Nieuwsarchief 2012-2013

Ga naar het nieuwsarchief van 2014-2015
Een header van onze oude website

 

 

 

page_text JOTA 2013
Door: Webteam icon_user

JOTA 2013
JOTA-JOTI 2013 wereldwijd logoIn het weekend van 18, 19 en 20 oktober doet onze groep mee aan de 56e Jamboree On The Air, of kortweg JOTA. Samen met de Jamboree On The Internet (JOTI) is de JOTA-JOTI het grootste jaarlijkse Scoutingevenement wereldwijd, met zo’n half miljoen deelnemers. In Nederland doen duizenden scouts van ruim 250 groepen mee aan de JOTA-JOTI. Daarvan zijn ruim 200 groepen ook JOTA-station. De andere groepen doen alleen mee aan de JOTI.

Op vrijdagavond om 22.00 uur wordt tijdens een speciale uitzending van het JOTA-JOTI journaal de aftrap van de Nederlandse JOTA-JOTI gegeven door 3FM nieuwslezers Matijn Nijhuis, Wendy Beenakker en Bart Jan Cune. Hun startsein zet alle scouts aan het communiceren. Het thema van dit jaar is Share it! (Deel het!) Het kan staan voor het delen van informatie, maar ook voor het samen dingen doen.

De JOTA in onze groep
Door middel van zendontvangers en zendamateurs proberen we contacten te maken met andere scouts over de hele wereld! Naast de toren en een hoogwerker zijn er overal op en rond ons terrein antennes te vinden: draadantennes tussen de bomen en op en over het terrein van ’t Helmgras, antennes op het dak, op de toren en in de hoogwerker, zelfs de vlaggenmast is omgebouwd tot antenne.

Wil jij onder onJota toren in aanbouwze roepletters PA3FGQ/J een verbinding proberen te maken met iemand in het buitenland, ben je geïnteresseerd in techniek, wil je gewoon even sfeer proeven of ben je nieuwsgierig waar dochter of zoon mee bezig is? Kom dan gerust even naar binnen en loop de trap op naar zolder!

Ook buiten de opkomsttijden ben je van harte welkom om even te komen kijken. Mocht je vragen hebben, neem dan even contact op met iemand van de leiding.

Lees meer op onze pagina over de Jota.

Datum: 16-10-2013 Tijd: 22:14:02

 

page_text Bronzen waarderingsteken voor Harmen
Door: Webteam icon_user

Harmen ten Kate 25 jaar bij Scouting Nanne Zwiep

25 jarig jubileum Harmen 5 oktober 2013Op zaterdag 5 oktober 2013 heeft Harmen ten Kate het bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland ontvangen voor zijn jarenlange inzet als leider bij Scouting Nanne Zwiep en voor Scouting in het algemeen. Het waarderingsteken is hem uitgereikt tijdens een receptie ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum bij onze groep. Na een korte toespraak van onze groepsbegeleidster Bep Dijkstra overhandigde zij Harmen het waarderingsteken met de bijbehorende oorkonde.
25 jarig jubileum Harmen 5 oktober 2013

Voor zijn jubileum bij onze groep kreeg Harmen de bronzen sculptuur ‘Friends for life’: twee enthousiaste kinderen binnen een scoutingdas met aan de basis de vriendschapsknoop (zie foto links).

Aan het eind van de opkomst van de scouts werd ook al aandacht aan het jubileum van Harmen besteed. Van de scouts kreeg hij een mok met foto’s en een groepsdas met alle namen erop.

25 jarig jubileum Harmen 5 oktober 2013Sculptuur 'Friends for life'Harmen is op 19 november 1988 geïnstalleerd als welp bij de Sionie Horde. Vervolgens heeft hij alle speltakken doorlopen. Op dit moment is hij nog steeds lid van onze stam. Op 28 februari 1998 is Harmen geïnstalleerd als Baloe bij de Sionie Horde. Daar bleef hij tot de zomer van 2005, waarna hij het leidingteam van de verkenners (nu: scouts) versterkte. Dat doet hij nu nog steeds met veel plezier.

