Nieuwsarchief 2014-2015

Een header van onze oude website

 

 

 

page_text 70-jarig jubileum Scouting Nanne Zwiep
Door: Webteam icon_user

Op 1 mei 2015 bestond onze groep 70 jaar. Dat respectabele jubileum is op zaterdag 20 juni 2015 groots gevierd met diverse activiteiten voor alle leden.

Voorbereiding en bedankje
’s Morgens begon de dag al vroeg met het voorbereiden van alle activiteiten. Tijdens de gezamenlijke lunch werden rsa-begeleiders Arno en Johnny bedankt voor hun inzet en betrokkenheid in de moeilijke periode tijdens de ziekte en het overlijden van Laurens Docter.

jubileumfeest 70 jaar Scouting Nanne Zwiep 2015Spellencircuit
Na de opening, een officieel woordje en de groepsfoto was er ’s middags voor de kinderen een uitgebreid spellencircuit rond ons clubgebouw. Van oud-Hollandse spelen tot boogschieten, van vlotvaren tot een survival-track en van een springkussen tot een kampvuur met marshmallows, voor iedereen was er wel iets te doen. Iedereen kon zelf de activiteiten kiezen die hij of zij leuk vond. Daardoor ontstond er direct een ongedwongen sfeer. Ook de jongerengroepen en leiding vermaakten zich prima.

De burgemeester
jubileumfeest 70 jaar Scouting Nanne Zwiep 2015Midden op de middag stopte er opeens een grote auto voor de poort en werd onze groep onverwacht vereerd met een bezoek van burgemeester Fred de Graaf van Enschede. Hoewel onverwacht; achteraf bleken er toch aardig wat mensen op de hoogte van zijn onaangekondigde bezoek. Voor een publiek van leden, leiding, bestuursleden en genodigden feliciteerde hij onze groep met haar 70-jarig jubileum. Ook sprak hij zijn waardering uit voor al het vrijwilligerswerk dat binnen de groep wordt verricht. Al snel daarna werd duidelijk dat dat niet het enige was waar hij voor was gekomen.

Koninklijke onderscheidingen Harmen, Harold, Marcel en Niels
De burgemeester riep vier personen van onze leiding naar voren en vertelde dat het ‘Zijne Majesteit de Koning had behaagd’ Harmen ten Kate, Harold Dijkstra, Marcel Dijkstra en Niels te Vaarwerk te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kregen het lintje voor hun jarenlange inzet voor onze scoutinggroep. In zijn toespraak vermeldde burgemeester De Graaf dat zij allevier al heel wat jaren leider zijn, maar dat zij zich daarnaast ook op vele andere manieren verdienstelijk maken voor de groep. Bij het opspelden van de onderscheiding merkte hij op dat hij al heel wat lintjes had opgespeld, maar dat het zelden om zulke jonge mensen gaat. Ook bijzonder was dat de broers Marcel en Harold het lintje kregen, vijf jaar nadat hun ouders Bep en Jan dezelfde onderscheiding mochten ontvangen voor hun vele verdiensten voor onze groep.

koninklijke onderscheidingen

Lees hier het bericht in Tubantia over de ‘lintjesregen’ bij onze groep.

Feestelijke afsluiting voor alle 15+ leden
jubileumfeest 70 jaar Scouting Nanne Zwiep 2015Na de uitreiking van de lintjes ging het feest verder. Het laatste half uurtje namen ook heel wat ouders een kijkje bij de festiviteiten. Tegen 5 uur was de officiële afsluiting. Met vereende krachten werd snel alles opgeruimd en niet veel later stond alles klaar voor een gezellige afsluiting van het jubileumfeest met al onze 15+ leden. Dat bestond uit een barbecue met muziek van Raymond en de band van Carlo. Zoals te verwachten was, duurde het feest nog heel wat uurtjes voort.

