Insignes welpen

Werk in uitvoeringLet op! Vernieuwde insignes
De insignes voor de welpen en de eisen die daarbij horen zijn in 2010/2011 helemaal veranderd. De nieuwe insignes vind je hieronder. Wil je weten wat je precies moet doen, dan moet je (jammer genoeg) in de meeste gevallen nog op de website van Scouting Nederland kijken en de eisen downloaden.

Omdat de insignes daar niet echt duidelijk op staan, zijn we druk bezig om de eisen op onze website te zetten. Bij sommige insignes is dat inmiddels gebeurd. Dat zijn de insignes met een *.


 

welpen insigne kampvuurHé, leuk dat je hier even rondkijkt. Je vind hier alle insignes voor de welpen bij elkaar.

Hieronder lees je wat insignes precies zijn en hoe het werkt als je een insigne wilt doen. Je kunt ook op de button klikken om direct naar het overzicht van alle insignes te gaan.

Veel succes!

Ga direct naar de insignes

Wat zijn insignes?
Je komt vast wel eens iets tegen waarvan je meer zou willen weten of wat je erg leuk vindt om te doen. Misschien ben je ergens al heel goed in of wil je juist meer over iets leren. Als jij zoiets hebt, kun je een insigne halen. Er zijn wel 18 insignes, over allerlei onderwerpen, zoals koken, spoorzoeker, sport, de natuur, de wijde wereld en EHBO. Speciaal voor de oudste welpen (gidsen en helpers) zijn er nog een paar extra insignes. In ons lokaal hangt een bord waarop je alle insignes kunt zien.

Hoe werkt het?
Soms doen we met de hele horde samen een insigne. Maar je mag er ook zelf één uitkiezen die je leuk vindt. Dan ga je daar zelf mee aan de slag. Een paar insignes zijn speciaal voor de oudste welpen (gidsen en helpers).

Je moet natuurlijk wel zelf aan de slag voordat je een insigne krijgt. Bij elk insigne hoort een aantal opdrachten. Die moet je uitvoeren. Bij de opdrachten staat vaak al van alles wat belangrijk is en waar de leiding op let. Wil je weten wat je precies voor een insigne moet doen of weten? Vraag het de leiding!

Het leuke is dat je met veel insignes ook thuis bezig kunt zijn. Je hoeft dus niet op de zaterdag te wachten. Natuurlijk kun je als je vragen hebt of als je iets moeilijk vindt, altijd de leiding of je ouders om hulp vragen. Maar het is jouw insigne, dus het is wel belangrijk dat je het uiteindelijk zelf kunt en doet!

Als je klaar bent met jouw insigne, laat je de leiding zien wat je hebt gedaan. Soms heb je de opdrachten al gedaan met de leiding erbij. Dan hoor je of je het insigne gehaald hebt. Als dat zo is, kun je de andere welpen misschien laten zien en vertellen waar je mee bezig bent geweest. Van de leiding krijg je dan het insigne. Daarvoor moet je dan wel een klein bedrag betalen. Het insigne mag je op je rechtermouw dragen.

Overleg voordat je aan een insigne begint altijd eerst even met de leiding!

De welpen insignes
Hieronder staan alle welpen insignes op een rij. Als je op een plaatje klikt, ga je direct naar de eisen voor dat insigne. Dat werkt voorlopig alleen bij de insignes met een *.

Spoorzoeker
Spelexpert
Show
Ik
Thuis
EHBO
Knopen
Sport
Kunstenaar
Weer
Samen
Wijde Wereld
Varen
Journalist
Natuur
Geschiedenis
Culturen
Koken

Er zijn ook nog een paar insignes speciaal voor de oudste welpen (de gidsen en helpers). Klik ook hier op een plaatje om naar de eisen voor dat insigne te gaan.

Leiding voor één keer *
Pionieren *
Kampvuur *
Zakmes *
Nachtje kamperen *

Tot slot is er nog een insignes speciaal voor waterwelpen. Die hebben we niet bij onze groep. Daarom kun je dat insigne bij ons niet halen.

Zeilen Kielboot 1

Waar wil je nu naartoe?