Naast zijn functie binnen de leiding heeft Harmen veel andere taken binnen de groep op zich genomen. Zo heeft hij de groep veel vertegenwoordigd op de regioraad, zat en zit hij in bestuurlijke commissies, is hij één van onze praktijkbegeleiders en houdt hij zich bezig met de groepskleding.

Wij feliciteren Harmen van harte met zijn jubileum en zijn welverdiende waarderingsteken!

Datum: 06-10-2013 Tijd: 21:15:54

 

page_text Fotoalbums online
Door: Webteam icon_user

Er zijn weer fotoalbums te bewonderen!Dit zijn ze:
– een installatie bij de bevers in 2012
– het stamweekend in juni/juli 2012
– het beverkamp van september 2012
– de spooktocht van de Sionie Horde op 3 november 2012
– de boerenkoolmaaltijd in december 2012
– het weekendkampje van de Sionie Horde van maart 2013

Alle nieuwe fotoalbums hebben de vermelding ‘nieuw’ achter de omschrijving. Binnenkort volgen er nog verschillende albums. Dat lees je dan in een nieuwsbericht.

Je vind de fotoalbums onder Activiteiten / Foto’s of klik hier.

Bijbestellen foto’s
Wil je foto’s in origineel formaat ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@nannezwiep.nl.

Datum: 05-06-2013 Tijd: 23:37:26

 

page_text Dodenherdenking 2013
Door: Webteam icon_user

Nederlandse vlag (dodenherdenking 2008)Zaterdag 4 mei om 20:00 uur wordt bij het oorlogsmonument in het Volkspark in Enschede de Dodenherdenking gehouden. Daar worden alle mensen herdacht die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en tijdens vredesoperaties: volwassenen en kinderen, vervolgden, verzetsmensen en andere burgerslachtoffers, soldaten en zeelieden. Dat wordt heel mooi uitgebeeld door de beeldengroep van Mari Andriessen, die het oorlogsmonument vormt.Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer Scouts van onze groep bij de herdenking aanwezig. Een traditie die al jarenlang bestaat. Als Scouting Nanne Zwiep brengen we daarmee bovendien een eerbetoon aan onze naamgever, dominee Nanne Zwiep. Ook hij was een oorlogsslachtoffer.

Als Scouts vormen we vanaf 19:00 uur bij het monument een erewacht en houden we ruimte vrij voor de deelnemers aan de Stille tocht. Die vertrekt om 19:10 uur bij het stadhuis. Rond 19:30 uur komt de stille tocht aan in het park. Daar worden gedichten voorgedragen en houdt de burgemeester een toespraak.

Dodenherdenking 2007Nadat vanaf 20.00 uur 2 minuten absolute stilte in acht zijn genomen wordt “The Last Post” geblazen. Vervolgens speelt het muziekkorps van het Leger des Heils “Abide with me”. Hierna vindt de kranslegging plaats door de burgemeester en officiële instanties. Aansluitend kunnen alle andere aanwezigen bloemen leggen bij de beelden.

Alle leden van onze groep die aanwezig zijn leggen op dat moment een roos bij één van de beelden. Dat gebeurt om en om, zodat de erewacht niet verbroken wordt.

De plechtigheid wordt besloten met het zingen van het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus.

Kom jij ook?
De indrukwekkende herdenking wordt elk jaar door heel veel mensen – jong en oud – bezocht. Wil je de herdenking ook meemaken, zorg dan dat je voor 19:30 uur bij het monument in het Volkspark bent. Het monument kun je het best bereiken via de ingang aan de Tromplaan. Heb je je opgegeven om te helpen, zorg dan dat je om 19:00 uur bij die ingang bent (in compleet uniform)!

Datum: 03-05-2013 Tijd: 23:34:00

 

page_text Aanleg riolering van start – Update
Door: Webteam icon_user

Aanleg riolering van start

Sander bij de rioolputOp donderdag 11 april 2013 is de aanleg van onze rioolaansluiting eindelijk begonnen. Ons clubgebouw wordt in de komende periode met een persrioolleiding aangesloten op het riool.