Datum: 21-06-2015 Tijd: 23:25:22

 
[page_block hash_id=’item20150313′]

page_text Laurens Docter is overleden
Door: Webteam icon_user

nieuws_voorzijde_rouwkaart_laurens

 

nieuws_einde_spoor_doorzichtig

Op dinsdag 10 maart 2015 bereikte ons het droevige bericht dat ons jeugdlid

Laurens Docter

is overleden.

Laurens was sinds 2005 lid van onze groep.

Zijn betrokkenheid, enthousiasme en doorzettingsvermogen zullen wij niet vergeten.

We missen hem nu al.

Wij wensen zijn ouders, zussen en broer heel veel sterkte en kracht.

Scouting Nanne Zwiep Enschede

Hieronder staat de rouwkaart afgebeeld.
Het adres van de Lasonderkerk is niet juist weergegeven.
Het moet zijn Lasondersingel 102 (de kerk tegenover het Rijksmuseum in Enschede).

nieuws_rouwkaart_laurens
Datum: 13-03-2015 Tijd: 16:38:55

 

header5

 

 

 

page_text Nieuwe bestelronde groepskleding
Door: Webteam icon_user

Op 1 november 2014 gaat de nieuwe bestelronde voor onze groepskleding van start. Tijdens deze ronde kunnen alle items worden besteld (T-shirts, polo’s, sweaters en caps).

Bestellen?
De bestelronde loopt tot en met maandag 24 november 2014. Op die datum moet het bestelformulier ontvangen zijn door Harmen of Marcel/Bagheera. De betaling moet uiterlijk op dinsdag 25 november 2014 zijn bijgeschreven op het rekeningnummer van Stichting Scouting Nanne Zwiep. Dat vind je op de brief en op het bestelformulier.

Passen en bestelformulieren
De kleding kan voor en na de reguliere opkomsten worden gepast in de beverhoek. Daar liggen ook de genummerde bestelformulieren. Gebruik alleen die genummerde formulieren, het nummer is belangrijk voor de bestelling en de bijbehorende betaling.

Levering
De bestelde kleding wordt naar verwachting circa 3 weken later geleverd. Dat gebeurt tijdens de normale opkomsten. Vanwege de feestdagen zou het kunnen dat de levering pas na de kerstvakantie plaatsvindt.

Datum: 29-10-2014 Tijd: 23:05:28

 

page_text Aanmelding Bever-Doe-Dag
Door: Beverleiding icon_user

Bever-Doe-Dag
Logo Bever-Doe-Dag 2014Op zaterdag 14 juni 2014 wordt de jaarlijkse Bever-Doe-Dag gehouden. Dat is een speldag voor de bevers van groepen uit de hele regio Twente. Alle bevers hebben daarover al een brief gekregen. Hieronder staat in het kort nogmaals de informatie.

De BDD wordt gehouden bij Scouting Ariëns-Ingrid. Hun clubgebouw staat aan de Haaksbergerstraat 38 in Hengelo, zo ongeveer onder de brug over het Twentekanaal.

Wij verwachten de bevers om 13:00 uur in Hengelo, in compleet uniform. Rond 16:00 / 16:15 uur is het programma afgelopen. Het is mogelijk dat het programma iets uitloopt.

Aan- of afmelding
Graag ontvangen wij van alle bevers een aan- of afmelding! Liefst zo snel mogelijk, maar graag uiterlijk op woensdag 11 juni.

Heb je geen vervoer? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de leiding!

Datum: 05-06-2014 Tijd: 22:01:30

 

page_text Problemen e-mail en website opgelost
Door: Webteam icon_user

Problemen e-mail en website opgelost
In de afgelopen weken hebben we onverwacht technische problemen gehad met onze website en e-mail. Daardoor is onze website bijna 2 weken offline geweest en hebben we ruim 3 weken lang geen e-mail ontvangen. Erg vervelend, maar gelukkig lijken vandaag (4 juni) alle problemen te zijn opgelost. Eindelijk!Wij hebben gemerkt dat het offline zijn van onze website en de onbereikbaarheid per e-mail in een aantal gevallen tot erg lastige situaties heeft geleid. Onze welgemeende excuses daarvoor.

