tijden op onze jaarkalender. Let op: de tijden verschillen per speltak!

Datum: 19-03-2010 Tijd: 01:10:55

 

page_text Opgave Scouts2day / Bever-Doe-Dag UPDATE
Door: Webteam icon_user

De inschrijvingen voor Bever-Doe-Dag 2010 zijn inmiddels verwerkt. Iedereen die zich heeft opgegeven, staat ingeschreven. We gaan met 12 kinderen en 7 leid(st)ers naar Amersfoort! Inmiddels is duidelijk dat we met de trein gaan. Dus dat wordt feest vanaf Enschede!!! Verdere informatie volgt.

De inschrijvingen voor Scouts2day worden op dit moment verwerkt. Heb je je nog niet aangemeld en wil je wel graag mee? Neem dan direct contact op met Marcel of Harmen. Wie weet ben je nog net niet te laat!

Ben je de brief over één van deze activiteiten kwijt? Hieronder kun je ze downloaden!

***

Binnenkort moet de opgave voor Scouts2day en/of Bever-Doe-Dag binnen zijn. Hieronder staan nog even de belangrijkste zaken op een rij.

Let op! Tijdens de Jantje Beton collecte in de binnenstad is opgave niet mogelijk!

Bever-Doe-Dag – zaterdag 12 juni 2010
Op zaterdag 12 juni 2010 gaan de bevers een dagje uit naar DierenPark Amersfoort. Daar vieren ze met zo’n 2000 tot 3000 andere bevers het 100-jarig bestaan van Scouting in Nederland.

De opgave (of afmelding) moet uiterlijk op 9 maart aanstaande binnen zijn. Opgave kan alleen door het strookje bij Marcel thuis af te geven of in de bus te gooien! Zie de brief voor het adres.

Lees meer in de brief die kortgeleden is bezorgd.

Scouts2day – zaterdag 15 mei 2010
Op zaterdag 15 mei 2010 vieren alle scouts vanaf de welpen en ouder het 100-jarig bestaan van Scouting in Nederland in Utrecht. Daar zetten ze met tienduizenden andere scouts de hele stad op de kop!

De opgave (of afmelding) moet uiterlijk op 13 maart aanstaande binnen zijn.

Lees meer in de brief die enkele weken geleden is uitgedeeld.

Datum: 05-03-2010 Tijd: 18:56:02

 

page_text Nachthike regio Essnlaand
Door: Webteam icon_user

Logo Nachthike 2010Op zaterdag 10 april 2010, de honderdste dag (!) van het jubileumjaar, wordt de regionale Nachthike georganiseerd.

Klik hier voor de uitnodiging.

Wil je meedoen? Meld je dan even aan bij Marcel via info@nannezwiep.nl. Dan kunnen we ons centraal aanmelden.

Geef dan ook even aan of je mee wilt doen aan de bbq.

Datum: 03-03-2010 Tijd: 01:24:38

 

page_text Jantje Beton collecte 2010 – UPDATE
Door: Webteam icon_user

Kijk op het publicatiebord in de hal van ons clubgebouw voor de opbrengst van de actie!

 

 • Kijk voor de verzamelplaats en -tijden van de buscollecte op zaterdag in het centrum van Enschede op onze Jaarkalender!

Logo Jantje Beton (oud)Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 maart 2010 doet onze groep weer mee aan de Nationale Jeugdcollecte van Jantje Beton. Ook dit jaar zetten wij in op een nog beter resultaat! Tientallen collectanten en onze jeugdleden helpen mee om er opnieuw een groot succes van te maken.

Wat houdt deze collecte in?
De collecte van Jantje Beton zet zich in voor het verbeteren van de leef- en speelruimte van kinderen in heel Nederland. Jantje Beton laat kinderen spelenDe helft van de opbrengst is bestemd voor het Nationaal Jeugdfonds, waarmee allerlei projecten en activiteiten van het jeugdwerk overal in Nederland worden gesteund. De andere helft van de opbrengst is bestemd voor de collecterende vereniging, zoals onze groep.

Verbouwing clubgebouw 2007Ondersteuning van onze groep
Naast de contributie is de collecte ieder jaar weer de belangrijkste bron van inkomsten voor onze groep.
Bovendien heeft Jantje Beton in 2007 een bedrag van € 5.000,- bijgedragen aan de realisatie van de noodtrap en de vergroting van onze keuken/leiderskamer. Door de inzet van Jantje Beton heeft ook de gemeente Enschede financieel aan het project bijgedragen. Ook bij de bouw van het clubgebouw eind jaren ’80 heeft Jantje Beton ons financieel ondersteund.