Het heeft nogal wat voeten in aarde gehad voordat het zover was. Tot op de dag van vandaag was ons clubgebouw niet aangesloten op de riolering. Maar nu ons gebouw (bijna) 25 jaar in gebruik is, worden onze septic tanks binnenkort toch eindelijk overbodig. En dat werd tijd, want met name op drukke momenten werd duidelijk dat de capaciteit van de tanks echt niet meer berekend is op de omvang die onze groep nu heeft.

Na één dag van graafwerkzaamheden ligt de persleiding erin vanaf de boerderij van ’t Helmgras tot aan de hoek van ons terrein. Morgen wordt de put geplaatst (zie foto) en wordt de aansluiting op het riool bij de boerderij gerealiseerd. De tweede stap is het aanleggen van een rioolbuis vanaf ons gebouw naar de put. Zodra die is aangelegd, kan de aansluiting definitief worden gemaakt. Voor deze laatste twee stappen is het nog niet helemaal duidelijk hoe de planning eruit ziet.

Update (3 mei 2013)

Inmiddels zijn alle werkzaamheden buiten ons terrein afgerond. In de hoek van ons terrein liggen de eerste meters van de buis in de richting van het gebouw. Eind mei wordt de buis richting ons gebouw ingegraven en wordt de aansluiting gerealiseerd. De septictanks worden dan afgekoppeld. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werkzaamheden voor het eind van deze maand gereed. Dat is op de kop af 25 jaar na het in gebruik nemen van het gebouw.

Update (22 mei 2013)

Vandaag is het laatste stuk leiding op ons terrein ingegraven en is het gebouw grotendeels aangesloten op het riool. Alleen de douches zijn nu nog op de septictanks aangesloten, die koppeling vindt later plaats.

Datum: 11-04-2013 Tijd: 21:56:13

 

page_text Puzzel mee over onze geschiedenis!
Door: Webteam icon_user

Logo Scouting Nanne ZwiepDe geschiedenis van Scouting Nanne Zwiep

Op 2 mei 2013 is het precies 25 jaar geleden dat ons huidige clubgebouw opgeleverd is!

Om deze bijzondere gebeurtenis niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan is er een puzzeltocht georganiseerd om meer te weten te komen over de geschiedenis van onze groep. Tijdens deze zoektocht door onze geschiedenis zal je leuke wetenswaardigheden, belangrijke momenten en foto’s van onze groep tegenkomen. Waarschijnlijk kom je op plaatsen waar je misschien nog nooit eerder bent geweest!

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan gauw op deze link.

Heb je vragen? Stuur mij dan rechtstreeks een e-mail. Heb je mijn mailadres niet? Stuur je vraag dan naar info@nannezwiep.nl.

Met vriendelijke groet,
Harold Dijkstra

Datum: 09-04-2013 Tijd: 00:10:51

 

Een header van onze oude website

 

 

 

page_text Filmpjes overhandigen cheque SR12
Door: Webteam icon_user

Logo Serious Request 2012Vandaag is bij het glazen huis in Enschede de cheque van Scouting Nederland voor Serious Request 2012 overhandigd. Dat gebeurde door een tiental scouts van onze groep samen met scouts uit onder meer Glanerbrug (Scouting Euregio), Zeddam en Raamsdonksveer. Ook was er een delegatie van Scouting Nederland aanwezig.

Het totaalbedrag was maar liefst € 10.632,09 !

De scouts van onze groep hebben met de opbrengst van de sponsorhike van 22 december een mooie bijdrage van € 710,- geleverd aan dit totaal.

Rond een uur of één kwamen we aan op de Oude Markt. De scouts uit Zeddam hadden een draagbare vlaggenmast gepionierd, die ze op een auto naar Enschede hadden vervoerd. Samen met een aantal spandoeken zorgde dat ervoor dat je ons niet over het hoofd kon zien.

Op de Oude Markt duurde het even voordat we in de buurt van een brievenbus kwamen. Maar opeens stond daar Paul Rabbering om een interview met ons te doen. Hieronder staat de link naar het filmpje op de website van Serious Request.

