De bever uitdaging

[row_in][span3]

[/span3][span9]

Hee bevers! Hebben jullie ook zo’n zin om eindelijk eens wat leuks te doen?

Er even lekker op uit gaan? Zijn jullie ook echte speurneuzen?

Lees dan snel verder! Want wij hebben voor jullie een echte uitdaging!

Doen jullie mee??!!

[/span9][/row_in]
[spacer]

WAT IS ER AAN DE HAND?!
Professor Plof heeft iets doms gedaan. Hij moest net als iedereen heel veel thuis blijven de laatste tijd. In het begin was dat leuk. Lekker niks doen. Maar na een tijdje werd het saai. Omdat hij zich verveelde is hij aan het uitvinden geslagen. Want wat moet je anders?

Zo heeft hij uitvinding na uitvinding gedaan. Teveel om op te noemen. Huize Hotsjietonia kraakte in alle voegen van de proefjes die hij deed. Er kwam niet alleen rook uit de schoorsteen, maar uit alle hoeken en gaten. Zelfs uit het dak en uit de ramen. Nergens in Huize Hotsjietonia was het nog veilig voor de experimenten van Professor Plof. Soms knalde het zo hard, dat de hoed van Lange Doener wel een meter de lucht in schoot.

Hippe Springveer en Lappezak vonden het nog wel leuk. Zo was er toch nog steeds iets te beleven! Maar Scheuremaar en Pompedomp vonden het maar niets. Ze schrokken zich iedere keer een hoedje. Sander de kater durfde al niet meer onder de bank vandaan. En Kareltje de regenworm was al weken niet meer boven de grond geweest. Dan denk je misschien: wat vond Lange Doener ervan? Die houdt wel van wat actie. Dat is beter dan niks doen. Maar op een dag werd het zelfs hem te veel. Dat was op de dag dat zijn mooie luie stoel met één harde knal verdacht veel op het warrige haar van de professor leek. Ontploft was ie. Zijn mooie stoel… Zo kon het toch écht niet langer!

Opeens had Lange Doener een goed idee. Hij moest iets verzinnen waaraan Professor Plof kon werken zonder dat het gevaarlijk was. Maar wat???

Lange Doener dacht lang na. Zo gemakkelijk was het niet om iets te bedenken. Het was zelfs een hele uitdaging! Hij dacht en dacht en hij piekerde en peinsde tot … ja, net zolang tot hij het opeens wist! Dát was het!! Een uitdaging moest het worden!

Maar wat is nou een echte uitdaging voor een professor? Nou, dat was niet zo moeilijk. Dat had Lange Doener snel bedacht. Want wat doet een professor? Die vindt dingen uit. Dus wat moest Professor Plof doen? Die moest een uitdaging uitvinden!

Tja, toen was er nog één vraag over. Want voor wie moest die uitdaging dan zijn? Ook daar hoefde Lange Doener niet lang over na te denken. Natuurlijk moest het een uitdaging voor de bevers worden. Een echte bever uitdaging!!

Lange Doener was helemaal blij. Zo blij zelfs dat hij zijn ontplofte stoel alweer helemaal was vergeten. Hij riep snel Professor Plof om zijn idee uit te leggen. En hij vroeg alle andere bewoners van Hotsjietonia om te helpen. Want een uitdaging uitvinden, dat is nog een hele uitdaging! Daar kon de professor wel wat hulp bij gebruiken. Hippe en Lappezak zagen het direct zitten. Eindelijk actie! Nu hoefden ze zich niet meer te vervelen. Ook Pompedomp en Scheuremaar waren helemaal blij. Eindelijk geen gekke ontploffingen meer!

En zo gingen ze met z’n allen aan de slag om een echte bever uitdaging uit te vinden.

Je raadt het misschien al: het is gelukt! De bever uitdaging is af!!

Ben jij er klaar voor??! Begin dan snel met het eerste deel van de uitdaging!
[spacer]

DE BEVER UITDAGING – DEEL 1
[row_in][span2]
[/span2][span10]De bever uitdaging begint met een echte speurtocht! Ja, dat heb je helemaal goed gelezen of gehoord. Je moet op pad om het eerste deel te doen!

Dus trek je wandelschoenen aan, pak je waterfles in je rugzak, zet je zonnebril op of doe je warmste muts op en je bent er klaar voor. Natuurlijk moet je nog wel iets meenemen. Je ouders bijvoorbeeld is wel handig. Want de tocht begint natuurlijk niet bij jouw voordeur. En een pen en papier om de antwoorden op te schrijven. Als je dat voor elkaar hebt, kan er eigenlijk niet veel meer misgaan.

Als je op de eerste rode knop hieronder klikt, open je de speurtocht. Het is een fotospeurtocht die bij de poort van ons clubgebouw begint. Eigenlijk is het heel simpel: volg steeds de foto’s en zo loop je de hele tocht.

Maar let op! Onderweg kom je vragen tegen. Dan moet je steeds goed opletten, want je hebt alle antwoorden nodig om een code te ontcijferen. Elk antwoord moet dus goed zijn!

Het antwoord op elke vraag is 1 cijfer. Alleen de cijfers van 1 tot en met 9 kunnen goed zijn.

Voor de speurtocht heb je waarschijnlijk ongeveer een uurtje nodig. Het is niet heel erg ver, maar je hebt ook tijd nodig om de vragen te beantwoorden.

Tip! Op de laatste bladzijde van de speurtocht kun je de antwoorden op de vragen noteren. Als je dat doet, zie je gelijk hoe de code in elkaar zit.
[/span10][/row_in]
[spacer]

[row_in][span2]
[/span2][span6]

[button text=”Open de speurtocht” link=”https://www.nannezwiep.nl/wp-content/uploads/2021/02/De-Bever-Uitdaging-fotospeurtocht-definitief.pdf” style=”danger” size=”medium” target=”_blank” display=”block” icon=”circle-arrow-right”]

[/span6][span4]

[/span4][/row_in]

[spacer]
[spacer]

DE BEVER UITDAGING – DEEL 2
Heb je de speurtocht helemaal gelopen? En heb je alle vragen goed beantwoord? Dan kun je de code ontcijferen! Kijk daarvoor op de laatste bladzijde van de speurtocht. De code bestaat uit 8 cijfers.

Heb je de code ontcijferd? Check dan snel of hij goed is!

[row_in][span2]
[/span2][span6]

[button text=”Ga naar de code pagina en vul de code in!” link=”https://www.nannezwiep.nl/speltakken-overzicht/bevers/bevers-in-actie/de-bever-uitdaging/code-pagina/” style=”danger” size=”medium” target=”_blank” display=”block” icon=”circle-arrow-right”]

[/span6][span4]
[/span4][/row_in]
[spacer]

Heb je de code goed? Dan kom je op de volgende pagina. Daar lees je wat je verder moet doen.

Heb je de code niet goed? Oeps. Dat is vervelend. Kijk dan nog eens goed of je alles goed hebt gedaan. Lukt het echt niet? Vraag dan de leiding om hulp.

Stuur dan een mailtje naar [button text=”info@nannezwiep.nl” link=”mailto:info@nannezwiep.nl?subject=vraag%20Bever%20Uitdaging” style=”success” size=”mini” target=”_self” display=”inline” icon=”pencil”]
[spacer]
[spacer]
[button text=”Ga terug naar de pagina ‘Bevers in actie!” link=”https://www.nannezwiep.nl/speltakken-overzicht/bevers/bevers-in-actie/” style=”success” size=”small” target=”_blank” display=”inline” icon=”circle-arrow-right”]