Allemaal extra redenen dus om ons zo goed mogelijk in te zetten!
Gelukkig zijn er veel ouders en anderen die dit belang onderkennen en ons een handje helpen.

Wat doet onze groep?
De collecte bestaan voor onze groep uit twee delen. ’s Avonds wordt er door leiding, bestuursleden, oudere leden, ouders en andere vrijwilligers huis-aan-huis gecollecteerd. Dat gebeurt in kleine groepjes. Op zaterdag houden we met alle kinderen, van bevers tot en met verkenners, een buscollecte in het centrum van Enschede. Zowel ’s morgens als ’s middags zijn we dan actief. De bevers en welpen lopen in kleine groepjes en worden natuurlijk begeleid door leiding en ouders.

Hoe kun je je aanmelden om te helpen?
Heb je je nog niet aangemeld om mee te helpen, neem dan snel contact op met Bep Dijkstra. Zij coördineert de collecte van onze groep. Natuurlijk kunnen we alle hulp gebruiken!

Meer informatie
Meer informatie over de collecte vind je op onze pagina over Jantje Beton. Daar vind je ook een link naar de website van het Nationaal Jeugdfonds. Klik op het logo hierboven om de pagina over Jantje Beton te bekijken!

Wij hopen dat de actie weer net zo’n succes wordt als in de voorgaande jaren!

Datum: 01-03-2010 Tijd: 00:49:45

[page_block hash_id=’item20100216′]
 

page_text Verslag gorillatocht 2010
Door: Webteam icon_user

Op vrijdag 12 februari 2010 was het weer zover. ’s Avonds om half zeven verzamelden zich bij ons clubgebouw tientallen verkenners, rowans & sherpa’s, stamleden, leiding, bestuursleden en anderen voor de jaarlijkse gorillatocht. Zo’n 60 deelnemers durfden het aan om de bittere kou, de sneeuw, het ijs, de hard bevroren velden en zo’n 20 verschrikkelijke gorilla’s te trotseren. In acht groepen verdeeld werden ze gedropt in de bevroren bossen van Twekkelo. Daar begon het afzien; het urenlang ontlopen van woeste gorilla’s en het zoeken naar de juiste weg om aan ze te ontsnappen. Soms rennend over witbevroren velden, dan weer sluipend door dichte bossen of wegduikend op krakend ijs in sloten en greppels, zodra er ook maar ergens een bewegend lichtje opdook. Altijd op de hoede voor nieuwe gevaren.

MaanZo trokken de acht groepen verder, met een omtrekkende beweging door het donkere land rond Boekelo. Onzeker over wat hen na de volgende bocht of bosrand wachten zou.

Terwijl de ijskoude wind steeds meer kracht kreeg en de vermoeidheid bij de jongsten al begon toe te slaan, leken de gorilla’s niet van wijken te weten. De ene groep na de andere werd overmeesterd door deze angstaanjagende figuren, die steeds meer weg leken te hebben van verschrikkelijke sneeuwmannen. En als ze net uit het zicht waren verdwenen, leek er achter de volgende boom alweer een enorme schaduw schuil te gaan.

Maar wat de groepen niet wisten, was dat ook bij de gorilla’s de vertwijfeling steeds meer toesloeg. Ondanks verwoede pogingen grip te krijgen op de situatie, lukte het maar niet om één van de groepen op te sporen. De gorilla’s stelden alles in het werk om ook die laatste groep te ontdekken. Alle hulpmiddelen werden ingezet om groep zes op te sporen. Zelfs het gebruik van de mobiele telefoon werd niet geschuwd. Maar het mocht niet baten, groep zes was en bleef spoorloos. Het kon toch niet zijn dat ze nog op de route waren?! Ze moesten beslist zijn verdwaald. Of erger, misschien waren ze wel vastgevroren bij het ontwijken van de gorilla’s!

Groep zes wist wel beter. Met een bijzondere – en bijzonder geheime – tactiek wisten ze de gorilla’s te ontwijken. Fietsend, lopend, in auto’s met gedoofde lichten, de gorilla’s hadden niet door dat ze groep zes soms tot op slechts enkele meters passeerden!

Tot ver na middernacht werden de gorilla’s vertwijfelder en vertwijfelder. Groep zes leek van de aardbodem verdwenen. Niets was minder waar! Opeens dook de groep op om zich te melden bij de post. Verschillende gorilla’s slaakten een zucht van verlichting.