Klik hier voor het filmpje van het interview van Paul Rabbering met onder andere onze welp Jorieke

Serious Request 2012Even later was er nog een kort interview met Timur Perlin, maar daar zijn nog geen beelden van gevonden. Vervolgens hebben we ons een weg gebaand door de menigte op het plein naar de chequebox. Daar begon het lange wachten. Zo’n anderhalf uur later waren we aan de beurt om de cheque te overhandigen en een filmpje te maken. Hieronder vind je de link naar het resultaat.

Klik hier voor het filmpje in de chequebox

Op de Facebook pagina van Scouting Nederland is het volgende filmpje geplaatst. Samen met de twee filmpjes hierboven geeft het een goed beeld van het aanbieden van de cheque.

Klik hier voor de compilatie van Souting Nederland op YouTube

Op de Facebook pagina staan ook enkele foto’s. Klik op de links hieronder om ze te bekijken.

Aankomst op de Oude Markt
Groepsfoto

Erehaag
’s Avonds hebben er ook nog scouts in de erehaag voor de dj’s op het Van Heekplein gestaan. Daar was van onze groep in ieder geval Timon bij. We hebben hem helaas (nog) nergens kunnen ontdekken!

YouTube
De filmpjes op de site van Serious Request zijn ook te bekijken op YouTube. Dit zijn de links:

Interview Paul Rabbering
Filmpje in chequebox SR12

Heb jij nog leuke foto’s of filmpjes, zelf gemaakt of ergens gevonden? Geef het door aan ons!

Wil je weten wat onze groep heeft opgehaald?
Kijk dan op onze SR actiepagina via https://www.kominactie.nl/nannezwiep

Datum: 24-12-2012 Tijd: 23:53:39

 

page_text Overhandigen cheque Scouting
Door: Webteam icon_user

Logo Serious Request 2012Op maandag 24 december 2012 overhandigt een delegatie van Scouting Nederland de cheque met het eindbedrag van alle deelnemende groepen. Op deze pagina staat steeds de laatste informatie.

De teller staat op dit moment al tegen de € 7.500,-.

Alle scouts zijn welkom om daar bij te zijn!

Laatste update: 24 december 00:50 uur

We verzamelen met het ‘inleverteam’ tussen 12:30 en 12:45 uur voor het station (op het plein bij de bushaltes).

Zorg dat je daar op tijd bent! Ben je te laat, dan is het maar de vraag of je nog kunt aansluiten!

Vervolgens lopen we gezamenlijk naar de Oude Markt. Daar zijn we rond 13:00 uur. We willen rond 14:00 uur de cheque aanbieden bij het glazen huis. Maar om dan vooraan te kunnen staan moeten we wel eerder op de Oude Markt zijn.

Scouting Nederland staat in telefonisch contact met de organisatie van SR. Misschien kunnen zij nog regelen dat er niet achteraan hoeft te worden gesloten. Dan kan het allemaal wat sneller verlopen. Maar dat hangt dus af van wat de Serious Request organisatie wil.

Scouting Nederland zorgt verder voor een aantal banners en vlaggen om op te vallen tussen de menigte. Het mooist is als er tegen de tijd dat we vooraan kunnen staan en het bedrag inleveren meer scouts zichtbaar op de markt aanwezig zijn. Gezien de verwachte drukte moet iedereen wel ruim op tijd aanwezig zijn dan.

Doe je mee?
Meld je dan zo snel mogelijk even aan per mail naar info@nannezwiep.nl !

Belangrijk: Kom in uniform of draag in ieder geval je scoutingdas zichtbaar.

Erehaag
Naast het aanbieden van de cheque is er nog iets waar je aan mee kunt doen. Tenminste als je minimaal 16 jaar oud bent. Je kunt je opgeven voor de erehaag langs de route die de dj’s afleggen als ze vandaag om 21:00 uur uit het glazen huis komen. Deze vraag is bij Scouting Nederland binnengekomen, maar staat los van hun actie (dat betekent dat iedereen er aan mee kan doen, tot de opgave gesloten wordt). Opgave gebeurt persoonlijk via het digitale opgaveformulier. Klik op deze link om je op te geven. Er wordt wel gevraagd of iedereen daar als herkenbaar Scout wil staan (dus liefst in uniform, maar in ieder geval met je das zichtbaar). Meer informatie krijg je rechtstreeks van SR.

