Collecte Jantje Beton

Logo Jantje BetonVan maandag 13 tot en met zaterdag 18 februari 2017 doet onze groep weer mee aan de Nationale Jeugdcollecte van Jantje Beton. Dé actie waarmee we elk jaar onze kas spekken. Natuurlijk zetten we ook nu weer in op een nog beter resultaat dan vorig jaar! Tientallen collectanten en onze jeugdleden helpen mee om er opnieuw een groot succes van te maken.
[spacer]

Wat houdt deze collecte in?
De collecte van Jantje Beton zet zich in voor het verbeteren van de leef- en speelruimte van kinderen in heel Nederland. De helft van de opbrengst is bestemd voor het Nationaal Jeugdfonds, waarmee allerlei projecten en activiteiten van het jeugdwerk overal in Nederland worden gesteund. De andere helft van de opbrengst is bestemd voor de collecterende vereniging, zoals onze groep.

jantje_beton_spreuk

 

Verbouwing 2007Ondersteuning van onze groep
Naast de contributie is de collecte ieder jaar weer de belangrijkste bron van inkomsten voor onze groep. Bovendien heeft Jantje Beton ons in 2007 financieel ondersteund bij de uitbreiding van ons gebouw. Alleen door de inzet van Jantje Beton heeft ook de gemeente Enschede financieel aan het project bijgedragen. Ook bij de bouw van ons clubgebouw eind jaren ’80 heeft Jantje Beton een financiële bijdrage geleverd.

Allemaal extra redenen dus om ons zo goed mogelijk in te zetten! Gelukkig zijn er veel ouders en anderen die dit belang onderkennen en ons een handje helpen.
[spacer]

Wat doet onze groep?
De collecte bestaan voor onze groep uit twee delen. ’s Avonds vanaf 18:30 uur wordt er door leiding, bestuursleden, oudere leden, ouders en andere vrijwilligers huis-aan-huis gecollecteerd. Dat gebeurt in kleine groepjes. Op zaterdag houden we met alle kinderen, van bevers tot en met scouts, een buscollecte in het centrum van Enschede. Zowel ’s morgens als ’s middags zijn we dan actief. De bevers en welpen lopen in kleine groepjes en worden natuurlijk begeleid door leiding en ouders.
[spacer]

Hoe kun je je aanmelden om te helpen?
Heb je je nog niet aangemeld om mee te helpen, neem dan snel contact op met Bep Dijkstra. Zij coördineert de collecte van onze groep. Natuurlijk kunnen we alle hulp gebruiken!

Wij hopen dat de actie weer net zo’n succes wordt als voorgaande jaren!
[spacer]

Meer informatie
Meer informatie over de collecte vind je op onze pagina over Jantje Beton. Daar vind je ook een link naar de website van het Nationaal Jeugdfonds.