Ook in het vervolg van de tocht wist groep zes de gorilla’s meer dan eens te ontwijken. Maar nu deze door hadden dat de groep verre van verdwenen was, werd de jacht weer geopend. Door een ongelukkig toeval werden enkele leden van de groep onder de rook van Boekelo opgespoord. De rest bleef onvindbaar. Bij Usselo zetten enkele gorilla’s alles op alles; het was hun laatste kans. Een hinderlaag werd opgezet. Slechts een fuik waaraan onmogelijk te ontsnappen viel, kon de laatst overgebleven verschrikkelijke gorilla’s een ijzige overwinning bezorgen.

Na meer dan zeven uur, rond kwart over drie, kwam groep zes moe maar voldaan bij het clubgebouw aan. Als allerlaatste groep. En er helemaal van overtuigd dat ze weliswaar nauwelijks gorilla’s hadden gezien, maar ook onmogelijk een goede tijd hadden neergezet. Maar … ze hadden het gehaald, en zonder uitvallers. Samen uit, samen thuis!

Gorillatocht 2010 - winnende groepNa een kop warme soep was het tijd voor de prijsuitreiking. De punten waren geteld. In het lokaal was geen plaats meer. Groep zes stond in de hal, wachtend op de achtste plaats. Die ging aan hen voorbij. Vol ongeloof hoorden ze de volgende vijf groepen genoemd worden. Geen groep zes. Dus tweede? Ze keken elkaar elkaar aan. Toen de winnaar bekend werd gemaakt, konden ze het eigenlijk nog niet geloven.

Op de foto zie je groep zes met de wisselbeker in de vorm van een zaklamp en een lekkere taart, ’s nachts om vier uur.

Marcel

Datum: 16-02-2010 Tijd: 00:29:47

 

page_text Website bestaat vandaag 5 jaar!
Door: Webteam icon_user

100 jaar Scouting - taartactieVijf jaar website!
Het eerste jubileum in het feestjaar 2010 is een feit! Vandaag is het 5 jaar geleden dat deze website online ging. Om precies te zijn: op vrijdag 14 januari 2005 om 20:00 uur.Omdat het niet voor niets een feestjaar is, gaan we dat natuurlijk vieren! Maar voordat we daarover meer vertellen eerst …

Een korte geschiedenis
In maart 2004 is een website gestart voor onze rowans & sherpa’s. Het initiatief daarvoor kwam van onze webmaster Daan, destijds één van de rowans. Deze website is nog steeds terug te vinden als de speltakpagina’s van de rowans & sherpa’s.

Al bij het online gaan van de website voor de rowans & sherpa’s waren er bij enkele leiders ideeën over een beperkte officiële website voor onze groep. Omdat we nu ook de technische kennis in huis hadden, gingen de ontwikkelingen opeens erg snel.

Eerste header website Scouting Nanne Zwiep 2005

Na goedkeuring van de stichting is nog dezelfde maand, op 25 maart 2004, de domeinnaam nannezwiep.nl geregistreerd. Tegelijkertijd is het webteam opgericht, met daarin de initiatiefnemers van de website. Vanaf september 2004 hebben Daan en Marcel heel wat uren gestoken in het voorbereidende werk. Een megaklus, maar uiteindelijk is de eerste versie van de website al op 14 januari 2005 van start gegaan.

Opening website Scouting Nanne Zwiep 2005Een beetje uit de hand gelopen
In het begin was de opzet een website te maken met wat beperkte informatie over de groep en een contactadres. Als je onze website al wat langer kent, heb je gemerkt dat dit al snel een beetje (nou ja, nogal) uit de hand is gelopen…

Inmiddels geeft de website informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen: onze groep, de speltakken en alles wat daarbij hoort, Scouting in Nederland en daarbuiten, het Scoutingspel in het algemeen, allerlei activiteiten, de geschiedenis van onze groep en van Scouting en nog veel meer! Het is niet voor niets dat andere sites voor meer informatie naar ons verwijzen of onze informatie overnemen. En is het de bedoeling dat de site nog dynamischer wordt.

Dat gaan we vieren!
Zoals gezegd: een jubileum hoor je te vieren!

Bij het online gaan van de website is een openingsspel gespeeld, waaraan alle leden van onze groep mee konden doen. Daarvoor is een speciaal naambandje uitgegeven. Alleen de mensen die het openingsspel hebben gedaan en opgelost, hebben dat naambandje gekregen. In totaal zijn er toen bijna 50 naambandjes uitgegeven. Een collectors-item dus!