Je kunt ook nog sponsoren!
Je kunt nog steeds een bijdrage leveren via onze actiepagina. Het kost je een minuutje en je hoeft er je stoel niet eens voor uit.

Wil je SR12 rechtstreeks via ons sponsoren? Dat kan!
Kijk op onze SR actiepagina via
https://www.kominactie.nl/nannezwiep

Datum: 23-12-2012 Tijd: 14:51:10

 

page_text Opbrengst sponsorhike SR12
Door: Webteam icon_user

Logo Serious Request 2012Vandaag hebben wij onze sponsorhike voor Serious Request gelopen. De opbrengst overtrof alle verwachtingen!

Onze cheque voor SR12 is op dit moment

€ 710,- !

Daarmee hebben we de op twee na hoogste opbrengst van de scoutinggroepen op de actiepagina van Scouting Nederland! (tussenstand 22-12-2012) Een heel mooi resultaat dus.

Wil je nog een bijdrage leveren? Dat kan nog steeds via onze actiepagina. Het kost je een minuutje en je hoeft er je stoel niet voor uit.

Wil je SR12 rechtstreeks via ons sponsoren? Dat kan!
Kijk op onze SR actiepagina via
https://www.kominactie.nl/nannezwiep

Serious Request 2012Voor iedereen die een bijdrage aan onze sponsorhike heeft geleverd in geld, door mee te lopen of mee te helpen:

hartelijk bedankt!

Datum: 22-12-2012 Tijd: 23:14:27

 

page_text Sponsorhike Serious Request
Door: Webteam icon_user

Logo Serious Request 2012In dit nieuwsbericht lees je steeds de laatste informatie over onze sponsoractie voor Serious Request. Voor de jeugdleden (bevers, welpen en scouts) is deze op zaterdag 22 december.

Let op: de informatie voor bevers is niet gelijk aan die voor welpen en scouts!!! Kijk dus wel bij de juiste groep.

 

Laatste update: donderdag 20-12-12

 

Wil je SR rechtstreeks via ons sponsoren? Dat kan!
Kijk op onze SR actiepagina via https://www.kominactie.nl/nannezwiep

Wat gaan we doen?
Onze jeugdleden lopen een sponsorhike naar het Volkspark. Voor onze welpen en scouts is de route zo’n 5 km, die ze gezamenlijk lopen met de leiding, oudere leden en de ouders die zich hebben aangemeld. De bevers verzamelen dichter bij het park en worden daar door de rest van de groep opgepikt, zodat ze het laatste stuk mee kunnen lopen. In het park is nog een programma voor de kinderen.

Alle kinderen hebben bij de eerste brief een sponsorformulier gekregen. Daarmee kunnen ze sponsors voor de hike (= tocht) verzamelen. Dat kan een bedrag ineens zijn, maar een bedrag per kilometer mag ook. We hopen natuurlijk op een groot aantal sponsors!

De activiteit eindigt voor alle kinderen rond 15.00 uur in het park, nabij de ingang bij Parklocatie De Jaargetijden.

We gaan niet met de kinderen naar het glazen huis of de binnenstad in, omdat het daar te druk is om met een grote groep kinderen naartoe te gaan. Wilt u daar zelf een kijkje nemen? Dan is het vanuit het park maar een kwartiertje lopen naar de Oude Markt.

De toren
De bedoeling was dat in het park door oudere scouts van de gezamenlijke Enschedese groepen een toren zou worden gepionierd. Die activiteit gaat helaas niet door. Redenen zijn te weinig mensen om continu aanwezig te zijn en een gebrek aan ‘grote’ sponsors.

