Bevers

Welkom in Huize Hotsjietonia!

BeversDe jongste kinderen binnen onze groep zijn de bevers. Het zijn jongens en meisjes van 4½ tot 7 jaar. Ze spelen op zaterdagmorgen van 10.30 uur tot 12.00 uur in De wereld van Lange Doener. Dit is een fantasiewereld die aansluit bij de belevingswereld van de kinderen.

Bevers houden vooral van spelen, waarbij fantasie een grote rol speelt. Spelen in de natuur, sportief spelen, toneelspelen of gewoon samen spelen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen. En daarvoor hoeven ze niet op reis. In en rond Huize Hotsjietonia, het huis van Lange Doener, is genoeg te beleven.
[spacer]

De bewoners van Huize Hotsjietonia

Welkom in Hotsjietonia! Ik ben Lange Doener.Lange Doener maakt van elke dag een groot feest. Hij is altijd welkom bij de bevers, want als hij langskomt is er altijd van alles te doen. En is het altijd feest! Lange Doener helpt de bevers waar hij kan, nooit is iets hem te veel. Ook kan hij prachtige, spannende verhalen vertellen en kent hij ontzettend veel spelletjes. En hij kan toveren! Natuurlijk, echt toveren is het niet. Maar….als hij iets gemaakt heeft is het net of de wereld een stukje vrolijker is geworden, een beetje veranderd is. Niet te geloven, maar echt waar! Alles kan lange Doener, a l l e s !
Vreemde man, zeggen de grote mensen die het niet begrijpen.

Lange Doener woont niet alleen in Hotsjietonia, hij woont daar met zijn vrienden, zoals Frederik Scheuremaar, Lappezak, Ssst, Pompedomp en Hippe Springveer. Als Lange Doener bij ons langskomt neemt hij altijd wel één of meer van zijn vrienden mee. En dan is het altijd groot feest!

De vrienden van Lange Doener hebben allemaal hun eigen talenten:

Tralalaa, zing je mee met mij? Ik ben Pompedomp!Pompedomp houdt ervan muziek te maken met de kinderen, te zingen en te dansen. Zij vindt de natuur heel mooi en gaat daarom graag naar buiten. Ook verzorgt zij de planten en de huisdieren in Hotsjietonia. Pompedomp is altijd vrolijk. Ze vindt het niet erg als het regent, want dan gaat ze naar binnen om lekkere dingen te bakken. Of om lekker knus bij de kachel verhalen voor te lezen.

Lappezak is een vreemde vogel die natuurlijk uit Lapland komt. Hij heeft altijd zin in tenten of hutten bouwen met de bevers. Zelf slaapt hij het liefst in een zelfgemaakte lappentent in de tuin van Hotsjietonia. Op zijn kamer en in zijn lappenpak heeft hij allemaal lapjes. Ook heeft hij een verkleedkist. Lappezak houdt van plezier maken met de kinderen. Hij is altijd vrolijk en enthousiast en vindt het leuk om verkleedspelletjes of een lapjesspeurtocht te doen.

Frederik Scheuremaar is erg ondeugend en zit vol Ik ben Frederik Scheuremaar. Knip, plak en scheur je met me mee?kattenkwaad. Zij doet eerst en denkt dan pas na. Ook is zij erg zenuwachtig en best wel vergeetachtig. Papier scheuren is het liefste wat ze doet. Alles wat in de buurt komt, zoals de post en de krant van Lange Doener, gaat er dan ook aan. Maar Scheuremaar kan ook hele mooie dingen maken. De bevers vinden het een feest om samen met Scheuremaar te knippen, plakken, scheuren en knutselen.

Hippe Springveer kan echt niet stilzitten. Hij houdt van bewegen, sport en spelen, is actief en ondernemend en doet soms dingen die de bevers eigenlijk niet mogen. Of hij rent en springt teveel en maakt de bevers erg druk. Dan wordt Lange Doener soms zelf een heel klein beetje boos. Hippe komt graag bij de bevers, omdat daar heel veel ruimte is om leuke spelletjes te doen. En spelletjes, daarvan kent hij er wel duizend! Uitrusten is er voor hem niet bij. Doe jij ook mee?