Naambandje opening website 2005

Het lijkt ons leuk om in dit feestjaar een nieuwe versie van het openingsspel te spelen: het jubileumspel! En ook dit keer valt er iets te winnen. Binnenkort lezen jullie daarover meer in een nieuwsbericht.

Houd de website dus in de gaten!

Datum: 14-01-2010 Tijd: 20:01:53

[page_block hash_id=’item13012010′][page_block hash_id=’20100113′]
 

page_text Taarten aangeboden
Door: Webteam icon_user

Tijd voor taart!
Op maandag 4 januari 2010 is het jubileumjaar 100 jaar Scouting feestelijk geopend door een taart aan te bieden aan burgemeester Den Oudsten. Dat gebeurde door de acht Enschedese scoutinggroepen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in het stadhuis. Overal in Nederland werd op een vergelijkbare manier de start van het jubileumjaar gevierd.Tijd voor taart 2010

’s Middags had een delegatie scouts van onze groep al een feesttaart aangeboden aan wethouder Wallinga, stadsdeelwethouder van Enschede-Zuid. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van stadsdeel Zuid in het Helmertheater. Tijdens het officiële gedeelte van de receptie in de behoorlijk gevulde theaterzaal kregen onze scouts de gelegenheid de taart aan te bieden en een toelichting te geven. De wethouder feliciteerde de scouts en Scouting met het jubileum. Hij herinnerde onder meer aan de door hem uitgereikte gemeentelijke vrijwilligersprijs, die onze groep eind 2007 heeft gewonnen. 

Logo 100 jaar ScoutingMedia
In de media werd aandacht besteed aan de actie Tijd voor taart! Zo werd de actie aangekondigd in de Twentse Courant Tubantia en bracht Huis aan Huis Enschede een groot artikel met foto op de voorpagina.

Feestjaar – dubbel feest!!
Het 100-jarig jubileum van Scouting in Nederland wordt het hele jaar door gevierd met diverse landelijke, regionale en plaatselijke activiteiten. Onze groep viert dat feest natuurlijk volop mee.

Het jaar 2010 heeft een voor onze groep zelfs een extra feestelijk tintje, omdat de groep op 1 mei 2010 65 jaar bestaat! Ook dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan.

M100 jaar Scouting - taartactieeer informatie
Natuurlijk volgt er nog veel meer informatie over de jubileumactiviteiten. Op onze jaarkalender vind je alvast de belangrijkste data. Alle jubileumactiviteiten zijn in oranje aangegeven.

 

Landelijke informatie vind je op de website www.100jaar.scouting.nl en op de website van Scouting Nederland.

Datum: 13-01-2010 Tijd: 00:25:49

[page_block hash_id=’20100101′]
 

page_text 2010 – Tijd voor taart!
Door: Webteam icon_user

Logo 100 jaar ScoutingHet is zover! Met het aanbreken van 2010 is ook het feestjaar van Scouting begonnen.

In 2010 bestaat Scouting in Nederland namelijk 100 jaar!

Wie jarig is, trakteert!
Op maandag 4 januari is de officiële aftrap van het jubileumjaar voor de Enschedese scouts. Op die dag overhandigt een delegatie scouts van de acht scoutinggroepen in Enschede een speciale jubileumtaart aan burgemeester en wethouders. Dat gebeurt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in het stadhuis, ’s avonds om 20.00 uur.

’s Middags zijn er al scouts van onze groep aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van stadsdeel Zuid. Ook daar wordt een feesttaart overhandigt aan de stadsdeelwethouder.

Feestjaar
Het 100-jarig jubileum van Scouting in Nederland wordt het hele jaar door gevierd met diverse landelijke, regionale en plaatselijke activiteiten. Onze groep viert dat feest natuurlijk volop mee.

100 jaar Scouting - taartactieHet jaar 2010 heeft een voor onze groep zelfs een extra feestelijk tintje, omdat de groep op 1 mei 2010 65 jaar bestaat! Ook dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan.

Meer informatie
Natuurlijk volgt er nog veel meer informatie over de jubileumactiviteiten. Op onze jaarkalender vind je alvast de belangrijkste data. Alle jubileumactiviteiten zijn in oranje aangegeven.

Landelijke informatie vind je op de website www.100jaar.scouting.nl en op de website van Scouting Nederland.

Datum: 01-01-2010 Tijd: 20:32:31

 

Ga naar het nieuwsarchief van 2008-2009