De cheque
Op maandag 24 december om 14:00 uur wordt in samenwerking met Scouting Nederland één cheque aangeboden met het totaalbedrag van alle scoutinggroepen in Nederland die in actie zijn gekomen voor Serious Request. Dat gebeurt natuurlijk bij het glazen huis. Op dit moment staat de teller al boven de € 3.000,-! Wil je daar bij zijn? Dat kan. Houd het nieuws op deze website dan in de gaten.

Wij gaan ervoor! Doen jullie mee?!

 

Serious Request 2012 torenAlgemene informatie

 • Neem het sponsorformulier mee en zorg dat je het sponsorgeld gepast bij je hebt. Dat kun je nog voor het vertrek afgeven bij de leiding.
 • Heb je geen sponsors gevonden? Geen probleem: iedereen is van harte welkom om mee te doen!
 • Het programma is voor het grootste deel buiten. Houd dus rekening met het weer (warme kleding!).

 

Hieronder lees je de informatie per speltak. Helemaal onderaan staat de belangrijkste info voor leiding.

Bevers
De bevers verzamelen op zaterdag 22 december om 13.30 uur op het adres Waldeckstraat 2 (hoek Emmastraat) in Enschede. Dat is bij watersportopleidingscentrum Neptunamor.

 • Kom liever iets eerder dan te laat! Op het verzameladres kunnen we warm wachten op de rest van de groep.
 • Houd rekening met beperkte parkeergelegenheid in de directe omgeving.
 • Kom in compleet uniform, natuurlijk met pet (herkenbaarheid).
 • Denk aan warme kleding!
 • Ben je één van de ouders die zich heeft opgegeven om te helpen? Kom dan een kwartiertje eerder (13.15 uur).

Op het verzameladres lever je eerst het sponsorformulier in, met het geld gepast erbij!

Vanaf het verzameladres lopen we samen met de welpen en scouts naar het Volkspark. Rond 14.00 uur denken we in het park aan te komen. Daar organiseren we nog een aantal activiteiten voor de kinderen. Bij de afsluiting maken we natuurlijk het eindbedrag bekend!

Om 15.00 uur kunnen de kinderen nabij de ingang van het Volkspark naast Parklocatie De Jaargetijden worden opgehaald. Gratis parkeren in de omgeving van het Volkspark is mogelijk op het meubelplein of bij de Pathmoshal.

Welpen en scouts
De welpen en scouts verzamelen op zaterdag 22 december om 12.30 uur bij ons clubgebouw.

 • Serious Request 2012 - schetsontwerp torenKom niet te laat, want we vertrekken allemaal tegelijk!
 • Iedereen komt in compleet uniform, natuurlijk met pet of baret.
 • Denk aan warme kleding!
 • Ben je één van de ouders die zich heeft opgegeven om te helpen? Kom dan een kwartiertje eerder (12.15 uur).

Bij het clubgebouw lever je eerst het sponsorformulier in, met het geld gepast erbij!

Vanaf het clubgebouw lopen we in één grote groep naar het Volkspark. Onderweg -dichtbij het park- wachten de bevers op ons en sluiten zich voor het laatste stukje aan. Rond 14.00 uur denken we in het park aan te komen. Daar organiseren we nog een aantal activiteiten. Bij de afsluiting maken we natuurlijk het eindbedrag bekend!

Om 15.00 uur kunnen de kinderen nabij de ingang van het Volkspark naast Parklocatie De Jaargetijden worden opgehaald. Gratis parkeren in de omgeving van het Volkspark is mogelijk op het meubelplein of bij de Pathmoshal.

Leiding, stam, rsa en bestuursleden
Alle leiding, rsa, stam en bestuursleden verzamelen zaterdag 22 december om 11.45 uur bij het clubgebouw. Dat geldt dus ook voor de beverleiding! Dan is er nog even tijd voor een korte uitleg en wat voorbereidingen.

 • Meld je in ieder geval aan als je dat nog niet gedaan hebt.
 • Kom in compleet uniform.
Datum: 11-12-2012 Tijd: 00:23:37

 

page_text Boerenkoolmaaltijd 2012
Door: Webteam icon_user

Boerenkoolmaaltijd met alle ledenZaterdag 15 december aanstaande is het weer tijd voor onze traditionele boerenkoolmiddag. Dan vieren wij het kerstfeest en de jaarafsluiting met alle leden van onze groep.We beginnen die dag om 15:00 uur (bevers, welpen en scouts).