Is uw e-mail wel ontvangen?
Nee. In de periode van 14 mei tot 4 juni 2014 hebben wij geen enkel e-mailbericht ontvangen. In sommige gevallen is nog automatisch een foutmelding verstuurd (‘mailbox is vol’). Maar dat was niet altijd het geval.

Hebt u ons tussen 14 mei en 4 juni 2014 een belangrijk e-mailbericht gestuurd? Dan kunt u ervan uitgaan dat wij uw bericht niet ontvangen hebben. Wij verzoeken u het bericht dan nogmaals te versturen. Natuurlijk proberen wij u dan zo snel mogelijk een reactie te geven!

Normaal gesproken streven wij ernaar binnen een dag op een e-mail bericht te reageren of in ieder geval een bericht van ontvangst te versturen. In vakantieperiodes of rond bijzondere weekenden als Hemelvaart en Pinksteren kan dat iets langer duren.

Website
De website is inmiddels alweer een week online. Alleen was het door de problemen tot vandaag nog niet mogelijk nieuwe informatie op de website te plaatsen. Vandaar dat er bijvoorbeeld op deze plaats nog geen melding werd gedaan over de e-mail problemen.

Datum: 04-06-2014 Tijd: 21:40:39

 

page_text Uitstapje Sionie Horde
Door: Bagheera icon_user

Uitstapje welpen Sionie Horde
logo Jantje BetonNog twee dagen en dan is het zover: ons uitstapje naar
Boerderij De Boerinn bij Kamerik!

In dit nieuwsbericht staat de laatste informatie. Als voor het vertrek nog wat te melden valt, geven we hier duidelijk aan dat er een update in het bericht is verwerkt.

Voor wie nog eens wil lezen waarom we op stap gaan: lees het nieuwsbericht van 2 april.

Belangrijke tijden
– Op zondag 18 mei verzamelen we om 08:00 uur bij het NS-station Enschede. We staan dan op de grote trap aan de oostzijde van het station (de ingang tegenover de watertafel). Zorg dat je op tijd bent, want de trein wacht niet!
– We verwachten ’s avonds om 20:45 uur terug te zijn op NS-station Enschede.

Wat neem je mee / doe je aan?
– Je komt in compleet uniform, maar zonder pet.
– Neem een dagrugzakje mee met daarin iets te eten en drinken voor onderweg. De lunch en het avondeten zijn geregeld. Doe het drinken in een navulbaar flesje!
– De weersverwachting ziet er goed uit, maar houdt er rekening mee dat we nog een stuk moeten lopen. En ’s avonds kan het nog best afkoelen.
– Een droog shirt en een handdoekje zijn handig voor het geval dat…
– Zorg ervoor dat je alles zelf kunt dragen!!

Zwemmen
Het is niet de bedoeling dat we gaan zwemmen. Maar we gaan een kanotocht maken. Dan kan er natuurlijk altijd iets misgaan wat een nat pak oplevert. Daarom willen we wel graag weten wie er kan zwemmen en vooral ook wie niet.

– Heb je dit nog niet doorgegeven? Doe dat dan nog even via een mailtje naar marceldijkstra1[at]hotmail.com (vervang [at] door @). Dit is trouwens geen mailadres dat normaal gesproken gebruikt kan worden.

– Heb je dit in de afgelopen week via info@nannezwiep.nl doorgegeven? Dan kan het zijn dat wij het bericht niet hebben ontvangen vanwege een storing in de mail. Als het bericht ontvangen is, is er ook een bevestiging verstuurd. Heb je geen ontvangstbevestiging gehad, stuur het bericht dan nog eens naar het tijdelijke mailadres.

Bijzonderheden
Geef eventuele bijzonderheden (medicijngebruik) op tijd door aan de leiding! Zondagmorgen hebben we daar misschien geen tijd meer voor. Gebruik ook daarvoor het tijdelijke mailadres of bel even met de leiding.

