Scouts

Welkom in een wereld vol avontuur!

ScoutsWil je erop uit, de wereld verkennen, op eigen benen staan en je eigen mening ontwikkelen? Dan ben je bij de scouts op de juiste plaats. Bij de scouts wordt actie van je verwacht. Maar wat kun jij van de scouts verwachten?

Scouts zijn jongens en meiden van 11 tot 15 jaar. Ze komen elke zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur bij elkaar en zijn dan bezig met de meest uiteenlopende activiteiten. Elke week is er weer een nieuwe uitdaging!

Jubileum 2015 294Een scout ontwikkelt zijn eigen talenten. Er is ruimte voor iedereen. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Bruggen bouwen van hout en touw, pannenkoeken bakken op een vuurtje, trektochten, spel en sport, kamperen onder een zeiltje, zeefdrukken, geheimschriften, boogschieten, vliegers maken, zingen, kaart en kompas, een dropping of gorillatocht, vlotten bouwen… je kunt het zo gek niet bedenken. Actief, enthousiast en avontuurlijk bezig zijn staat bij de scouts centraal. De omgeving van ons clubgebouw is hiervoor heel geschikt.

Als je bij de scouts komt, krijg je te maken met je eigen ploeg. Wij noemen dat een patrouille. Het is een groepje van ongeveer 6 jongens en meiden waarmee je veel gaat samenwerken. Elke patrouille heeft z’n eigen patrouilleleider (PL) en een assistent (APL). Dat zijn geen leiders, maar oudere scouts die al veel ervaring hebben en de anderen kunnen ondersteunen.

Sionie 20140524 041Omdat iedereen z’n eigen talenten heeft, leer je in de patrouille van elkaar. Je moet natuurlijk ook rekening met de anderen houden. Maar je zult merken dat de anderen ook rekening met jou houden. Ze hebben iets voor je over. Dat komt omdat je iets moet beloven als je scout wilt worden. De laatste woorden van die belofte zijn belangrijk: Jullie kunnen op mij rekenen!

ScoutsEen scout kan niet zonder de natuur. Je bent vaak buiten bezig. Er is geen beter leven is dan buitenleven. Dat geldt voor alle scouts. En dus ben je zuinig op de natuur. Dat is ook iets wat je belooft als je bij de scouts komt.

Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Op de fiets van Enschede naar bijvoorbeeld Ommen of Loenen. Je kampeert met je eigen patrouille in een tent. Je bouwt je eigen keuken en je kookt je eigen potje. Je gaat op pad met kaart en kompas, maar zonder leiding. En je weet niet waar de tocht eindigt. Tijdens het kamp kun je dikke vrienden of vriendinnen worden. En je hebt gegarandeerd een hoop lol!

Elk jaar zijn er ook nog een aantal grotere activiteiten. Zo ga je in het voorjaar bijvoorbeeld een weekend hiken. Je loopt dan een tocht met je bagage in de rugzak en slaapt onderweg ergens in een scoutinggebouw. In mei zijn de regionale scoutingwedstrijden. Misschien is jouw patrouille wel de beste van de regio!

Dodenherdenking - Nederlandse vlag halfstokBij de scouts moet je ook verder kijken dan je neus lang is. Je eigen mening ontwikkelen. En om een mening te kunnen hebben, moet je dingen weten. Scouts zijn daarom nieuwsgierig naar hun omgeving. Ze willen van alles leren. Bijvoorbeeld over de natuur, de samenleving of een andere cultuur. Daarbij krijg je hulp van de leiding. Of misschien helpt de leiding je wel je eigen programma te verzinnen of een activiteit te organiseren.

Scouts De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet en wijzen je de weg. Ze maken het avontuur mogelijk. Bijvoorbeeld door een mooie plek voor het zomerkamp te reserveren. Ervoor te zorgen dat de tenten en andere materialen er zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. En dat dat op een veilige manier gebeurt. Ze doen dat voor hun plezier. Dus de kans is groot dat ze ook wel eens iets geks doen. Daar moet je je niks van aantrekken. Doe maar gezellig mee!

De scouts hebben een eigen lokaal in ons clubgebouw. Iedere patrouille heeft daarin z’n eigen hoek.

Scouts van 11 tot 15 jaar dragen een blauwe spijkerbroek, een beige blouse, onze groepscap en natuurlijk onze roodblauwe groepsdas. Zo ben je altijd herkenbaar als scout.

ScoutsDoe mee!
Ben je nieuwsgierig geworden, kom op zaterdag dan eens vrijblijvend langs. Je mag 6 keer meedoen, dat is helemaal vrijblijvend. Laat wel even weten dat je komt. We zijn namelijk niet altijd bij ons clubgebouw! [button text=”Lees meer” link=”https://www.nannezwiep.nl/scouting-nanne-zwiep/kennismaking/” style=”success” size=”mini” target=”_self” display=”inline” icon=”circle-arrow-right”]
[spacer]

Waar wil je nu naartoe?

[row_in][span2][button text=”Kennismaken” link=”https://www.nannezwiep.nl/scouting-nanne-zwiep/kennismaking/” style=”success” size=”small” target=”_self” display=”block” icon=”no”][spacer]

[/span2][span2][button text=”Wet en belofte” link=”https://nannezwiep.nl/speltakken-overzicht/scouts/wet-en-belofte/” style=”success” size=”small” target=”_self” display=”block” icon=”no”][spacer]

[/span2][span2][button text=”Foto’s scouts” link=”https://www.nannezwiep.nl/activiteiten/fotos/#scouts” style=”success” size=”small” target=”_self” display=”block” icon=”no”][spacer]

[/span2][span2][button text=”Het uniform” link=”https://www.nannezwiep.nl/scouting-nanne-zwiep/het-uniform/” style=”success” size=”small” target=”_self” display=”block” icon=”no”][/span2][/row_in]