Tot 17:00 uur is er een grote activiteit, waaraan al onze leden meedoen. Vanaf 17:00 uur is het tijd om aan tafel te gaan voor de boerenkoolmaaltijd.

Om 18:00 uur is het programma afgelopen.

Voor alle leden vanaf 15 jaar gelden andere tijden! Daarover heb je mail ontvangen.

Belangrijk:

 • Een deel van het programma is buiten. Zorg dus voor warme en/of regenkleding!!
 • Neem bord, mok en bestek mee in een plastic tas en zet je naam erop! Ook op de tas!!
 • Er is geen tijd voor de afwas. De gebruikte borden gaan dus mee terug in de plastic zak.
 • Je hoeft niet te eten wat je niet lust. Dus ook al lust je geen boerenkool, dan is het nog de moeite waard om te komen!
 • Het is mogelijk dat het programma iets uitloopt.

HBoerenkoolmaaltijdelp mee en voorkom verkeersproblemen:

 • In de Rondemaatweg kan het erg druk zijn.
  Tip: Kom op de fiets of parkeer op het Mediantterrein! Achterlangs loop je zo naar ons gebouw.
 • Voor wie toch in de auto komt: houd je aan het eenrichtingsverkeer in de Rondemaatweg en rij vanaf de Helmerzijde richting de Geessinkweg!
 • Zorg dat er voldoende ruimte is om te passeren.
 • De kinderen komen niet naar de auto; uit oogpunt van veiligheid worden de kinderen alleen bij de deur aan de ouders overgedragen.
Datum: 11-12-2012 Tijd: 00:10:33

 

page_text Eenrichtingsverkeer Rondemaatweg
Door: webteam icon_user

bord_eenrichtingbord_verbod_inrijdenGewijzigde verkeerssituatie Rondemaatweg

Sinds gisteren heeft de gemeente in de Rondemaatweg eenrichtingsverkeer ingesteld voor gemotoriseerd verkeer. De Rondemaatweg is de weg langs ons clubgebouw.

Je kunt ons clubgebouw nu alleen nog bereiken vanaf de kant van de Helmerzijde. Dit betekent ook dat je het pad alleen nog mag uitrijden richting de Geessinkweg. Ga dan bij de Oostervelderblokweg rechtsaf.

Wil je terug naar de Broekheurnering? Sla dan steeds rechtsaf.

Datum: 09-11-2012 Tijd: 14:17:38

 

page_text ScoutShop Lonneker definitief gesloten
Door: Webteam icon_user

Logo ScoutShopDe ScoutShop in Lonneker is op zaterdag 21 juli 2012 voor het laatst geopend. Niet vanwege een zomerstop, maar definitief! De ScoutShop wordt gesloten omdat de beheerders er vanwege nieuwe werkzaamheden geen tijd meer voor hebben.

Wil je na 21 juli terecht bij de ScoutShop, dan kan dat via de website www.scoutshop.nl. Via deze webshop kun je alle artikelen bekijken en bestellen.

Er zijn ook vier mobiele ScoutShops. Het is de bedoeling dat die mobiele ScoutShop vaker onze regio aandoen. Via de website van de ScoutShop kun je zien waar deze in de komende periode staat (bijvoorbeeld 13 oktober in Nijverdal). Dat kan bij een scoutingevenement zijn, maar ook gewoon een paar uurtjes bij een groep in de regio. Wie weet komen ze ook een keer langs bij onze groep. Heb je speciale wensen, dan kun je die trouwens het beste vooraf melden. De mobiele shops hebben namelijk geen ruimte voor het totale assortiment, maar houden wel rekening met de vooraf aangegeven wensen.

Wil je dus meer zien dan een plaatje of wil je kleding passen, dan is de mobiele ScoutShop de beste optie. Kun je niet zolang wachten, dan kun je terecht bij de webshop of bij de winkels in Zwolle of Arnhem.