Het programma
We vertrekken zondag met de trein naar Woerden. Onderweg moeten we ook nog twee keer met de bus, omdat de NS aan het spoor werkt. In Woerden lopen we het laatste stuk van het station naar de boerderij. Die ligt aan de weg naar Kamerik, vlakbij dat dorpje. Daar worden we ontvangen met een lunch, waarna we gaan kanoën. Als we terugkomen van het kanoën krijgen we een hapje en een drankje. Dan is er nog voldoende tijd om op de boerderij rond te kijken en een spel te doen. Voordat we richting Woerden vertrekken gaan we nog wat eten. Van Woerden nemen we de snelbus naar Utrecht, om daar de trein naar Enschede te pakken. Rond 20:45 uur hopen we terug in Enschede te zijn.

Winnende foto fotowedstrijd collecte Jantje Beton 2014 - Scouting Nanne Zwiep

De winnende foto met van links naar rechts Taetae, Gabriël, Jori, Silke en Indy samen met wijkagent Visschedijk. De foto is gemaakt door Bagheera.

Datum: 15-05-2014 Tijd: 22:57:32

 
[page_block hash_id=’item20140402-2′]

page_text Stolperstein voor Nanne Zwiep
Door: Webteam icon_user

Stolperstein voor dominee Nanne Zwiep
Op dinsdag 1 april 2014, op de dag af 69 jaar na de bevrijding van Enschede, is tijdens een plechtige bijeenkomst in De Jaargetijden stilgestaan bij de plaatsing van 35 zogenaamde Stolpersteine (letterlijk: struikelsteentjes) in Enschede. Eén van deze steentjes is ter nagedachtenis aan dominee Nanne Zwiep geplaatst voor de poort van zijn woning aan de Thorbeckelaan 20. Dit is de oude pastorie van de Grote Kerk op de Oude Markt.

Stolperstein voor dominee Nanne Zwiep

Bij de ceremonie waren Rob, Marjolein en Ellen Zwiep en Nanne Stumphius aanwezig. Rob, Marjolein en Ellen zijn de kinderen van Nico Zwiep, de oudste zoon van Nanne Zwiep. Vanwege zijn zeer hoge leeftijd kon Nico Zwiep de ceremonie helaas niet bijwonen. Nanne is de kleinzoon van Nel Zwiep, de enige dochter van Nanne Zwiep. Zij en haar broer Jan zijn inmiddels overleden. Ook een aantal mensen van onze groep hebben de indrukwekkende ceremonie bijgewoond. Tijdens de bijeenkomst werd onder meer gesproken door burgemeester Peter den Oudsten en werd een korte levensloop geschetst van alle 35 personen voor wie een steentje is gelegd. Aansluitend is een bezoek gebracht aan het geplaatste steentje, waarbij de aanwezigen hartelijk werden ontvangen door de huidige bewoners van de oude pastorie. Dit bekroonde een voor allen zeer bijzondere dag.

Familie Zwiep en afvaardiging van onze groep op de trap van Thorbeckelaan 20 in Enschede

Onderhoud Stolpersteine
Op verzoek van Noor van Lijf heeft onze groep toegezegd het jaarlijkse onderhoud van de 35 steentjes die dit voorjaar zijn geplaatst op zich te nemen. Noor van Lijf heeft de oude pastorie vele jaren bewoond en heeft de plaatsing van de Stolperstein voor Nanne Zwiep mogelijk gemaakt. Zij wil ervoor zorgen dat onze leden die zich voor het onderhoud inzetten, beloond worden met een speciaal daarvoor bedoeld insigne. Wij hopen dat ook dit een bijdrage kan leveren aan de bewustwording bij onze (jeugd)leden over de verschrikkingen van de oorlogsjaren.