Heey, mijn naam is Lappezak! Ben je moe geworden van alle belevenissen? Dan kun je uitrusten bij Ssst. Ook als de bevers er even geen zin in hebben of gewoon niks willen doen kunnen ze bij Ssst terecht. Ssst woont in de torenkamer van Hotsjietonia en ziet eruit als een wolk. Niemand weet waar hij vandaan komt. Volgens Lange Doener kan Ssst vliegen, maar dat doet hij alleen als niemand hem ziet!

Lange Doener heeft ook huisdieren. Het zijn Sander de kater, Billie de hond, Olivier de hamster, Peen het konijn en Snabbel & Babbel de rijstvogels. Als Lange Doener komt heeft hij soms ook Kareltje, de regenworm, bij zich. Oh ja, in de vijver van Hotsjietonia woont ook nog Blub, de goudvis. Soms gaat hij zwemmen in het Hotsjiemeer.

Op de pagina met beverliedjes vind je plaatjes van de andere bewoners van Hotsjietonia. [button text=”Bekijk” link=”https://www.nannezwiep.nl/speltakken-overzicht/bevers/beverliedjes/” style=”success” size=”mini” target=”_self” display=”inline” icon=”circle-arrow-right”]Even voorstellen: Lange Doener, Hippe Springveer, Scheuremaar en Lappezak[spacer]
Onze bevers

BeverDe bevers spelen natuurlijk niet alleen met Lange Doener en zijn vrienden, maar ook met elkaar. In een groep van hooguit 20 kinderen. En ook als Lange Doener en zijn vrienden er niet zijn, doen ze samen met de beverleiding allerlei leuke dingen en beleven ze heel veel avonturen.

Zoals overal binnen Scouting neemt ook bij de bevers het buitenleven een belangrijke plaats in. De omgeving van ons clubgebouw is daarvoor heel geschikt. Er is van alles te ontdekken en te beleven. In het bos vind je bijvoorbeeld onze beverhut en natuurlijk onze eigen beverbrug. Die hebben de bevers samen gebouwd. Bij mooi weer zijn we eigenlijk altijd wel buiten te vinden. En ook voor een beetje regen zijn de bevers echt niet bang!

Aan de ranja... In ons clubgebouw hebben de bevers hun eigen plekje: de beverhoek. Dit is een kleine maar gezellige ruimte, waar we in de winter samen gaan drinken, kletsen over van alles, een verhaaltje vertellen of even bijkomen van alle belevenissen. Ook liggen, staan en hangen hier al onze eigen beverspulletjes. Voor het spelen en knutselen gebruiken we het scoutslokaal. In de zomer drinken we bijna altijd in de buitenbeverhoek, een gezellig hoekje in de rand van het bos.

Minstens één keer per jaar blijven de bevers een nachtje logeren in Hotsjietonia. Zo’n kampje in ons eigen clubgebouw is natuurlijk een reuze avontuur! Ook is er jaarlijks de Bever Doe Dag, een feestelijke dag met leuke activiteiten voor alle bevers uit de regio.

Bevers herken je aan hun rode blouse en hun stoere blauwe pet. En natuurlijk dragen ze de roodblauwe das van onze groep. Zo horen ze er echt bij.

Lucky Luke kamp 2015Bevers hebben hun eigen gebruiken. We noemen dat bevermanieren. Zo beginnen we elke zaterdag met het beverlied en zingen we ook een sluitingsliedje. En voor en na het drinken of eten doen we altijd een yell.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan eens bij ons langs! Je kunt 6 weken vrijblijvend kennismaken met de bevers.
[spacer]

Waar wil je nu naartoe?

[row_in][span2][button text=”Kennismaken” link=”https://www.nannezwiep.nl/scouting-nanne-zwiep/kennismaking/” style=”success” size=”small” target=”_self” display=”block” icon=”no”][spacer]

[/span2][span2][button text=”Beverliedjes” link=”https://www.nannezwiep.nl/speltakken-overzicht/bevers/beverliedjes/” style=”success” size=”small” target=”_self” display=”block” icon=”no”][spacer]

[/span2][span2][button text=”Foto’s bevers” link=”https://www.nannezwiep.nl/activiteiten/fotos/#bevers” style=”success” size=”small” target=”_self” display=”block” icon=”no”][spacer]

[/span2][span2][button text=”Het uniform” link=”https://www.nannezwiep.nl/scouting-nanne-zwiep/het-uniform/” style=”success” size=”small” target=”_self” display=”block” icon=”no”][/span2][/row_in]