Wat is een gorillatocht?

Gorillatocht 2010 - winnende groepEen gorillatocht is een tocht die je ’s avonds in een groepje loopt. De route wordt op de kruispunten aangegeven met reflecterende plaatjes, die oplichten als je er met je zaklamp op schijnt. Onderweg kun je gorilla’s tegenkomen. De gorilla's lopen, fietsen of rijden op de route en proberen zoveel mogelijk deelnemers af te schijnen. Elke keer dat je wordt afgeschenen, kost je dat straftijd. Dat wordt genoteerd op je aftekenkaart. De bedoeling is dus dat je de route loopt en daarbij zo min mogelijk door de gorilla's opgemerkt wordt. Dus duik je voor iedere auto, fietser of wandelaar weg in een droge (of natte) sloot of achter een dikke boom. Of staan de gorilla’s je achter die bomen op te wachten?

Onze groep organiseert jaarlijks een grote gorillatocht voor scouts, rowans & sherpa's, stamleden en leiding. Dat gebeurt meestal in de winterperiode, omdat het dan lang donker is. Voor de veiligheid is de samenstelling van elk groepje gemengd (dus scouts, rowans & sherpa's, stamleden en leiding door elkaar). De groepjes bestaan meestal uit 6 tot 8 personen.

Af en toe wordt er ook een kleinere gorillatocht georganiseerd door een speltak. Zo hebben de welpen soms een gorillatochtje dat meer op hun leeftijd is afgestemd.

Reacties zijn gesloten