Dominee Nanne ZwiepDominee Nanne Zwiep

Wat zijn Stolpersteine?
Stolpersteine zijn kleine gedenktekens op het trottoir voor de huizen (het laatste zelfgekozen adres) van mensen die door de nazi’s verdreven, gedeporteerd, vermoord of tot zelfmoord gedreven zijn. Stolpersteine kun je vertalen als ´struikelstenen´; je struikelt er als het ware over, al is het maar vanwege de indringende boodschap die ze uitdragen. De ‘steentjes’ zijn circa 10 x 10 centimeter groot en zijn gemaakt van messing. Inmiddels liggen ze al in vele plaatsen in het land en er komen er steeds meer bij. Het is dus zeker niet alleen een Enschedees of Twents gebruik.

In onze regio gebeurt het leggen van de Stolpersteine door de Stichting Levend Verleden Oost-Nederland, een non-profit organisatie die het door de inzet van vrijwilligers mogelijk maakt dat de steentjes worden gelegd. In Enschede waren tot nu toe 17 Stolpersteine geplaatst. Daar zijn er nu dus 35 bij gekomen. In de toekomst is het de bedoeling dat er nog veel meer worden geplaatst. Uiteindelijk gaat het alleen in Enschede al om meer dan 800 steentjes. Waarbij elk steentje voor een slachtoffer van het nazi-regime staat. Lees hier meer over de Stolpersteine in Enschede.

Datum: 02-04-2014 Tijd: 21:59:23

 
[page_block hash_id=’item20140402-1′]

page_text Hoofdprijs voor Sionie Horde
Door: Webteam icon_user

Welpen Sionie Horde winnen fotowedstrijd Jantje Beton!
Logo Jantje BetonDe welpen van onze Sionie Horde hebben de hoofdprijs gewonnen in de fotowedstrijd die was verbonden aan de collecte van Jantje Beton. Eén van de groepjes liepen wijkagent Visschedijk tegen het lijf toen ze collecteerden in de Enschedese binnenstad. De agent zette onze welpen op de foto en verstuurde die met een leuke tweet. Natuurlijk wilden de welpen ook wel samen met de agent op de foto. Samen steken ze de duim omhoog voor de actie van Jantje Beton. En dat is de winnende foto van de wedstrijd geworden!

Winnende foto fotowedstrijd collecte Jantje Beton 2014 - Scouting Nanne Zwiep

Op de foto zie je van links naar rechts Taetae, Gabriël, Jori, Silke en Indy samen met wijkagent Visschedijk. De foto is gemaakt door Bagheera.

En wat hebben ze gewonnen…
Nou, dat is een superleuke kanotocht voor 25 personen bij Boerderij De Boerinn in de buurt van Kamerik (Utrecht), gevolgd door een lekkere lunch na alle inspanning. Daar kan de hele horde dus naartoe! Inmiddels is de datum ook bekend: op zondag 18 mei gaan we naar Kamerik!

Voor de welpen op de foto is er nog een leuke ‘beloning’, want Jantje Beton gaat de foto gebruiken om de collecte te promoten. Dus wie weet komen ze zichzelf binnenkort nog tegen, zoals nu al op de website van Jantje Beton!

Voorlopig programma en opgave
De bedoeling is om op 18 mei ’s morgens op tijd de trein te pakken naar Woerden. Dan lopen we het laatste stukje naar de boerderij, die aan de weg naar Kamerik ligt. Daar worden we ontvangen met een lunch. Na het kanoën is er nog voldoende tijd om op de boerderij rond te kijken. We sluiten daar af met een hapje en een drankje, waarna we weer richting Woerden vertrekken. Daar eten we met z’n allen wat, voordat we op de trein naar Enschede stappen. In de loop van de avond (naar verwachting rond 20.00 uur) zijn we dan weer terug in Enschede.

Binnenkort volgt er meer informatie over de definitieve tijden en dergelijke. Opgave is mogelijk tot en met zaterdag 3 mei 2014. Dat geldt natuurlijk alleen voor welpen van de Sionie Horde! Op zaterdag 19 april wordt hierover een brief uitgedeeld.

Waardebon boerderij De Boerinn
Datum: 02-04-2014 Tijd: 21:06:38

 

Ga naar het nieuwsarchief van 2012-2013