Datum: 16-07-2012 Tijd: 21:18:20

 

page_text Collecte Jantje Beton
Door: Webteam icon_user

Logo Jantje BetonDe collecte van Jantje Beton
Komende week, van maandag 5 tot en met zaterdag 10 maart 2012, doet onze groep weer mee aan de Nationale Jeugdcollecte van Jantje Beton. Dé actie waarmee we elk jaar onze kas spekken. Natuurlijk zetten we ook nu weer in op een nog beter resultaat dan vorig jaar! Tientallen collectanten en onze jeugdleden helpen mee om er opnieuw een groot succes van te maken.

jantje_beton_spreukWat houdt deze collecte in?
De collecte van Jantje Beton zet zich in voor het verbeteren van de leef- en speelruimte van kinderen in heel Nederland. De helft van de opbrengst is bestemd voor het Nationaal Jeugdfonds, waarmee allerlei projecten en activiteiten van het jeugdwerk overal in Nederland worden gesteund. De andere helft van de opbrengst is bestemd voor de collecterende vereniging, zoals onze groep.

Verbouwing 2007Ondersteuning van onze groep
Naast de contributie is de collecte ieder jaar weer de belangrijkste bron van inkomsten voor onze groep. Bovendien heeft Jantje Beton ons in 2007 financieel ondersteund bij de uitbreiding van ons gebouw. Alleen door de inzet van Jantje Beton heeft ook de gemeente Enschede financieel aan het project bijgedragen. Ook bij de bouw van ons clubgebouw eind jaren ’80 heeft Jantje Beton een financiële bijdrage geleverd.

Allemaal extra redenen dus om ons zo goed mogelijk in te zetten! Gelukkig zijn er veel ouders en anderen die dit belang onderkennen en ons een handje helpen.

Wat doet onze groep?
De collecte bestaan voor onze groep uit twee delen. ’s Avonds vanaf 18:30 uur wordt er door leiding, bestuursleden, oudere leden, ouders en andere vrijwilligers huis-aan-huis gecollecteerd. Dat gebeurt in kleine groepjes. Op zaterdag houden we met alle kinderen, van bevers tot en met scouts, een buscollecte in het centrum van Enschede. Zowel ’s morgens als ’s middags zijn we dan actief. De bevers en welpen lopen in kleine groepjes en worden natuurlijk begeleid door leiding en ouders.

Hoe kun je je aanmelden om te helpen?
Heb je je nog niet aangemeld om mee te helpen, neem dan snel contact op met Bep Dijkstra. Zij coördineert de collecte van onze groep. Natuurlijk kunnen we alle hulp gebruiken!

Meer informatie
Meer informatie over de collecte vind je op onze pagina over Jantje Beton. Daar vind je ook een link naar de website van het Nationaal Jeugdfonds. Klik op het logo hierboven om de pagina over Jantje Beton te bekijken!

Wij hopen dat de actie weer net zo’n succes wordt als in de voorgaande jaren!

 
 • Kijk voor de verzamelplaats en -tijden van de buscollecte zaterdag op onze Jaarkalender!
Datum: 01-03-2012 Tijd: 22:19:02

 

page_text Nieuwe foto-albums online
Door: Webteam icon_user

Jota 2011Nieuwe foto’s online
Sinds kort staan er weer enkele nieuwe foto-albums online, namelijk:
– Weekendkampje Sionie Horde 2011
– Beverkamp 2011
– Jota 2011
Je vindt de albums onder Activiteiten / Foto’s of klik hier.

Bijbestellen foto’s
De fotobestanden op de website zijn verkleind geplaatst en dus niet van de allerbeste kwaliteit. Wil je foto’s in het originele formaat bijbestellen? Stuur dan een mailtje naar info@nannezwiep.nl.
Je hoeft geen nummers door te geven, alleen om welk album het gaat. Wij regelen dan een cd, zodat je de foto’s kunt kopiëren.

Datum: 30-01-2012 Tijd: 23:49:20

 

Ga naar het nieuwsarchief van 2010-2011